BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 2 miesiąc temu #1024594 przez asiekasiek
Pesq ja nie miałam za ciekawej nocy i chyba Jurada też...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #1024595 przez jurada
U nas od 1 do ponad 4 ryk itp. Potem od 6 do teraz!!!! Ratunku!

10 lata 2 miesiąc temu #1024596 przez agatagama
jejku biedne dziewczyny :*
to ja już nie narzekam na Jasia, bo jeszcze się nie zdarzyło, żeby płakał w nocy, albo nie chciał zasnąć...ehhh trzymam za was kciuki :*
Kas super pomysł na ćwiczenia :) rozmasuj sobie jakoś może te zakwasy :)

10 lata 2 miesiąc temu #1024597 przez asiekasiek
Kas najlepsze na zakwasy są co ćwiczenia!!! :) naprawdę!! ja miałam kiedyś takie zakwasy ze nie mogłam przewrocic się w nocy z boku na bok zejść po schodach itp na drugi dzień i musiałam mieć treningi i pomagało :) wiec raz dwa i ćwicz!! :P

10 lata 2 miesiąc temu #1024598 przez pesq
:blink: :blink: :blink: :blink: :S :S :S :S :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :( :( :( :( :( :huh: :huh: :huh: :huh: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Ju wsiadaj w pociag jednak wrzucimy je razem do kojca moze sie uspokoja :P Asia Ty tez ;p
Podziękowania: asiekasiek

10 lata 2 miesiąc temu #1024599 przez jurada
Kas, nie widzę problemu... Mozemy iść do kina z maluchami ( bez psów) :)

A co do AZS to chyba myślałaś o tych czerwonych policzkach Bartusia hmmm?

My używamy babydream na wietrzna pogodę. Spisuje się choć nie wiem czy do L. w wózku to dobiera powietrze :D :D

Dziewczyny a Wy jak ubieracie maluchy na dwór? Bo wczoraj jak zobaczyłam u Zaz to stwierdziłam ze ja za mocno okrywam.

10 lata 2 miesiąc temu #1024600 przez pesq
body dlugie spodnie kombinezon gruby minky z la millou plachta od wozka czapka apaszka :) kolderka i czapa tak ze tylko oczy widac. powinnam dac jakas warstwe na body ale ona w body po domui jak probuje sweter wepchnac to az sie dusi z placzu tak ninawidzi sie ubierac :blink: :blink:

10 lata 2 miesiąc temu #1024602 przez me.ch
Ja w sumie ide w warstwowe ubieranie bo jak czasem wyladujemy w centrum handlowym albo u znajomych na spontanie to musze miec z czego rozzbierac zaleznie od sytuacji - od 2-3 st w dol: rajstopy, spodnie skarpety, body dl lub krotki rekaw zalezy co ma od rana, nie zmieniam specjalnie, bluza/sweter, kurtka ciepla lub przejsciowa (u nas nie ma takieg mrozu jak w pl, w PL dawalismy najczesciej kombinezon wtedy, no chyba ze jechalismy tylko autem na zakupy lub w gosci) i nasz golfik jesli wieje. buty przeciwwiatrowe i czapka, w spacerowce kocyk polarowy :D

10 lata 2 miesiąc temu #1024603 przez me.ch
jak bylo powyzej 3 st i slonecznie, to daje bez rajstop same spodnie i skarpety plus nasze buty i bez golfa :)

10 lata 2 miesiąc temu #1024606 przez jurada
No to u nas body+leginsy skarpetki/ rajstopy
Bluzeczka z cienkiego polaru i kurtka
Kocyk na nogi bo mało warstw na dole
Śpiworek i płachta od wózka.
No i czapka

Myślicie że za dużo???
Ona nie jest spocona jak docieramy do domu. Jest ciepła.
No i jak wchodzę do pomieszczeń to odkrywam ja i rozpinam kurtkę, ściągam czapke.

10 lata 2 miesiąc temu #1024607 przez mysia5
hej ;*

u nas już o 1 też była pobudka... :dry:
od rana marud.... jest mega śpiący i jak to Meszka wczoraj napisała "nie chce chcieć spać" :unsure: :angry: :pinch:
dołączam do niewyspanych i zmęczonych mamuś, do tego jestem mega przeziębiona :angry: wczoraj byłam u dentysty i wróciłam po 23 i tyle co zasnęłam to już pobudka...

ja na dwór ostatnio chyba właśnie ubrałam za ciepło, kupiliśmy nowy kombinezon ale jest za ciepły chyba jednak i muszę wymienić bo ja mam jeszcze w wózku taki śpiworek polarowy i jak jeszcze kombinezon taki to zdecydowanie mu za ciepło, ostatnio mi się denerwował.
a ten śpiworek który mam w wózku jest mega cieplutki więc nie mogę przesadzać z ciuchami.
Głowa mi dziś pęka od tego przeziębienia :unsure:

w dodatku mały jakoś słabo mi je :( zostawia mleko, nie wypija całego... jedynie na noc ładnie zjada ale w dzień kiepsko, nie wiem co się dzieje :( herbatkę pije... może to przez dziąsła? kurcze, martwię się...

Miłego dnia kochane ;*
cierpliwości :kiss: każdej chyba się przyda :)

10 lata 2 miesiąc temu #1024608 przez me.ch
Jurada, mysle ze ok:) Zwlaszcza ze mowisz ze ciepla jest ale nie spocona, wiec chyba idealnie w takim razie :) kazde dziecko inaczej, jak dorosli - moj P np ciagle w polarze tylko chodzi a ja w plaszczu, szaliku, czapce i kto jeszcze wie, wygladamy jak w dwoch roznych klimatach :D

Mysia, Kornel w grudniu mial podobnie, po tygodniu mu przeszlo i jak reka odjal sam z siebie zaczal jest jak wczesniej... A moze on juz by chcial co innego skosztowac? sprobuj moze kupic kleik ryzowy i do porcji mleka dokladac jedna lub dwie miarki i zobaczysz moze mu sie smak znudzil?

10 lata 2 miesiąc temu #1024610 przez asiekasiek
kleik ryżowy to taki dla dzieci jest??

Mysia jaki masz kombinezon do wózka??

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #1024611 przez mysia5
Meszka, też o tym myślałam.. że może już mu się znudziło, tym bardziej że pepti to najsmaczniejszych raczej nie należy.
Tylko mam trochę obawy bo u nas były straszne problemy z brzuszkiem i ma tą alergię pokarmową, przez to mamy pepti.
Ale może kleik ryżowy przyjmie... nie powinno chyba po tym być problemów brzuszkowych?
Jutro ma 4 miesiące :) więc chyba można spróbować :) a to jak np. podaję 5 miarek mleka, to wtedy 3 mleka i 2 kleiku czy jak ? :)

10 lata 2 miesiąc temu #1024612 przez mysia5
Asiu ale chodzi Ci o śpiworek czy kombinezon? :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia