BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 5 miesiąc temu #1022693 przez jurada
Świetny pomysl... Kurczę gdyby było lato to bym zaoferowała działkę za free a tak to zimnoooo tam. Pesq oczywiście, że ja tez się pisze na takie spotkanie z Wami....
To ile by nas było w sumie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #1022694 przez asiekasiek
Mech z tego co widzę to dajesz spróbować powoli wszystkich owoców/warzyw bo z tego co od znajomych słyszę to jabłko/marchew ;) fajnie właśnie tez tak może będę robić ;)

10 lata 5 miesiąc temu #1022695 przez basiek149
mi też bardzo odpowiada taki pomysł :) :) :) Tylko tak się zastanawiam czy jak się wynajmuje taki apartament na dobę to czy to nie jest cena za osobę czasem?! Bo to jednak Warszawa więc ceny tam też inne... Warto się zorientować bo to różnie bywa, żeby później nie było, że jedna osoba wejdzie a reszta pod drzwiami będzie stać ha ha :D

Cześć Kornelku wesołooki :) :) :)

U nas dziś z rana niespodziewanie przyjechała chrzestna Kubusia i tak troszku posiedziałyśmy i popaplałyśmy :) A jutro chyba my do teściów podjedziemy na chwilę. Ale to się jeszcze jutro zobaczy jak z pogodą będzie.

10 lata 5 miesiąc temu #1022699 przez mysia5

pesq napisał: Dzieki misie. Póki co sie karmimy, w tym. tyg wybieramy sie do alergologa i zobaczymy jak dalej bedzie. W razie czego, gdyby szukanie produktu który uczula poprzez mleko miało mnie dobijać to przejde na hydrolizowane mm. Pytanie - czy ono jest tylko na recepte? To tylko pepti ?

Juradka żyjesz?

Bez recepty tez kupisz kochana , kosztuje kolo 33 zł, a na receptę jakoś u mnie wychodzi kolo 16 zl plus minus ;) bo te puszki są male i większych niestety nie ma.

10 lata 5 miesiąc temu #1022700 przez agatagama
hehe nie wiem czemu ale wynajęcie apartamentu skojarzyło mi się z jakimś spotkaniem na grupense.....:P przepraszam za bezpośredniość :)
też mi się pomysł podoba :) skuszę się teraz bez Johnego a latem z Johnym :)
dziś zostaliśmy sami, mężuś pojechał na parapetówkę, a Jasiu coś spać nie chce, mój imprezowicz :)

10 lata 5 miesiąc temu #1022702 przez Zazanna
Basiek dogadam się aby było za całość ;) Z reszta jak na panieński koleżanki wynajmowalysmy na starówce to 250 placilysmy, a standard jak z bajki ;)

Ja też.mu będę różne rzeczy dawać :)

Agata :evil:

10 lata 5 miesiąc temu #1022705 przez me.ch
Asiek, no widzisz ja tak czytalam co mozna a co nie mozna i tu co szkola to obyczaj, nie mowiac juz o tym ze co kraj. Wyglada na to ze w polsce wlasnie marchew i jablko kroluja, szczegolnie jako wprowadzacze, ale ja mysle ze nic mu nie bedzie - jesli ma miec na cos alergie to pewnie wyjdzie a czy teraz czy za miesiac to chyba zadna roznica, daje najpierw troszke a jak sie przyjmie to nastepnego dnia wiecej juz. A tak to chyba najgorsze co sie moze zdarzyc to ze jakis pierdek utknie, brzucho zaboli albo kupa wyjdzie dziwna.... co do "grubszych rzeczy" typu gluten, jajka czy mieso pewnie zaczekam zgodnie z "polska szkola" (choc nie gwarantuje) no ale warzywa i owoce mysle ze sa w miare bezpieczne. Choc znow w polsce juz teraz pisze ze mozna dac np ryz czy jakas kasze (nie pamietam ktora) a ja narazie jeszcze nie daje. zaczelam od warzyw i owocow i narazie podaje mu skladniki niewymieszane (oprocz sniadanka typu banan-jablko), niedlugo zaczne juz dawac zupki tez itp ale chcialabym zeby najpierw poznawal pojedyncze smaki:) No i nie martwie sie (staram sie) na zapas. Tym bardziej ze daje mu robione/tarte/gotowane/przygotowane w domu wiec wiem ze niczego poza danym owocem czy warzywem tam nie ma. Poki co sie cieszy ;)

Ach, juz sie nie moge doczekac spotkania!! Ja jeszcze zadecyduje czy wziac Ko ze soba czy nie jak juz bedziemy mialy dokladnie umowione co i jak i jak bedzie wiadomo ile dzieci bedzie :D

10 lata 5 miesiąc temu #1022706 przez pesq
Kornelek taki boski <3 moj misio <3 :D :D

Mysia a takie mleko na ile starcza? W sensie puszka? Po ile dzieci jedzą tak w 5-6 miesiącu? Przepraszam że wypytuje ale jestem zieloniutka w temacie mm...

Ja tak jak mowiłam postaram się pociagnąć ile moge ale w razie czego powolutku w głowie rozważam opcję mm.. Jeżeli nie moglabym w miare sprawnie ustalić co uczula Agatkę to wolę takie rozwiązanie. Bo nie chcę męczarni i dla niej i dla mnie. A dziś zjadłam jajko na śniadanie i ma mniejsze plamy niż wczoraj bez jajka.......

Agata przeczytałam Johny i zanim pomyślałam o Jaśku to myśle sobie hmm Johnnego Walkera będziemy łykać, grubooo :D :D :D :D ;) ;) :silly: :silly: :silly: :silly:

Ciekawe jak u nas z rozszerzaniem.. czytałam że w razie AZS i idącej za tym alergii pokarmowej czeka się z rozszerzaniem ile się da.. no cóż. Pożyjemy, zobaczymy.

10 lata 5 miesiąc temu #1022707 przez asiekasiek
Agata padlam :laugh: ty pewnie ze śląska będziesz jechać?

ja też bez Laury wybieram się bo chyba w walizce jej rzeczy musiałabym załadować :)

Mech ale ty morele dajesz surowa? może głupie pytanie :P

10 lata 5 miesiąc temu #1022708 przez me.ch
Pesq, Johnego tez mozemy hahah;p ale to wtedy Kornel zostaje z babcia napewno ;p

Asiek, no wiesz co wszystkie owoce dawalam surowe do tej pory wiec morele tez, nawet nie pomyslalam... a nie mozna?

10 lata 5 miesiąc temu #1022709 przez pesq
Dobra no skoro musimy to johnnego chętnie zrobie ;) ;) ;) hahah <3

Mech ja umieram po morelach i brzoskwiniach bo mi buzie wysypuje to jakbym dała Agatonowi to by chyba zeszła.. Dobrze że Ko nic nie uczula

10 lata 5 miesiąc temu #1022710 przez Rita87
Meszka słodki ten Twój żarłoczek :)

ej no nie mówcie, że z dzieciaczków będzie tylko Staś i Bartuś, przecież dzieciaczki forumowe też muszą się poznać :P A tak z ciekawości (bo ja to Stasia zostawiłam do tej pory max na 3 godziny, a odkąd miał dwa razy ten atak płaczu to go nie zostawiłam :blush: wiem wiem matka wariatka :blush:), tak się zastanawiam jak to właśnie logistycznie rozwiążecie dziewczyny, które kp. Bo pomijając kwestie opieki, to na cały dzień, żeby mieć dla Stasia mleko to ja bym chyba z miesiąc musiała ściagać :laugh: zresztą już mu dawno nie odciągałam, co najwyżej jak zostawał właśnie na trochę beze mnie i nie mam pojęcia ile on mógłby zjeść... Ale on lubi często a mało, więc pewnie też sporo mleka szłoby na zmarnowanie, bo by pewnie zjadł z butli 40 ml i byłoby po jedzeniu i reszta poszłaby do zlewu. No sama nie wiem, ale może mi coś podpowiecie i może też się wyrwę bez syna :laugh:

Agata, no wiesz :laugh: :laugh: :laugh: mnie to się od razu skojarzyło z panieńskim, bo właśnie kiedyś robiłyśmy z dziewczynami i też wynajmowałyśmy loft w Łodzi, super sprawa :)

Rozmawiałam w ogóle z D. na temat naszego spotkania i on mówi: "Wow a to się dziewczyny z całej Polski zjadą?" A ja mu na to, że tak, ale żeby sobie nie myślał, bo nasze forum to takie kameralne grono, raptem kilkanaście dziewczyn :) bo on udziela się na forum miłośników cinquecento i seicento i jak tam jeździliśmy na zloty, takie ludzi z całej Polski, to było osób kilkaset :laugh: ale fajnie, że nas tu właśnie tak mało :) jak ja się cieszę, że do Was dołączyłam i że mnie przyjęłyście :) późno bo późno, ale teraz to ja już sobie bez Was nie wyobrażam :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #1022712 przez Rita87
Asiek zabieraj Laurę, bo ja chcę synową poznać a Stachu żonę :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #1022714 przez pesq
Hmm Ritka Agatka będzie miała już 5 miesięcy skończone, jeżeli będzie taka opcja zacznę pewnie podawać jej jakąś marchewke czy coś, jeśli nie to nazbieram jej spokojnie mleka na cały dzień bo staram się raz dziennie cokolwiek odciagać, odpukać ostatnio udaje mi się nawet ponad 100, jakbym zaczeła dwa razy dziennie to kilka dni i mam mleko. A ja też rozważam przejście w późniejszym etapie na mm te specjalistyczne więc naprawdę nie wiem co będzie za 1,5 miesiąca. Heh poza tym ona już będzie na tyle duża że nie widzę problemu żeby wtedy zacząć ją karmić mieszanie.. I tak planowałam ok 5-6 miesiąca podawać też mm żeby stopniowo odchodzić od kp. Ale wezmę ze sobą laktator hahaha i będę siedziała z pompką ;) :P cóż z Wami to nie wstyd każda to samo przechodziła :P :P U mnie taka sytuacja :)

Natomiast latem jak już będzie siedziała to na pewno ją zabiore :)

10 lata 5 miesiąc temu #1022715 przez me.ch
Pesq, no widzisz ja tak w sumie patrze na to co ewentualnie mogloby wywolac problem u mnie albo u P, w zyciu by mi do glowy nie przyszlo ze morele kogos uczulaja... taki ten swiat dziwny no. Ale zakladam ze Ko bedzie wlasnie raczej genetycznie po nas wiec i alergeny podobne ewentualnie. Nie bede dawac teraz jeszcze tych takich "mega" jak truskawki czy orzechy, ale ze my z P tez nie mamy na to uczulenia to mysle ze bedzie ok tez.

Ritka, Powiedz mezowi ze nie tylko z polski, bo z UK tez :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia