BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #421776 przez czajusiątko
My też mieszkamy u teściów. W planach mamy budowę domku (czajusiówki:)), ale to chyba dopiero jak ja pójdę do pracy, bo po macierzyńskim będziemy musieli się utrzymywać tylko z pensji męża więc może być ciężko... Ja z teściami mam dobry kontakt i na razie nie ma żadnych sporów, ale to może właśnie dopiero początek, bo mieszkam tu dopiero 4 miesiące. Wiadomo, że niby jest wszystko w porządku, ale zawsze to mieszkanie u kogoś.
Kasia śmiesznie Twój mąż z tymi golfami wyszedł, aż normalnie postanowiłam dzisiaj mojemu pokazać co ma mi dokładnie przywieźć żeby też mi nie wyciął żadnego numeru :laugh:
Lui duża ta Twoja panienka, ciekawe ile moja waży. Zapisałam się na piątek na prywatną wizytę, więc wszystkiego się dowiem... a na przyszły piątek jestem umówiona do dentysty. Ciekawe czy dotrwam :)
Aha, jeszcze co do rozstępów to ja używam balsamu z kolastyny, od czasu do czasu staram się też przy prysznicu polewać na przemian zimną i ciepłą wodą, żeby wzmocnić skórę. Od początku ciąży zaczęły mi się robić rozstępy na biuście, a tak to był spokój. Dopiero jakieś 2tyg temu mąż zauważył, że po prawej stronie brzucha zrobiły mi się takie trzy paseczki mniej więcej po 3 cm i jeszcze ostatnio w takim trochę dziwnym miejscu, bo w pachwinach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #421779 przez 26joanna
basiek_252 super ze szybko poszło i mala zdążyła się jeszcze obrócić :kiss:
majka_166 my mamy niby wybrane imię Jaś ale prawdopodobnie będzie inne , mamy kilka typów i jak zobaczymy synka to mu jakieś nadamy :lol: W chwili obecnej mówimy "do niego" Jasiu , albo Bezimienny :blink:
Tez myslalam o Anulce , chyba tych świąt nie doczeka w dwupaku :blink: Zawsze pisała z rana , a nie wspominała ze gdzieś się wybiera :)
Andra mam nadzieje ze już nie długo przytulisz dzidziusia. Współczuję Ci tych boli krzyżowych , chyba to jest najgorszy z boli :(

12 lata 7 miesiąc temu #421783 przez MADZIA7
Dziewczyny, ale się rozkręciłyście, a tylko 2 godzinki byłam na spacerku i nie moggę nadążyć z czytaniem!

BAsiu dzięki za relacje:)

KAsiu7775 trzymam kciuki, żeby spadła dla birulbina!!!

Majka mnie się strasznie podoba Amelia (choć osobiście nasza córeczka będzie miała na imię Natalia:)). Ale miałam w klasie fajną Amelkę też:) Na rozstępy stosuję oliwkę johnson z żelu, odkąd ją stosuję, to się nie powiększają i lekko zbladły.

Joanna26 mnie też się coś porobiło od 3 dni się świetnie czuję, gdyby nie brzuch, to bym zapomniała, że jestem w ciązy;)

Lui czyli zostajesz w szpitalu? Dają Ci oksytocynę, czy coś?

Wiki to daj znać koniecznie co z Tobą i IGorkiem! Trzymamy kciuki!:)

Co z Anulką i Siteczko??? Dziewczyny odezwijcie się, bo już pora obiadu, a Was nie ma na forum...

12 lata 7 miesiąc temu #421789 przez Anulka
MADZIA7 ja jestem, czytam Was, ale nie mam żadnych zmian, nadal żadnyc oznak nadchodzącego porodu, więc milczę i tylko czytam Was.

12 lata 7 miesiąc temu #421799 przez patys
nie zdążyłam nic przeczytac co napisałyscie ale pisze tylko na chwilke bo jadę do szpitala bo dzidzius troche mniej sie rusza i gin mi kazała zrobić usg a wiadomo zeby mi usg zrobilki musze sie połozyc w szpitalu wiec dla spokojnosci sumienia wole juz iść do tego lekarza.....odezwe sie pewnie za dwa dni...pozdr wszystkie:)

12 lata 7 miesiąc temu #421806 przez MADZIA7
Anulka to do Ciebie niepodobne, takie milczenie... czyba się na nas nie obraziłaś? Albo nie masz doła?

Patys to trzymamy kciuki:) Daj znać, jak będziesz mogła.

12 lata 7 miesiąc temu #421808 przez Sandra85
Anulka a to nas nabralas,myslalysmy,ze juz rodzisz :) Kurcze diewczyny teraz na koncowce to dopiero sie rozpisalyscie,chyba nadrabiamy,bo jak beda dzieciaczki to na poczatku napewno nie bedzie tyle czasu zeby pisac :silly: Basia super,ze Malutka sie odwrocila i ze wszystko przebieglo tak szybko :) Andra mam nadzieje,ze juz sie tak nie meczysz i ,ze juz masz Adasia w objeciach :kiss: Majka witam :) Mi sie bardzo podoba imie Blanka,moze dlatego ze brata coreczka tak ma na imie i jest przeslodka,ma 2,5roczku :laugh:A ja na rozstepy stosuje olej ze slodkich migdalow,mam tylko troche na udach,ale to jeszcze sprzed ciazy,a nowe sie jeszcze nie pojawily i mam nadzieje,ze juz sie nie pojawia :P Chociaz duzo dziewczyn mowi,ze sie lubia pojawiac w ostatnich dniach ciazy i zaraz po porodzie to staram sie nie chwalic dnia przed zachodem slonca :blink: Madzia gratuluje dobrego samopoczucia,chociaz ja dzis tez juz lepiej troszke :blink: No i jeszcze mialam cos komus odpisac i jak zwykle w glowie pustka :huh: Ciazowa skleroza :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #421810 przez 26joanna
patys trzymam kciuki żeby wszystko było ok , czekamy na wiadomości :kiss:
Anulka ja już myślałam ze pojechałaś rodzic :) wszystko w porządku? Codziennie rano się meldowałaś a dzisiaj cisza....
MADZIA7 miałam napisać Ci maila , ale napisze jak znajdę czas , teraz chwile odpoczywam ale zaraz idę do ogródka robić porządki i jak nic się nie ruszy dzisiaj ( a wiem ze nie :( ) to od jutra leże i pachnę :P

12 lata 7 miesiąc temu #421815 przez Anulka
Dziewczynki Kochane, :) u mnie wszystko OK, bez zmian. Żadnych skurczy, żadnych wód. Nic się nie dzieje. Więc czekam. Piję herbatę z malinami ale to też nic nie daje. Przytulanki codziennie z mężem też nic. Więc tak jak mówiłam, czekam do poniedziałku i jadę do szpitala, a tam już nie wiem jak będzie czy odrazu zaczną mi wywoływać czy będą trzymali. Jednak wolałabym aby odrazu wywoływali, bo rodzice moi jutro do nas przyjeżdżają i nie chcę być w szpitalu cały kolejny tydzień.
Taka jakaś obojętność tym brakiem "akcji" mnie ogarnęła, nic się nie dzieje, więc nic mi się nie chce :).

12 lata 7 miesiąc temu #421827 przez Ania14.09
Hej! dopiero niedawno weszłam na forum i Was nadrabiam.
andra trzymam kciuki. Niech już robią ci cesarkę, a nie trzymaja tyle czasu
Lui daj znać na bieżąco. Trzymam kciuki.
Mnie nie było od rana, bo znowu skoczyło mi ciśnienie, jak powiedziałam mężowi, to zrobił mi awanturę, że nie zadzwoniłam po karetkę ;) Później spadło, ale mierzę co pół godziny, jak się podniesie, to jedziemy,ale poza skurczami przepowiadającymi nic nie mam.
kasia magdalenie trzymam kciuki za wasze maluszki.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 7 miesiąc temu #421839 przez Lui
Pisze nadal z kom. (Bardzo nie wygodnie) stad nie kazdej odpowiadam

Kasia - ja obstawiam, ze Olivera nie przebije :) mysle ze bedzie z 3900 wracajcie szybko do domku :*

Majka - przytylam ok 13-14 kg (zalezy czy się zbiera woda w organizmie)
Jeśli chodzi o krem najpierw stosowalam mustelle od 2 miesiaca, potem Elancyl (wzielam go ze soba do szpitala - u mnie wszyscy w rodzinie mieli rozstepy jestem pierwsza ktora nie ma - odpukac)

Madzia7 - nic mi nie dali, nic nie mowia, karza tylko lezec w szpitalu (przeraza mnie tu lezenie i sluchanie wszystkiego do okola, wszyscy tu tylko o cesarkach i cesarkach ze ta miala i tamta z zazdroscia, o znajomosciach, jakas taka malo sympatyczna atmosfera :( )

Aniu14.09 - uwazaj na siebie

12 lata 7 miesiąc temu #421863 przez Ania14.09
ciśnienie znowu do góry wiec jedziemy na IP.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 7 miesiąc temu #421872 przez Patka0308
Ania14.09 trzymaj się!! i dawaj znać co i jak... będzie dobrze! trzymamy kciuki ! :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #421901 przez siteczko
Ja tylko na chwilkę, melduję że nadal 2w1... u mnie bez większych zmian, chociaż wczoraj wieczorem myślałam że coś się zaczęło... dziś jakaś jestem nie do życia cały dzień... nadrobić Was nadrobiłam, ale już nie wiem której co odpisać...
Trzymajcie się! :)

12 lata 7 miesiąc temu #421906 przez agnesssa
Melduję Andra urodziła dzisiaj o 15.09 Adasia 3450g i 57cm przez cc

Andra
WIELKIE GRATULACJE, SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY I CZEKAMY NA ZDJĘCIE SYNUSIA

Ania Mam nadzieję, że wszystko z maluszkiem ok :kiss: No i może będziesz następna :lol: Trzymaj się :kiss: :kiss:

Lui Strasznie Ci współczuję, właśnie dlatego wolałabym urodzić przed terminem :dry:

A ja za długo w kuchni buszowałam i strasznie mnie brzuch rozbolał :dry: Więc teraz leżakuje i odpoczywam. Mój maluch ma nontoper czkawkę :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka