BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #267627 przez Mała
Witam.
Z tymi jedzonkami to spokojnie poczekajcie. Ja dałam za wcześnie ze względu na tą kupę, ale wcale się psychicznie dobrze z tym nie czuję. Z tym, Ze ja daję tylko marchewkę i jabłko, a słoiczek mam na 3 dni. A Ola dzisiaj po 5 dniach zrobiła sama 3 pieluchy :ohmy: :cheer:
Co do podpowiadania jak wprowadzać nowe jedzonka to się postaram pomóc, ale ja mam pamięć krótką. Kamilowi też gotowałam sam,a obiadki, a potem do słoiczka i zagotowywałam słoiczki i takim sposobem za jednym gotowaniem miałam kilka słoiczków :lol:

Pati no marchewkę to może jeszcze by maluch przeżył, ale pieczony pasztet i ryba :cheer:

Basia oby Damianek nie płakał za bardzo.

U nas w przedszkolu ospa króluje na dobre, dzisiaj było 3 dzieciaków oczywiście mój Kamil też.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #267634 przez mgielka22
No Pati to tesciowa poszalala z tym pasztetem i ryba szkoda gadac...

A ja wlasnie gotuje marchewke :P zobaczymy jak zareaguje :P
13 lata 4 miesiąc temu #267638 przez monika1984lodz
No to wstalysmy po 40 monutowej drzemce.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #267665 przez megi2501
I ja się witam :)

Marta, Twój małżonek ma taką śliczną czarnule, że pewnie pyta aby wzbudzić Twoją zazdrość :blink:

3-mam kciuki za szczepionki. A my dopiero w piątek będziemy miały pierwsze szczepienie przez tą żółtaczkę...ale może Was dogonimy :)

Moja ślicznie trzyma główkę i unosi, jak się ciągnie za rączki. A od dziś ćwiczymy obroty. Jak się jej trochę pomoże to się obraca :)

Noc byłą ciężka. Bo mała o 2 w nocy zrobiła kupkę po szyje :ohmy: Nigdy, aż tak się jej nie przytrafiło. Jak ją przebrałam to jeszcze dokupkała :dry: Później zadowolona zasnęła :angry: Wszystko przeze mnie bo pojadłam w święta wszystkiego...
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #267699 przez slowiczek
znowu w domu :D !!!

patrzę właśnie na tvn24 na urywki z pogrzebu kim dzong ila - to są jakieś jaja :D histeria, łzy....aż ciężko uwierzyć w taką propagandę i w to, że istnieje takie państwo we współczesnym świecie :ohmy:

co do królika - to po moim trupie :silly: miałam kiedyś swojego ukochanego króliczka - Tosię i nie wyobrażam sobie zjadać jej krewnych :P nawet jak pracowałam jako niania i np. miałam do wyboru słoiczek, żeby dać małemu na obiad to nigdy nie nakarmiłam go królikiem :laugh:
a co do słoiczków - gerbery są okropne, bez smaku, natomiast mogę polecić hippa, naprawdę są smaczne :) czasem też jadłam :silly: będę gotować Natalce, ale wiadomo, nie zawsze będę miała na to czas także zapas słoiczków będzie
zauważyłam, że część z was jest tu dosyć niecierpliwa - chciałyście rodzić miesiąc za wcześnie, a teraz rozszerzanie diety kiedy jeszcze właściwie nie jest odpowiedni czas...ja tam jestem cierpliwa, wszystko w swoim czasie :)

Megi - kiedy będziesz miała wyniki małej ??

ja też trzymam kciuki za szczepionki :) my następną mamy dopiero 31.01

a co do obracania to u nas jeszcze to nie nastąpiło, ale za to Natalka super się podciąga do pozycji siedzącej :)

no i muszę się pochwalić, moje dziecko przespało dziś w nocy bez żadnej pobudki 10 godzin :lol: :lol: :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #267724 przez mgielka22
A moja ani sie nie przewraca ani nie cierpi lezec na brzuchu a od paru dni robi taka histerie jakby ja ze skory obdzierali szczegolnie jak wypluje smoka i co mam zrobic??? Jak nei wiem co to???
13 lata 4 miesiąc temu #267729 przez slowiczek
Mgiełka, moja też nie cierpiała leżeć na brzuchu ale kurde trzeba, bo inaczej nie będzie Ci raczkować...może spróbuj tak jak ja, kładź ją na krótko, a jak zaczyna płakać to jej nie męcz, tak żeby jej się nie kojarzyło strasznie...u nas z czasem okresy leżenia na brzuchu się wydłużały a Natalia coraz ładniej radziła sobie z główką, i teraz jest już ok, chociaż mimo wszystko nie jest fanką leżenia na brzuchu :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #267735 przez monika1984lodz
Mgielka a jak idzie Lilce trzymanie glowki jak ja masz na rekach??Bo Emi tez nie znosila lezenia na brzuszku, wiec jej nie zmuszalam.I tak jak pisze Slowiczek jak zaczynala plakac to ja na plecki myk i juz.Wiec myslalam , ze z podnoszeniem glowki tez bedzie kiepsko.Ale zauwazylam , ze Nuna sztywno trzyma glowke jak ja na rekach mam i jak ja kilka dni temu polozylam na brzuszku to zastalam taki oto widok
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dodatkowo w trakcie kapieli przekrecam ja na brzuszek :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
13 lata 4 miesiąc temu #267752 przez gosia2324
Nunka puszczku kochany :kiss: :kiss: :kiss:

Lily gdzie jestes ????
13 lata 4 miesiąc temu #267755 przez monika1984lodz
LilY wlasnie gdzie Ty???

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #267776 przez Agusia83
Wow, jaka silna Nunka :laugh: buzia fajnie rozdziawiona...

dziewczyny, a ja ide na zywiol, przed chwila zadzwonilam do fryzjera i umowilam sie na 17:30...wlosy wychodza mi garsciami, tak wiec scinam na krotko, ale nie wiem jak....AAAAAAAA :silly: ciekawe co bede miec na glowie...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 4 miesiąc temu #267783 przez monika1984lodz
Agus to zdjecie poprosimy :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #267784 przez pati-m
Agusia - trzymam kciukasy żebyś zadowolona wróciła od fryzjera :) No i po powrocie koniecznie fota fota :lol:

Nunka - buzi Ty siłaczko śliczna :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #267793 przez gosia2324
Nunka pyszczku kochany :kiss: :kiss: :kiss:

Lily gdzie jestes ????
13 lata 4 miesiąc temu #267802 przez megi2501
Nunka ślicznie trzymasz główkę :)

Słowiczku, jutro wyniki i rozmowa z Panią Dr o 10.00 :cheer:

Aga czekamy na fotki-szalona dziewczyno:)

Moja w wanience też leży na brzuszku. Zawsze staram się kłaść ją na brzuszku, jak ma dobry humor i jest wypoczęta. Wtedy chętniej leży. Jak posadzimy ją na kolanach, jak ją nosimy to też sztywno już trzyma główkę :)
A czytałam, że obroty do 6 miesiąca powinno dziecko opanować, więc spokojnie.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia