- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Agata28
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ten ręcznik jest śliczny www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/

P.S Zjedliśmy po kawałku ciasta, biszkopt smakował jak ciasto kruche, śmietana prawie jak budyń hahaha

Alicja dzisiaj strasznie się rozciąga i pręży,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

Ale powiem Wam, że ja z tych co boja się burzy a tam 2 noce burzowe ale to aż tak ze aż jasno było od błysków i ani ja nie spalam ani mala w brzuszku... Za to chłopaki jak zabici...
A oto moja działeczka
- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 245

Oh Jurada, ale tam pięknie.... Nie tylko pozazdrościć

Zazanna, ja czytałam ze te ochraniacze nie są bezpieczne, zostawiam łóżeczko tak jak jest bez dodatkowych gadżetów w tym stylu chyba.... Myślałam o tej falbanką ewentualnie też ale chyba sobie daruje, bo coś mi się wydaje że mi się tam będzie kurz gromadzić...
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278
Agata a jak mus robisz z truskawek? ?? może zamiast truskawek i galaretki dobry byłby ten mus

- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 108
po drugie jak sie boisz to mozesz kupic taki ochraniacz co zakrywa tylko pol łóżeczka i klasc dxiecko odwrotnie czyli nogami a nie glowka fo ochraniacza
Sa tez ochraniacze co zapina sie po dwa szczebeliki i robi sie przerwe
www.very.co.uk/mamas-papas-once-upon-a-t...L_j8YCFePItAodwGUARw
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91
Kasandra obrona to formalnosc wiec juz luuuuz i pełen relaks podczas oczekiwania na Agatke, fajnie ze masz juz to z głowy

Zaz co do kolorów to biały + szary wybralabym jako główne kolory a jak wpadnie ci w oko cos ladnego niebieskiego to do takiego zstawu kolorów tez będzie ładnie pasować, dużo jest tez takich szaro-niebieskich ozdobek i innych rzeczy dla dzieciaczkow, no ale z szarym to te twoje "sówki handmade by mamusia dla Bartusia" to będą piekniusio wyglądać!!!!

co do ochraniaczy mam takie samo zdanie jak autor tekstu, mój Kacper to straszna wiercipieta i mimo braku ochraniaczy krzywdy sobie nie zrobił ja jako dziecko (i pewnie większość z nas) tez nie, poza tym wg mnie ochraniacze tak jak i baldachim i tym podobne gadżety to tylko zbieracze kurzu, no chyba ze ktoś lubi badzo często prac to ok...
przewijak wzielabym raczej taki na lozeczko bo je tez na komodzie można położyć a to takie stabilniejsze dla kręgosłupa bo dobrze usztywnione a nie za twarde, ja do tego uzywalam podkładów do przewijania z rossmanna bo jak się pobrudzil albo Kacperek podczas przewijania nasiusial na niego to wyrzucalam a taki pokrowiec trzeba by było często ściągać i prac i mieć ich kilka, no chyba ze na to taki podkład dodatkowo dawać ale to zaslonisz wtedy wszystko podkładem a i tak może się przez przypadek zabrudzic, a te sztywne w razie czego przetrzesz choćby chusteczka wilgotna... poogladaj jeszcze i zobaczysz co ci będzie bardziej pasowalo
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
zazdroszczę
I chętnie się wprosze

Jak kupowalam milence mate edukacyjna to tez ubostwialam pastele
wszystko praktycznie mialo neutralne kolory
no i kupowslam z myślą o kolejnym dzidziusiu w przyszlosci
Dopiero życie pokazało ze to byl błąd
milenka nie interesowala sie mata ani karuzelka
niestetu dzieci potrzebuja bodźców
i kolory zachecaja do zabawy i skupienia uwagi na zadaniu czy zabawie
Kupujac rzeczy kierujemy sie własną logiką i upodobaniami a musimy wziasc pod uwagę to ze te prxednioty maja sluzyc do rozwoju motorycznego i intelektualnego
I powiem he he napisze jeszcze jedno
nienawidze różowego! !! I co z tego jak od 2 lat moja corka tylko takie zabawki ubrania i dodatki kupuje
ja juz

życie i tak przez kolejne jeszcze 5-10 lat
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a wogole to mieliśmy dzisiaj super dzień tak na spontanie wyszło, taki rodzinny tylko dla nas bo ostatnio rzadko weekendy spedzamy tylko we trójkę, był obidek na mieście, spacer w zoo (Kacper mega zadowolony bo pierwszy raz był i wszystko go interesowało i wybiegał się ze ho ho) no i na koniec pojechalismy jeszcze na lody... i mój mały wulkan energii padł o 21 jak tylko przyłożył głowę do podusi

- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Asiullek tez mydle o przewijaku jako o czym zbawiennym dla kręgosłupa i chyba się skuszę, bo to rzecz niedroga a mysle ze przydatna bynajmniej na poczatku.
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Jurada jak pięknie …. Cudownie… ale Ci/Wam zazdroszczę..

Mech mi tez już T. wybił falbankę z głowy

Gloria tu nie chodzi o to czy dużo czy mało.. chodzi o to, że w ogóle są. Powietrze ma gorszą cyrkulację –to jest akurat oczywiste, ja sama nie lubię oddychać „zużytym” powietrzem

Asiulek dzięki za rady

Super, że mieliście super dzień ! Ja też uwielbiam zoo i już się nie mogę doczekać aż pójdziemy z Bartusiem

Juradka ja się cieszę z tej pogody

- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
no i znowu poniedziałek. ... i tak do piątku
jakie dzisiaj mialam sny .... szukalam roboty poszlismy zanieść cv na jakas farme w uk ... maz dostal robote jako traktorzysta a ja jako pomoc medyczna

Jeszcze m-c i urlop ehhh szkoda ze w uk dzieci jeszcze w lipcu do szkoły chodzą
- Sylwia-89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 100

Lidziun, gratuluję

Me.ch wszystkiego najjj z okazji rocznicy ślubu i coraz więcej takich miłych dni

Jeśli chodzi o przewijak, to ja mam taki na łóżeczko, ale w sumie nie zastanawiałam się nad tym czy będę z niego korzystać. Uważam, że warto kupić, bo nie jest drogi, a wszystko i tak wyjdzie "w praniu"

Jurada, super ta Twoja działeczka, masz swój własny raj na ziemi

Ostatnio zapomniałam wspomnieć o tym, że w szkole rodzenia kobieta opowiadała też o tych paciorkowcach. W którymś tam tygodniu robi się badanie na ich obecność (takie badanie jest ważne 4 tygodnie). Jeśli okaże się, że matka ma te paciorkowce, to w momencie, gdy udajemy się do szpitala w trakcie 1 fazy porodu i jest wiadomo, ze potrwa on jeszcze kilka godzin, to aplikują kobiecie 2 czy 3 dawki antybiotyku w odstępach kilku godzinowych (żeby dziecko przechodząc przez drogi rodne nie złapało tego świństwa). Jeśli kobieta jest już w 2 fazie, to nie są w stanie już zaaplikować i wtedy bada się dziecko i to jemu podaje się leki i obserwuje przez kilka dni. Tyle zrozumiałam z tego co mówiła

Kasandra, gratuluję

Kasia, ja też mam zawsze łzy w oczach jak słyszę tą pieśń, więc doskonale Cię rozumiem

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

a mi się śniło ze urodziłam:) i mała miała 56cm i ważyła 3 coś juz nie pamiętam

Asiulek tez miałam jechać do zoo ale bałam się upałów bo mecze się

a co do przewijaka pewnie i kupiłabym ale nawet nie mialabym gdzie trzymać go. chyba ze na łóżeczku ...

U nas dzisiaj po burzach w nocy