BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #422326 przez 26joanna
Ania14.09 GRATULUJE!!!! to wczoraj aż dwie ciężarówki się wypakowały :kiss:
kasia7775 oj bidulko , mam nadzieje ze szybko mu wszystko minie i już po weekendzie będziecie w domku , bo tam jednak najlepiej :kiss:
baby_55 może namówimy te nasze dzieci na poród jednego dnia , raźniej nam będzie w szpitalu :blush: u mnie zero skurczy , wszystko minęło i wczoraj pierwszy raz od bardzo dawna zasnęłam ze zmęczenia o 23 :ohmy: jestem w szoku bo myślałam ze już będę mieć 15 minutowe spanie :silly: wiec chyba mnie wyprzedzisz :blink:
Jak rodziłam Lusie mój mąż był ze mną przy porodzie , normalnie w ubraniach i butach których przyjechał ! wszystkie nasze rzeczy , walizki były razem z nami , kazali nam tylko pod stolik wsunąć żeby nikt się nie potknął :ohmy: Ciekawe jak będzie w tym szpitalu bo nikt nic nie mówił , baby nie wiesz czy musi być coś specjalnego?
Dzisiaj postanowiłam przepakować się już porządnie do szpitala ( nie biorę malutkich ubranek tylko już te od 0-3 miesięcy) ,rozkładamy łóżeczko i czekamy. Wczoraj był dzień w ciąży w którym urodziłam Lusie ( nie wiem czy rozumiecie :silly: ) i skoro nic się nie dzieje a wręcz jest lepiej to straciłam nadzieje na urodzenie przed terminem :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #422332 przez Anulka
Ja dzis z rana sobie zrobiłam taki maraton do gminy potem do banku potem z powrotem do gminy, potem do sklepu i w koncu wyladowalam w domu. Nogi to mi w tylek wchodziły, krzyz i pachwiny tak bolaly, że nie wiedziałam czy stac czy lezec czy siedziec. Teraz troche odpoczelam i troche odpuściło. Ale czy to cos ruszylo?? NIC A NIC!!!!!
Kurcze, rodzice jutro przyjeżdżają a Julianek, uparciuch jeden, siedzi w swym domku ani rusz z niego :( .
Ja nie chce być w szpitalu gdy oni będą u nas !!!! Zaraz sama sobie tam zacznę sobie czopa wydłubywać palcem w geście desperackim !!!!! :silly: :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #422339 przez Lui
Dalej pisze wylacznie z kom.

O 9:00 mialam obchod lekarzy (było ich 7!),
jakby przyszli z zakladu pogrzebowego (nastawienie)
Glupie teksty, "lee to jeszcze nie duze dziecko - 4kg
a Pani nie wcale taka mala
(153 cm wzrostu), jak się Pani czuje.. I poszli,
Tylko liste podpisali, ze byli (nie patrzac na wyniki, na ktg, zero zainteresowania

Po 11 przyszla moja Doktor Gin. (Ktorej nie widzialam od przyjecia)
Bo to nie jej "dzialka" tu gdzie leze
Powiedziala, nie wprost, ze jutro zobaczymy, ze mam byc na czczo
Bo ona slabo widzi, aby Dzidzia miala wyjsc dolem
(Odebralam to, ze cesarka bedzie) a co bedzie zobacze dopiero jutro
Ale swiadomosc, ze cos wiem - jest o wiele lepsze niz zycie zupelnie w niewiedzy

Ze mna leze 2 Mamusie z zagrozonymi ciazami, ludzi w moim pokoju zmieniaja się co chwile

12 lata 7 miesiąc temu #422366 przez chasiami
Z ALicją wszystko ok :)
Krwiaczek na główce się prawie wchłonoł
Obojczyk prawie zrośnięty, tylko czuc taką kuleczkę na kości, ale to ma jeszcze troszke zniknąc. Pozatym malutka zdrowa, tylko ma ogromne potówki na pupce.

Gratuluję nowym mamusiom :) nie nadążam za wami co tak wszybko rodzicie :)

12 lata 7 miesiąc temu #422398 przez PolaL
Anulka mało nie spadłam jak doczytałam o twoim pomyśle z czopem :lol: powodzenia :silly:

A mnie naszła rano jedna myśl oby nie prorocza. Wiecie ja małego chrzciłam na dzień kobiet, może mała chce zrobić mi psikusa i urodzi się po terminie w dzień chłopaka :unsure: Oby nie bo nie planuję przenosić :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #422422 przez siteczko
Ale dziś cisza i spokój... wszystkie pojechałyście rodzić :unsure: ;)

chasiami dobrze że z Alicją wszystko ok i że obojczyk prawie zrośnięty :)

Anulka ten akt desperacji to taki porządny, żeby sobie aż tam grzebać, hehe :) może Julianek czeka na dziadków, chce zrobić popisówkę :)

Lui oj, oby jutro faktycznie zaczęli coś działać, bo najgorsze jest takie siedzenie w szpitalu i nasłuchanie się innych w około, a u samej nic się nie dzieje...

Ja miałam jakiś kiepski moment - zrobiło mi się mega słabo, oblały mnie poty, ledwo doszłam z kuchni do sypialni, myślałam że odlecę... a wcześniej byłam w łazience to oczywiście więcej śluzu się pojawiło... nie wiem czy to ma jakieś powiązanie... :| byle wytrzymać do jutra do wieczora ;)

12 lata 7 miesiąc temu #422427 przez MADZIA7
Dziewczyny, melduję że właśnie wróciłam od lekarza i jeszcze parę mamuś przed sobą przepuszczę :) , tzn. z Natalką wszystko dobrze, słuchaliśmy serduszka:) A moja szyjka skróciła się, ale zaledwie o pół cm! ;) I lekarz powiedział, że do tygodnia to raczej mogę spać spokojnie, a później to już nie będzie proroctw wydawał,no i termin mam na 20 września - czyli w dzień porodu. Więc od dzisiaj odkładam magnez, zabieram się za przytulanie, porządki, spacerki, herbatę z liści malin, a jak to nie pomoże, to Anulka biore przykłąd z Ciebie :)
Aha, no i wyobraźcie sobie, że zadzwonili, że mają wózeczek Natalki!:)Jutro po niego jedziemy, bo dziś już nie zdążymy.

Lui ale dziwny ten obchód miałaś... grunt, że mają Cię pod kontrolą i prędzej czy później coś postanowią:)

Siteczko to trzymaj się do 20 i nie rodź:) bo Ty wiesz, że nie dość, że na męża, to jeszcze na mnie możesz czekać ;)

KAsiu7775 ale się bidulki namęczycie, tak to już jest, że jak się coś doczepi, to nieraz tak trzyma i trzeba sie uzbroić w cierpliwość niestety. Mój chrzesniak też chory i siostra dziś z nim do szpitala jedzie, najgorsze, że lekarze ne wiedzą co mu jest, ma gorączkę i wysypkę i mówią, że to alergia albo wirus. Dobrze, że u Oliwierka chociaż zdiagnozowali i wiedza jak leczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #422433 przez siteczko
MADZIA7 Fajnie że po wizycie wszystko ok, a przede wszystkim z Natalką :) Mi na ostatnim USG wyszło, że termin przesunął się na 16.09 ;) tak więc już sama nie wiem, hehe... w każdym razie w tym tygodniu nie chce rodzić w przyszłym już mogę, ale to się okaże czy mały zechce wyjść, bo mimo że go pytamy to nie chętnie odpowiada ;)
hmm skróciła się 0,5 cm ale ile teraz ma, wiesz może? bo moja prawie 3 x więcej się skróciła i 2 tyg temu miała 1,37 cm...
Hm a Tobie lekarz kazał tak kompletnie odstawić magnez?, bo mi powiedziała gin żeby nie tak drastycznie tylko po tabletce dziennie mniej... no i tą 1 nospe brać...
Dobrze że wózeczek już jest :) więc ogólnie bardzo pozytywny dzień dziś miałaś :)

12 lata 7 miesiąc temu #422436 przez majka_166
PolaL - wyścigówka pierwsza klasa :) bardzo ładny kolorek ma!!
Co do imienia dziewczyny to już nie mam pojęcia!:) może po prostu poczekam aż sie urodzi i zobacze jakie bedzie jej paspwac? wczoraj gadałam troche z moją Niunią i miała mnie kopnąć jak jej sie jakies imie spodoba , ale chyba poszla spać biedulka ;p
no i nic nie wybrałam .
Zamowiłal sobie w dodatku kuferek na kosmetyki na allegro na kluczyk (najbardziej zależało mi zeby sie zamykal)
i wiecie co??
albo zepsułam ten kluczyk albo przyszedl zepsuty bo sie nie zamyka !!!:((
Lui trzymam kciuki , żeby Twoja sytuacja sie rozjaśniła szybciutko:)

12 lata 7 miesiąc temu #422438 przez MADZIA7
Siteczko ja już powoli ten magnez odstawiałam, trochę na włąsną rękę, na początku brałam 8tabl/na dobę, potem 6, 4, wczoraj 3. Pewnie jakbym od razu te 8 odstawiła, to byłby jakiś szok, ale z drugiej strony, siostra i szwagierka odstawiły nagle, bez takiego odliczania i urodziły dopiero po 3 tyg., więc chyba ani magnez ani luteina nie trzymały nas tak bardzo jak nam się zdawało:) Natalka też mi nie chce powiedzieć, kiedy wyjdzie ;)

12 lata 7 miesiąc temu #422440 przez hanias
Witam mamusie :laugh:
Ostatnio mało mnie tutaj, bo Hania skupia na sobie całą uwagę :laugh:
Jest kochaniutka. Jak się naje to idzie spać itd. Często podjada, ale już przywykłam.
W poniedziałek niestety przeżyłyśmy traumę!!! Podczas karmienia malutka się zachłysnęła!!!
Nawet nie wiecie co przeżyłam. Hania nie oddychała, zrobiła mi się sztywna i siniała. Na szczęście była u mnie mama i ją odratowałyśmy (klepałyśmy po plecach i mama wdmuchiwała jej powietrze do ust i jakoś Hanusia nasza załapała powietrze. To była dla mnie taka tragedia, że teraz codziennie jak nie ma męża w domu to na zmianę albo mama ze mną w domu albo teściowa. Ja to się tak wystraszyłam, że tego dnia nie miałam pokarmu. na szczęście następnego dnia już się pojawił. Ale do dzisiaj boję się ją karmić. Byliśmy oczywiście u lekarza żeby skontrolować czy wszystko ok. na szczęscie wszystko w porządku.
Przychodzi do mnie położna, która jest naprawdę wspaniała i wspiera mnie w tym trudnym czasie. Teraz wszyscy mówią mi żeby o tym zapomnieć, ale jest ciężko.
No to chociaż się wam wyżaliłam, bo muszą mi ujść jakoś te emocje.
Pozdrawiam was wszystkie. Buziaczki dla maluszków tych co się już urodziły i tych co są w brzuszkach mamusi :)

12 lata 7 miesiąc temu #422443 przez majka_166
Madzia7 i Siteczko - mam wrażenie,że jestem jakaś nieuświadomiona przez mojego lekarza , bo za 20 dni poród a ja nic nie wiem na temat długości mojej szyjki macicy!!to normalne? ostatnio u lekarza byłam 24 i powiedział ze wszystko w porządku mam więcej pić i widzimy sie 20 na usg ..

12 lata 7 miesiąc temu #422450 przez siteczko
MADZIA7 ja brałam tylko 4/dobę tak więc teraz nie wiedziałam jak zacząć odstawiać... zaczęłam że tylko 1 na wieczór, 2 rano... a od dziś 1 rano i wieczorem... może jutro już tylko 1 rano, a w sobotę 0.. no i 2 dzień biorę nospę.. mi gin powiedziała abym zaczęła ostawiać magnez niby tydzień, półtora po wizycie.. więc akurat minęło 1,5 ;)

majka_166 hmmm ja mam szczegółowe info co do szyjki, bo już w 22 tyg zaczęła mi się skracać.. brałam luteinę, nawet leżałam na patologi ciąży... tak więc za każdym razem miałam dokładnie badaną no i mierzoną, stąd wiem jak postępuje teraz skracanie... a skoro lekarz mówi że wszystko w porządku to tak na pewno jest :)

12 lata 7 miesiąc temu #422456 przez MADZIA7
Aha, Siteczko, Majka nie wiem dokładnie, ile ma moja szyjka, bo jedynie jak byłam w szpitalu u mojego lekarza, to badał mnie takim przyrządem, a teraz miałam zwykłe gin. badanie (i jeszcze serduszka słuchałam) i to pół cm, to chyba tak "na oko" wymierzył, ale ufam mu, bo wydaje mi się, że jest kompetentnym i doświadczonym lekarzem. Więc nie martw się Majka, bo jakby coś było nie tak, to by Cię wysłał do szpitala na dokładne badania.
A z tym wyborem imienia, to fajne masz sposoby:) A po co Ci ten kluczyk do kosmetyczki, boisz się, że Maleńka będzie podbierać Ci kosmetyki? ;)

No to Siteczko odstawiamy magnez i zobaczymy co się będzie działo :)

Hanias ale się bidulko nastresowałaś, dobrze że już wszystko w porządku. A czy to nie trzeba dziecka jak się krztusi tak przez kolana przełożyć? Mówiła Ci coś ta położna? Napisz jeśli wiesz, bo też bym chciała wiedzieć.

12 lata 7 miesiąc temu #422459 przez agnesssa
Kasia Tak mi przykro z powodu Oliwierka, szkoda że ciągle musicie się męczyć w szpitalu, ale mam nadzieję, że teraz już szybciutko dojdzie do siebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Lui Dobrze, że chociaż Twoja lekarka coś raczya powiedzieć, a taki obchód to mogą sobie w D wsadzić :angry: :angry: :angry: Po co Ci lekarze w ogóle się tam pojawili :angry: :angry:

Chasiami Ciesze się, że Alicja tak ładnie dochodzi do siebie :kiss: :kiss: :kiss:

Magdalena No to dobrze, że jesteś nastawiona :woohoo: A po porodzie sobie poradzisz wspaniale, bo będziesz to robić dla swojego maleństwa :kiss: :kiss:

Baby No coś o czekaniu wiem :silly: Najgorsze jest czekanie, jak coś się dzieje i nie chce rozkręcić, a wiem co mówię, bo mnie cały czas skurcze łapią ale nadal są nieregularne :angry:

Mała A podziel się kompotem :lol: :lol:

Siteczko
Ciekawe czy Ciebie ruszy po tych wszystkich czynnościach, u mnie nie pomaga nic :silly:

Joanna
Dobrze, że w końcu się wyspałaś :woohoo: I nie załamuj się, w końcu urodzić musimy :lol:

Anulka
Czyli po terminie pomysły są już bardzo desperackie :silly: Ale doskonale Cię rozumiem :kiss:

PolaL No nie życzę Ci tego proroctwa :silly:

Madzia Dobrze, że z córeczką wszystko ok :kiss: No i pamiętaj że nigdy nic nie wiadomo, nawet jak lekarz mówi, że raczej nic się nie rusza :silly:

Madzia Siteczko Nie mam tylko pojęcia o co chodzi z tym magnezem :unsure: :unsure: Pierwsze słyszę, żeby magnez miał coś wspólnego z przyspieszeniem porodu. Ja łykam cały czas i nie mogę ostawić ze względu na ciśnienie a tu się okazuje, że może powinnam :unsure: :unsure: :huh: :huh:

Hanias
Współczuję takiej traumy :ohmy: Nie dziwie się, że ciężko Ci dojść do siebie. Ale najważniejsze, że z Hanią wszytsko jest dobrze :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Majka moja lekarka też mi nie mierzyła długości szyjki, powiedziała tylko, że jest skrócona więc to nie każdy lekarz podaje takie szczegółowe informację, nie martw się :)

Na prawdę irytują mnie te moje skurcze :angry: Towarzyszą mi cały dzień, nasilają się wieczorem a potem wszystko mija i tak codziennie :dry: Jeszcze trochę i jak się zacznie ja stwierdzę, że to pewnie jeszcze nie poród :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka