BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 11 miesiąc temu #979937 przez Ania14.09
CZAJUSIĄTKO u nas jest tak, ze rodzicom każe się od razu wychodzić mimo protestu dziecka. Czym dłużej jesteś i przeciągasz rozstanie tym gorzej. U nas jest tak, że Filip na progu odstawia cyrk, kótry trwa 30 s, później ja idę po fotelik do auta i go podglądam, to jest ok. Albo tu faktycznie pani jest do D albo nie chciała ci się wtrącać, a jak inne dzieci się zachowują? to ona podlewa kwiaty, a innymi dziećmi kto sie zajmuje? poza tym to skąd my wiemy co jest w przedszkolach? Jak nie zamontujesz mikro kamerki to nie wiesz nic.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #979949 przez kasia7775
Czjusiątko dziwne podejście tej pani. U Oliwiera jest tak, ze nawet jak ma gorszy dzień i nie chce iśc, to pni delikatnie go bierze ode mnie i idzie z nim czymś go zająć. Jak jestem na dole to już stoi w oknie i czeka, zeby mi pomachać :)

Ja mam lepszy cyrk ze starszym synem, mają katechetkę, która sobie zupełnie nie radzi z uczniami. A dzieciaki to czują i wykorzystują. Były sytuacje, ze potrafiła z płaczem z lekcji wybiegać. Krzywdy jej nie robią, tylko rozwalają lekcje. A mój synuś jest w tym najlepszy. Dzisiaj znów mnie wezwała do szkoły i kazała go z lekcji zabrać. I jeszcze mi powiedziała, ze lepiej, zeby on na religię nie chodził. :woohoo: Najlepiej, pozbyć sie problemu.
Weekend spokojnie minął, w piątek i sobotę w domu byliśmy, a w niedzielę u teścia na obiedzie. A i w piatek tylko na Zlot Pojazdów z PRLu pojechaliśmy.

a to ze żłobka
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #980180 przez agnesssa
Kasia Ale masz przeboje z synem, ale szczerze to nie specjalnie przepadam za większością katechetek, bynajmniej moje doświadczenia nie były pozytywne, więc się w cale nie dziwie dzieciom :dry: Oliwier przystojniak :)

A tu dalej cisza jak makiem zasiał :blink: A szkoda bo nie ma się z kim nowinami podzielić :P

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 11 miesiąc temu #980225 przez czajusiątko
Agnessa a co masz za nowiny?? :evil: :evil: :evil:

Wybaczcie, że ostatnio mało się odzywam, ale ostatnio non stop coś... oczywiście do południa spędzam z Oliwią w przedszkolu, ale jutro już ją zostawiam i niech sobie pani radzi... zobaczymy co będzie. Poza tym niby siedzę w domu a na wszystko brak czasu, cały czas coś do załatwienia, a jeszcze muszę zbawiać świat i jeździć z wujkiem po ZUSach/ lekarzach itp. Dziś specjalnie tłukłyśmy się z Oliwką PKSem do miasta po receptę na krople do okulisty i okazało się, że wizyta przełożona, tylko nikt nie poinformował i będę musiała jeszcze raz jechać po receptę :angry: może jutro będzie troszkę czasu, bo póki co w planach tylko popołudniowa wizyta u gina to postaram się Wam poodpisywać :) trzymajcie się kochane :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #980232 przez toska
agnesssa dawaj dawaj dobre wiesci, czekamy z niecierpliwoscia :) :P :)
kasia7775 widac ze Oliemu spodobal sie zlot :) :) No a co do starszego syna moze wkrotce przejdzie mu rozrabianie a pani katechetka chyba sie troche z powolaniem minela i ciekawe co by powiedziala jakby uczyla ktoregos z obowiazkowych przedmiotow, zalamka.
czajusiątko zycze zeby Oliwka zadomowila sie w przedszkolu i chetnie zostawala juz sama.Nieladnie ze tak rodzina Ciebie ciezarna jeszcze z dzieckiem u nogi tak wykorzystuje oby sie to nie powtarzalo.Powodzenia na wizycie u gina.
Makrelciadaj znac co u Ciebie,mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Mi zostal juz tylko tydzien do porodu w co wierzyc mi sie nie chce :ohmy: Wczoraj bylam na ktg i usg,nic sie ciekawego nie dzieje, maluch wazy 3300 czyli bedzie wiekszy od Dominika bo on urodzil sie z waga 2800, za tydzien mam kolejne ciekawe czy dotrwam heheh.

10 lata 11 miesiąc temu #980301 przez betka81
agnessa widziałam test na staraczkach!!!! Ogromne gratulacje, łapaj buziole. Wypada Ci chyba jeszcze 2015?
Podziękowania: agnesssa

10 lata 11 miesiąc temu #980319 przez kasia7775
Agnessa gratulacje :* Super, ze się udało :)

Wkurzyłam się wczoraj na maxa :( na koniec maja/początek czerwca szykowałam się do sanatorium. I dupa. Przez to, ze sie przeprowadziłam do innego wojewódtwa, mój wniosek został przesłany do kujawskopomorskiego NFZ. I tam mają dłuższy czas oczekiwania. Pojadę dopiero w styczniu 2016r. Masakra. A wniosek składałam specjalnie tak, żeby jechać w wiosenno-letnich miesiącach. A tu dupa :( pojadę w zimie, zadna przyjemnośc dla mnie. Poza tym liczyłam, ze zabiegi mnie trochę podreperują, a tak to dalej tabletki przeciwbólowe mi tylko zostały :(

Toska ależ to zleciało :) w sumie to już w każdej chwili możesz zacząć rodzić :P Wszystko masz przygotowane dla maluszka?

Czajusiątko współczuję, jeszcze cię wykorzystują, sumienia nie mają :( a recepty nie mogli ci bez wizyty wypisać?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #980321 przez agnesssa
Dzień dobry :)

No to Betka mnie wyprzedziła :)

Nowiną jest właśnie pozytywny test

Do lekarza idę za tydzień, jak potwierdzi to zacznę się cieszyć :)

Czajusiątko to zazwyczaj tak jest, że jak się jest w domu to milion zadań i czas ucieka jak szalony, ale mam nadzieję, że rodzina nie będzie Cię już wykorzystywać :blink:

Toska Faktycznie pamiętam jak napisałaś o staraniach a tu już lada chwila będzie maleństwo na świecie :) Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród :kiss:

Betka Jeżeli lekarz potwierdzi to termin porodu wychodzi 8 styczeń, więc już kolejny rok, a znając moje szczęście do przenoszenia ciąży to pewnie koniec stycznia wyjdzie ;)

Kasia Ale bezsens, też bym się wnerwiła na Twoim miejscu, sanatorium zimą mnie też by nie kręciło :S

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #980337 przez czajusiątko
Agnessa kochana tak bardzo się cieszę :woohoo: super, oczywiście gratulacje i 3mam kciuki do przyszłotygodniowej wizyty, musi być dobrze :woohoo: a jak się czujesz??

10 lata 11 miesiąc temu #980342 przez betka81
agnessa a widziałam, widziałam wczoraj bo czasem podczytuję staraczki, więc rzuciło się w oczy! Czyli będzie 2016? A może drugie nie będzie tak długo siedziało jak Maks....hehehe
Trzymam kciuki za wizytę!

10 lata 11 miesiąc temu #980355 przez agnesssa
Czajusiątko Czuje się dobrze, generalnie nie ciążowo, czami brzuch zaboli jak na @ ale po za tym całkowicie normalnie :)

Betka Dziękuję za kciuki :) U nas przenoszone ciąże to rodzinne więc się nie łudzę ;) 2016 też dobry rok ;)

10 lata 11 miesiąc temu #980361 przez toska
agnesssasuper, gratulacje :) :) :) .Bedziemy trzymac kciuki za wizyte, musi byc wszystko dobrze.Oby samopoczucie do konca ciazy bylo dobre.Zobaczysz jak i Tobie szybko zleci ten czas do stycznia ani sie nie obejrzysz.Dzieki, nie wiem czy sa bezbolesne porody, moze i tak hi hi. :)
kasia7775 normalne ze sie wkurzylas,co poradzic na glupia biurokracje.No ja powiedzmy ze gotowa zostalo mi lezec, pachniec i czekac na rozwoj akcji :laugh: :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #980494 przez czajusiątko
Agnessa no to oby już zostało wszytko w porządeczku i bezobjawowo :kiss: to który tydzień wypada?? ciekawe czy Maksiowi trafi się braciszek czy siostrzyczka :cheer:

Kasia nie dziwię się, że się wkurzyłaś, ale po NFZecie nie idzie się niczego dobrego spodziewać :angry: no właśnie recepty nie mogli wypisać, bo to jest lek robiony i ważna jest tylko 2 tyg.

Toska jej, już tylko tydzień, ciekawe kiedy synek postanowi wyjść :)

10 lata 11 miesiąc temu #980554 przez agnesssa
A tam, nawet jak się pojawią mdłości i wymioty to nic :) I tak uważam ze bycie w ciąży to magiczny czas :D Na razie to w majówkę nabawiłam się zapalenia krtani, a ze na razie strach się czymkolwiek leczyć, to lekarka kazała leżeć, nic nie mówić i pić herbatę z malin i lipy, a że oprócz tego gardła i krtani nic mi nie dolega to nie mogę wysiedzieć w domu ;)

Czajusiątko na razie to 5 tydzień, nie pamiętam w którym tygodniu z Maksiem zaczęłam :sick: :sick: Ale mówią, że każda ciąża inna ;) Strzelaliśmy w dziewczynkę ;) Ale co będzie to będzie, gorzej że zapowiedziałam mężowi że będziemy tak długo próbować aż w końcu będzie córka i załamał się że chce mieć tyle dzieci :P

Toska Nie sądzą, żeby się takie porody zdarzały, ale życzę Ci takiego a co ;) A jak się czujesz? Już jakieś symptomy się pojawiają?

Moja sąsiadka miała termin tydzień temu, i od zeszłego tygodnia ją męczą skórce, ale do porodowych daleko, dzisiaj ma OXY dostać, ciekawe czy dzisiaj urodzi :)

10 lata 11 miesiąc temu #980563 przez betka81
agnessa ja w tej ciąży nie :sick: ale mdłości zaczęły się wcześniej bo właśnie w 5 tygodniu, w pracy wysiedzieć nie mogłam bo jeszcze żołądek bolał. A przy Iguśce dopiero w 8 tc pojawiły się mdłości.
A z tym celowaniem to żadna teoria się nie sprawdza...hehe
Bo jak planowałam tą ciążę to byłam na testach owu i żadnej się nie udało ucelować określonej płci....ja też bardzo celowałam w syna i będzie trzecia córeczka :P Ale Tobie życzę aby się udało!
A jaką metodę zastosowałaś na dziewczynkę?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka