BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #286543 przez angie1713
Witam się po dwóch dniach :)

Ale naskrobałyście czytałam Was w miarę regularnie i się strasznie uśmiałam :lol: nie miałam jednak jak odpisać byłam cały czas zajęta :)

Całuski dla wszystkich wrześniątek :kiss:

U mnie M chory mam nadzieję że Nadia się nie zarazi bo 30.01 mamy szczepienie.Powiedzcie mi dziewczyny czy wy szczepicie na pneumokoki?

Gosia kombinezon fajny :)
A Twoja Jagódka słodziak :kiss:
Najlepsze jest to że nam się dziś załączył strażnik snów w biedronce jak mój M rozmawiał głośno z teściową to zaczęła grać i świecić :lol: ale tylko raz i nie wiem jak to się stało

Mała moja też ma kilka krosteczek od 4 dni je marchewkę i dziś jej dałam marchewkę z ziemniaczkami ale te krosteczki są delikatne i schodzą na drugi dzień i nie wiem czy odstawić tą marchew jak myślisz?
Brzuszek ją nie boli i kupka jest codziennie i nie są śluzowate.

Któraś się pytała o pierś ale nie pamiętam kto moja Nadia je jedna pierś ale ona je tak co 2 godz.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #286545 przez Mała
No tak zimno, mimo dywanu i tych poduch :dry:
13 lata 4 miesiąc temu #286546 przez megi2501
Zakochałam się w tej piosence:
13 lata 4 miesiąc temu #286548 przez gosia2324
allegro.pl/fisher-price-przyrzad-gimnast...mis-i2068451013.html
on sie tez sklada i dziecko moze przy nim siedziec
13 lata 4 miesiąc temu #286550 przez angie1713
megi2501 my z M słuchamy tego fajnie grają na jednej gitarze :lol:

A jeśli chodzi o kupki to moja po pierwszej marchewce nie robiła 2 dni a teraz robi codziennie więc lepiej poczekaj myślę że się jej unormuje :)
13 lata 4 miesiąc temu #286552 przez Mała
Myślę, że gdyby to była marchewka to po podaniu na drugi dzień kolejnej porcji to by wysypało ją bardziej, a nie znikało.

O pierś pytałam ja. Moja gwiazda to od jakiegoś tygodnia z kawałkiem to najchętniej siedziałaby non stop, a wcześniej właśnie jedna jej wystarczała. Co najlepsze leci jej dość sporo, a ona już chce z drugiej i z nią walczę, żeby tak nie skakała. Ale jak jest u m to bawi się i ni szuka nawet 2-3h.
13 lata 4 miesiąc temu #286553 przez megi2501
A jak Jagódka na niego reaguje :unsure: Bo moja na macie bawi się raz na tydzień, bo tak daje oznaki znudzenia. Karuzela to jej już dawno wisi i zwiewa :P Leżaczek-bujaczek z zawieszonymi zabawkami to też już nuda. Ściągnie wszystkie zabawki i chce z niego wyjść. Sama już nie wiem. Moje dziecko bardziej jest zainteresowane ludźmi, ćwiczeniami, zwiedzaniem i oglądaniem mieszkania i gaworzeniem. Tylko konik z fisher jest dobry, bo przy kołysankach zasypia tuląc wielkiego misia :)
Gosiu, a Ty małą przepajasz :unsure:

Dziewczyny, które karmią piersią, a wprowadzają obiadki czy Wasze dzieci piją chętnie :unsure: I z czego :unsure:
13 lata 4 miesiąc temu #286556 przez Mała
megi u nas z zabawkami i innymi gadzetami to samo, co do zainteresowań podziela zdanie Julki.

Ja nie daję pić, zazwyczaj Ola jeszcze obiadek cycem dojada.
13 lata 4 miesiąc temu #286557 przez gosia2324
megi2501 napisał:

A jak Jagódka na niego reaguje :unsure: Bo moja na macie bawi się raz na tydzień, bo tak daje oznaki znudzenia. Karuzela to jej już dawno wisi i zwiewa :P Leżaczek-bujaczek z zawieszonymi zabawkami to też już nuda. Ściągnie wszystkie zabawki i chce z niego wyjść. Sama już nie wiem. Moje dziecko bardziej jest zainteresowane ludźmi, ćwiczeniami, zwiedzaniem i oglądaniem mieszkania i gaworzeniem. Tylko konik z fisher jest dobry, bo przy kołysankach zasypia tuląc wielkiego misia :)
Gosiu, a Ty małą przepajasz :unsure:

Dziewczyny, które karmią piersią, a wprowadzają obiadki czy Wasze dzieci piją chętnie :unsure: I z czego :unsure:

Mala jest nim zachwycona wali w niego rekami,piszczy i jak zlapie za zawieszona zabawke to podciaga sie za nia, chce siadac :dry: :)
mate tez lubi, karuzele srednio, a i na bujaku posiedzi z 20 min.

Nie nie przepajam,pila moze 2 razy herbatke i tyle
13 lata 4 miesiąc temu #286560 przez gosia2324
Wiecie co kupilam sobie przenosny dysk do netbooka i zgrywam na niego WSZYSTKIE zdjecia, wesela itd, moja kol 5 dni temu padl komp i stracila wszystko, teraz szuka po ludziach jakis zdjec,
Chyba bym sie zabila :ohmy: :ohmy: :ohmy:
13 lata 4 miesiąc temu #286571 przez angie1713
Mała jeśli chodzi o to karmienia to moja też nieraz marudzi i chce zmieniać pierś i je z tej która jej pasuje a nie akurat z której musi pić :dry: Mała terrorystka :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #286578 przez slowiczek
Megi, ja daję wodę z butelki do obiadu, czasami mała wypije 40-50 ml a czasem 120...różnie :)

Jagódka jest PRZEPIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKNAAAAAAAAAAA :kiss: :kiss: :kiss:

Mała, ciekawe co Was uczuliło hmmm....
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #286584 przez megi2501
Moja butelce mówi stanowcze nie :angry:

Ale coś dziś nas mało..ciekawe, gdzie reszta kobitek :unsure:

Mała, a może uczuliły Was te sfermentowane jabłuszka :silly:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #286586 przez angie1713
Megi ja daję po obiadku herbetkę koperkową ale nie zawsze wypije.
Moja jakis czas temu załapałą butelke i nawet kilka razy smoka ssała :silly:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #286594 przez Agusia83
I ja sie witam wieczorowo...Emi od 19:30 juz nyna :laugh: Jak ja sie ciesze, ze Was posluchalam i zaczelam ja uczyc zasypiania w lozeczku :lol: :lol:
Kupilam wczoraj w biedronie ten kwiatuszek i emilka jest nim zachwycona...wczoraj i dzis go wlaczylam...ladne obrazki podziwiala i sluchala odglosow natury ...no i w pewnej chwili zasnela :laugh:
Tylko cycem karmilam Emisie przez 2,5 miesiace...musialam zaczac ja dokarmiac bo przy cycu siedziala co godzine, czasem co 45 minut...czujecie? Nie moglam nic w domu zrobic, nie mowiac o tym, ze non stop walila kupe i moj dzien obracal sie w okol wywalania cycka na wierzch i przebierania kup...no, moglam odpoczac jak zasnela :silly:

Megi, Emi pobawi sie na macie 15 minut, czasem dluzej...ale nie ma jak mama przyjdzie i porobi glupie minki :silly:

Gosiu, sliczny kombinezon...widze, ze juz gromadzisz garderobe dla Jagodki na zapas :laugh: A Krolewna fajnie wyglada zarowno z biedrona jak i rzucona na podloge :silly:

Mala...a moze zjadlas cos ostrego?

Jesli chodzi o picie, to daje Emi albo wode, albo koperek...a ostatnio soczek z marchewki...ale zawsze rozcienczam woda...tyle, ze zarowno wode jak i koperek musze lekko slodzic glukoza...innego nie wypije...cwaniara mala :silly:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia