- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

Mój Adaś też miał czerwony policzek i skórka była szorstka- za kilka dni już miał oba policzki czerwone, brodę i czółko i byliśmy na szczepieniu i zapytałam pediatry co to może być i stwierdził że to uczulenie- skaza białkowa i że mamy zmienić mleko na HA. Jak to nie pomoże to dopiero przepisze nam mleko na receptę. Używamy tego mleka od tygodnia i czy jest poprawa to nie widzę za bardzo

aganio to super że chłopaki zdrowe!!!

A my w następnym tyg idziemy do ortopedy z Adasiem. Od urodzenia w obu stópkach wystają mu tak dziwnie przedostatnie paluszki, wygląda to tak jakby miały za mało miejsca i wypycha je do przodu. Pediatra stwierdził że jak zacznie chodzić, to paluszki powinny wrócić na swoje 'miejsce' ale wolę dmuchać na zimne i sprawdzić to u specjalisty.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nan
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Andra- Dady sa tylko w jednym rodzaju- premium. W biedronce sa jeszcze pieluchy Fitti i bywają Huggies.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a na noc próbowałam podać herbatkę Adamowi ale nie da się oszukać i woli mleczko

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

ma tylko takie małe plamki, jakby popękana, podrażniona skóra, dziwne to jest, ale ma to już od zeszłego tygodnia, znaczy się pojawia się i znika... jakoś wątpię by to była skaza, bo od dawna jem różne serki, jogurty itp i nic wcześniej się nie pojawiło... bardziej bym to podejrzewała że to od śliny, bo to jest tak w dolnej części policzków, a wiadomo ślini się, wszystko pcha do buzi.. więc pewnie podrażnia..
a my w sobotę idziemy zrobić małemu morfologie bo pediatra obawia się że skoro tak szybko przybiera na wadze to że może mu brakować jakiś witamin... tak więc przy okazji ja sobie porobię badania

a takie pytanie może któraś używa czy bardzo się różnią zwłaszcza wielkością pieluchy PAMPERS rozm 3 od 4? Ponieważ musimy chyba już przejść na 4, bo mam wrażenie że za często muszę zmieniać 3, tak samo było przy 2, jak zmieniłam na 3 było ok nawet wytrzymał całą noc w 1 pampersie a teraz zmieniam przy każdym budzeniu :|
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

my używamy '3' , i jeszcze ma je dobre, a co do przebierania to w nocy przebieram go z 3razy czasem 4, bo zawsze pamperuszek jest bardzo mokry, już z mężem się śmiejemy że chyba aniołki mu wlewają wodę do pieluszki

albo zapytaj w aptece, można kupić pieluszki na szt., i porównasz sobie wielkość

Nan dzięki

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

o to dobrze wiedzieć że nie tylko ja zmieniam w nocy właśnie jakoś 3 razy...
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja pieluch Oliwii już nie zmieniam w nocy, ale muszę jej zakładać Dady bo Pampersy w nocy przeciekały... Wczoraj był wyjątek i spłatała mi niezłego figla

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

czajusiątko To figlarna Twoja Oliwcia

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja też próbowałam dawać wodę i to działo spał dalej... ale on nie wypije taką wychłodzoną więc już nad ranem to nie dawało rezultatu, bo zanim bym podgrzała to rozwrzeszczałby się strasznie... ale chyba muszę do tej wody wrócić.. ponieważ dziś co zjadł to obudził się po 45-1h i wszystko wylało się tak jakby trzymał wszystko w buzi, bo mleko idealne... i zrobił mi dziś tak dwa razy po drzemkach, czyli wcale nie budził się że głodny :|
chociaż i tak nie wiem co się podziało bo w grudniu wiele razy się zdarzyło że przespał całą noc a w styczniu jak ręką odjął budzi się 2-3 razy... nie wiem co się zmieniło... :|
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do pieluch, to 3 są do 9kg, a czwórki już chyba od 8, więc ja bym przeszła na czwórki.
Ja tych Dada nie lubię, bo szybko pupa mokra i jak policzyłam , to za pieluchę wychodzi mi 0,46, a np. Huggies, które wg mnie są rewelacyjne, jak kupowałam na promocji, to za sztukę wychodziło 0,39.
Nie pisałam, Wam, bo żyłam ostatnio pracą, ale byliśmy w międzyczasie u okulisty. Filip widzi ok. Jednak sprawa ropiejącego oczka jest. poprosiłam o skierowanie na płukanie, odtykanie kanalików i następna okulistka mówi mi całą litanię, że nie, że to trzeba do ósmego miesiąca czekać i kolejne kropelki. Zapytałam, czy mu nie zaszkodzą, bo poiczyłam, że on już piąte krople ma na to oko

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja też mam chłodniej w sypialni i rozmawiałam z położną to też mi powiedziała że taki urok dziecka że czesto wstaje i to minie. Czytałam o tej wodzie że w nocy podają żeby odzwyczaić dziecko od cycusia w nocy ale to chyba jak nieco starsze jest.
dzisiaj Hania coś kieppsko śpi

A i daje jej jabłuszko! Szczerze mówiąc nie bardzo jej zasmakowało.
- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)