BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 10 miesiąc temu #376436 przez Dorciaition
Vestusia specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcie tak żeby było widac, że spodnie są babskie :silly:

Zuzia słodka. Pytka do wycałowania ;) cudnie wygląda jak tą rączkę wyciąga. A na czworaka jaka skupiona. Zdolna Dziewczynka :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kredzia ja mam ręczny Aventu i był ok.

U nas jedzonko wygląda mniej więcej tak: rano ok 7-8 mleko z kaszką, ok 11 kaszka, 15 obiadek, 17 deserk, no i po kąpaniu mleczko.

Jeju ale moi sąsiedzi się kłócą. Żeby mi Lenki nie obudzili. Taka młoda para, a wrzeszczą na siebie non stop.

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #376460 przez vestusia
Dorcia rób rób fotki Lence :D

A tak serio to Zuzia ma kilka par spodni takich bardziej chłopięcych, ale kupowałam je jak byłam w ciąży i uważałam, że takie neutralne więc i chłopca i dziewczynkę w nie ubiorę :)

Masz wesoło za ścianą :)

Moja Zuzia nie wstała. Będzie spała do rana. Boziu ona naprawdę musi być wykończona po tym żłobku. Widać, że się cieszy, że jest w domku, ale nawet nie miała siły wariować w łóżeczku. Ale to i tak lepiej niż wczoraj - bo wczoraj padła po chyba 5 minutach. Tylko odwróciła się na brzuch i zasnęła...

Siedzę sama, Boba jeszcze nie ma. Chyba pójdę zaraz spać ;-)

Oczywiście żartuję, śpię dziś też w pokoju Zuzy. Ona pewnie wcześnie się obudzi na jedzenie. Dziś jadła o 3, no bo ostatni jej posiłek to był obiad.

Dziś jeśli tak wstanie to też jej zrobię papu a potem nyny.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #376501 przez madziaska
Dobry wieczor :)

Jesli chodzi o posilki, to juz od jakiegos miesiaca sa wlasciwie o stalej porze i powiem Ci, ze jest super, bo wiem kiedy karmienie ;) Cycek tez jest o stalych porach. U nas wyglada to mniej wiecej tak:
Podam na przykladzie dnia dzisiejszego ;)
2.30 - cyc
7.30-kaszka z lyzeczki (ok 180 ml, juz po wymieszaniu ;) )
10.30- cyc
14.00- zupka brokulowa z mieskiem (ok 190 gram)
17.00- cyc
18.30 - deserek (banany z jablkiem i biszkoptami, ok 150 gram)- czesto jest ten maly deserek.
20.00 - cyc
Wczoraj np o 11 nie chciala cycka, to dalam jej deserek, a wieczorem kaszke z lyzeczki zamiast deserku. Cycek jest ok 4-5 razy na dobe. Nie karmie jednak juz na zadanie, tylko o stalych porach. Kilka razy podaje tez wode z niekapka, ale malo pije.

Ja sciagalam pokarm recznym z aventu. Jednak u mnie to sciaganie to dziwna sprawa, cycki urywalo, Hania mlekiem sie ksztusila, a ja nie moglam nic sciagnac, no moze jakies 30 ml. Mam tez elektryczny z Avent, to samo. Tym sciagnietym pokarmem chcesz karmic Mikiego, czy tylko sobie ulzyc? Bo jesli ulzyc, to nie sciagaj, bo pobudzisz jeszcze bardziej laktacje. Z czasem sie unormuje, jesli bedziesz o stalych porach karmic. U mnie juz dawno nie ma nawalu, cycki juz wiedza ile produkowac ;)

Zdjecia dzieciaczkow cudne :)

12 lata 10 miesiąc temu #376510 przez madziaska
Oczywiscie wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjjjjj dla Nadusi i Natalci :):):)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #376544 przez emkapl84
!
Dziekujemy wszytskim za zyczenia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #376552 przez Malina86
Czesc Babeczki!

Humor mi dzisiaj zdecydowanie nie dopisuje, chyba mam kryzys samotnosci :(

Zuzanka slodka na zdjeciach. Pytka fajoska :)

Lenia mala modnisia- strojnisia. Czapeczke ma cudna :laugh:

Ogladam YCD i mam nadzieje, ze nie wygra ta Ania, choc pewnie bedzie inaczej :angry:

12 lata 10 miesiąc temu #376557 przez Malina86
Hahahahaha Natalka wymiata! Boziu jaka ona ma slodka buzke!
Moja Misia tez ma faze na punkcie muzyki, ale bardziej takiej co leci np. na Vivie, moze dlatego, ze jak byla malutka, nie chciala spac i sie darla to na cala pare sluchalysmy i pomagalo. Jak ja wezme na rece i z nia tancze to tak przebiera nogami jak szalona. Dzisiaj na czworaka tanczyla machajac tylkiem. Chyba bedzie z niej tancerka po tatusiu :)

12 lata 10 miesiąc temu #376565 przez [email protected]
dziewczyny kochnane
piękne zdjęcia naszych małych kobietek
filmy na tym kompie mi sie nie ładują-brakuje jakijs wtyczki
jak jutro mi sie uda to wleze na strych i Wam odpisze

Michasia jak zwykle zalotnica sliczna mała
Lenka bombowo pozuje- a tak już komentując ciuszki to mi sie wszystkie wersje podobają!
tylko te gacie do kąpieli nie-bo mają falbanę, a ja nie lubie falban:P ale samaDorciu mówisz że od kolezanki:)

Zuzanka kochana, wygląda na nega znudzona w tym lozku

i Natalcia mała-taką zabawną ma buźkę! i ona seriozawsze do zdjecia pozuje:)

a Relka z Oluśkiem to kopie dwie! śliczni są i tacy podobni-Lusia Ty wez o tych uszach nie wymyslaj-bo maja norlane uszka nic odstającego-widziałam dzieci z "radarami" a Twoim malenstwom daleko do nich!- jezu moja trampolina ma 5 metrow-to dopiero mozemy szopki odstawiac-a ciągnik pięęęęęękny! sama bym taki chciała! :D

Kredzia-swietnie kochanie że Mikowi sie szybko polepszyło i nie musieliscie długo lezec.
maluszek namęczył sie troszke co? najwazniejsze ze juz w domku!

dziewuszki ja jestem mega chora dlatego nie odpisuje wiecej
mam 39,4 gorączki
w ogole wstałam dzis rano bez głosu, ale kuzyka ma dzis bal na zakonczenie gimnazjum i obiecałam jej ze ja uczesze i pomaluje-to ta Kinga co tak moimi dziecmi sie zajmuje.
wiec o 11 juz bylam u niej z dziecmi.
po 15 wpadam do domu i co widze? Adam sprząta dom! tylko kurzy nie starł...
zrobiłam szybko ogorkowa i pojechałam do Sulikowa do szkoły robić zdjęcia jak tancza poloneza. wrociłam do domu i dostałam drgawek-okazało sie ze mam taką gorączkę.
Adam wykapał i położył dzieci, pozbierał zabawki a ja umieram przed komputerem
w ogole nie mam głosu

dobrze ze dzieciaczki zdrowe moje kochane-ale prawda taka ze to one mnie zaraziły heheh
Domis kaszlał ostatnio, potem Daro a teraz ja zdycham:/

w ogole Daro mój mnie zaskakuje-on nie robi nic nowego a wręcz się cofa!
zapomniał jak się czołga i lezy na dywanie i płacze do zabaki ze nie moze sobie wziąć.
Karmienie łyżką to koszmar! jak dotkne łyzeczka do ust to on je zamyka!
tzn otwiera-ja zblizam lyzke a on chyba mysli ze to juz i zamyka buzie a potem płacze ze nic w buzi nie ma!
a w sumie to przez Was sie nakrecam, bo porównuje do Waszych dzieciaczków, a Domis w wieku Darusia nie robił tez tych rzeczy-tzn jadł slicznie ale nie siedział ani sie nie czołgał-wiec wiem ze to normalne-ale skoro Wasze dzieci juz tak robia to i ja bym chciała:)
a co do siedzenia to Daro siedzi troche ale on jak juz sie go posadzi to chce zjesc stopy i upada! albo chce złapac wszystko do okoła i tez upada-to strasznie niecierpliwy chłopak!

w biedronce są baseny za 100-musze w piątek kupić taki dla dzieciaczkow moich zeby mieli na tarasie:)
jesli jutro dam rady wstac z łóżka to zrobie Darusiowi foteczki-bo DOmisia to widzicie ciągle na fb:)

ok zmykam bo już ledwo żyje
dzisiaj Was nie całuje co by Was nie zarazić:)
papa

12 lata 10 miesiąc temu #376566 przez emkapl84
Malina Natalka na kazdą muzykę tak właśnie reaguje na te na vivie tez :lol: :lol: mamy z nią ubaw...a co do twojego samopoczucia to czułam się dokładnie tak samo!!!!!generalnie jak mi sie zbliża @ to wlasnie mnie mdli, jest mi słabo i mam wrażenie ze zaraz zemdleje...
Vestusia faktycznie szkoda ,ze Zuzia taka padnietapo powrocie z przedszkola i nie mozesz sie nia nacieszyc...ja za miesiac bede pracowala do 18 a po 18 natalka juz lula wiec tez bedzie mi ciezko...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #376584 przez Malina86
O Brian wygrał :laugh:

Sarenko zdrowka dla Ciebie.

Chłopek jak tam u Ciebie? Kulasz się jeszcze? Pokaż brzuchola :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #376591 przez Kredka

VESTEUSIA jak się dowiesz o wynikach sekcji to daj znac. Mój Boziu az mnie ciarki przechodza jak sobie pomysle…

RÓŻA Szymus kawał chłopa. Dogania wagowo i wielkościowo Mikołaja. Lekarze mowią że Mikołaj wygląda na roczne dziecko.Nie dowierzają że ma dopiero 6 miesiecy.

MALINA fajnie gdybyście pojechaly do Niemiec. Ja jestem zdania że rodzina powinna razem być. A takie wyjazdy sa dobre na krótko, dłużej jak są to powodują że ludzi się oddalają od siebie.

KIMA kochana nei przejmuj się że już nie karmisz. Wszedzie mowia ze najważniejsze sa 6 miesiecy. A Kubus ma wiecej już, najważniejsze przeciwciała i wart odzywcze już wypił. Wiec głowa do góry.

LUSIA kochana ale ja mam ładną synową. Pieknie ubrana była na chrzciny. Ale modelka piekna z niej.
Olo i Aurelka chyba nosek mają ten sam a tak to różni.

MALIN Misia ma cudne te kapelutki  az się chce mieć dziewuszke jak widze te strojnisie.

EMKAPL ja zawsze rano biore Mikusia do łózka. No i jak w szpitalu byliśmy to razem spalismy. Taki był niespokojny. Musiał czuc mój zapach wtedy trszke był spokojniejszy.

DORCIAITION Lenia tak wywija nogami jak Miki. Ale modelka z niej.

.......

……………………………

Padam już. Ide spac. Nie nadrobilam wszystkiego no ale sił brak. Ide pod prysznic i lulu. Jutro nadgonie. Spokojnej nocki. Bay

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 10 miesiąc temu #376606 przez katka
Witajcie z rana

Przepraszam ze do ws nie pisze ale na nic nie mam czasu. Olince ida ząbki i jest bardzo marudna. Z ostatnich umiejętnosci to turla sie jak szalona we wszystkie strony i wreszcie pokochała rehabilitacje. Ja bardzo sie z tego ciesze bo wreszcie nie ma płaczu.

Przepraszam ze tylko o nas ale juz Olinka popłakuje.

12 lata 10 miesiąc temu #376627 przez emkapl84
Dzien dobry!!!!
A gdzie sie wszytskie mamy podziały???
moja nocka raczej fatalna!!!!!bo Ola poszła do pracy i musialam się Michałkiem zając a on w nocy ciągle jeczał i musiałam z nim spać...zostałam skopana :laugh: :laugh: no i nie mogłam usnąć bo w głowie miałam tylko dźwiek ssania smoczka przez Michałka :dry:
w lodówce mam tylko światło...miałam iść z M na zakupy ale zadzwonili z pracy i musiał jechać...
Moje dziecię też dzis marudne i ciągle mi stęka nad uchem...w dodatku pogoda do....i nawet nie moge wyskoczyc z dzieciakami na mały sapcer...eh...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #376630 przez Malina86
Dzien dobry!

A Wy co Mamuski? Na procesje wszystkie polecialyscie? :laugh:

U nas pochmurno.

Misia spi, a ja zajadam sniadanie.

Juz dzisiaj czawrtek, a to oznacza, ze jutro wraca Malz :) Juz dawno tak na weekendy nie czekalam :woohoo:

Milego dnia!

12 lata 10 miesiąc temu #376638 przez vestusia
Dżem dobry.

Nie jestem pewna, ale składam życzonka dla Olinki. Nie widzę jej w tabelce ale coś mi się kojarzy, że ona z 7 listopada ;-)

Buziaczki Olinko :*

No a u mnie źle. Zuzia chora. Kur**!!!
Wczoraj zasnęła i potem około 22 obudziła się z mega katarem. Oczyszczałam jej nos, nakarmiłam, poszłam z nią spać. W nocy źle jej się oddychało przez ten katar, na dodatek temperatura podskoczyła do 38. Nie aż tak źle, ale dałam syrop i jakoś zasnęła. Ech...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka