- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kropka 889
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 47

Jurada ja tez zazdrosze, jeszcze jak widziałam basen na zdjęciu to już w ogóle !
Mi wrócił ból gardła i oczywiscie katar;/
a w następnym tygodniu muszę jechac na ta nieszczesna glukoze
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- kropka 889
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 47
allegro.pl/komplet-minky-do-wozka-75x100...cyk-i5111069419.html
stąd zamawiam kocyk
allegro.pl/komplet-do-wozka-kocyk-50x75-...nky-i5305595163.html
a tu drugi

- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 135

Basiu, kochana odpoczywaj dużo i lez. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i Kubuś na pewno urodzi się zdrowy! Z całego serca trzymam za Was kciuki ;*
Asiek no to miałaś przygodę

ja dzisiaj miałam ciężką nocke, budzę się co chwilę, kręcę.. nie mogę sobie znaleźć miejsca, a wczoraj nie mogłam wytrzymać na ból pleców -.- na boku źle, na plecach źle. Wszystko bolało

kurcze mam do Was pytanie, bo martwię się trochę... gdzie czujecie swoje maluchy? Tzn na jakiej wysokości, bo ja małego od wczoraj czuje jakoś bardzo nisko praktycznie na samym dole i nie wiem czy to powód żeby się martwić

Kasiu jak tam u Ciebie?
Miłego dnia kochane ;**
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313

Kropka - super te kocyki! Ja na razie nadal nic nie kupuje... grrr.. Zaz kiedy zaczynamy ?

Asiulek - ja też ddTVN ale rzeczywiście nudy ...
Mysia - sluchaj ja mam dni że mała leży tak nisko że szok, a nastepnego dnia czuje ją tuż przy piersiach.. nie wiem o co chodzi. Co do mierzenia szyjki dużo na ten temat już rozmawiałyśmy - na zachodzie nie mierzą jej wcale... W ogole tam dziewczyny nie maja spotkan z lekarzem jesli nic sie nie dzieje. U nas hmmm z tego co wiem bywa różnie - mój lekarz nie mierzy na każdej wizycie, chyba ze go poprosze, a ostatnio po tych różnych historiach go proszę.. Z tym że on też mi coś próbował tłumaczyć, że jeżeli 2 czy 3 razy pod rząd zmierzy i nic ale to nic się nie dzieje, to nie ma sensu za bardzo "tam grzebać". A z drugiej strony skąd wiadomo że po miesiącu nic się nie dzieje? Poproś o zmierzenie szyjki chociaż z 2 razy na 2 wizytach i sprawdz czy nie skraca się.
W ogole moje cukry strasznie skaczą

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Zaczynamy od 7-go miesiąca

Tak więc kochana za tydzień ruszamy

Przygotowałam wczoraj szufladę w garderobie na rzeczy małego aby tam wkładać i składować póki nie kupimy komódki

Asiulek wstyd się przyznac ale nam nie idzie czytanie ..

Mysia ja też często czuję Małego prawie, że na samym dole -jakby się chciał wydostać.. ale na ostatnim usg miał tam głowę, więc nic dziwnego, że go czułam... A oprócz tego często czuję go też w okolicy pępka, a najczęściej po bokach -i tu króluje prawy bok

- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49
Asiulek, w domu jest super! Franiowi się podoba, najbardziej w łóżku rodziców i na rękach, a w łóżeczku trochę mniejasiulek_dolls napisał: AgusiaKRK co u was? jak się Franiowi w domku podoba? No i jak sobie radzicie, daje synek trochę pospac? A z tymi wizytami to jest tak ze "starsze" dzieciaczki tez maja spora listę lekarzy do odwiedzenia, mój Kacperek urodził się w 36 tygodniu i ze swoja waga 2780 to był tam jednym z większych i starszych w sensie było bardzo dużo dzieci z 26-32 tygodnia a taryfy ulgowej nie było jeśli chodzi o kontrolę lekarską, do tego nasza dr rodzinna tez dala kilka skierowan wiec sporo jezdzilismy, no ale lepiej wszystko sprawdzić niż nie dopilnować jednej rzeczy..... no i jak wasze kontrole wypadają? co lekarze mówią? Franus pewnie juz duży i silny i pewnie tylko same pochwały od doktorkow zbiera

Trochę mnie pocieszyłaś, że to nie tylko takie wcześniaki mają tyle kontroli

A Ty jak się czujesz? Czy w ciąży z bliźniakami jest jakoś inaczej?

Pozdrawiam cieplutko!
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A powiem ci ze balam się bardzo tej glukozy bo moja mama ma cukrzycę i odkąd jest na insulinie to sobie chwali (na diecie ale nie az tak ścisłej jak twoja i lekach narzekała) a teraz je doslownie wszystko i dwa razy dziennie się kluje i jest ok.
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusia- a może pokażesz nam zdjęcia swojego słodziaczka ?

Asiulek - kochana, ja różnie sobie daje rade.. mam takie dni że sie zapominam.. glukometr mi dopiero przypomina - holahola dziewczynko. Poza tym na początku było lżej, a wraz z rozwojem ciąży niestety tak się dzieje, że trzustka coraz słabiej daje sobie radę. Jestem też na innym forum mam cukrzycowych i tam dużo się uczę. To, że jest coraz trudniej i cukry skaczą to normalne, a niestety nie mogę np. mniej jeść czy nie jeść chleba, bo weglowodany to podstawa diety a ja i tak walcze z ketonami które sa podobno wynikiem niedożywienia (A CIĄGLE JEM KU#WA!).. no i nic nie tyję. Przytyłam 2 kg ale już straciłam je. Lekarz gin mówi że przy mojej wadze 78 kg to bardzo dobrze, bo przytyje jak tak dalej pójdzie do końca z 5-7 kg i po ciąży będzie tak jak było albo i lepiej, ale niestety diabetolog karci mnie za to... chociaż ja naprawde staram się jeść ile wlezie tego co mogę! I patrzy tak ona na tę moja diete (codziennie zapisuje WSZYSTKO co zjem) i mówi - no tak można tutaj zjeść z 5 orzeszków więcej a tak to ok.. (mam wrażenie że czasami wymyśla aby coś powiedzieć typu te orzeszki) a waga dalej nie rośnie, ketony dalej są, cukry dalej szaleją. Co do mamy - cukrzyca bez ciąży jest podobno o wiele łatwiejsza. Przepraszam że zanudzam. Trzymajcie dziś kciuki! (W ogole ma mnie przyjąć bez kolejki i nie na konkretną godzine - mam się wciąć... trzymajcie kciuki podwójnie

- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
Załącznik nie został znaleziony
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174