BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 5 miesiąc temu #1022626 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #1022649 przez Kasia888
Co do uczuleń trzeba obserwować po prostu, i trochę zdać się na własną intuicję.
U mnie ewidentnie była skaza, bo po zmianie mleka na hydrolizat czerwone plamy z buzi zniknęły.
Wystarczy, że sprawdzicie czy po wyeliminowaniu z diety mleka czy innych produktów buzia po kilka dniach się poprawiła, kupy stały się lepsze.
Przy alergii/uczuleniu też są charakterystyczne kupy z śluzem.

Asiek kiedyś musiał wrócić, ale zauważyłaś, że po sn okres praktycznie nie boli :) ?
Jak pierwszy raz dostałam to nawet nie poczułam :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #1022652 przez asiekasiek
Kasia no fakt nie bolał nic nie czułam właśnie :blink: a zawsze to brzuch bolał przed i w trakcie ... :) chociaż tyle z tego :)

10 lata 5 miesiąc temu #1022655 przez me.ch
Dziewczyny ja tylko w biegu bo zaraz lecimy sprawunki robić;)

Kocham Was że wszystkie chcecie przyjechać!!
:) ja bym do Wawy autem jechała, i być może dzień wcześniej do babci w Bełchatowie bo potem do Wawy już bliżej a i dwie pieczenie na jednym ogniu, z tym że to pewnie by znaczyło że ja z Ko, a tu to piwo kusi więc jeszcze przemyśle ta decyzję;) no chyba żebym namówiła mamę albo kogoś żeby że mną jechał i zajął się ko na jeden dzień bo nie wiem czy chciałbym go na noc zostawiać beze mnie... Pomyślę jeszcze :) ja chętnie nawet zostanę na noc w Warszawie, byleby to jakoś zorganizować :)

Ja jestem otwarta na wszelkie opcje:)

10 lata 5 miesiąc temu #1022671 przez Zazanna
Basiula trzymam kciuki żeby było wszystko ok, jesteś bardzo dzielna ! :*

Co do spotkania to ja muszę zabrać maluszka, bo po prostu nie mam go jak zostawić.. T. z nim sam na dłużej niż godzinę nie zostanie.. No i w związku z tym wpadł mi taki pomysł do głowy.. :) A może byśmy wynajęły mieszkanie/pokój na jedną dobę? Gdzieś w centrum, czy to w hotelu, czy prywatne, jak się wszystkie zrzucimy to wyjdą grosze, a byłoby wygodnie i posiedzieć i te co z maluszkami to nie miały by problemu i wszystko byśmy miały pod ręką :)
Dajcie znać, czy by się Wam taki pomysł podobał, to jak ustalimy datę to ja bym poszukała i wszystko załatwiła :) Mogłybyśmy sobie wtedy pizzę zamówić, a jak któraś (lub wszystkie) postanowiłaby zostać na noc w w-wie to też by nie było problemu :)

Peqsu szczęśliwa mama jest najważniejsza! :) Wtedy i dzieciołek i mąż są szczęśliwi :)
Podziękowania: basiek149

10 lata 5 miesiąc temu #1022674 przez Rita87
Zaz super pomysl!! Ja jestem za! Jak dla mnie to byloby super rozwiazanie bo ja tez Stasia na dluzej nie zostawie a takto przyjechalabym z nim :)

10 lata 5 miesiąc temu #1022677 przez Zazanna
Zerknelam jakby to wyglądało i można wynająć apartament 70m za 200 zl nawet :) To jak się zbierzemy to wyjdzie po 20 zl jak nie lepiej ;) To taniej niż bysmy za piwo w pubie, bo sklepowe tańsze, więc ogólnie by sie zaoszczedzilo :)

A tak w ogole to jestem chora :blink: Od rana leze w łóżku a T. się opiekuje gluteksem. Spałam 2 godziny ale dalej fatalnie się czuję :/

10 lata 5 miesiąc temu #1022679 przez pesq
Jestem za! Uhuhuhuhu :P

Chora :(

10 lata 5 miesiąc temu #1022680 przez pesq
Misie to jakaś sobota chyba? Taka żeby i Kas i Mech pasowala bo obie wyjezdne

10 lata 5 miesiąc temu #1022683 przez me.ch
Dla mnie bomba, jakakolwiek data miedzy wlansie 19.02 a 3.03 mi pasuje! i apartament/pokoj to jest w ogole super plan!

A ja tez chora. Lacze sie w bolu.. A Kornelowi tez skoczylo do 37.5 wiec mam nadzieje ze to tylko efekt powrotu z podworka.

Pesq, dziewczyny maja racje, szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Walczysz ile mozesz, ale jak juz nie mozesz to i tak z Ciebie mama na medal! Zawsze o tym pamietaj! :)

Basiu, my tez trzymamy!
Podziękowania: basiek149

10 lata 5 miesiąc temu #1022686 przez pesq
Dzieki misie. Póki co sie karmimy, w tym. tyg wybieramy sie do alergologa i zobaczymy jak dalej bedzie. W razie czego, gdyby szukanie produktu który uczula poprzez mleko miało mnie dobijać to przejde na hydrolizowane mm. Pytanie - czy ono jest tylko na recepte? To tylko pepti ?

Juradka żyjesz?

10 lata 5 miesiąc temu #1022688 przez Zazanna
Ale będzie super! :)

A na razie leżę u zalewam sie łzami, bo mi lecą z oczu ciurkiem heh ;)

10 lata 5 miesiąc temu #1022689 przez asiekasiek
ja tez jestem za apartamentem!!!! :-)

10 lata 5 miesiąc temu #1022690 przez pesq
Ja też jak najbardziej! Zaz mega pomysł. Włączymy sobie muze, kupimy niezdrowe jedzenie, piwko albo winko i bedzie bosko! I poznamy Stasia i Bartusia i może jeszcze jakieś bobaski <3 Ja akurat swoją gwiazdę zostawię bo Ł. ją lepiej ogarnia niż ja, powiedział że mogę se jechać nawet na miesiąc :huh: :huh: :P ale cieszę się też na spotkanie Waszych malców.

AAAAAAAAAA :) :) :) :)

Moze więcej dziewczyn wpadnie w związku z tym. Mam nadzieję że Juradka kochana tez zawita chociaż na trochę! I w ogóle wszystkie :) Jej to teraz będziemy tym żyły :d

10 lata 5 miesiąc temu #1022691 przez me.ch
Pozdrawiamy z podłogi, morelka na deser i oczka od razu otwarte;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: pesq

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia