- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

kasia7775 oj bidulko , mam nadzieje ze szybko mu wszystko minie i już po weekendzie będziecie w domku , bo tam jednak najlepiej

baby_55 może namówimy te nasze dzieci na poród jednego dnia , raźniej nam będzie w szpitalu

Jak rodziłam Lusie mój mąż był ze mną przy porodzie , normalnie w ubraniach i butach których przyjechał ! wszystkie nasze rzeczy , walizki były razem z nami , kazali nam tylko pod stolik wsunąć żeby nikt się nie potknął

Dzisiaj postanowiłam przepakować się już porządnie do szpitala ( nie biorę malutkich ubranek tylko już te od 0-3 miesięcy) ,rozkładamy łóżeczko i czekamy. Wczoraj był dzień w ciąży w którym urodziłam Lusie ( nie wiem czy rozumiecie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kurcze, rodzice jutro przyjeżdżają a Julianek, uparciuch jeden, siedzi w swym domku ani rusz z niego

Ja nie chce być w szpitalu gdy oni będą u nas !!!! Zaraz sama sobie tam zacznę sobie czopa wydłubywać palcem w geście desperackim !!!!!

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
O 9:00 mialam obchod lekarzy (było ich 7!),
jakby przyszli z zakladu pogrzebowego (nastawienie)
Glupie teksty, "lee to jeszcze nie duze dziecko - 4kg
a Pani nie wcale taka mala
(153 cm wzrostu), jak się Pani czuje.. I poszli,
Tylko liste podpisali, ze byli (nie patrzac na wyniki, na ktg, zero zainteresowania
Po 11 przyszla moja Doktor Gin. (Ktorej nie widzialam od przyjecia)
Bo to nie jej "dzialka" tu gdzie leze
Powiedziala, nie wprost, ze jutro zobaczymy, ze mam byc na czczo
Bo ona slabo widzi, aby Dzidzia miala wyjsc dolem
(Odebralam to, ze cesarka bedzie) a co bedzie zobacze dopiero jutro
Ale swiadomosc, ze cos wiem - jest o wiele lepsze niz zycie zupelnie w niewiedzy
Ze mna leze 2 Mamusie z zagrozonymi ciazami, ludzi w moim pokoju zmieniaja się co chwile
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Krwiaczek na główce się prawie wchłonoł
Obojczyk prawie zrośnięty, tylko czuc taką kuleczkę na kości, ale to ma jeszcze troszke zniknąc. Pozatym malutka zdrowa, tylko ma ogromne potówki na pupce.
Gratuluję nowym mamusiom

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

A mnie naszła rano jedna myśl oby nie prorocza. Wiecie ja małego chrzciłam na dzień kobiet, może mała chce zrobić mi psikusa i urodzi się po terminie w dzień chłopaka

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

chasiami dobrze że z Alicją wszystko ok i że obojczyk prawie zrośnięty

Anulka ten akt desperacji to taki porządny, żeby sobie aż tam grzebać, hehe

Lui oj, oby jutro faktycznie zaczęli coś działać, bo najgorsze jest takie siedzenie w szpitalu i nasłuchanie się innych w około, a u samej nic się nie dzieje...
Ja miałam jakiś kiepski moment - zrobiło mi się mega słabo, oblały mnie poty, ledwo doszłam z kuchni do sypialni, myślałam że odlecę... a wcześniej byłam w łazience to oczywiście więcej śluzu się pojawiło... nie wiem czy to ma jakieś powiązanie... :| byle wytrzymać do jutra do wieczora

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Aha, no i wyobraźcie sobie, że zadzwonili, że mają wózeczek Natalki!:)Jutro po niego jedziemy, bo dziś już nie zdążymy.
Lui ale dziwny ten obchód miałaś... grunt, że mają Cię pod kontrolą i prędzej czy później coś postanowią

Siteczko to trzymaj się do 20 i nie rodź

KAsiu7775 ale się bidulki namęczycie, tak to już jest, że jak się coś doczepi, to nieraz tak trzyma i trzeba sie uzbroić w cierpliwość niestety. Mój chrzesniak też chory i siostra dziś z nim do szpitala jedzie, najgorsze, że lekarze ne wiedzą co mu jest, ma gorączkę i wysypkę i mówią, że to alergia albo wirus. Dobrze, że u Oliwierka chociaż zdiagnozowali i wiedza jak leczyć.
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

hmm skróciła się 0,5 cm ale ile teraz ma, wiesz może? bo moja prawie 3 x więcej się skróciła i 2 tyg temu miała 1,37 cm...
Hm a Tobie lekarz kazał tak kompletnie odstawić magnez?, bo mi powiedziała gin żeby nie tak drastycznie tylko po tabletce dziennie mniej... no i tą 1 nospe brać...
Dobrze że wózeczek już jest

- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..

Co do imienia dziewczyny to już nie mam pojęcia!

no i nic nie wybrałam .
Zamowiłal sobie w dodatku kuferek na kosmetyki na allegro na kluczyk (najbardziej zależało mi zeby sie zamykal)
i wiecie co??
albo zepsułam ten kluczyk albo przyszedl zepsuty bo sie nie zamyka !!!

Lui trzymam kciuki , żeby Twoja sytuacja sie rozjaśniła szybciutko:)
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ostatnio mało mnie tutaj, bo Hania skupia na sobie całą uwagę

Jest kochaniutka. Jak się naje to idzie spać itd. Często podjada, ale już przywykłam.
W poniedziałek niestety przeżyłyśmy traumę!!! Podczas karmienia malutka się zachłysnęła!!!
Nawet nie wiecie co przeżyłam. Hania nie oddychała, zrobiła mi się sztywna i siniała. Na szczęście była u mnie mama i ją odratowałyśmy (klepałyśmy po plecach i mama wdmuchiwała jej powietrze do ust i jakoś Hanusia nasza załapała powietrze. To była dla mnie taka tragedia, że teraz codziennie jak nie ma męża w domu to na zmianę albo mama ze mną w domu albo teściowa. Ja to się tak wystraszyłam, że tego dnia nie miałam pokarmu. na szczęście następnego dnia już się pojawił. Ale do dzisiaj boję się ją karmić. Byliśmy oczywiście u lekarza żeby skontrolować czy wszystko ok. na szczęscie wszystko w porządku.
Przychodzi do mnie położna, która jest naprawdę wspaniała i wspiera mnie w tym trudnym czasie. Teraz wszyscy mówią mi żeby o tym zapomnieć, ale jest ciężko.
No to chociaż się wam wyżaliłam, bo muszą mi ujść jakoś te emocje.
Pozdrawiam was wszystkie. Buziaczki dla maluszków tych co się już urodziły i tych co są w brzuszkach mamusi

- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

majka_166 hmmm ja mam szczegółowe info co do szyjki, bo już w 22 tyg zaczęła mi się skracać.. brałam luteinę, nawet leżałam na patologi ciąży... tak więc za każdym razem miałam dokładnie badaną no i mierzoną, stąd wiem jak postępuje teraz skracanie... a skoro lekarz mówi że wszystko w porządku to tak na pewno jest

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A z tym wyborem imienia, to fajne masz sposoby:) A po co Ci ten kluczyk do kosmetyczki, boisz się, że Maleńka będzie podbierać Ci kosmetyki?

No to Siteczko odstawiamy magnez i zobaczymy co się będzie działo

Hanias ale się bidulko nastresowałaś, dobrze że już wszystko w porządku. A czy to nie trzeba dziecka jak się krztusi tak przez kolana przełożyć? Mówiła Ci coś ta położna? Napisz jeśli wiesz, bo też bym chciała wiedzieć.
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Lui Dobrze, że chociaż Twoja lekarka coś raczya powiedzieć, a taki obchód to mogą sobie w D wsadzić

Chasiami Ciesze się, że Alicja tak ładnie dochodzi do siebie

Magdalena No to dobrze, że jesteś nastawiona

Baby No coś o czekaniu wiem

Mała A podziel się kompotem

Siteczko Ciekawe czy Ciebie ruszy po tych wszystkich czynnościach, u mnie nie pomaga nic

Joanna Dobrze, że w końcu się wyspałaś

Anulka Czyli po terminie pomysły są już bardzo desperackie

PolaL No nie życzę Ci tego proroctwa

Madzia Dobrze, że z córeczką wszystko ok

Madzia Siteczko Nie mam tylko pojęcia o co chodzi z tym magnezem

Hanias Współczuję takiej traumy

Majka moja lekarka też mi nie mierzyła długości szyjki, powiedziała tylko, że jest skrócona więc to nie każdy lekarz podaje takie szczegółowe informację, nie martw się

Na prawdę irytują mnie te moje skurcze