BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #1014079 przez glooria
Hejka
No koszmar .... a najgorsze jest to ze dwie ciaze przechodzilysmy praktycznie w tym samym czasie
Ja urodziłam milenke a ona marysie
Ja urodziłam emilke ona aleksa
I jak to ciąża i dzieci praktycznie mc po mcu zbliżyłysmy się wiec tymbardziej ciągle o niej myślę i nie moge tego sprawić
Szkoda tylko ze w ostatnich miesiącach odseparowala się od wszystkich no ale z drugiej strony to zrozumiałe ze nie chciala czuc współczucia i widziec jak inni żyją i maja sie dobrze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1014150 przez Zazanna
Hej :)

Gloria przykro mi :(

Pesg jaka laleczka.. <3

Dziewczyny bylam dzis z Bobassem w kinie :woohoo: U nas jest Multibabykino, sprawdźcie czy i Was też bo to swoetna sprawa :) Obejrzalam Marsjanina, bardzo fajny film :) A Malutek ani razunie plakal <dumna> :woohoo: B)

9 lata 5 miesiąc temu #1014162 przez me.ch
hej kochane,

Gloria, moje kondolencje :(

Pesq, jaka przeslodziusienka, nawet jak tylko do zdjecia :) chyba to jest kwestia preferencji osobistej albo moze przyzywczajenia? moze jak ci zalezy to rasz na jakis czas jej zaloz az sie przyzwyczai :D

Zaz, super sprawa :) zaraz poszukam w necie czy mam gdzies kino takie w poblizu i moze bysmy saie na weekend wybrali albo kiedys :)

My dzis druga runda szczepien - jeszcze tylko raz w grudniu i jestesmy zalatwieni az do roczku :) Kornel torche zaplakal ale duzo krocej niz ostatnio, w ogole to wzielam go w nosidle wiec cala droge patrzyl na domki po drodze a pod sam koniec przysnal w trasie i przy szczepieniu tak naprawde to chyba sie nie obudzil, tylko poplakal bo go zapieklo i spal dalej a my myk w nosidlo i mial przytulanki gratis od razu cala droge do domu :D nie chce zapeszac, ale poki co druga runda rules :D

no i kapielowki mu zamowilam - wlasnie przyszly :D teraz trzeba sie bedzie wybrac na basen :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #1014176 przez basiek149
Me.ch jakie boskie kapielowki :D to teraz czekamy na zdjecia z basenu :)

U nas dzis bardzo marudny dzien... Chyba po wczorajszej szczepionce Kubus dzis taki markotny. Przed chwila zasnal i mam nadzieje, ze sobie teraz ladnie pospi :) a ja tez zaraz wskakuje do wyrka tak wiec dobranoc :)
Podziękowania: me.ch

9 lata 5 miesiąc temu #1014236 przez Rita87
Dziewczyny czytam Was, ale u nas w niedzielę chrzciny i jak tylko mam wolną chwilkę to załatwiam sprawy związane z pierwszą Stasiową uroczystością :) Jakby któraś z Was potrzebowała to udało mi się ze wszystkim trafić na bardzo fajne osoby i mogę polecić Wam: zaproszenia, podziękowania dla gości (miodki i kartki), podziękowania dla chrzestnych. Pesq, bo pytałaś na forum na fb - my robimy przyjęcie na plebanii i będziemy płacić 50-60 za osobę (ciasta i tort po naszej stronie, dwa ciepłe posiłki i dość dużo przystawek). Wszystko będzie przygotowywała Pani, która to robi, bo naprawdę to lubi i podsunęła nam oprócz tradycyjnych dań pomysły na naprawdę fajne jedzonko, więc mam nadzieję, że goście będą zadowoleni :-) Za chrzest zapłaciliśmy 150zł, ale jeszcze coś dołożymy, bo ksiądz proboszcz zaproponował, aby podczas mszy pomodlić się za dziadków Stasia i zmarłych pradziadków.

Takie zaproszenia mieliśmy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oprócz tego to u nas ciągle coś... Podejrzenie skazy białkowej, bo śluz w kupce, kupy dość luźne i wysypka na buzi (ale po bepanthenie zeszło, więc już sama nie wiem...) Dziewczyny (Kasia, Zaz) u Was coś dało odstawienie nabiału? Boję się, że mój pokarm już w ogóle będzie jałowy jak odstawię nabiał, tym bardziej, że nie jestem przekonana co do tej diagnozy...Lekarz powiedział, że alergen utrzymuje się w organizmie do 3 miesięcy, więc nawet jak odstawię to może nie być poprawy...

Zaobserwowałam też u Stasia wilgotne rączki i stópki od jakiegoś czasu czasami i też nie wiem jaka przyczyna :(

Na brzuszku nie znosi też leżeć i kiepsko u nas z ćwiczeniami, bo chwila i są nerwy i ryk :-( Więc u nas też z tym kiepsko...

Po tych wszystkich przejściach z zapaleniem płuc też kwestia spacerów u nas kuleje, bo zwłaszcza jak są takie pogody jak teraz to boję się z nim wychodzić :-(

Wczoraj to już aż się poryczałam z tego wszystkiego, że Staś jak w jakiejś patologii, na brzuszku nie ćwiczy, na spacery nie wychodzi, pewnie jest przegrzany a ja z nim siedzę cały dzień w domu i z niczym się zorganizować nie mogę... Bo noce przesypia pięknie średnio wygląda to tak: 21-2 lub 3 i potem do 6.30 i na ostatnią drzemkę do 9-10 kładzie się ze mną do łóżka. No a potem jest sajgon, bo w dzień nie śpi prawie wcale. Jedynie na rękach, a jak go się odłoży to budzi go byle co... Więc w ciągu dnia nie jestem w stanie nic zrobić. Do tego karmię tylko kp, ale pokarmu wieczorem mam mało i potrafi godzinę wisieć na cycku bo mam flaki, modyfikowanego nie chce tknąć, bo już wczoraj się złamałam i chciałam mu podać. Ale przybiera na szczęście bardzo ładnie.

9 lata 5 miesiąc temu #1014248 przez glooria
Mech w odeonie tez jest seans dla mam z dziecmi ale ceny takie jak normalnie za to w weekendy jest odeon kids i za fula max 3 mozesz obejrzec bajki z dzieckiem Rita udanej imprezki a co do ciumkania wieczornego to chyba kazde dziecko na kp lubi wieczorem tak dlugo ucztowac. No i jezeli przybiera to chyba twoja kuchnia mu smakuje wiec po co mm. Ja tez mam wieczorem flaczki ale jakos daja rade wiec nie jestes sama

9 lata 5 miesiąc temu #1014251 przez basiek149
hej.
Ritka śliczne zaproszenia! życzymy pięknej uroczystości :)
co do skazy białkowej to jak już jakiś czas temu pisałam Kubusia też dopadło. Pediatra kazał mi odstawić na 2 tyg nabiał ale już po kilka dniach była widoczna różnica. Od razu mu się buźka poprawiła i nie ma już ani jednej krostki. I nie masz co się martwić o pokarm bo mimo, że odstawiłam sporo produktów to i tak Kuba ze smakiem dalej wcinał mleczko :)

9 lata 5 miesiąc temu #1014326 przez Kasia888
Pesq ślicznie Agatce w tej opasce może z czasem się przyzwyczai ;)
Zaz świetna sprawa z tym kinem razem z maluszkiem, też byłam na tym filmie- świetny ;) tyle, że sama z mężem, siostra została z Jasiem :evil:
Ritka ja jestem od dawna na diecie bezmlecznej i do tego mm bez mleka krowiego, tak jak u Basiek buźka już po kilku dniach była prawie gładka także spróbuj zamiast mleka krowiego możesz pić sojowe, ja jem je razem z taką kaszką dla dzieci i płatkami, całkiem smaczne ;)
Mech-super, czekamy na zdjęcia z basenu :woohoo:
Ritka- zaproszenia pierwsza klasa, kurczę muszę się wreszcie zabrać za organizację tego chrztu.
Gloria współczuje tym bardziej, że była Ci tak bliska...

Wczoraj za nami kolejna wizyta ciotek, ale mnie umęczyły :pinch: ...

także suma sumarum ucieszyliśmy się potem, że zostaliśmy sami ;)

9 lata 5 miesiąc temu #1014327 przez asiekasiek
Hej dziewczynki :D

Rita śliczne zaproszenia. co do wilgotności stópek i rączek może za ciepło ma?? I co do schizowania to też schizuje bo moja dużo śpi przez dzień i w nocy również, ale inni mówią jak nie płacze i ne ma gorączki to żebym cieszyła się że mam spokojne dziecko ;)
co do skazy białkowej to ja po waszych wpisach tez odstawiłam nabiał, bo Laura miała krosty na twarzy i nie wiem czy to przez to czy nie ale krostek nie ma....

9 lata 5 miesiąc temu #1014331 przez asiekasiek
Kasia ha ha nie ma to jak ciocie które wiedzą najlepiej :D

9 lata 5 miesiąc temu #1014336 przez mysia5
hej hej ;*

Gloria, przykro mi kochana :(

ja też byłam bardzo zadowolona z zaproszeń, później wrzucę fotkę ;)

coś cisza na forum kochane, mało postów, wszystkie mamusie takie zajęte? :kiss:

Ritka, śliczne zaproszenia i udanej uroczystości!

u nas dzisiaj spokojny dzień, aż jestem w szoku :woohoo:

Asiu, to super że malutka śpi, zazdroszczę :) fajnie masz spokojną córeczkę :) na pewno jak nic jej nie dolega to wszystko jest w porządku :kiss:

9 lata 5 miesiąc temu #1014337 przez Zazanna
Asiek jam też zazdroszczę spokojnej malej :)

Mybdzis bylismy zrobic zdjęcia do paszportu i bobas wyszedl OKROPNIE B) No po prostu fatalnie :D Apw ponoć wszystkie dzieci tak wychodza ;)

9 lata 5 miesiąc temu #1014340 przez asiekasiek
Zaz o jejku to faktycznie musiał fatalnie wyjść na zdjeciu jak sama mama to przyznaje :D hehe bo przeważnie dla matek swoje dziecko najpiękniejsze :D B) B) ale dorosły człowiek beznadziejnie wychodzi na takich zdjęciach a co dopiero niemowlę B) B)

9 lata 5 miesiąc temu #1014381 przez pesq
Czytam ale dzis 12 osob z pracy bylo i padam.. Jutro napisze. Pozdrawiamy.
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014384 przez basiek149
pesq 12 osób?! OMG :blink: odpoczywajcie :*
ale Agatka jest przepiękna :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Zaz :laugh: :laugh: :laugh: jesteś niemożliwa :laugh:

Kubuś mnie dziś rozłożył na łopatki - oglądałam tv i on mi zasnął, więc myk myk lecę z nim do pokoju, wkładam do łóżeczka, śpi. Uciekam do kuchni i słyszę tylko takie "eeeeeeeeeej" :D I tyle było ze spania :D ale to jego "eeeej" mnie rozśmieszyło. Trochę szacunku do mamy! hehe :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia