BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #177999 przez Marta M
No to rzeczywiscie cyrk na kolkach..to teraz napewno bedziesz czesto kontrolowana..kurcze..burza przyszla a ja sama bo mezus w Szwecji..:( Nie lubie byc sama!! I nie lubie burz!!

Mysza TP: termin porodu :)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #178000 przez gosia2324
Marta masz Maje :)
Fajnie, ze juz sie wprowadzacie :)
Czekamy na fotki jak juz bedzie wszystko na miejscu :blink:
13 lata 8 miesiąc temu #178002 przez Marta M
Oczywiscie Wam wrzuce :) U nas juz wreszcie przestalo sie kurzyc i wczoraj pojechalismy z mezem zlozyc wozek, nareszcie bo prawie dwa miesiace siedzial w pudlach :)
13 lata 8 miesiąc temu #178003 przez beti
Marta, to pochwal się wózeczkiem :)

Mysza, to może się zdarzyć, że jeszcze przede mną i słowiczkiem się rozpakujesz...
13 lata 8 miesiąc temu #178010 przez Marta M
Beti niestety nie mam zdjec a wozek zostal w domku, a to jakies 30 km od miejsca gdzie teraz mieszkam..
13 lata 8 miesiąc temu #178014 przez mYSZA
no w karcie ciąży mam termin na 28 sierpnia. Jak byłam w szpitalu tow pisywali różnie- zależy jak mi wierzyli, ale jak moja gina przyszła i wszystkich do pionu postawiła do wpisywali na tak, ze termin na 17 września, czyli wg. tego suwaczka.

no mam nadzieję, że raczej przed Wami się nei rozpakuję jednak..

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #178017 przez gosia2324
Mysza to kiedy masz teraz wizyte i wazenie Janka ?
13 lata 8 miesiąc temu #178018 przez mYSZA
a co do bycia samemu- doskonale się Marta rozumiem. ja też często jestem bez męża- nawet dzisiaj w pracy bo tak jak wam już wcześniej mówiłam- mimo nowej, ciągnie jeszcze starą na pół etatu...
ale w sumie ja mieszkam w samym centrum to dużo ludzi ma do mnie podrodze wiec jednak często mnie odwiedzają. to też jest tez jeden z argumentów dlaczego odraczamy narazie przeprowadzkę- bo tam bym mieszkałą 24 km od centrum i nikt by nie miał do mnie po drodze;P

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #178020 przez mYSZA
ważenie i badanie mam jutro bo mam sie zgłosić do szpitala na obserwcaję na cztery dni. Dlatego mnie na weselu szwagierki ma nie być- może na ślub dostanę przepustkę ale to i tak trzeba jechać 30 km w jedną stronę, a mój maż jest świadkiem wiec średnio mi się uśmiecha;/

no i wtedy ocenią, czy mam zostać do końca ciąży w szpitalu bo taka opcja też jest wiec nie wiem co mam wpakować do torby- ile rzeczy w sensie i czy dla Janka juz też czy nie... no, ale mam nadzieję, że na piatek wyjdę- bo wtedy mamy tą rocznicę... dziś próbowałam robic te ptaszki z origami i jakaś chyba niedorozwinieta manualnie jestem bo za cholere mi nie wychodzi. Ale już poprosiłam siositrę- ma mi zrobić ptaszki, motylki i tulipany. Wiec oby były potrzebne!

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #178024 przez Marta M
Mysza mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku, jakbys nie miala dostepu do internetu to prosimy zebys ktoras z nas poinformowala smsem co i jak lekarze powiedzieli, ile Jankowi przybylo ;)
13 lata 8 miesiąc temu #178036 przez katy25
czesc dziewczynki!

nie było mnie całe wieki! Ale naprodukowałyście! trochę poczytałam, ale wszystkiego nie dam rady na bank!

Z tego ogromu zdarzeń chciałam powiedzieć, że sesja MYSZY JEST CUDOWNA! PIĘKNIE WYSZŁAŚ I WSPANIAŁA PAMIĄTKA NA CAŁE ŻYCIE!

Mała gratuluję rocznicy, 12 lat wow... ja po 7 czuję się momentami jak po 20;)

Marta skończyliście już domek?? szybko!

My już po przeprowadzce, ale wciąż w bałaganie. W tym tygodniu od poniedziałku do piątku montowali nam schody i balustrady na poddaszu - syf jak cholera... i klatki schodowe do malowania. Dziś wróciliśmy od rodziców i od 16.30 do 20 siedziałam i układałam swoje ubrania do szafy... już strasznie nie moge sie doczekać kiedy urodzę i założę swoje normalne ubrania bo ostatnio czuję sie jak słoń... jak nie gorzej??

W środe mam badania a w pt wizytę, zobaczymy co on mi powie?? Chciałabym usłyszeć że mały jest już nisko i że urodzę do połowy września, ale pewnie nic takiego nie nastąpi bo w środku czuję że urodze terminowo.

Mój M. tydzień temu w weekend składał mebelki Ineski i małego. Pokój Ines gotowy w 65% - jeszcze brakuje kilku elementów ale na chwile obecną jesteśmy spłukani:) A u Samiego też wszystko stoi gotowe ale równiez brak 2-3 rzeczy... Ja jeszcze nawet prania nie zrobiłam... W tym tygodniu maja mi przywieść pralkę... bo tego nie mamy he he
Na weekend mam umówioną po raz kolejny babkę do sprzątania - już ją odwoływałam dwukrotnie.
I jak posprząta mi ten sajgon to wezme sie za pranie...

Ogólnie jestem już baaaaardzo zmęczona zarówno ciążą jak i wykańczaniem. I tak jak wcześniej się śmiałam, że ten dom wykończy mnie wcześniej niż ja jego to teraz sie już nie śmieje...
Mój ojciec z moim M. wymyślili jeszcze dzielenie poddasza na biuro dla mojego M. więc w czwartek panowie od schodów znów wracają...

W tygodniu pewnie znowu będę zaganiania więc życzę Wam dziewczynki miłego tygodnia, odpoczywajcie póki możecie! Buziaaaaaczki a ja w miarę możliwości odezwe sie na pewno!
13 lata 8 miesiąc temu #178059 przez gosia2324
Mysza to trzymam jutro za Was kciuki!!!!!!
Odezwij sie koniecznie !

Dobranoc dziewczyny do jutra :)
13 lata 8 miesiąc temu #178062 przez slowiczek
a mi jest smuuuutno bo mój dziś wyjechał na tydzień na targi do Niemiec, mam nadzieję, że Natalia nie wpadnie na pomysł żeby wyleźć w tym tygodniu :<
13 lata 8 miesiąc temu #178066 przez mYSZA
dam znać napewno;)
już przepakowałam poraz kolejny torbę - nioe wywołuje wilka z lasu- zadnych majtek poporodowych nie biorę i ciuszki Janka wprawdzie uszykwane w osobnej torbie ale zostawiam w domku jeszcze. Rzeczy mega dużo nie biorę- najwyżej mi mój Sławek dowiezie...

katy wspólczuje tak urobionego tygodnia!

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #178068 przez Marta M
Katy my nie caly domek wykonczylismy, tylko kuchnie, lazienke i salon, ktory tylko pomalowalismy i polozylismy podloge, na wiecej nie mamy ani pieniedzy ani czasu..na schody zarzucimy wykladzine a pokoje i lazienke na gorze ruszymy pewnie dopiero za rok albo dwa..ale zawsze to juz nam sie bedzie spalacac a nie tak jak teraz placimy za mieszkanie 1600 miesiac w miesiac..:(

Slowiczku lacze sie z Toba, moj wrocil niedawno ze Szwecji i myslalam ze to ostatni wylot a okazuje sie ze w srode ma leciec do Brukseli a w niedziele jakichs skoczkow ma zrzucac pod Saczem..ehh...

Wlasnie ogladam Dom Dusz...juz raz ogladalam i pamietam ze mi sie bardzo podobal...:)

dobrej nocy "kuleczki" (jak to mawia beti ;))
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia