BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #282278 przez Mała
Megi moja też jojczy, mam tego po dziurki w nosie. Nawet dla chwili spokoju chodził dzisiaj mikser, bo ją ten dźwięk uspokoił. Zasnęła po 19 i stwierdziłam, że idę wydepilować nogi aha udało mi się kawałek jednej nogi.

Ivonka no gratulujemy ząbka.

Nie wiem kiedy T weźmie się za te kolczyki, bo oni na wszystko mają czas :blink: myślę, że najwcześniej późną wiosną, żeby nie trzeba było czapki nosić, żeby nie podrażniała ucha.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #282286 przez bewipo
A dziś poszła pierwsza seria ćwiczeń na brzuch, tych co Mała wkleiła linka :) No zobaczymy na ile mi wystarczy zapału :D

Też ostatnio depilowałam nogi na raty, najpierw jedna, a po 2 dniach druga :D :D
13 lata 4 miesiąc temu #282287 przez angie1713
My już dawno po kąpieli.Nadia pospała 30 min a teraz szaleje na łóżku a wierzga tak nogami że szok :laugh:

pati tabelka super

Jeśli chodzi o nocnik to ja kupię najzwyklejszy bo słyszłam raz od kogoś że dziecko się wystraszyło tego grającego.

My nie przebijamy uszu Nadii bo mojemu M się nie podoba może jak będzie miała kilka lat.

iwonaNAVI gratulujemy ząbka

Mykam karmić małą bo mnie woła :)
Do póżniej
13 lata 4 miesiąc temu #282291 przez Mała
bewipo napisał:

A dziś poszła pierwsza seria ćwiczeń na brzuch, tych co Mała wkleiła linka :) No zobaczymy na ile mi wystarczy zapału :D

Też ostatnio depilowałam nogi na raty, najpierw jedna, a po 2 dniach druga :D :D

U mnie też się na to zanosi :dry: Nawet nie wiesz ile czasu mi zajęło, żeby się w końcu zabrać za te nogi, a tu masz.
13 lata 4 miesiąc temu #282293 przez magda79
Słowiczku Natalka wymiata...śliczna córeczka a ta bródka normalnie boska!!!!! :kiss: :kiss: i od razu nagana dla mamusi!!!!więcej zdjęć tej małej Królewny poprosimy :lol:

Gosiu hehe fajnie Jagódka wygląda na nocniku...ja ostatnio też miałam takie myśli, że trzeba będzie powoli nocnik ze strychu ściągnąć... :lol:

pati tabelka super!!!!!

a Lily napisała jeszcze raz:

jak pojawie sie w polsce to jej wysle drugi raz moze dojdzie
tzn sukienke gosi
13 lata 4 miesiąc temu #282296 przez magda79
Mała napisał:

Dziewczyny mój m się kazał spytać czy i kiedy planujecie przekuć uszy królewnom? Olcia ma dostać od T kolczyki zrobione z obrączki prababci śp. Zwariowany tato już wybrał kosmetyczkę :lol: , która to zrobi. Oczywiście wywiad odpowiedni przeprowadził :blink: , bo znajomy mu mówił, że u nas w mieście to lepiej nie bo bardzo często ropieją ich przekłucia.

Mała Majka miała przekłute uszy jak skończyła roczek...ja myślałam, że wcześniej się z tym ogarniemy ale D był nie bardzo za...a bo ją to będzie bolało...itd itd, więc jak tatusia oddelegowali na kilka tygodni to zaraz po wyjeździe udałyśmy się do kosmet i załatwiłyśmy co trzeba...wszystko ok a tatuś po fakcie zadowolony, że hej:) :P
13 lata 4 miesiąc temu #282299 przez Mała
Magda a Maja jakoś operowała tam przy uszach? Paprały się?
13 lata 4 miesiąc temu #282301 przez maja1982
Nadrobiłam :) tylko tyle informacji było że nie zdołam chyba na wszystko odpowiedzieć :(

Po pierwsze: podziękowania dla fanki za wprowadzenie nakazu umieszczania zdjęć dzieciaczków :) wszystkie tj. Olcia,Nadia, Dominik, Emilka, Nunka - gadułka, Kacperek, Jagódka,Franio no i Natalka

ale czy przypadkiem sprawczyni całego zdjęciowego zamieszania nie zapomniała dodać zdjęcia swojej pociechy?? :)

sami - :kiss:

Oliwcia - gratuluje ząbka :)
Jagódka - normalnie wymiatacz z ciebie 1-sza klasa :)
Natalka - cudaśna jesteś, jak bym cię dopadła to chyba bym cię zacałowała ;)

gosia z tym nocnikiem rozpoczęłaś zapewne erę nocnikową :) zaraz wszystkie pobiegną do sklepu i będą sadzac :) ja też oczywiście :)

widziałam na fotkach ze już sadzacie dzieciaki?? mój tez jak w foteliku siedzi to głowę do siadania podnosi - mogę go już tak podpierać i sadzać??choć mam wrażenie że główka mu tak do przodu jeszcze opada!!!
13 lata 4 miesiąc temu #282304 przez Mała
Maja ja siedzeniu dzieci z podpieraniem poduchami mówię stanowczo nie, szkoda kręgosłupa.
13 lata 4 miesiąc temu #282306 przez maja1982
Byliśmy teraz w weekend poza domem i miałam obawy jak mały będzie spał w nowym miejscu ale co sie okazało spał 6 godzin ciągiem :ohmy: :ohmy: :ohmy: jeszcze mu sie takie cos w domu nie przytrafiło a szkoda!!po powrocie standardowo pobudka co 3 h ale nie narzekam - chyba już przywykłam :)

co do przekłuwania uszu to ja jako dziecko miałam skazę białkową - i już nie bardzo wiedzieli co ze mną zrobić i pediatra poradziła żeby przekłuć uszy i założyć kolczyki - złote i ponoć jak ręką odjął!!buzia przestała być taka zaogniona, krostki zniknęły!!czy to faktycznie zasługa kolczyków ??hm??nie wiem ale moi rodzice twierdzą ze tak!dlatego piszę :)

idę coś spapusiać :)
13 lata 4 miesiąc temu #282310 przez magda79
Nadia, Emilka,Natalka, Oliwka, Kacperek, Franuś, Jagódka, Olcia musiałam jeszcze raz zobaczyć fotki naszych koffffanych szkrabów i mam nadz, że nikogo nie ominęłam..

Fanka dziękujemy to ty zmobilizowałaś wszystkich dzisiaj i fotki się posypały!!! :lol:

Mała wszystko było ok ładnie się goiły i nawet zostawiłam jej dłużej te lecznicze - były z niebieskim oczkiem i pasowały jej do oczu :silly: Majka nic tam przy nich nie majstrowała, ładnie i szybko się zagoiły.
13 lata 4 miesiąc temu #282311 przez fanka
no i wystarczyło z rana lekko "nakrzyczeć" i odrazu poprawa.:-) aż mi się sama mordka śmieje jak oglądam nasze cudaczki, Jagódka z siekierą mnie rozbroiła :-) Natalka zachwyca jak zwykle (oglądając zdjęcia na fb doszłam do wniosku, że bardzo do taty podobna), Emisia - piękna dziewczyna, Olcia z Kamilem- normalnie "ksero", zamyślony Franuś- zacałowałabym, Oliwcia ze spineczką- ech ja chce siostrę dla Dawidka :-) Domiś, Kacperek- forumowe przystojniaki!! chyba nikogo nie pominełam, a jak tak to jeszcze nadrobię!! :-)
Oliwcia- gratuluję zęba- ja u Dawida dziś znalałam uwaga 3 zęby!!!!!!! tzn oczywiście pod dziąsłem ale już "wybulone" i to też nie jedynki , tylko trójki chyba, sama się zdziwiłam jak to możliwe!!!
A tak jak Maja pisała zrobiłam dziś zdjęciową "aferę", a sama zdjęć nie dałam więc zaraz coś wrzucę!
Mała- ja też "Twoje" ćwiczenia robię- 3 dzień! ;-)
13 lata 4 miesiąc temu #282313 przez iwonaNAVI
Maja my juz sadzamy bo po prostu inaczej nie idzie chwile polezy a jak siedzi to o wiele dluzej ...z tym ze u nas glowka nie opada juz
13 lata 4 miesiąc temu #282314 przez fanka
zimowy Dawid
Załączniki:
13 lata 4 miesiąc temu #282316 przez beti
NO LASKI, TO KIEDY SIĘ WAS MOGĘ SPODZIEWAĆ NA FOTKI???? :) :D :) :D

Kacper, jak tam stopy?? Smaczne?? Uśmiejecie się, ale w tej umiejętności przeszkadzają Fifiemu fałdki na brzuchu :P mój kochany pulpecik :)
No a na macie "Nie spać zwiedzać!!!" :) :P

Angie, weź wapno i wit c 1000...
A co do obiadku to ja podaje ok 12-14.

Nadia jaka radosna :)

Dominiś jaki skupiony :)

Mała, ale fajne rodzinne foto, a Ola jaka puciulka słodka :)

Marta, nie martw się, nas też czeka duuuży remont na jesieni...cały strych chcemy zrobić...a przypominam, że to domek z lat 50' a stropy są z gliny i słomy :ohmy:

Gosia, zdjęcia cudne, tylko gdzie Niunia??? :D
Wypożycz mi Jagódkę i Kubusia do remontu :) :D byliby ozdobą ekipy remontowej :D

Nunka, gadułko :kiss: a te paluszki to chyba się szykują do gwizdania :D

Gosia, listonosz oberwałby ode mnie po łbie :angry:
A co do dania, mam je zaplanowane na pojutrze :)

Agusia, a co Ty chcesz od uszek?? Śliczne są :kiss:

Monia, śliczna ta ramka :) Teraz wstaw zdjęcia i nam się pochwal :)

Iwonka, ja myję Cifem, a przed samym myciem po prostu płuczę wannę ale jak się obawiasz możesz myć mydłem lub płynem do naczyń...

Oliwcia, jaka elegancka :kiss: No i gratulujemy zębolka :D

Natalka flirciara rulezzzzz....cuuuudowna!!! No i te włosy!!!! :kiss:

Jagódka, no braawoooo z kupy!!!! SUPER, w ogóle to mam zamiar wypróbować ten Twój patent z nocnikiem za jakiś miesiąc :)

Ewelina, Fifi ma emanuela i gąsiennicę...na gąsiennicę nie zwraca prawie uwagi a emanuel jest number one od 2 miesięcy, nie wychodzimy bez niego z domu, to jedyna taka zabawka, która go na tyle zajmuje, jest akurat tak szeroki, że dwiema rękami go naraz trzyma...ja tylko tą zabawkę polecam :)

Kinga, śliczniutka :) my też mamy tą owieczkę :) a jaki ładny wózek w środku? Jaki to??

Franuś myśliciel, a my też chcemy taki śliniak :D

Noooo nadrobiłam to mogę wreszcie napisać co u nas :)
Fifi po raz kolejny zszokował nas i wszystkich dookoła...byliśmy na tym pobraniu, ja od rana wlałam w niego 200 ml herbatki, żeby ta krew wreszcie rzadka była no i się udało :D słuchajcie...upuściły mu 2 duże próbówki krwi, a on znowu nie zauważył i się śmiał :D pielęgniarki powiedziały, że pierwszy raz im się takie dziecko trafiło :D jestem z niego DUMNA STRASZNIE!!! :) :)

Zdjęcia zaraz zrzucę na kompa i obiecuję dziś wrzucić, tylko jeszcze ciacho muszę jakieś zrobić, bo jutro do siostry jadę na cały dzień, na spacer i basen :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia