- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie na szczęście wyżyny. Tak jak przy Klaudiuszku z dniem pełnych 10 tygodni wracam do życia. Senność zniknęła, nie mdli całkowicie, nie szarpie z rana na wymioty. Chyba zaraz wezmę się za sprzątanie

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
to ci tylko pozazdroscic samopoczucia ja juz zblizam sie do 12tc i mdlosci jak mialam tak mam tylko tyle ze skonczyly sie wymioty poki co choc czasami wolalabym sobie zdrowo zygnac i miec ulge niz tak ma mnie mdlic caly czas i nie wiem jak nie ktorym wam pomaga wachanie cytryny lub miety bo ja bym odrazu zwymiotowala z imbirem nie probowalam jeszcze.
ogolnie ja czuje sie caly czas fatalnie pobolewa mnie ciagle podbrzusze te mdlosci i wogole jakbym opadla z jakich kolwiek sił.ostatnio nawet pare razy sie poryczalam bo mialam watpliwosci czy dobry moment wybralam na dziecko poprostu czasem mnie to wszystko przerasta to ze musze siedziec calymi dniami w domu i głupie mysli przychodza do glowy ze moze nie dojzalam jeszcze do dziecka ale z drugiej strony w koncu tak baardzo chcialam mam nadzieje ze te obawy sa spowodowane zmianami hormonalnymi i jak tylko zaczne sie lepeij czuc odzyje i spojze inaczej na to wszystko...no fajnie ze moglam sie z wami z tym podzielic i moze pomyslicie ze jestem nie normalna...
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Głowa do góry dziewczyny, dolegliwości kiedyś miną, i zaczną się nowe gdy nasze maluchy zrobią sobie z naszych wnętrzności worek treningowy

Iwonta - coś czyli, że dzwonek heheh ;-)No nie gadaj

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Iwonta - na kiedy masz ustalony termin?
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Iwonta twoja fasoleczka tez śliczna Ale całkiem inne fotki robia u ciebie w szpitalu!
To liczysz jednak na chłopca? Ja tez myśle ze ogonek u mnie bedzie ale jak bedzie cora to tez sie będę cieszyć! Ogólnie mówię ze przy pierwszym nie ma znaczenia!
Co do wzdec to ja tez mam od samego poczatku i niestety nic nie pomaga! Ale lepsze to niz mdłości!
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No to co, to wychodzi na to, że mamy pierwszego chłopaka
Na 3 września mam termin. Zobaczymy czy lekarz potwierdzi że to chłopczyk. Póki co na 60% jest siusiaczek:) choć liczyliśmy na dziewczynkę ale tak samo bedziemy kochac przeciez. Byleby zdrowe było.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Villemo napisał:
Na 3 września mam termin. Zobaczymy czy lekarz potwierdzi że to chłopczyk. Póki co na 60% jest siusiaczek:) choć liczyliśmy na dziewczynkę ale tak samo bedziemy kochac przeciez. Byleby zdrowe było.
No tak coś mi się wydawało, że mi źle wyliczyli bo masz ciążę o 2 dni starszą i ja sobie wyliczyłam na 5 września bo okres miałam ostatni 1 grudnia a cykle 26 dniowe a położna mi wyliczyła na 8 września i tak mam w kartę wpisane.
Wkurzają mnie te 3 dni obsuwy bo tak się składa że Klaudiusz był wypędzany w 8 dniu po terminie oxytocyną bo nic mnie nie brało. Mam nadzieję, że teraz nie będę chodzić w ciąży 10 miesięcy

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
iwonta_kg napisał:
Villemo napisał:
No tak coś mi się wydawało, że mi źle wyliczyli bo masz ciążę o 2 dni starszą i ja sobie wyliczyłam na 5 września bo okres miałam ostatni 1 grudnia a cykle 26 dniowe a położna mi wyliczyła na 8 września i tak mam w kartę wpisane.
Wkurzają mnie te 3 dni obsuwy bo tak się składa że Klaudiusz był wypędzany w 8 dniu po terminie oxytocyną bo nic mnie nie brało. Mam nadzieję, że teraz nie będę chodzić w ciąży 10 miesięcybo jakiejś babie się pomyliło w obliczeniach
Pewnie ustaliła ci termin z usg. Mi na pierwszej wizycie lekarz ustalił termin 13 września a potem z usg mi wychodził 4 września bo maluszek urósł i dorównal wiekiem do terminu z miesiączki. Ja liczę sobie ten wiek z miesiączki. Czyli na 3 września. Tylko ja wam mówiłam ze bede miala cesarke zapewne w sierpniu bo w 39 tygodniu robi sie cięcie. Ale pierwsza myśl padła na wrzesień więc zostaje tutaj:)
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Villemo napisał:
iwonta_kg napisał:
Villemo napisał:
Wkurzają mnie te 3 dni obsuwy bo tak się składa że Klaudiusz był wypędzany w 8 dniu po terminie oxytocyną bo nic mnie nie brało. Mam nadzieję, że teraz nie będę chodzić w ciąży 10 miesięcybo jakiejś babie się pomyliło w obliczeniach
Pewnie ustaliła ci termin z usg. Mi na pierwszej wizycie lekarz ustalił termin 13 września a potem z usg mi wychodził 4 września bo maluszek urósł i dorównal wiekiem do terminu z miesiączki. Ja liczę sobie ten wiek z miesiączki. Czyli na 3 września. Tylko ja wam mówiłam ze bede miala cesarke zapewne w sierpniu bo w 39 tygodniu robi sie cięcie. Ale pierwsza myśl padła na wrzesień więc zostaje tutaj:)
No właśnie nie z usg bo wtedy jeszcze nie miałam robionego

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
powiedzcie a jak tam kształty waszych brzuszków?mój brzuch robi sie taki rozlazły nie szpiczasty jak to sie mówi jak na dziewczynke wciecie w tali zanika ale waga ani rusz na razie chyba nawet z 1kg znow zgubilam
U mnie brzuszek jest ale wzdęty i z lekka otuszczony