BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 tydzień temu #645214 przez SerekWaniliowy
Cześć ciężaróweczki!

...ale mam do nadrobienia! Przez 6 dni naskrobałyście około 30 stron gaduły :side: Jestem bardzo ciekawa co u Was słychać, ale będę musiała powstrzymać się do jutra rana, dziś tak jak Iwonta i chyba jeszcze kilka dziewczyn mamy wizytę, USG połówkowe i nie mogę się na niczym skupić a do wizyty jeszcze dobre 3 godziny nerwów.

Udanych i bezstresowych wizyt dziewczyny! :kiss:

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #645226 przez MyMelange
Powodzenia dziewczyny!!!! Czekamy na wiesci :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

12 lata 1 tydzień temu #645259 przez ninka333
Witam,
Trzymam mocniuko kciuki za dzisiejsze wizyty :)
Czytam was na bieżaco ale tak na raty z doskoku bo niestety ale doskwiera mi brak czasu :(
Śliczne macie brzuszki a domek Villemo faktycznie wielgachny :)
Z tabeli wynikia, że juz tylko 4 nie wiedzą jakiej płci jest lokator :) Ja bym chyba zwariowała jakbym musiała tyle czekać!!!
Ja mam w środe i już nie moge się doczekać co lekarka powie mi o tym maleńkim chorym serduszku. Od kilku dni macica mi się stawia i brzuch staje jak kamień ale nospa forte pomaga- tyle że bez konsultacji ją biorę :( Im mniej chodze tym się mniej napina, ale nie da się z dwulatkiem położyć i odpoczywac a to jest najlepsze lekarstwo na buntującą się macicę. Pewnie dostanę leki na stałe, bo w poprzedniej ciąży takie stawiania się brzucha skończyło się tym, że ostatnie 8 tyg ciąży chodziłam z 3 cm rozwarciem :(

córeczka ALICJA

12 lata 1 tydzień temu #645279 przez iwonta_kg
Ja już po wizycie! Wszystko ok :) Kacperek waży 550 gram :) ułożony jest pupą do dołu i nóżki ma przy główce ;) gin powiedział ze jest zgiety jak złożony scyzoryk ;) zdjęcie wrzuce wieczorem bo chodzę po sklepach :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 tydzień temu #645285 przez Monika23083
Hej dziewczyny!

Ciekawe jak po dzisiejszych wizytach:)

Naprawdę tak Wam się wtrącają w sprawie imion? To musi być bardzo irytujące. U mnie nikt nawet nie pytał jakie chcemy dać imię...jak ogłosiliśmy że będzie Janek to każdy przyjął z usmiechem...nie wiem co myśleli naprawdę ale mało mnie to obchodzi:)

Dzisiaj o mało nie posikałam się ze śmiechu w galerii... szukałyśmy z koleżanką jakiś ciuchów/butów, a że było gorąco to zrobiło mi się na chwilę troszkę słabiej...uff znowu zapomniałam że mam o siebie dbać! więc w sklepie na chwilę usiadłam, byłam tak zamroczona przez moment że nie wiedziałam co się dzieje, jakoś tak dziwnie mi było, ale nie słabo. Sprzedawca przyniósł wody, a na pytanie koleżanki : Jak się czujesz? odpowiedziałąm " Czuję się jakbym miała głupiego jasia". Ania wybuchnęła śmiechem i dopiero po chwili zajarzyłam co powiedziałam. Tak zaczęłyśmy się śmiać, że wróciła mi pełna świadomość, a sprzedawca się patrzył jak na wariatki jakieś:)

Dziewczyny macie problemy z wymową? ja od jakiegoś czasu mam problem ze składnią i odmianą rzeczowników:) Dzisiaj w rossmanie powiedziałam do koleżanki " nie brakuje ci Twoich bratów?", w aptece jakiś czas temu: " poproszę krem z ...yyy....zzzz..tym no....przeciwko słońcu", jak ktoś mi coś opowiada to mówię " czego? co? kiedy?" tak jednym ciągiem :laugh:
Dobrze, że jestem na zwolnieniu, bo w pracy prowadzę dużo szkoleń i dopiero by było...a tak tylko rodzina ma polewkę :laugh:

Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

12 lata 1 tydzień temu #645287 przez agamo
Ups Iwona zapomnialam ze twoj mąż ma chory kręgosłup sklerotyczka ze mnie To niech cie weźmie na pyszny deser lodowy ze swierzymi owocami! Ummmm tez bym zjadla!

Serku tobie rowniez zycze przyjemnej wizyty bo ze dobre wieści wszystkie przyniesiecie to jest pewna!

Ninka wierze ze i z twoja malenka będzie wszystko wporzadku wkoncu sie rozwija wporzadku i rośnie tez ładnie to i zastawki rusza! Będę trzymać za was kciuki w środę! A macica nie wiem czy to ona czy to mały czy jelita czy jeszcze cos innego ale brzuch mnie tez twardnieje naszczescie nie boli i Twardnieje jak właśnie długo chodzę lub długo stoję! U mnie tez za bardzo możliwości na lezenie nie ma bo prace mam w biegu i na nogach wiec przysiadam w międzyczasie jak mam możliwość!

Aga

12 lata 1 tydzień temu #645292 przez nefeli
Iwonka ciesze sie z Twoich dobrych wiesci,super!!!
Serku pisz szybciutko jak tylko wrocisz,bo Ci sie po nosie dostanie jak sie znow nie odezwiesz jak ostatnio i zycze Ci z calego serducha pieknego polowkowego!!!!!!!
Ja wlasnie wrocilam z plazy,malej sie bardzo podobalo,kopala tak ze juz widac golym okiem :)
ale wlasnie chyba bede miec zakaz opalania,dojechalismy do domu ja patrze na nogi a ja mam dwie plamy okragle czerwone na prawej nodze i cos nie zamierzaja zniknac,a czytalam ze ciazowe przebarwienia od slonca zostaja na cale zycie :(
Wiec teraz rozumiem dlaczego wiekszosc ciezarnych bialych jak mleko i chowa sie przed sloncem :(
Sciskam Was mocno i zycze wspanialych wizyt w tym tygodniu.

12 lata 1 tydzień temu #645304 przez karolcia1919
iwonta_kg napisał:

Karolcia a czemu tak oddzielnie masz wizyte i oddzielnie usg?

nie wiem od samego poczatku tak mam ...moze dlatego z chodze do przychodni w ktorym znajduje sie szpital i odbywa sie to w inne dni...gabinet do ktorego chodze do Pani ginekolog nie ma urzadzenia do Usg skierowania dostaje na oddzial na dany dzien i godzine i bada mnie calkiem inny lekarz niz mnie prowadzi .

12 lata 1 tydzień temu #645306 przez karolcia1919
Dziewczyny macie problemy z wymową? ja od jakiegoś czasu mam problem ze składnią i odmianą rzeczowników:) Dzisiaj w rossmanie powiedziałam do koleżanki " nie brakuje ci Twoich bratów?", w aptece jakiś czas temu: " poproszę krem z ...yyy....zzzz..tym no....przeciwko słońcu", jak ktoś mi coś opowiada to mówię " czego? co? kiedy?" tak jednym ciągiem :laugh:
Dobrze, że jestem na zwolnieniu, bo w pracy prowadzę dużo szkoleń i dopiero by było...a tak tylko rodzina ma polewkę :laugh:

Co do wymowy hehe to mój śmieje sie ze mowie po goralsku albo po rosyjsku ...:P
ale ja tam sadze ze normalnie mowie i ze się nie mylę hehe:P

12 lata 1 tydzień temu #645313 przez niagara
Iwonta cieszę się z dobrych wieści :)

12 lata 1 tydzień temu #645321 przez agamo
Iwonka ja trochę spóźniony zaplon dopiero teraz przeczytałam wiadomosc! No super ze wszystko dobrze i Kacperek rośnie! A jak wrażenia męża? To śmiesznie jak mały taki zgiety to gdzie cie kopie chyba wysoko? Choć pewnie zmienia jeszcze pozycje dość często!

Monia ale sie usmialam z tych twoich tekstów! U mnie póki co bez zmian! Mam trochę problem z polskimi słowami ale to mam z braku codziennego kontaktu z językiem polskim oprócz męża oczywiście! Jednak emigracja odbija sie na mojej polszczyźnie! Wiec jak cos dziwnego napisze to sory! Choć zawsze dwa razy czytam co napisalam! Ale śmieszne było to z apteka Cos przeciwko słońcu! Hehe i co ci babka powiedziała?

Nefeli ja opalac sie raczej tez nie bede! Jako dziecko nie mogłam leżeć na słońcu bo mi słabo było Pózniej z wiekiem mi przeszło ale teraz w ciazy jak raz sobie polezalam chwile to nie dawalam rady wiec zrezygnowalam! Mogę tez być blada mamuska nie przeszkadza mi dla małego sie poswiece! A po tym jak sie naczytalam o przegrzaniach płodu i takich tam to wole sobie odmówić bo po co mi to! Tylko dodatkowy stres!

Aga

12 lata 1 tydzień temu #645421 przez iwonta_kg
Przedstawiam wam mojego synusia :lol: zasłonił buzkę swoją nóżką :) tatuś oczywiście dumnie stał obok i patrzył na usg :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #645463 przez Monika23083
agamo napisał:

Iwonka ja trochę spóźniony zaplon dopiero teraz przeczytałam wiadomosc! No super ze wszystko dobrze i Kacperek rośnie! A jak wrażenia męża? To śmiesznie jak mały taki zgiety to gdzie cie kopie chyba wysoko? Choć pewnie zmienia jeszcze pozycje dość często!

Monia ale sie usmialam z tych twoich tekstów! U mnie póki co bez zmian! Mam trochę problem z polskimi słowami ale to mam z braku codziennego kontaktu z językiem polskim oprócz męża oczywiście! Jednak emigracja odbija sie na mojej polszczyźnie! Wiec jak cos dziwnego napisze to sory! Choć zawsze dwa razy czytam co napisalam! Ale śmieszne było to z apteka Cos przeciwko słońcu! Hehe i co ci babka powiedziała?

Nefeli ja opalac sie raczej tez nie bede! Jako dziecko nie mogłam leżeć na słońcu bo mi słabo było Pózniej z wiekiem mi przeszło ale teraz w ciazy jak raz sobie polezalam chwile to nie dawalam rady wiec zrezygnowalam! Mogę tez być blada mamuska nie przeszkadza mi dla małego sie poswiece! A po tym jak sie naczytalam o przegrzaniach płodu i takich tam to wole sobie odmówić bo po co mi to! Tylko dodatkowy stres!

Aga, aptekarka spokojnie czekała aż dokończę swą wypowiedż i odpowiedziała: " rozumiem że chodzi Pani o krem z filtrem?" :)

ja się też nie przejmuję swoją bladością, chociaż zawsze o tej porze już się wygrzewałam na słoneczku - bardzo szybko się opalam i na brązowo. A obecnie wyglądam jak kij od wapna :lol: Ale przynajmniej skóra odpocznie troszkę:)

12 lata 1 tydzień temu #645464 przez Monika23083
iwonta_kg napisał:

Przedstawiam wam mojego synusia :lol: zasłonił buzkę swoją nóżką :) tatuś oczywiście dumnie stał obok i patrzył na usg :lol:

no to witamy synusia i gratulujemy dumnym rodzicom:)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #645484 przez kocham_cie
Witamy Kacperku... ależ z ciebie przestojniaczek :lol:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka