BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #373337 przez chasiami
Ja juz 2 tygodnie temu robiłam glukoze, ale 50 g i wynik wyszedł 130, wysoki ale pani doktor powiedziała że w normie :) może dlatego ze dzień wcześniej się pączków najadłam ;p ja znów słyszałam ze 50 g godzine sie czeka a 75 g i wtedy 2 godziny się czeka więc nie wiem od czego to zależy. I koniecznie musiałam siedziec bo jak się chodzi to wynik w rzeczywistości może byc wyzszy i może byc cukrzyca, a przez to ze sie chodzi to się szybciej "spala" ten cukier i to oszukuje wynik. Ale to tylko słyszałam od znajomej.
ja cały czas leże, bo jak się poschylam troszke to zaraz czuje że brzuszek sie robi twardszy i tak delikatnie ciągnie, nie wiem czy to takie lekkie skurcze czy co. Dlatego ciągle leże i leże.
A dziewczyny ja nie wiem co wy z tymi truskawkami tak sie zgadałyście, ale ja też dzisiaj piłam koktajl truskawkowy :) mniam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #373380 przez andra88
chasiami może są to te skurcze Braxtona, ja też je chyba mam- przynajmniej tak mi się wydaje :P Bo też brzusio mi twardnieje i aż mi na kręgosłup promienieje.
Pytałam lekarza czemu tak mnie boli po prawej stronie, powiedziała mi że jak będzie się ból nasilać to mam się do chirurga zgłosić bo to może być wyrostek. O Matko! Aż się wystraszyłam, mam nadzieję że mi to przejdzie, albo nie będzie to wyrostek. Jeszcze tego by brakowało heh
Jutro moi rodzice przyjeżdżają, i nie mam pojęcia co ciepłego na kolacje zrobić. Zawsze robię albo jakąś sałatkę do chleba, albo jakiś bogracz. Ale chciałam coś zrobić innego niż dotychczas. Myślałam o jakieś zapiekance makaronowej ;)
A może mi podsuniecie jakiś pomysł?

12 lata 11 miesiąc temu #373516 przez karolak25
witajcie wieczornie :laugh: musze sie pochwalic ze wlasnie teraz a u mnie 22 mezulek moj pojechal po chinszczyzne specjalnie dla mnie :laugh: alez on jest Kochany :)
ciekawe jak zjem o tej porze co to bedzie ;)

kolorowych snow Wam zycze!!

12 lata 11 miesiąc temu #373518 przez Anulka
No pewnie to będzie że się najesz i potem pójdziesz spać :laugh:

Kolorowych snów z pełnym brzuszkiem :blink:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #373521 przez kasia7775
Cześć dziewczyny :lol: Wszystkiego najlepszego dla waszych maluszków i starszych dzieciaczków :kiss:

Trochę zaległości mam w pisaniu, czytam prawie na bieżąco :silly:
Witam wszystkie mamusie, które do nas dołączyły.

Dzisiaj chyba był dzień naleśnikowy, bo moja mama też je robiła :lol: Dla dorosłych ze szpinakiem, dla dzieci na słodko z truskawkami i do tego koktajl mleczno-truskawkowy.
Truskawki mi się już przejadły, przez ostatni tydzień jadłam ok kilograma dziennie :lol:

Glukozę piłam 75g, nic mi nigdy nie mówili, że nie wolno chodzić? Wypiłam w domu i po 2 godzinach na pobranie jechałam.
Z samym wypiciem nie było tak źle, gorzej tak po 5 minutach... Zaczęło mnie tak mdlić, że nie mogłam leżeć. Normalnie kula w żołądku mi się zrobiła. Ale myślę sobie - dam radę, bo jak zwymiotuję, to jeszcze raz będę musiała wypić. Prawie się udało, bo dostałam po godzinie biegunkę... masakra. :S A po badaniu 2 ogórki kiszone wciągnęłam dla równowagi. :lol:
Dzisiaj byłam u gina... Wyniki mi poleciały - hemoglobina i hematokryt poniżej normy, a leukocyty powyżej... ale lekarz nie kazał się martwic.. Za to cukier 149 i to już źle... dostałam skierowanie na cito do diabetologa. W poniedziałek lecę się zarejestrować.

poza tym reszta ok, puls maleństwa 140 a moja szyjka długa. Mówiłam ginowi, ze mam twardy brzuch często, ale powiedział, ze skoro szyjka się nie skraca, to nie ma czym się niepokoić.

Co do wózka, to właśnie najlepiej w sklepie pooglądać. Ja w necie wypatrzylam Graco Symbio, a w sklepie mi go z głowy wybili. Teraz mam wybrany Mutsy Transporter :lol: szukam używanego.

a i muszę się pochwalić :lol: :lol: :lol:
mój facet mnie zaskoczył i się oświadczył :ohmy: normalnie z kwiatami i pierścionkiem :ohmy: na kolanach. Niby się spodziewałam, a jednak wzruszyłam się :silly:
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #373527 przez andra88
karolak25 smacznego :) Ja też lubię chińszczyznę :D A indyjską kuchnię poprostu UBÓSTWIAM! To mężulek się poświecił i po jedzonko Wam pojechał :) Prawidłowo hihi

kasia7775 wieki Cię nie było kochana! Moje GRATULACJE!!! Piękne kwiaty, no i pochwal się pierścionkiem zaręczynowym. Czekamy ;) Wynikami się nie przejmuj :) Pójdziesz do diabetologa, przepisze Ci co i się wyniki unormują. A jak tam Twój maluszek??

12 lata 11 miesiąc temu #373530 przez andra88
A ja mykam spać. Jakoś wszystko mnie boli :( Dobranoc mamusie, do jutra.

12 lata 11 miesiąc temu #373544 przez fanta
Witajcie mamusie :* jak dobrze być w domku i poczytać co tu sobie tak piszecie ;) Ja bylam w szpitalu ostatnio miałam problem z nerkami :( okazało się ze to kamienie :( no ale cóż musze dużo pić wody nospe zarzywać i tyle... :( zobaczymy jak to wsyzstko się wyklaruje narazie jest wszystko oki syneczek buszuje w brzuszku :):):):) Mój mąż ostatnio wymyślił że będzie Aleksander i ciągle tak do niego mówi ;p szok nie bardzo podoba mi się to ale chyba będę musiała przystać na ta propozycję bo w ogole nie mam żadnego pomysłu :(
A powiedzcie mi jak tam Wasz wyprawka?? macie już coś? jak sporządzałyście liste?? bo ja kompletnie się w tym gubie nie mam pojecia od czego zacząć :( szok! Kiedy w ogóle zamierzacie to wszystko zakupić ???

12 lata 11 miesiąc temu #373550 przez Anulka
Kasia wielkie Gratulację !!!!! Oświadczyny, nawet wtedy gdy wiemy/podejrzewamy jest wzruszającym wydarzeniem :). No właśnie, poka, poka pierścionek :silly: .
A wiesz już kto w twym brzuszku siedzi, bo w tabelce naszej nie masz jeszcze plci ani imienia
Ja też już wybrałam jakiej firmy wózek kupię ROAN MARITA, lub innego ROANA bo różnią się tylko trochę wygładem i teraz przeglądam je na allegro, ale kupować będziemy po urodzeniu się dziecka. Tak z mężem postanowiliśmy....bo jak mąż powiedział " lepiej dmuchać na zimne".

Fanta, bidulka, współczuje Ci. Słyszałam, że w ciąży często kamienie się w nerkach ujawniają. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie będzie pogorszenia do porodu. A potem to laserkiem ci rozbiją i wszystko wysikasz :)
Ja dziś mam zamiar zrobić tartę z truskawkami i bezami :)

12 lata 11 miesiąc temu #373556 przez Anulka
CIEKAWOSTKA

Chłopiec czy dziewczyna
[/b]

a wiec mianowicie jeśli zachodzi się w ciążę w zodiaku takich znaków jak
- byk
- panna
- rak
- skorpion
- koziorożec
- ryby
to będzie dziewczynka

a w zodiaku
- barana
- bliźniąt
- lwa
- wagi
- strzelca
- wodnika
to będzie chłopiec

badania były prowadzone przez jakiegoś dr. przez okres 20 lat i niby sa wiarygodne u mnie się sprawdziło ;D

a teraz przypomnę kiedy jakie znaki zodiaku są
Strzelec 23.11-21.12
Skorpion 24.10-22.11
Waga 24.09-23.10
Panna 24.08-23.09
Lew 24.07-23.08
Rak 22.06-23.07
Bliźnięta 22.05-21.06
Byk 21.04-21.05
Baran 21.03-20.04
Ryby 20.02-20.03
Wodnik 20.01-19.02
Koziorożec 22.12-19.01

No u mnie się sprawdza jak narazie :)

12 lata 11 miesiąc temu #373599 przez andra88
Witam!

fanta bidulko Ty nasza, mam nadzieje że czujesz się lepiej. A co do wyprawki to mam może z 2 pary skarpetek, 3 czapeczki ( ale raczej kupie inne, bo te są zszyte choćby po środku główki a słyszałam że lepiej jak są zszyte po bokach bo małego w główkę nie będą uwierać), 2xkaftaniki, 2xśpioszki, 2x spodenki, komplecik( śpioszki+kaftanik), 2xbody, wanienka, kocyk, 2xbutelki i to wszystko :D Więc jeszcze sporo mi brakuje- ale szwagierka gadała że coś nam da po małej, jakieś neutralne kolorki żeby nasz mały też mógł w tym śmigać. Ja kupiłam tylko body a resztę moja mama, już małego rozpieszcza :D
Już powolutku rozglądamy się za łóżeczkiem turystycznym i wózkiem, zwykłe łóżeczko i bujaczek odkupie od szwagierki mojej przyjaciółki.
A ciuszki to tak powolutku, jak coś mi się spodoba to kupie.

Anulka tarta z truskawkami brzmi pysznie! Jeszcze nigdy nie robiłam tarty, a ludziska chwalą :D
U mnie się to nie sprawdziło z tym znakiem zodiaku: Ja zaszłam w ciążę pod koniec grudnia, czyli koziorożec a będę miała synulka :P:P:P

12 lata 11 miesiąc temu #373675 przez Ania14.09
Kasia- gratuluję zaręczyn. I witaj w klubie, może mam z cukrzycą, bo też nie masz dużo ponad normę. Na pewno dieta szybko unormuje wynik.

Fanta- na pewno będzie dobrze. Często w ciąży takie rzeczy wychodzą. Musisz się tylko bardziej pilnować.
Co do wyprawki, to ja najpierw zbieram, co mi inni dadzą lub sprzedadzą, za nie duże pieniądze,a resztę dokupię. Zresztą jako doświadczona mam wiele pamiętam, choć czasy się zmieniły i jest wiele fajniejszych rzeczy dla malucha,ale też trochę sie pamięta :)

Anulka- z tymi wróżbami, to na dwoje babka wróżyła :silly:

Ja trzymam się i nie słodzę herbat i zjadłam od czwartku jednego loda, a miałam zapas w zamrażarce ;) Zobaczę, co w poniedziałek powie lekarz, choć jestem dobrej myśli

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 11 miesiąc temu #373682 przez chasiami
Anulka mi powinno wyjść ze chłopiec :P a tu dziewczynka :)

Kasia No nic tylko pogratulowac :) piękne chwile to są :)

Ania14.09 ja was szczerze podziwiam teraz słodkiego bym sobie nie potrafiła odmówic, ale z drugiej strony jak trzeba to trzeba :)

byłam rano w biedronce i kupiłam arbuza i jestem w stanie go całego zjesc co tak mam ochotę na niego :) może dlatego że własnie jest słodki :)

12 lata 11 miesiąc temu #373689 przez Ania14.09
Chasiami- z tego, co przeczytałam w necie, to przy tych cukrzycach owoce wręcz trzeba jeść, bo mają naturalny cukier- fruktozę, natomiast nie wolno tych cukrów zwykłych typu cukier, słodycze, gdzie jest ten niedobry cukier. Zresztą wszystko powie mi lekarz :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 11 miesiąc temu #373693 przez chasiami
Ania14.09 A to ja na waszym miejscu bym robiła uczte z owoców :) Ja strasznie uwielbiam owoce :) każdego rodzaju :) a w ciąży mi sałata zasmakowała i zasadziłam sobie na ogródku i troszkę mi się rozmnożyła bo będzie chyba z 60 główek :P moja babcia nie nadążyła przesadzać co tak szybko rosną :P mam jeszcze na ogródku pomidory i ogórki ;p nie wiem co mnie tak natchnęło ale słyszałam ze to syndrom "zakładania gniazda". Że robi się porządki i własnie zajmuje się takimi rzeczami :P ja co ogródka nigdy nie lubiłam teraz moge w nim cały czas siedziec ;p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka