BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #544265 przez patys
mój model jest zupełnie inny:) ale właśnie dlatego sobie taki wybrałam:) jest typem romantyka i przy nim właśnie zawsze czuję się doceniona i piękna bo mówi mi to bardzo często:)i nigdy nie miałam przy nim kompleksów:)ale też z tymi sprawami jest różnie bo po prostu zmęczenie daje we znaki nie zawsze uda sie stworzyc odpowiedni klimat...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #544422 przez kasia7775
Witajcie :)

Toska zazdroszczę pogody :) Oliwier rzadko obraca się z brzuszka na plecy, za to z pleców na brzuszek migiem się przewraca :) a z nóg ciągle skarpetki ściąga :)

aganio87 współczuję choroby, do tego podwójnej

chasiami stronka fajna :)

MADZIA7 nie zazdroszczę przejść z bólami brzuszka :( Mój straszy syn miał kolki bardzo długo, codziennie od 17 do 19 się zwijał z bólu i płakał i nic nie pomagało

Pola super, że z bioderkami malutkiej wszystko w porządku. I w co w końcu przebiera się Szymek?

siteczko gratulacje z okazji 4 miesięcy :kiss: Śliczne to twoje szczęście, a jaki zadowolony :kiss:

andra88 nie daj się chorobie ;) u mnie domownicy po kolei się rozkładają, ja się jakoś trzymam i Oli na szczęście też.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ania zawsze powrót do pracy jest trudny :( Dobrze, ze ja mogę w domu pracować, ciekawe co klienci sobie myślą jak dzwonią do mnie i dziecko ryczy :laugh: a mały sabotażysta zawsze płacze jak przez telefon gadam :silly:

czajusiątko tak się zastanawiam, w którym miejscu gruba jesteś :P przecież niezła laska z ciebie

Dzisiaj Oliwier skończył 5 miesięcy :) za szybko mi czas leci :(
I najważniejsze: od kilku dni przesypia mi całą noc, od 19 do 5-7 śpi:P Dzisiaj obudził się po 5, zjadł, zrobił niespodziankę, tatuś go przebrał :lol: i dalej zasnął. Spaliśmy do 9 :lol:

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #544465 przez MADZIA7
Witajcie:)

U nas trochę lepszy dzień, choć od rana były jakieś piski i marudzenia i coś jeszcze po brzuszku jeździło Natalce. Ale udało nam się w końcu pójśc na spacer - w końcu powietrze było w miarę normalne jak na Kraków i 5 stp:) prawie wiosna:) no poaz tymi ośnieżonymi chodnikami, przez jeden chodnik to się przedzierałam jak na Syberii z tym wózkiem, patrzę, a za mną pług jedzie:) jakby nie mógł wcześniej:) No i po powrocie udało mi się w końcu choinkę rozebrać, co znaczy, że już wiosna będzie za chwilę:)

Siteczko 2 godz. drzemki w dzień to kupę czasu! Natka śpi ok. 30 - 40min. przy piersi (czyt. ja unieruchomiona), a jak ją odłożę, to może raz dziennie się uda 30 min., a tak to po 5 min. jest pobudka, na szczęście w nocy łądnie śpi, chyba nie moze być i tak i tak dobrze;) Gratulacje dla Tymusia:) A my dziś mamy 4 m-ce, zawsze dzień po Was!:)

Aniu pewnie Ci ciężko z tym powrotem do pracy, kiedy dokładanie wracasz?

Andraa i KAsia nie dajcie się choróbskom!

Aganio kurujcie się z chłopakami, oby katary szybko się skońćzyły!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

przytulankowej albo chociaż spokojnej nocki;)

12 lata 3 miesiąc temu #544496 przez Ania14.09
Ja wracam do pracy 25 marca. Wtedy kończy mi się urlop zaległy i macierzyński mam do 19 lutego. Szef chciał wcześniej,ale kategorycznie odmówiłam. Razcej o karmieniu nie mam co myślec, tzn. przerwie, bo pracuję na innym końcu miasta i mieszkam na drugim. Muszę to jakoś ułożyc, a nie wiem jak, a tak naprawde nie chcę.Poza tym teściowa odmóiła, czego się spodziewałam i na pół etatu szukam niani. Drugie pół biorą moi rodzice. Gdzie nie pytam, a szukam wśród znajomych, to słyszę oburzenie, jak mogę tak małe dziecko zostawic itd. :dry: mam autentycznego doła.
Wczoraj obejrzałam film "trudne adopcje" na tvn style i pocieszył mnie, bo ludzie mają gorzej jak muszą zostawic swoje dzieci na zawsze, a tak naprawde nie chcą. Ja tylko wracam do pracy.

Co do wylewności mężów, to cóż nie wierzę w tych co nadmiernie okazują uczucia publicznie. Napatrzyłam się w życiu na takich, a później widziałam jak przyprawiają żonom rogi. Wierzę w równowagę.
Mój chłop w towarzystwie zawsze okzauje mi duży szacunek. Sami mamy probemy i kłucimy się więc różnie to bywa.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #544588 przez makrelcia
Zaczynam się martwić bo moje dziecko nie obraca się na plecy czy na brzuszek :(
Ale za to opanował do perfekcji sztukę picia z butelki i trzaskania ręką o stół :) Z chwytaniem psa za sierść też nie ma problemów :)

12 lata 3 miesiąc temu #544593 przez makrelcia
Ania 14.09 ja wracam 18 marca. I muszę Małego zostawiać na 9 godzin u zupełnie obcych ludzi ! Więc ciesz się, że Filip tylko na kilka godzin będzie bez Ciebie .

12 lata 3 miesiąc temu #544608 przez makrelcia
siteczko pokaz zdjęcia pokoju Tymka jak możesz :D Na zdjęciach na fb conieco widać i mnie zaciekawiło :D

12 lata 3 miesiąc temu #544621 przez kasia7775
Makrelcia ja byłam w żłobku od 4 miesiąca i jakoś żadnej traumy nie mam:p na ogól to my - mamy najgorzej przeżywamy rozstanie :silly:
A co do trzaskania w stół to coś wiem :p nie daj Boże, żeby coś w zasięgu rak było - bo wszystko na podłogę leci :) a Jerzyk przewracać się zacznie na pewno i to pewnie niespodziewanie :p

12 lata 3 miesiąc temu #544726 przez Jussstyś
A ja wracam do pracy juz za tydzien we wtorek, Julka zostanie z mamą więc z zaufana osobą :-)
makrelcia Julcia przewraca się z pleców na brzuszek i odwrotnie z niewielką pomocą, a do niedawna miala to opanowane do Perfekcji :-) pamiętaj ze każde dziecko rozwija síe w swoim tempie i nie należy síe martwic :-)
Julcia podciąga síe za szczebelki od lozeczka do siadania i pediatra powiedziala zeby jej nie przeszkadzac w tym, widocznie jest juz na tyle silna zeby samodzielnie usiąść :-)
siteczko Madzia wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków z okazji skończenia 4miesięcy :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #544784 przez patys
dzien doberek:)my wczoraj bylismy u pediatry no i mamy skierowanie do neurologa na wszelki wypadek ze wzgledu na możliwe wieksze napiecie w stópkach....tak jak myślałam może to po tych szelkach??a dzis przychodzi pielęgniarka środowiskowa obudziła się chyba wczoraj bo niby na bilans trzymiesięczny a my już mamy prawie 4,5 miesiąca:)nocka średnia 4 pobudki...no ale cóż...a spał od 19:30 do 7:30....co do spacerów to ja dawno nie byłam tylko mieszkanie wietrze musze sie w koncu wybrac:(wiem ze to głupie ale ciagle wydaje mi sie ze jest nieodpowiednia pogoda np dzisiaj to tak dżdżysto i mgliście i snieg pruszy....
miłego dzionka...

12 lata 3 miesiąc temu #544787 przez Ania14.09
Makrelcia jak pisze Jusstyś każde dziecko ma inaczej. Widzę jak porównuję magdę z Filipem. Poza tym ja mam w domu kota, a dla mojego Filipa jakby nie istniał. a z brzucha na plecy przewraca się od trzeciego tygodnia i więcej nic. Potrafi na brzuchu puścić rączki i nóżki i płynąć, potrafi też pełzać, do tyłu i czasami podniesie tyłek.

Może macie rację, że to my bardziej przeżywamy rozstanie z maluchem.
Ja wracam na cały etat, więc też cały dzień mnie nie będzie.

Co do chłopów, to zgadzam się z Madzią oni lubią jasne informacje. Faceci mają inne mózgi, poza tym są bardziej ograniczeni od nas :P Domyślanie, to dla nich abstrakcja, zbyt trudne.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #544848 przez siteczko
makrelcia niestety to nie jest pokoik małego, a tylko kącik w naszej sypialni :) Poniżej zdjęcia, średnio wyszło, ale coś tam widać :) A co Cię tak zainteresowało? :)

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #544872 przez makrelcia
siteczko a te zielone stworki mi wpadły w oko i ta tapeta. Właśnie szukam jakiejś inspiracji bo znudziły mi się moje wnętrza :) Coś domalować poprzestawiać :D
Ostatnio kupiłam meble do pokoju i na tym stanęło,. Nie mam pojęcia jakie dodatki, kolory ścian. Kompletna beznadzieja :( A żeby było śmieszniej kupiłam takie szafki co mi w moje konty wejdą a mąż poprzestawiał bo jakoś mu się dziwnie wydawało i teraz za bardzo nie pasują mi rozmiarami w tym ustawianiu. Chyba bym jakiegoś dekoratora potrzebowała.
my też mamy tylko kącik dla Małego ale całkiem sympatyczny mi wyszedł :D

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #544945 przez agnesssa
Hej dziewczynki

Kasia Moja koleżanka też miała daleko do swojego maluszka więc zamiast wychodzić dwa razy na karmienie to kończyła o godz. szybciej. Może i Tobie się uda z tego skorzystać :kiss:

Maskara z tym powrotem do pracy, i prawda że to my bardziej przeżywamy niż nasze maluszki. Ale nie zmienia to faktu, że mi też ciężko o tym myśleć :huh: Ja wracam do pracy zaraz po świętach wielkanocnych więc 2 kwietnia :dry: Ale damy radę kobietki, bo kto jak nie my :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mój synuś dzisiaj kończy 4 miesiące :woohoo: A ja nadal pamiętam jak się urodził tak jak by to było wczoraj, każdy szczegół normalnie :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #545059 przez czajusiątko
Kasia Twój Oliwier taki już duży...słodziuteńki pysiol :kiss: a kg są tylko na zdjęciach ich nie widać :)
Agnessa pocieszna ta Twoja gaduła i ma śliczne oczęta :kiss:
Oliwia dziś pospała wyjątkowo długo bo do 9, ale za to jakoś nie bardzo jej humor dopisywał. Teraz dopiero usnęła i mam nadzieję, że to będzie dłuższa drzemka bo ja mam dziś kupę prasowania, obiad do zrobienia i zamierzam siąść do pracy mgr bo w niedzielę muszę oddać drugi rozdział :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka