BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 tydzień temu #644659 przez iwonta_kg
Tak Nefeli mam jutro wizyte i czuje ze im bliżej tej wizyty tym bardziej sie denerwuje... Zreszta jak zawsze. Ostatnio sporo nerwow bylo w moim życiu i troche łez wylałam ale mam nadzieje ze z moim synkiem wszystko jest dobrze. Zapytam o te badania polowkowe i o to jak wyglada cesarka w szpitalu gdzie pracuje mój gin.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #644663 przez niagara
Wiecie na co mam dzisiaj ochotę? :)
Przepyszne chrupki bekonowe, niestety nigdzie nie można już ich kupić :angry: :( :(
Iwonta ślicznie wyglądasz, ciąża Ci służy :blink:

12 lata 1 tydzień temu #644667 przez nefeli
Iwonka wszystko bedzie dobrze ale rozumiem obawy bo chyba wiekszej panikary ode mnie nie ma :(
Ja tez silne nerwy i o stresie nie wspomne i tez tylko sie modle zeby wszystko bylo dobrze z mala.Iwonka najwyzej bedziemy miec troche bardziej rozbrykane maluszki :) Co do genetycznego polowkowego to 21-22 tydzien pozniej jest za pozno,a wczesniej za wczesnie.ja w srodku 21 ide i gin ostatnio powiedzial ze spokojnie moglam do 22 poczekac.ale ze z syniem w 21 robilismy to i teraz tak chce,jedyne co nowego po 7 latach od porodu to to badanie w 32 tygodniu serduszka,kiedys mi tego nie robili.

12 lata 1 tydzień temu #644709 przez kocham_cie
Natalka ja wlaśnie wcinam pringles :laugh: wiem że nie powinnam ale w ciąży okropnie mi smakują
Wcześniej zjadłam szpinak więc powiedzmy że zdrowe zrównoważyło się z niezdrowym :silly:

Magda M

Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #644717 przez kocham_cie
Aga wizytę mam w czwartek :) jeszcze całe 4 dni... ufff długo długo

Iwonka mi też na połówkowe prenatalne kazał przyjść w 21 max 22 tygodniu.

A tak wogóle to co doktorek robi tzn sprawdza na tych badaniach w 21-22 tyg?

Magda M

12 lata 1 tydzień temu #644721 przez niagara
kocham_cie napisał:

Aga wizytę mam w czwartek :) jeszcze całe 4 dni... ufff długo długo

Iwonka mi też na połówkowe prenatalne kazał przyjść w 21 max 22 tygodniu.

A tak wogóle to co doktorek robi tzn sprawdza na tych badaniach w 21-22 tyg?

Ja też mam wizytę w czwartek :) A na połówkowym sprawdzają wszystko po kolei mierzą i ważą, sprawdzają serduszko, żołądek, płuca, pęcherz moczowy, kręgosłup, kończyny itp. :)

12 lata 1 tydzień temu #644734 przez agamo
Ja miałam polowkowe robione w 20 tygodniu i drugim dniu wiec chyba co kraj to obyczaj! I wszystko mi pomierzyla wiec myśle ze tez wporzadku Zreszta jakby czegoś nie dała rady zmierzyć to pewnie ustaliła by mi wizytę na pózniej!Moj mały cos dzisiaj bardzo mało sie dzis rusza i znów sie przejmuje! Eh jak nie urok to sraczka! Jutro do pracy :(
Madzia i Natalia zobaczycie do czwartku szybko zleci! W sumie ja w czwartek tez wizytę mam ale zwykła kontrolną z pediatra wiec żadnych rewelacji!

Aga

12 lata 1 tydzień temu #644747 przez kocham_cie
Natalia padnę jak lekarz Ci powie że to chłopak :silly:

Magda M

12 lata 1 tydzień temu #644756 przez kocham_cie
Uciekam spać bo o 04:30 pobudka do pracy, ty Aga też więc sio do wyrka :blink:

Słodkich snów mamuśki dobranoc :kiss:

Magda M

12 lata 1 tydzień temu #644781 przez niagara
kocham_cie napisał:

Natalia padnę jak lekarz Ci powie że to chłopak :silly:

Ja też :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 tydzień temu #644811 przez Alivva
heh nie no ja myslę,że u Natalii to juz zostanie Lenka :) Swoją drogą-bardzo ładneimię a co do wpieprzania się w nasze wybory co do imienia to doskonale Cię rozumiem :) Moja mama wczoraj też kreciła nosem,że podjęliśmy decyzje co do Alicji a najśmieszniejsze jest to,że ja sama miałam mieć tak na imię bo mama nie mogła się zdecydować więc dostałam na drugie :) a teraz kręci że Alicja??? Wczesniej nie podobało jej sie że Sara,bo co to w ogóle za imię??? A dlaczego ostatecznie nie Jagódka?????

eeeech powiedziałam jej krótko-dlatego,że to MOJE dziecko i ja podejmuję decyzję z tatą małej a nie dziadkowie czy znajomi! Powiedziałam,że sama ma dwójkę dzieci i nikt jej się nie wpierdzielał w wybór naszych imion więc tez ma odpuścic i zaakceptować :D I mnie NIE DENERWOWAĆ!

Ja już wreszcie po długasnym weekendzie w pracy.... Czeka mnie jeszcze tylko jeden taki za 2 tygodnie i....koniec ;)
Teraz obejrzę sobie kolejny odcinek "przepisu na zycie" na necie i tez będę uciekała spać.

Iwona.....pisz jak tam po badaniach jutro ;)

12 lata 1 tydzień temu #644863 przez iwonta_kg
Dzien dobry.
Ja juz nie spie. Obudziło mnie siusiu i juz nie moge zasnąć...
Z tym połówkowym to mnie zmartwiłyscie bo ja jestem w 23 tygodniu juz :( ale pogadam moze da sie cos jeszcze zrobić.
Jeszcze 8 godzin do wizyty :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 tydzień temu #644904 przez kalina
Dzien dobry:-)
zaraz biore sie za nadrabianie co naskrobalyscie w weekend. wlasnie sie obudzilam i mialam taki glupi sen ze hej. snilo mi sie ze polecialam z siostra do Nefeli i sie wprosilam zeby mnie przenocowala. ona biedna miala inne plany ale sie zgodzila. a ja wieczorem sobie przypomnialam ze mialam miec tego dnia usg i bylam przerazona ze teraz nie bedzie chciala mi zrobic.
chyba przezywam dzisiejsza wizyte:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

12 lata 1 tydzień temu #644917 przez agamo
Dzien dobry dziewczyny
Iwona Kalina nie przejmujcie sie Będzie dobrze i zaniedlugo przyniesiecie nam dobre wiadomosci z wizyt i razem będziemy sie cieszyć!

Ja dzisiaj spalam ładnie choć poszłam spać zmartwiona bo mały sie mało ruszal wczoraj i moze zaledwie dwa razy mnie kopnął! No i zaczęłam myśleć czy wszystko wporzadku! No i o trzeciej sie przebudzilam bo mąż sie wiercil i mały jakie piruety zaczął robic to byłam w szoku Zaczął sie obracać także leżał w poprzek także równocześnie kopał mnie z lewej i z prawej i jeszcze smyral po środku! A cały brzuch mi wariowal jak fale na morzu Taka byłam szczęśliwa ze jednak wszystko wporzadku ze juz z całej tej ekscytacji zasnąć nie mogłam! No i tak o 4.30 musiałam wstać wiec podrzemalam jeszcze z 15 minut i pobudka!

Madzia poszliśmy chyba spać o tej samej porze!

Aga

12 lata 1 tydzień temu #644950 przez kocham_cie
IVA!!! Jagódka... hmmm wiem że w razie czego Pola nie przejdzie u mojego D. więc może spróbuję z Jagódką :side: ukradę Ci pomysł :silly: o widzicie znowu wychodzi moje nastawienie na dziewczynkę... ale będziecie miały ubaw w czwartek jak wam napiszę że to chłopak :woohoo:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka