BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #294930 przez Agusia83
Maju, przestan...nie zanudzasz...po to jestesmy by doradzic..i razem wymyslac wyjscia z roznych sytuacji :silly:

A taka mama to skarb :laugh:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #294934 przez Mała
Maja Ola od jakiegoś czasu też musi koncert urządzić przed spaniem, a ja nie zwracam uwagi, ewentualnie podam smoczek, włączam krowę z kołysankami i w końcu się uspokaja i zasypia.
13 lata 3 miesiąc temu #294935 przez angie1713
Bakteria to pałeczka ropy błękitnej inaczej Pseudomonas aeruginosa tak czytałam z M o tym to bardzo ciężko to wyleczyć :dry: :(
13 lata 3 miesiąc temu #294936 przez Agusia83
A skad takie paskudztwo?
13 lata 3 miesiąc temu #294937 przez slowiczek
jestem jestem moje kochane :kiss: do 19:00 pisałam egzamin, poszło dobrze, to na pewno dlatego, że tak mocno trzymałyście kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

Natalka po szczepieniu odpukać dobrze, jest dziś niesamowicie szczęśliwa :silly: właśnie siedzi na bujaczku obok, popiskuje i mnie zaczepia :woohoo:

nasza pediatra trochę kręciła nosem jak powiedziałam, że mała wpierdziela warzywa, że wcześnie jej zaczęłam podawać :unsure: ....bo jak maluch jest na cycu to powinien na nim zostać do 6 mca życia...no ale powiedziała, że jak nie ma problemów z kupą to jest ok :) no i jak skończy 5 mcy pół łyżeczki kaszy manny do zupy :)

Pati, od wczoraj mamy Pana Metke :) Natalka bardzo zadowolona, dziś Pan Metka był z nami na szczepieniu :P ale mała ta zabaweczka, myślałam że jest większa...do tego są płyty z piosenkami pol/ang, i jeszcze jakaś płyta której jeszcze nie sprawdzałam :)

a w ogóle wczoraj sporo myślałam, jak rozwiązać problem walających się po całym mieszkaniu zabawek :dry: i pojutrze robię sobie wycieczkę do ikei i kupię coś takiego
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89857541/

biedna Nadulka :( mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala :kiss:

zaraz Wam odpiszę dalej ale idę wykąpać Natuszkę, jak to mówią, ZARAZ WRACAM :P
13 lata 3 miesiąc temu #294940 przez angie1713
Z wszystkiego taka bakteria może być np z wody kranowej.Nadia już raz leżała kiedyś w szpitalu jak miała tydzień bo miała bakterie w moczu ale inne zobaczymy co jutro lekarz powie mam nadzieję że w jej przypadku się to szybko wyleczy .

maja ja jem dokładnie to co mała czyli nic ciekawego niestety :angry:
13 lata 3 miesiąc temu #294941 przez gosia2324
ewelinaa napisał:

Postaram się wkleić te zdjęcia, na razie są na płycie :)

Przeszukuję teraz allegro w poszukiwaniu jakiejś kurteczki na wiosnę dla mojej niuni, może widziałyście coś fajnego?
I jaki rozmiar? 74?

Gosiu - nasz ekspercie :lol: jak chcę kombinezon/kurtkę na przyszłą zimę dla Kingi to jaki rozmiar?

Ja kupilam dla Jagodki na 80, Kuba mial na 86 ale on jest duzo wiekszy od rowiesnikow
13 lata 3 miesiąc temu #294943 przez bewipo
Słowiczku to na pewno 5 będzie :)
Maja wcale nie męczysz, mi też jest przykro, że Lolek tak się męczy przy tym zasypianiu. Spróbuj z tym przestawieniem łóżeczka, może będzie lepiej. A może to jakiś kocyk, poduszka, albo brak poduszki go męczy?? Jak śpi na płasko to może klina mu zrób, a jak coś ma pod główką to może lepiej na płasko mu będzie?? Już nie wiem co wymyślać, a coś bym Wam chciała podpowiedzieć :) A może on tak po prostu zasypia i musisz wyluzować i się nie przejmować.
13 lata 3 miesiąc temu #294944 przez Mała
Angie no to pech, faktycznie bardzo paskudna bakteria. Kamil miał pseudomonas species w kale i niestety leżeliśmy w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.

Słowiczek super, że egzamin poszedł dobrze.
13 lata 3 miesiąc temu #294948 przez monika1984lodz
Bewipo niesttey w domciu jeszcze nie jestem :( mam nadzieje, ze jutro juz sie wyspie u siebie w lozku.

angie trzymam kciuki, musi byc dobrze.

Slowiczku to super , ze egzamin do przodu :)i ze Nati ma dzis dobry nastroj :)
strasznie drogi ten regal

padam na twarz wiecie, jakas taka wypompowana jestem.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #294950 przez beti
U nas też ostatnio jazdy z zasypianiem :(

Angie...trzymamy kciuki!!!!! :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #294951 przez monika1984lodz
Maja moze to przestawienie lozeczka pomoze.Biedny Lolo :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #294953 przez angie1713
Mała a długo leżałaś z małym w szpitalu?
13 lata 3 miesiąc temu #294956 przez Mała
My leżeliśmy 2 tyg., ale przy okazji Kamil złapał jeszcze w szpitalu rotawirusa i adenowirusa i te wirusy pomogły wydalić to paskudztwo.
Ale Angie proszę się nie nastawiaj się pesymistycznie.
Chociaż ja mądra daję ci takie rady, a zawsze wszystko w najgorszych barwach widzę.
13 lata 3 miesiąc temu #294958 przez gosia2324
Beti czekamy na fotki :)

A co do szybkiego przybierania przez nasze maluchy to spokojnie ... :)
rozmiar 74-80 starcza na dllugo :)
do 6 mies dzieciaki tak pędza ze wzrostem i waga potem juz troszkę to wolniej im idzie ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia