BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

15 lata 3 miesiąc temu #98904 przez pati-m
Dziewczyny mam pytanko :)
Jak pisałam wcześniej, póki co nie czuję ruchów maleństwa ale zastanawiam się czy np. jeśli wieczorem zaczyna mnie czasami mdlić, to może oznaczać, że moja fasolka buszuje w brzuchu? Ostatnio lekarz mi powiedział, że gdy dziecko jest aktywne mama może to odczuwać np. poprzez skurcze, zgagę lub mdłości. Zastanawiam się, czy któraś z Was tak ma lub miała i czy to prawda?
Temat został zablokowany.
15 lata 3 miesiąc temu #98914 przez mYSZA
ja nie wiem czy tak miałam, ale wydaje mi się, że to możliwe- no bo jak tak kopie w żołądek to nie ma się co dziwić;P

Janek z nami!
15 lata 3 miesiąc temu #99076 przez Agusia83
Dzien dobry wrzesniowe brzuszki :lol: Jak samopoczucie z rana? Ja sie w koncu wyspalam, natomiast obudzilam sie z lekkim bolem glowy. Ale mam zamiar wziasc szybki prysznic i wyruszyc na polko w celu odswiezenia lepetyny :silly:
Wczoraj wieczorem siedzialam przed kompem i w pewnym momencie nieziemsko zakrecilo mi sie w glowie...tak bez niczego, czulam sie, jakbym stala i robila wielka karuzele, a ja po prosto siedzialam...oczywiscie od razu zaczelam sie zastanawiac co to za sygnal, czy cos sie dzieje zlego...no, ale przeciez w ciazy zawroty glowy sie zdarzaja, prawda?Pewnie jakbym czula dzidzie to byla bym spokojniejsza, ale przeciez przyjdzie i na to czas....

Pati-m, mnie tez sie czasem zdarzaja lekkie mdlosci, ale nigdy sie nie zastanawialam nad tym czy to dzidek sie porusza...
15 lata 3 miesiąc temu #99097 przez Pyśkaaaa
hej dziewczyny :)
alez mialam dzis tragiczna noc... no takie durnoty mi sie snily ze o 4 obudzilam sie zalana łzami i juz nie usnełam.. brrr.. łep to mi pęka :( ale zaraz ide sie przejsc kupic cos na obiad :)

pati tez czasami mi sie zdarzaja mdlosci ale nie wiem...
Agusia zawroty głowy to normalne :) tez je czasami mam
15 lata 3 miesiąc temu #99099 przez pati-m
Witam Agusia83 :)
Ja też wstałam dziś z lekkim bólem głowy, ale to może dlatego, że dziś wieczorkiem idę do lekarza a zawsze przed każdą wizytą stresik jest :D Już nie mogę się doczekać, bo idę na 4d i liczę na to, że coś podpatrzymy :D
Miłego dnia życzę wszystkim ciężaróweczkom :silly:
15 lata 3 miesiąc temu #99152 przez Agusia83
Dziewczyny, nie ma jak poranny prysznic i mycie wlosow na bol glowy...wlasnie wyszlam z lazienki i czuje sie wysmienicie...nic mnie nie boli, ze tez wczesniej nie sprawdzilam tego patentu jak lpetynka mi pekala?..Niesamowite.Teraz tylko poczekam az wlosy podeschna, nastepnie wkroczy suszarka do akcji i w koncu pojde na spacer :woohoo:

Pati-m, nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. Maluch moze rozlozy nozki i zobaczysz czy nosisz malego mezczyzne czy mala kobietke w brzuszku :lol:
15 lata 3 miesiąc temu #99219 przez kasia79
Ja często mam zawroty glowy :ohmy: , ale to przez anemię, wczoraj mi przepisał Ferrum lek, więc myślę że się poprawi, co do płci to ja będę miała małego mężczyznę, mam już córkę i syna więć dla mnie było obojętne, ale mój mąż strasznie się ucieszył :lol:

Któraś z was bierze coś na anemię?
15 lata 3 miesiąc temu #99229 przez bewipo
Dzień dobry :) Ja wczoraj pisałam, że nie czuje jeszcze maleństwa, a jak się wieczorem położyłam to dostałam takiego kopniaka, że hej :D Teraz to już chyba częściej coś będę czuć :)

Dziś już kłucia w boku przeszły na szczęście, a takimi bólami czy skurczami w podbrzuszu to się nie przejmuję, bo to wiem, że norma. Słoneczko świeci pięknie, zakupy juz od rana zrobione.
15 lata 3 miesiąc temu #99230 przez ewelinaa
Pati, ja też nie czuję na razie żadnych ruchów dziecka, czasami wydaje mi się, że to to, ale sama nie wiem :unsure:
I też wieczorami mnie mdli, czuje taki właśnie ucisk na żołądku i nie dam rady spać na lewem boku (a podobno tak w ciąży najlepiej. Jutro będę u lekarza to dokładnie wypytam :P

Też nie dawno wróciłam z zakupów, udało mi się zaplanować już obiady do końca tygodnia :P i kupiłam sobie wielkie pudełko lodów - pewnie i tak w zamrażalniku długo nie poleżą :silly:

I nowa gazetka M jak mama - herbatka, gazetka i ciasteczko - pełen relaks :lol:

Agusia - mi też poranny prysznic bardzo pomaga,a mycie włosów uwielbiam :woohoo:
15 lata 3 miesiąc temu #99233 przez pati-m
Gratuluję bewipo pierwszego kopniaka :D Ja póki co niecierpliwie czekam na ten moment, żeby fasolka dała mi znać, kto tam w środku rządzi :lol:
15 lata 3 miesiąc temu #99237 przez pati-m
ewelinaa ja polecam gazetkę "dobra mama" :) Dla takiej niedoświadczonej przyszłej mamuśki jak ja jest idealna i wiele praktycznych rzeczy się z niej dowiaduję :D
15 lata 3 miesiąc temu #99256 przez bewipo
Ja na słodycze nie bardzo, raczej na konkrety mam ochotę. Chodzi za mną sałatka z tuńczyka, tylko oczywiście zapomniałam tego tuńczyka kupić... Chyba po obiadku trzeba się będzie do sklepu znowu wybrać...
15 lata 3 miesiąc temu #99261 przez mYSZA
witajcie w ten cudowny ranek ( mimo usilnych postanowień co ja dzisiaj nie zrobię wstałam niecałe 2 h temu i właśnie skończyłam śniadanie).

ja miałam czas, że mi się jedzenie śniło. I to tak konkretnie np. masło orzechowe w konkretnym opakowaniu, krewetki na kanapkach z zieloną sałatą- no mówię Wam niesamowite.

a dziś mi się śniło, ze uczyłam się robić pirłuety na rolkach;P

Janek z nami!
15 lata 3 miesiąc temu #99317 przez Mała
U was taka ładna pogoda, a u mnie wieje, aż szyby brzęczą i przechodzą ulewy. Mycie włosów na ból głowy to mój sprawdzony sposób w oby dwu ciążach.
Mój lekarz nie dowierzał, że czuję ruchy w 15 tc+5 d i to w dodatku moja druga ciąża, to wam w ogóle by nie uwierzył. :dry: Cieszę się z wami, super uczucie, ale kopniaki i ruszający się cały brzuch to dopiero jest czad. Ale na to jeszcze pora :laugh:
15 lata 3 miesiąc temu #99353 przez Pyśkaaaa
Bewipo garuluje kopniaka :D

Mysza ale narobilas mi ochoty na krewetki szkoda ze juz ze sklepu wrocilam :P

Agusia Mala chyba sprobuje z tym myciem glowy bo czasami mam takie bole glowy ze hej!

a ja jak wczoraj wspomnialam nie mam ochoty na slodycze ale poszlam kupic cos na deser mojemu K. i kupilam sobie 5 milky way (tak sie to pisze :unsure: ) i 3 wciagnelam po drodze i winogronka promocja w tesco :D

teraz wlaczymy muzyczke i bedziemy z brzuszkiem ogarniac mieszkanko :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka