BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #178264 przez slowiczek
W moim szpitalu na pewno nie trzeba mieć żadnej zgody na poród rodzinny..

Gosia gratuluję 9 :D :*

Monia mnie się meeeeeeeeeega chce pić, ciągle mam sucho w buzi :o

no i trzymam kciuki za Myszę :)

Agusia ja to już o "komforcie" spania nawet nie wspominam, sikam co chwilę, wiercę się a dziś obudziło mnie mega twardnienia brzucha, taka kula się zrobiła że myślałam, że oszaleję...a na dzień dobry mnie przeczyściło :D
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #178269 przez Agusia83
Gosia gratki rozpoczecia 9 okienka :laugh:

Brejcia, moim zdaniem nie masz sie co sugerowac naszymi brzuszkami, gdyz wiadomo, ze kazdy organizm jest inny...jesli na usg wszystko wychodzi dobrze, wiek i wymiary dziecka a do tego ilosc wod plodowych, to nie masz sie czym martwic....
13 lata 8 miesiąc temu #178272 przez Marta M
A mnie sie wydawalo i nawet kiedys gdzies czytalam ze nie ma juz czegos takiego jak oplata za porod rodzinny. Nalezy sie kazdej polskiej rodzinie jesli tylko jest wolna sala. Moze sie glupot oczytalam??

Brejcia wielkosc brzuszka to indywidulana sprawa, wydaje mi sie ze jesli wymiary i waga dziecka mieszcza sie w normie to wielkoscia brzuszka nie ma sie co sugerowac :):)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #178275 przez Agusia83
Marta, nie naczytalas sie glupot, ale jednak cena takiego porodu zalezna jest od dyrekcji szpitala,...zdarzaja sie jeszcze takie, ktore prosza "co laska"...niestety,.,ale w zeromskiem jest za free :laugh:

Slowiczku a ja zauwazylam, ze od kilku dni czysci mnie kilka razy na dzien....moze sadny dzien zbliza sie wielkimi krokami? :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #178277 przez Brejcia
Lekarz powiedzial ze dziecko ma wymiary dobre i tak dalej. No ale ja i tak się osobiście strasznie tym denerwuje :( No i do tego jeszcze te kłucia w dole brzuszka, cóż to może być :( ?
13 lata 8 miesiąc temu #178279 przez Marta M
Agusia wlasnie czytalam ze zaden szpital nie moze juz wyciagac kasy za porod rodzinny..tak bym chciala zeby Slawek byl przy mnie, bo w Kopernika jest ten problem ze maja tylko jedna sale do porodu rodzinnegi i jak jest zajeta to dupa zbita, ale wszystkiego dowiem sie za tydzien jak bede na kontroli w szpitalu, bo jak wszystko ok bede starala sie wbic do zeromskiego, jesli nie to zostaje kopernik..

Brejcia glowa do gory, jak dziecko w normie to czym sie zamartwiac..ja tez dlugo mialam maly brzuszek ale przychodzi poranek kiedy sie budzisz i zastanawiasz sie czy ktos Ci arbuza nie wszyl do brzuszka ;) A klucia to wszystkie nas drecza..
13 lata 8 miesiąc temu #178281 przez Agusia83
A to nie wiedzialam, ze na Kopernika tylko jedna sala....w Zeromskim sa 4...jak wszystkie zajete, to mozna rodzic tam gdzie sie cesarki wykonuje a jak i ta zajeta to tam gdzie usg robia....tak czytalam :laugh:

Klucia rzecz normalna, trzeba sie przyzwyczaic....macica bardzo sie teraz rozciaga a maluch szybko przybiera na wadze i dlatego tak jest,.,,,
13 lata 8 miesiąc temu #178286 przez mgielka22
Juz wrocilam, po prostu w tym szpitalu gdzie bede rodzic jest taka zasada, sprawdzaja wyniki sprawdzaja wszystko zeby nie bylo komplikacji ;) wg mnie to jest dobre :) ale zgode mam :D tam sa 2 sale do porodu rodzinnego mam nadzieje ze nei beda zajete :P

Brejcia klocia to normalka bo macica sie rozciaga na wszelkie mozliwe strony, ale to dobry znak :) a i brzuszki to tez roznie u kazdego :) nie zawsze w brzuszek Ci wszystko idzie ja np za duzo przytylam, ale sie tym nie przejmuje :) wiec wielkoscia sie nie przejmuj wazne zeby maluch byl zdrowy ;)

Super ze u Myszy wszystko ok;)

Gosiek gratulacje 9 miesiaca :) ja jeszcze 1,5 tyg do 9 ;)

No nie moga brac kasy ale jest u nas jeden szpital ktory pobiera oplate w wys 150 zl za rodzinny, ale do niego nie ide...
13 lata 8 miesiąc temu #178288 przez Pyśkaaaa
dziewczyny bo z rodzinnymi to jest tak że oni nie mogą brać kasy ale płacisz w formie cegiełki albo np na pokój jednoosobowy po porodzie rodzinnym... oni tak kombinują aby obejśc prawo :ohmy:

Brejcia dziewczyny maja racje brzuszek to indywidualna sprawa jezeli tylko z maluchem wsio ok to nie ma sie co martwić :)
13 lata 8 miesiąc temu #178291 przez Brejcia
Dziękuję Dziewczyny pocieszylyscie mnie :) Sama juz wariuje z tego wszystkiego, nie moge sie doczekac a za razem strasznie boje sie porodu. Pocieszam sie tym ze mam teraz okres ubmeblowania pokoiku i mam nadzieje ze mi to szybko zejdzie :) Jeszcze raz dzieki :*
13 lata 8 miesiąc temu #178294 przez Marta M
A widzicie ich, to tak kombinuja.. dzieki Pyska za wyjasnienie ;)

Agus to super ze tyle mozliwosci w Zeromskim, w Koperniku normalnie moze jest wiecej sal, ale z tego co mowila moja gin to maja tam teraz remont i wiele utrudnien z tego powodu.
13 lata 8 miesiąc temu #178301 przez gosia2324
Marta M napisał:

To na porod rodzinny trzeba miec jakas zgode?? Gosiu moze wiesz jak to jest w zeromskim bo mialas tam praktyki, tak??

Wyczytalam, ze: odpis aktu urodzenia matki trzeba tylko wtedy kiedy matka jest stanu cywilnego wolnego, w przeciwnym razie trzeba odpis aktu malzenstwa. Prawda to??

W Żeromskim nic nie trzeba bylo mieć, żadnych zaświadczeń, i taki porod byl darmowy, tata musi mies na przebranie buty i tyle ;)
13 lata 8 miesiąc temu #178305 przez Agusia83
Gosia, a teraz juz nic tata nie musi miec...pytalismy sie na porodowce...pani powiedziala, ze moze kanapki :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #178307 przez gosia2324
Kurcze dziewczyny, juz nam naprawde tak nie wiele zostalo :)
Ciesze sie jak cholera :woohoo: :) Ale i troche denerwuje, taka mała adrenalinka :P
13 lata 8 miesiąc temu #178311 przez Agusia83
ja mam to samo...ciesze sie, ze krolewne zobaczymy, ale i boje sie porodu i czasu po nim...czy sobie poradze :silly:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia