BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #419580 przez PolaL
Kasia7775 słodziaczek ten twój synek :laugh:

Ja wczoraj poszyłam sobie zaległości, więc już w sumie mogę się relaksować do nast. tygodnia.

Baby owocnego pojednania z mężem :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #419611 przez agnesssa
Czajusiątko i jak torba spakowana :unsure: Teraz będziesz spokojniejsza :woohoo:

Jussstyś Jak się czujesz :unsure: Codziennie rano czekam na wieści od Ciebie, bo wydaje mi się, że będziesz następna :lol:

Andra No chociaż jedno zdanie dziennie proszę pisać, bo inaczej opierdziel będzie :silly: Ale szalejecie z mężem :lol: Tylko się nie przemęczaj :kiss:

Kasia Oliwier jest przesłodki :woohoo: Faktycznie z oczu mu tak mądrze patrzy, ale po ciuszkach widać, że jest maleńki :lol: Buziaki od ciotki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Karolak jak teraz w 9 m-cu mogli Ci stwierdzi inny tydzień ciąży :huh: Miałaś nieregularne @ i nie znasz ostatniej daty, czy na innej podstawie to stwierdzili :unsure: To fajne warunki do porodu się szykują :woohoo: Tylko pozazdrościć :silly: Oby nie było komplikacji :kiss:

PolaL A co jeszcze poszyłaś :unsure: Pochwal się :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #419628 przez mala2809
Witam się sobotnio :)

Kasia syneczkek naprawdę prześiczny i słodziutki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Karolak dziwne, że źle Ci wyliczyli termin porodu, wczas sie zorientowali... :huh:

Nie wiem czy wiecie ale jeszcze dziś lub jutro jeszcze chociaż jedna miała sie rozpakowac :silly: :silly: to która? :lol:

Ja dzis miałam okropną noc. Połozyłam się ok.1, wykończona, zasnęłam odrazu i po godzinie taka zgaga mnie męczyła, że musiałam siadać do każdego przełykania śliny, bo myślałam, że mi przełyk wypali :angry: a jak nie zgaga to wizyta na siusiu :( masakra, a teraz taka pogoda, że najchętniej z łóżka bym nie wychodziła :(

Kurcze jeszcze miałam dokończyć pakowanie swojej torby do szpitala, ale chyba dziś nie mam weny na to :(

12 lata 8 miesiąc temu #419630 przez patys
dzisiaj pewnie będzie mniejszy ruch no bo przecież to weekend :silly:

ja dzisiaj pierwszy raz w nocy odczułam że jestem w końcówce ciąży... pierwszy raz miałam taki ból jak przed okresem trwający jakieś 2 godziny...i wcale nie był lekki wręcz przeciwnie, przypomniały sie "stare" czasy przed okresem:)ale to pewnie standard wy tak pewnie już dawno macie??bo zastanawiałam się czy to coś oznacza..... :huh:

zaraz przychodzą mama z babcia na kawkę więc fajnie nie będę sama w domku :laugh: :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #419631 przez Jussstyś
kasia słodki ten Twój synuś :kiss:
agnessa chciałabym już urodzic, ale jak widac niuni się chyba nie spieszy, chyba nie jest mi pisane urodzic przed terminem :( a chciałabym, bo jest mi strasznie ciężko :(
mala2809 ja jestem chętna :laugh:

A u mnie dzisiaj wesele się szykuje, drzwi od wejścia do klatki schodowej przystrojone w balony i białą bramę :laugh:
A pogoda super, pada i jest tylko 20stopni :laugh:
No dzis jest dla mnie pogoda w sam raz żeby urodzić, może coś się jednak ruszy :laugh:
A jeszcze siostra robi dzisiaj przyjęcie urodzinowe :)

Miłego dzionka :kiss: :kiss:

patys to skurcze, jezeli beda regularne co ok. 5-6minut to sie szykuj, mnie też tak ostatnio bolało i miałam jechac na IP, ale po prysznicu przeszło :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #419636 przez agnesssa
Mała No i w cale nie wychodź z wyrka jak nie masz ochoty :) Odpoczywaj, a może uda Ci się jeszcze zasnąć choć na chwilkę :woohoo:

Jussstyś Czuje się identycznie, też już chce urodzić bo jest ciężko ;) Ale nasze dzieci to uparciuchy :woohoo: Zostaje cierpliwie czekać :kiss: :kiss:

Patys Ja taki ból miesiączkowy mam od jakiś 2-3 tygodni, czasami jest słabszy ale zazwyczaj bardzo mocno boli i na razie to niczego nie zapowiada u mnie, a lekarze jak im o m mówiłam to w zasadzie wiecznie twierdzą, że to mogą by skurcze przepowiadające :unsure: Więc generalnie przyzwyczaiłam się do tego, że boli

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #419639 przez patys
jussstyś ja miałam taki ból od jakieś 5 do 7 nad ranem, taki identyczny jak przed okresem...ale teraz juz ani sladu po nim:) więc myślę że to po prostu takie tam bóle, które jednak mnie nad ranem zdziwiły bo dawno czegoś takiego nie odczuwałam :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #419644 przez madziaska
Dziewczyny, teraz Wasz czas! :) Życzę powodzenia :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #419652 przez Ania14.09
madziaska masz rację. Nasz czas :laugh: Kiedyś przeczytałam, że dzień matki, to dzień narodzin jej dziecka Zawsze naszym dzieciom będą składać życzenia z okazji urodzin,ale to powinien być nasz dzień, bo wtedy wydamy na świat nasze potomstwo. To cudne :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Dla mnie zawsze do tej pory 11 marca, to wielki dzień, bo wtedy urodziłam Magdę. Mimo, że minęło już tyle lat, będę, ten dzień celebrować do końca życia. Teraz będę miała jeszcze jeden taki dzień, któryś wrzesień. Oczywiście zakładając, że wszystko do końca będzie ok.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 8 miesiąc temu #419665 przez karolak25
ogolnie mialam na 24.09 termin, jak bylam miesiac temu na wizycie to z usg wyszlo ze mam na 17.09 i wczoraj dopiero to zmienili w papierach. i w poniedzialek dokladnie bedzie 38tc
co do warunkow to sa spoko, ale nigdy nic nie wiadomo, co ma byc to bedzie, jesli cos bedzie nie tak to nawet dobre warunki nie pomoga.
ja mam miec dzisiaj znajomych na grilu, chocoaz cos pochmurnie u nas

milego weekendu dziewczynki :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #419668 przez kasienka83
Karolak wydaje mi się, że teraz podali ci przypuszczalny termin porodu. Tak jak u mnie jest termin z okresu na 11 września, ale przypuszczalny przez całą ciążę utrzymywał się na 3 września. Do ostatniej środy....gdzie zmieniło się na 8.
Uważam, że powinnyśmy się trzy mać terminów z okresu i tak jak tłumaczył mi lekarz..nie zmieniają się tygodnie ciąży bo tego nie przyspieszymy. Jedynie co to maluch może wolniej lub szybciej rosnąć.

A tak w ogóle to nie chwaliłam się swoim brzuszkiem :)

12 lata 8 miesiąc temu #419669 przez kasienka83
Hmm no i nie widać...
Spróbuję raz jeszcze

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #419672 przez aganio87
witam mamuśki :kiss: :kiss: :kiss:

trzymam za was mocno kciuki byście w miarę szybko sie rozpakowały :) :laugh: :laugh:

jak ten czas szybko leci dziś chłopaki kończą miesiąc!!!!a dopiero co rodziłam... jak tak mają rosnąć to sie nieobejrze a już babcią zostane... :laugh: :lol: :lol: :lol: a takie grubaski sie z nich zrobiły że szok aż ciężko na rękach trzymać do karmienia :laugh: :laugh: :laugh:

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #419679 przez hanias
Witajcie dziewczyny :laugh:
Dawno się nie odzywałam, a to dlatego, że 26.08 o godz. 21.54 urodziłam prześliczną córeczkę Hanię z wagą 3000 g i 52 cm :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Poród ciężki, powiedziałabym bardzo ciężki.
25.08 o 21 pojechałam na IP bo odeszły mi wody. Cały czas miałam skurcze ale nie było rozwarcia. Miałam bóle krzyżowe (koszmar :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: ). Myślałam, że się wykończę. Dopiero następnego dnia wieczorem podali mi oxytocynę i jakoś się to ruszyło.
Nacierpiałam się strasznie (bez znieczulenia), ale warto było urodziłam SN i oczywiście popękałam, ale wszytsko jest do przeżycia. Najbardziej cieszę się że był ze mną mój mąż, który mnie ciągle wspierał i przede wszystkim masował plecy!!!
Mamy teraz malutką Hanię i kochamy ją ponad wszystko, chociaz daje nam nieźle popalić zwłaszcza nocą hihihihi
Pozdrawiam Was wszystkie!!! :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #419682 przez aganio87
GRATULACJE HANIAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POCHWAL SIĘ ZDJĘCIEM MAŁEJ HANI BUZIAKI DLA CIEBIE I DLA MAŁEŁ KSIĘŻNICZKI:*****

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka