BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #543029 przez hanias
chasiami - strona super!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #543150 przez chasiami
Hanias to jest ta stronka od męża koleżanki z porodówki co wczoraj byli u mnie :) O czym wam pisałam :)

Alicja dzisiaj była przecudna :) śmiała sie i śmiała prawie cały czas :) Piszczała i wogóle grzeczna była :) Ale lepiej nie chwale za bardzo żeby nie zapeszac :)

Pozdrawiam Mamuśki! :)

12 lata 3 miesiąc temu #543248 przez MADZIA7
Hej dziewczyny,

miałyśmy dziś koszmarny dzień, chyba znowu coś zjadjłam nie tak i Natalkę tak bardzo bolał brzuszek, płakała przez 2 godz., nie pomogło noszenie, esputikon, ciepła pieluszka ani nawek kąpiel, dopiero po nurofenie usnęła tak nagle na rękach, że się wystraszyłam, że zemdlała, na szczęście przeszło, choć już do końca dnia była marudna i jak ją uspałam o 20 na noc, tak teraz wstała i mąż ją usypia, bo dopiero wrócił z pracy. To okropne patrzeć jak dziecko tak cierpi i woła o pomoc i nie móc mu ulżyć :( :( :( Miałam takie wyrzuty sumienia za moje obżarstwo, ze pół dnia nic nie jadłam, żeby jej nie zaszkodzić i teraz dopiero jem kolecję.

Chasiami bardzo fajna ta strona.

PAtys Natalka odkryła,że ma nogi, jak jej ubrałam skarpetki z grzechotkami, teraz juz bez tych skarpetek bawi sie nózkami, najśmieszniej to wygląda jak jej zmieniam pieluszkę, a ona łapie się za paluszki u nóg. Bardzo Ci współczuję tego nocnego wstawania, ja teraz jak coś mnie dręczy, to sobie mówię, że wszystko mija i że wkrótce z tego czy z tamtego wyrosna nasze dzieci.

Pola dobrze, że u Malutkiej wszystko w porządku z bioderkami. Super smok! Policjant też fajny!:) A ja jak miałam z dziećmi bal karnawałowy, to się przebrałam raz za Smerfetkę, a raz za biedronkę;) U nas nauczyciele też się przebierają, musiałam dopasować się do wieku moich dzieciaczków:) Ale okazało się, że byłam trochę infantylną Smerfetką przy Hanie Montanie;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543433 przez siteczko
toska zazdroszczę tego ciepełka :) Ja już nie mogę się doczekać wiosny! Niech ta zima się już skończy! :)

chasiami fajna ta stronka :) ja często jak mamy kupić pampersy to wertuje wszystkie gazetki w internecie gdzie jest najlepsza promocja ;) a teraz wszystko jest w jednym :)
Tymek ostatnio sobie ucina maks 2,5h drzemkę, ale to i tak uważam za sukces :)

PolaL fajny pomysł by przebrać za smoka, raczej rzadko spotykane :)

MADZIA7 jak byliśmy u teściów 2 tyg. temu i Tymek tak bardzo płakał, krzyczał i to tyle czasu to już później płakałam razem z nim, ale to chyba z bezradności że nie wiem co mu jest i nie umiem pomóc, już nie mówię jak serce ściskało tak się męczy :( więc Cię rozumiem! ale to ciekawe po czym aż tak brzuszek rozbolal, bo wydaje sie że im starsze tym lepiej ma wykształcony żołądek...

A my dziś skończyliśmy 4 miesiące! :) ale ten czas szybko leci...:)
a poniżej moje śmiejące szczęście :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #543667 przez andra88
hej dziewczyny ;)

Ale śliczniutki ten Twój synuś siteczko :blink:
chasiami super stronka!

Mój Adaś też mruczy przy zasypianiu :blink: a ja się po cichutku chwalę ( by nie zapeszyć! ;)) że mój Adasiek dziś super przespał nockę, wprawdzie budził się co 3godz na mleczko, ale zasnął wczoraj o 18.30 a dziś o 8 się obudził :lol: :lol: pierwszy raz od 3 tyg się wyspałam :lol: :lol: :lol: bo tak budził się w nocy co godzinkę.
A mnie jakieś chorubsko wzięło :dry: W gardle drapie i jeszcze ten kaszel.... :dry: :angry: A najlepsze jest to, że ja w domu siedzę i nie wiem jak mnie to chorubsko znalazło :silly: :dry: Biorę tabletki i modlę się by Małego to nie przeszło... :huh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #543738 przez agnesssa
Siteczko Całuski dla Tymusia z okazji 4m-ca :) Śliczny jest :kiss:

Andra
Super że z bioderkami już dobrze :)

PolaL Ja zazwyczaj również łącze spacer z zakupami :D
Też nie chodzę codziennie bo szczerze mówiąc irytuje mnie to całe ubieranie i przygotowanie do wyjścia - trwa to dłużej niż sam spacer :angry:

Jussstyś super prezenty dla dziadków :D

Sandra Współczuję chorej teściowej. W sumie fajnie że chociaż na 4m-ce udało Ci się zasiłek załatwić, lepsze to niż nic :woohoo:

Madzia fajnie, że Natalka tak ładnie usypia :D
Maks też na noc zasypia na cycusiu, ale w ciągu dnia jak widzę że jest zmęczony odkładam go do łóżeczka i zasypia sam, ale też najpierw marudka trochę :woohoo:

Patys Widać jak różnie się nasze dziec rozwijają, Mati już się obraca, a Maks tylko na boczek się czasami przekręca ;)

Chasiami super strona, dziękuję :kiss:

Toska Zazdroszczę pogody :lol:

U nas rodzice i teściowa w weekend byli i dopiero teraz zrobiliśmy im dzień babci i dziadka :D Bardzo się ucieszyli z fotoksiążek, zresztą mi też się bardzo podobały i sobie też zrobię :D Dam Wam linka bo na prawdę super cena a już w ogóle w stosunku do jakości :lol:
allegro.pl/fotoksiazka-a4-40-stron-rabat-78-i2932536991.html

No i koniec pisania bo się synuś obudził i woła mamusię ;)

Aganio Współczuję katarku i to u obydwu chłopaków :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #543739 przez czajusiątko
U nas tak ja podejrzewałam, wczorajsza noc bez jedzenia była wyjątkiem... ale właściwie to i tak nie mam co narzekać bo wstaję do Oliwii tylko raz :)
Oliwia ostatnio ma całkiem dobry humor i już umie się trochę sama sobą zająć, bo wcześniej to w kółko musiałam ja ją zabawiać. Od wczoraj jak ją tylko położę na macie to przekręca się na brzuch i tak leży. Tylko teraz żyję w strachu żeby to znowu się nie popsuło... ;)

12 lata 3 miesiąc temu #543773 przez aganio87

Siteczko buziaki dla Tymcia :*

czajusiątko super że Oliwka lubi leżeć na brzuszku :)

U nas Kajtek jest wymagający uwagi bo Ksawery nawet godzine sam może sie bawić... a Kajo non stop z kim ś musi być... przylepa....

No i drzemki w ciągu dnia to udręka... Na zmiane śpią i nie da sie chwile położyć tym bardziej że mnie też bierze choróbsko :(

Mąż miał mieć od wczoraj urlop ale ściągneli go wczoraj i dziś do pracy bo inny magazynie nawalił i nie miał kto kurierów odprawić do wyjazdu na rejony. ale od jutra ma niby już wolne do poniedziałku włącznie...

[*] 6.11.2011

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543780 przez andra88

12 lata 3 miesiąc temu #543788 przez agnesssa

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #543796 przez andra88

12 lata 3 miesiąc temu #543867 przez czajusiątko

Moja córeńka właśnie usnęła i mam nadzieję, że trochę sobie pośpi, a ja w tym czasie na spokojnie ugotuję obiadek. Wczoraj jak usnęła o tej porze to spała ponad 3 i pół godziny :)
Siteczko fajnie Twój Tymuś podtrzymuje sobie butelkę :) Oliwia też ma ostatnio taką manię, tylko, że jak sobie podtrzymuje butlę i chce machać rączkami to sobie ją odpycha i wtedy tylko przeszkadza w karmieniu...

12 lata 3 miesiąc temu #543898 przez Ania14.09

Ja mam inny ból teraz. Wracam do pracy i bardzo to przeżywam. Jak wy to znosicie dziewczyny?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #543953 przez siteczko
A u nas jest jakaś masakra z usypianiem na noc :| nie wiem czym to jest spowodowane... nawet nic nie dało, że kąpiemy go codziennie o tej samej porze... [przez 3 miesiące kąpaliśmy co drugi dzień] po kąpieli cyc i przy nim zaśnie, ale jak próbuje odłożyć do łóżeczka to się budzi i najchętniej by się bawił, na pewno nie leżał :| i tak się z nim męczymy do 22-23.. :| Z kolei w ciągu dnia, przynajmniej ostatnio jakoś nie ma problemu mniej więcej o tej samej porze zasypia na około 2h :)
Jedynie co polepszyło się z jedzeniem, bo jak wcześniej potrafił być przy cycu co 1h-1.5h tak teraz czasami co 2h, 3h a nawet 4h :) oczywiście mówię w ciągu dnia ;)
jedynie nocki mamy ostatnio na przemian, jedną prześpi ok bo nawet 6h ciągiem, a w inną budzi się co 2h a nad ranem co 1h :| nie wiem też czym to jest uzależnione...

12 lata 3 miesiąc temu #543971 przez PolaL
Aniu już teraz wracasz ? Ja też sie stresuję z tym ze muszę iść ugadać z szefową o wychowawczym bo ja nie mam z kim małej zostawić a żłobek dopiero od września.
Najgorsze to pierwsze dni, ja zamierzam korzystać z przerwy na karmienie i chodzić do złobka żeby pokarmić i przy okazji sprawdzić jak sobie mała radzi. Tak robiłam z Szymkiem i powiem Ci że nie masz co się łudzić i tak to Ty będziesz bardzej tęsnić za małym niż on za tobą :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka