BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #986551 przez Agata28
u nas mebelki w kolorze sosny :) pokazywałam wam już jakie wybraliśmy.
Ten ręcznik jest śliczny www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/ :woohoo: jak mogłam przeoczyć takie cudeńko tydzień temu?!
P.S Zjedliśmy po kawałku ciasta, biszkopt smakował jak ciasto kruche, śmietana prawie jak budyń hahaha :P mus truskawkowy był pyszny. Ogólnie zjadliwe, ale przepisu nie polecam :pinch: następnym razem upiekę z przepisu Asi :)
Alicja dzisiaj strasznie się rozciąga i pręży, :) :cheer: czuję, że ma nóżki po lewej stronie, leży poprzecznie :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #986552 przez jurada
Odpoczęłam :)
Ale powiem Wam, że ja z tych co boja się burzy a tam 2 noce burzowe ale to aż tak ze aż jasno było od błysków i ani ja nie spalam ani mala w brzuszku... Za to chłopaki jak zabici...

A oto moja działeczka

9 lata 10 miesiąc temu #986553 przez jurada

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 10 miesiąc temu #986554 przez me.ch
Dziękiuje dziewczyny za życzenia:) nic nie zaplanowane było w sumie, a taki pięknie spędzony dzień nam się udał że sama radość:) ten mój mąż to jest normalnie najlepszy na świecie B)

Oh Jurada, ale tam pięknie.... Nie tylko pozazdrościć :) Ja też się burzy boję, wiec rozumiem... Mam nadzieje ze poza tym wszystko było piękne jak na tych zdjęciach :)

Zazanna, ja czytałam ze te ochraniacze nie są bezpieczne, zostawiam łóżeczko tak jak jest bez dodatkowych gadżetów w tym stylu chyba.... Myślałam o tej falbanką ewentualnie też ale chyba sobie daruje, bo coś mi się wydaje że mi się tam będzie kurz gromadzić...

9 lata 10 miesiąc temu #986557 przez asiekasiek
oj to ja uwielbiam burze i grzmoty:)

Agata a jak mus robisz z truskawek? ?? może zamiast truskawek i galaretki dobry byłby ten mus :)

9 lata 10 miesiąc temu #986558 przez glooria
Szczerze 27 dzieci na przestrzeni tylku lat to bardzo mało
po drugie jak sie boisz to mozesz kupic taki ochraniacz co zakrywa tylko pol łóżeczka i klasc dxiecko odwrotnie czyli nogami a nie glowka fo ochraniacza

Sa tez ochraniacze co zapina sie po dwa szczebeliki i robi sie przerwe
www.very.co.uk/mamas-papas-once-upon-a-t...L_j8YCFePItAodwGUARw

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #986559 przez asiulek_dolls
Lidziun gratulacje!!! Super że się impreza udała i ze pogoda dopisała

Kasandra obrona to formalnosc wiec juz luuuuz i pełen relaks podczas oczekiwania na Agatke, fajnie ze masz juz to z głowy :) gratki

Zaz co do kolorów to biały + szary wybralabym jako główne kolory a jak wpadnie ci w oko cos ladnego niebieskiego to do takiego zstawu kolorów tez będzie ładnie pasować, dużo jest tez takich szaro-niebieskich ozdobek i innych rzeczy dla dzieciaczkow, no ale z szarym to te twoje "sówki handmade by mamusia dla Bartusia" to będą piekniusio wyglądać!!!! :woohoo:
co do ochraniaczy mam takie samo zdanie jak autor tekstu, mój Kacper to straszna wiercipieta i mimo braku ochraniaczy krzywdy sobie nie zrobił ja jako dziecko (i pewnie większość z nas) tez nie, poza tym wg mnie ochraniacze tak jak i baldachim i tym podobne gadżety to tylko zbieracze kurzu, no chyba ze ktoś lubi badzo często prac to ok...
przewijak wzielabym raczej taki na lozeczko bo je tez na komodzie można położyć a to takie stabilniejsze dla kręgosłupa bo dobrze usztywnione a nie za twarde, ja do tego uzywalam podkładów do przewijania z rossmanna bo jak się pobrudzil albo Kacperek podczas przewijania nasiusial na niego to wyrzucalam a taki pokrowiec trzeba by było często ściągać i prac i mieć ich kilka, no chyba ze na to taki podkład dodatkowo dawać ale to zaslonisz wtedy wszystko podkładem a i tak może się przez przypadek zabrudzic, a te sztywne w razie czego przetrzesz choćby chusteczka wilgotna... poogladaj jeszcze i zobaczysz co ci będzie bardziej pasowalo

9 lata 10 miesiąc temu #986560 przez glooria
Juranda calkiem spora działaczka
zazdroszczę
I chętnie się wprosze :)

Jak kupowalam milence mate edukacyjna to tez ubostwialam pastele
wszystko praktycznie mialo neutralne kolory
no i kupowslam z myślą o kolejnym dzidziusiu w przyszlosci
Dopiero życie pokazało ze to byl błąd
milenka nie interesowala sie mata ani karuzelka
niestetu dzieci potrzebuja bodźców
i kolory zachecaja do zabawy i skupienia uwagi na zadaniu czy zabawie

Kupujac rzeczy kierujemy sie własną logiką i upodobaniami a musimy wziasc pod uwagę to ze te prxednioty maja sluzyc do rozwoju motorycznego i intelektualnego

I powiem he he napisze jeszcze jedno
nienawidze różowego! !! I co z tego jak od 2 lat moja corka tylko takie zabawki ubrania i dodatki kupuje
ja juz :sick: rozem ale cóż
życie i tak przez kolejne jeszcze 5-10 lat

9 lata 10 miesiąc temu #986561 przez asiulek_dolls
Asiek no niby przewijak nie jest konieczny ale jakie to jest zbawienie dla kręgosłupa rodziców i nie tylko, a koszt nieduży wiec polecam, szczególnie zaraz po porodzie, bo usiąść wtedy na jakiejs sofie czy lozku i to jeszcze w takiej pozycji zeby wygodnie przewinac lub ubrac dziecko to nie zawsze tak hop-siup jak szew ciągnie a po cesarce to juz wogole (bratowa i kuzynki bardzo sobie po CC chwalily ze nie musza sie tak schylac)

9 lata 10 miesiąc temu #986564 przez asiulek_dolls
Ja matę tez mam kolorową bo akurat taka mamuska na promocji w bardzo korzystnej cenie upolowala (czasem wydaje mi się ze jest nawet zbyt kolorowa) jakbym sama kupowała to tez wybralabym stonowana bo i tak przecież zawsze można zawiesić na niej jakaś zabawkę kolorową

a wogole to mieliśmy dzisiaj super dzień tak na spontanie wyszło, taki rodzinny tylko dla nas bo ostatnio rzadko weekendy spedzamy tylko we trójkę, był obidek na mieście, spacer w zoo (Kacper mega zadowolony bo pierwszy raz był i wszystko go interesowało i wybiegał się ze ho ho) no i na koniec pojechalismy jeszcze na lody... i mój mały wulkan energii padł o 21 jak tylko przyłożył głowę do podusi :laugh: a tak normalnie to z godzinę po łóżku skacze :laugh:

9 lata 10 miesiąc temu #986574 przez jurada
Dzien dobry! Wróciłam do warszawy a tu taka paskudna pogoda... Ehhh! Mokro, szaro i buro!

Asiullek tez mydle o przewijaku jako o czym zbawiennym dla kręgosłupa i chyba się skuszę, bo to rzecz niedroga a mysle ze przydatna bynajmniej na poczatku.

9 lata 10 miesiąc temu #986576 przez Zazanna
Agatka przeoczyłaś, bo ich NIE było! Jakby był to tez bym kupiła :D Śliicznyy :D

Jurada jak pięknie …. Cudownie… ale Ci/Wam zazdroszczę.. :woohoo:

Mech mi tez już T. wybił falbankę z głowy :P W ramach „ozdób” będzie karuzelka B) Za to kupię mu taką jakąś wypasioną :D

Gloria tu nie chodzi o to czy dużo czy mało.. chodzi o to, że w ogóle są. Powietrze ma gorszą cyrkulację –to jest akurat oczywiste, ja sama nie lubię oddychać „zużytym” powietrzem :dry: A tak naprawdę ochraniacz byłby dla mnie, dla koloru i żeby było ładnie.. :blush: Więc go sobie odpuszczam :)

Asiulek dzięki za rady :) Cały czas właśnie kombinuję z tym przewijaniem :P
Super, że mieliście super dzień ! Ja też uwielbiam zoo i już się nie mogę doczekać aż pójdziemy z Bartusiem :D I do muzeum bajki pojedziemy.. i wszędzie… <3

Juradka ja się cieszę z tej pogody :D I czekam aż mi się ochłodzi w mieszkaniu ! B)

9 lata 10 miesiąc temu #986577 przez glooria
Witam serdecznie z rana
no i znowu poniedziałek. ... i tak do piątku
jakie dzisiaj mialam sny .... szukalam roboty poszlismy zanieść cv na jakas farme w uk ... maz dostal robote jako traktorzysta a ja jako pomoc medyczna :cheer:

Jeszcze m-c i urlop ehhh szkoda ze w uk dzieci jeszcze w lipcu do szkoły chodzą

9 lata 10 miesiąc temu #986580 przez Sylwia-89
Hej :)

Lidziun, gratuluję :) Super, że wszystko się udało. Piękną pogodę mieliście.

Me.ch wszystkiego najjj z okazji rocznicy ślubu i coraz więcej takich miłych dni :) Super zakupy, w ogóle podobają mi się takie zestawienia kolorystyczne

Jeśli chodzi o przewijak, to ja mam taki na łóżeczko, ale w sumie nie zastanawiałam się nad tym czy będę z niego korzystać. Uważam, że warto kupić, bo nie jest drogi, a wszystko i tak wyjdzie "w praniu" :) Ja osobiście kupiłam pościel z ochraniaczem na szczebelki i jakoś ten artykuł mnie nie przekonuje żebym miała z niego rezygnować, przynajmniej na początku, kiedy dziecko praktycznie się nie obraca samodzielnie. Prędzej obawiałabym się, że kołderką może się nakryć. W miarę upływu czasu okaże się, czy jest potrzebny i czy może stanowić zagrożenie dla kilkumiesięcznego dziecka.

Jurada, super ta Twoja działeczka, masz swój własny raj na ziemi :)

Ostatnio zapomniałam wspomnieć o tym, że w szkole rodzenia kobieta opowiadała też o tych paciorkowcach. W którymś tam tygodniu robi się badanie na ich obecność (takie badanie jest ważne 4 tygodnie). Jeśli okaże się, że matka ma te paciorkowce, to w momencie, gdy udajemy się do szpitala w trakcie 1 fazy porodu i jest wiadomo, ze potrwa on jeszcze kilka godzin, to aplikują kobiecie 2 czy 3 dawki antybiotyku w odstępach kilku godzinowych (żeby dziecko przechodząc przez drogi rodne nie złapało tego świństwa). Jeśli kobieta jest już w 2 fazie, to nie są w stanie już zaaplikować i wtedy bada się dziecko i to jemu podaje się leki i obserwuje przez kilka dni. Tyle zrozumiałam z tego co mówiła ;) Ale miejmy nadzieję, że żadnej z nas to nie dotyczy :)

Kasandra, gratuluję :)

Kasia, ja też mam zawsze łzy w oczach jak słyszę tą pieśń, więc doskonale Cię rozumiem :)

9 lata 10 miesiąc temu #986588 przez asiekasiek
Dzień dobry :)

a mi się śniło ze urodziłam:) i mała miała 56cm i ważyła 3 coś juz nie pamiętam :) i trzymałam na rączkach itp. kurcze jakie sny:) ale chyba to było spowodowane tym, że wczoraj myślałam że trzy miesiące powinno być po porodzie i mała powinna być na świecie"
:D

Asiulek tez miałam jechać do zoo ale bałam się upałów bo mecze się ;) byłaś w Krk ? są żyrafy?

a co do przewijaka pewnie i kupiłabym ale nawet nie mialabym gdzie trzymać go. chyba ze na łóżeczku ...:)

U nas dzisiaj po burzach w nocy :) ale inne powietrze jest teraz :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia