BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 11 miesiąc temu #999163 przez asiekasiek
Kas to dobrze ze daje rade ta dziewczyna. dlatego ja sie ciesze się z tego co jest. i lepiej nie szukać sobie na sile kłopotów... bolące i palace zebro prawe czy też ten mój jajnik bólacy to tam pal licho ważne ze mała rośnie zdrowo i juz:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #999167 przez pesq
A dajcie spokój czytam co Kas pisze i mysle czy moja ma ok bo buzi od 18 tyg nie pokazala. Zalamac sie idzie z moim charakterem...

Spac czy smażyć mielone? :D

10 lata 11 miesiąc temu #999168 przez Scarlett86
Glooria wiem jak to jest. Ja mam 2 synów. Siostra będzie u nas od czwartku do poniedziałku chyba, jeszcze w tygodniu nogę sobie złamała :/ ale boję się że jak już jej nie będzie, mój mąż w pracy dzieci do szkoły i się zacznie...termin z miesiączki mam na 2 września a oby dwie ciążę przynosiłam więc mogę urodzić we wrześniu. Staram się o tym nie myśleć...

10 lata 11 miesiąc temu #999173 przez Sylwia-89
Moja koleżanka urodziła synka w styczniu z rozszczepem wargi. Na szczęście podniebienie miał całe. Zrobili mu operację w czerwcu i wszystko ładnie się zagoiło, ale też się maluszek nacierpiał, musieli mu morfinę przeciwbólowo dawać. No i jest problem z karmieniem takiego maleńkiego dzieciątka, bo on nie mógł ssać tylko delikatnie pił mleko z butelki jak mu koleżanka naciskała na smoczek żeby poleciało. A z tym podniebieniem to w ogóle coś strasznego jest. Mojej sąsiadki syn ma, ale znowu z warga jest ok. Kiedyś koleżanki mama się nim opiekowała bo jego matka miała komplikacje po porodzie i musiała w szpitalu zostać, więc któregoś razu moja koleżanka zaproponowała, że się nim zajmie (oczywiście nie wiedziała o tym podniebieniu) i biedny zaczął jej się strasznie krztusić. Dopiero wtedy zauważyła, że musi go prawie pionowo karmić...

10 lata 11 miesiąc temu #999174 przez Sylwia-89
Nie wyobrażam sobie obu rozszczepów jednocześnie... Człowiek niby w trakcie ciąży przyzwyczaja się do myśli, że może być coś nie tak, a wiadomo, że przeżywa dodatkowo jak już zobaczy swoje maleństwo...

Pesq, nie wkręcaj sobie, wszystko z Agatką i jej buźką w porządku na pewno :)
Podziękowania: pesq

10 lata 11 miesiąc temu #999175 przez pesq
Ciąża to OKROPNY STAN.

10 lata 11 miesiąc temu #999176 przez asiekasiek
Pesq nie schizuj nam tu z nową obsesja B) na pewno chociaż raz pokazała Buzke i wszystko lekarz sprawdził B)

10 lata 11 miesiąc temu #999177 przez pesq
Ciezki klimat cos dzisiaj :P

Dziewczyny ten ból jak na okres to tak codziennie do końca już bedzie czy co ? :D A właśnie zdałam sobie sprawe że może ja do tego 10 wrzesnia (ten endokrynolog i te nowe badania znow..) juz moze urodze i w d.... wszystko :D :D :P .

Opowiedzcie cos wesołego :) Może jakis super sen :P :P albo przygode :D :P

10 lata 11 miesiąc temu #999178 przez basiek149
hej :)
my też dzisiaj spaliśmy i spaliśmy. wczoraj tak padłam po powrocie ze szpitala, że w nocy chyba tylko raz się przebudziłam. ale powolutku dochodzimy do siebie. dziś całkiem przyjemnie bo jest wiaterek więc póki słońca nie było na tarasie to tam się byczyliśmy :) ogórkowa gotuję się już na obiadek, mąż tam ma się ogarnąć z pracą i jedziemy dzisiaj do naszej małej <3 później na zakupy, a potem może na chwilkę wejdę do teściowej zobaczyć jak się ma mój króliczek <3

w szpitalu też się nasłucham o przeróżnych przypadkach, zresztą wiadomo, że w szpitalu nie leżą zdrowi więc można się nasłuchać... ja cały czas myślę o tej pani z mojej sali co wczoraj miała cesarkę i czy udało się tego chłopca uratować... nawet nie chcę myśleć, że nie... aj chcę już wrzesień i urodzić, mieć szpital za sobą i cieszyć się moim maleństwem w domu :)

Jurada oj współczuje takich przeżyć. odpoczywaj teraz dużo! :*

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #999179 przez mysia5
Juradka to odpoczywaj kochana :kiss:
Pesq z Agatką jest wszystko dobrze na pewno ! nie denerwuj się :lol: i nie ma co wymyślać :) o tsh się nie martw, ja prawie od początku ciąży też jestem na lekach i teraz to już tak i tak nie ma znaczenia, więc wszystko jest okeeeeeej na pewno :) :)
Eh straszne to z tym maluszkiem :( ja już naprawdę też chcę żebyśmy były wszystkie po porodzie i mogły z ulgą odetchnąć trzymając zdrowe, piękne maluszki na rączkach!
Asiek trzymam kciuki za wizytę :)
pranko zrobione, sypialnia i łazienka wysprzątane :) ale ile czasu mi to zajęło ... i zmęczona jestem jak nie wiem, co chwilę musiałam odpoczywać :unsure: jeszcze obiadek trzeba zrobić i resztę trochę ogarnąć, pazurki przydałoby się pomalować ... ale nie wiem czy jeszcze będę miała siłę :whistle: a mały mi bombarduje żebra aaaaaa ! :silly: :pinch:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #999181 przez Zazanna
Pesq może Cię pocieszy, że mój od 3D/4D też buzi nie pokazał –ale za to siusiaka ma na bank zdrowego :P
Mi się śniła Jurada dziś, ale nie pamiętam co, pamiętam tylko, że się przebudziłam w nocy z myślą, że mi się śniła :P

Baaasieeekkk teraz chce mi się ogórkowej :P

Mysia to bryka tuż tuż ale fajnie ! :D

A w załączeniu moje dzisiejsze ciasteczka :) Pyyyyyszneeee i bardzo proste :) (Pesq wybacz, że Cię znów męczę !!! :*)
Z tego przepisu: bajkorada.blogspot.com/2012/10/ciasteczk...iecinnie-proste.html -tylko zamiast margaryny dałam masło :)
Od wejścia do kuchni do wyjścia z kuchni z gotowymi ciasteczkami minęło ..20 minut ! :)

10 lata 11 miesiąc temu #999182 przez asiekasiek
Pesq chcesz coś śmiesznego to masz:P od jakiegoś czasu chodzę po domu w mamy biustonoszu... no bo moje są za małe... mężowi nie pokazuje się a do karmienia żal mi zakładać i zakładam go jak coś w niedziele. w maminym stanik nie pokazywalam się mężowi ;) a wczoraj mąż wyszedł do sklepu a ja przebieralam się w piżamke i wrócił wcześniej i byłam w samym biustonoszu. i powiedział co ja mam na sobie ohydnego ze ma nadzieję że to nie jest teściowej. a ja mówię oczywiście ze nie siostra mi pożyczyła jakis stary swój biustonosz ;) heh i później ciągle gadał ze to juz za dużo w tej ciąży :) i nawet przed snem spytał się czy na pewno nie teściowej ;) heh biedny... a ja też strasznie się poczułam jak jakaś nie atrakcyjna kura domowa...i w ogóle.... jej co ta ciąża robi z ludźmi mam nadzieje ze będzie chciał ze mną kochać się jeszcze :P

10 lata 11 miesiąc temu #999183 przez asiekasiek
dzięki za kciuki za wizytę ale gorzej boje się badania gbs!!! mam nadzieje ze nie ucieknie :P

Mysia a jaki kolorek wozeczka ??

10 lata 11 miesiąc temu #999185 przez Zazanna
Asiek hahahah :laugh:
T. też twierdzi, że staniki ciążowe są "babcine" ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #999187 przez mysia5

Asiek haha :cheer: jeszcze trochę i każda wróci do swoich normalnych rozmiarów :) ale mnie też to przeraża.. i w ogóle to ciało w ciąży wcale mi się nie podoba :lol: i wielkie ubrania jakie trzeba nosić haha :whistle: ale mam problem...już nie wiem chyba z nudów co wymyślać i nawet ciuchów się czepiam.
Będzie dobrze na badaniu, pewnie szybko to zrobi :) trzymam kciuki :kiss:
co do koloru, to oczywiście miałam problem i nie mogłam się zdecydować bo w kilku podobało mi się 'coś' i najchętniej powybierałabym sobie z każdego ten element i zrobiła z tego taki idealny wózek haha :laugh: :whistle: B)
ale ostatecznie wybraliśmy taki: ten który jest w środku na zdjęciu, z granatem... bo nie mogłam go znaleźć inaczej w internecie :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia