- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

ja sie boje, ze z takim spiworkiem nogawkowym sobie technicznie nie poradze, choc moze przesadzam. W sumie polozna na szkole rodzenia powtarzala, ze malutkie dzieci sa wyjatkowo elastyczne. Szukam wciaz jakichs ksiazek do podczytania o opiece noworodkow. Jesli cos by wpadlo Wam fajnego w rece dajcie znac.
Dzis dzwonila do mnie mama z pytaniem kiedy po porodzie maja do nas przyjechac (mieszkaja 500 km ode mnie). I powiedziala, ze w sumie maz niewiele mi od razu po porodzie pomoze. A ja sie zastanawiam dlaczego niewiele? W sumie to przeciez wlasnie on powinien sie angazowac w pomoc. Mam nadzieje, ze nie bede musiala go do tego zmuszac!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
No ja tez mysle ze mąz napewno pomoze po nich widac jakby nie chcieli ale pomagaja to sa te lepsze gatunki niz nasi ojcowie

A to jest zdjecie mojego wózka.
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
luska ty się nie przejmuj brakiem symptomów. Znajoma nie miała praktycznie w ogóle i urodziła przed terminem. Inna z kolei miała od początku 9 m-ca i jej wywoływali

Hm... mam nadzieję, że ja nie będę jak ta druga...

A książkę "język niemowląt" też polecam

Mój mąż bierze po porodzie urlop. Specjalnie w wakacje nie brał, żeby mi pomóc przy dziecku.
Gagusia nie przejmuj się mamą. Moja była przekonana na początku, że będzie u mnie codziennie od urodzenia małego, dopóki jej nie uświadomiłam, że min. przez 1,5 tyg. zakaz odwiedzin, żeby mały się zaadaptował. Oczywiście nie była zachwycona i od razu wywaliła ze stwierdzeniem, że sama sobie nie poradzę. A jak odparłam, że mam męża do pomocy to zrobiła minę w stylu "no tak... zapomniałam o nim".
Jakoś zawsze zastanawia się czy sobie poradzę i jakoś daję radę. Potem mówi po rodzinie jaka to dumna jest ze mnie, że taka zaradna ale mi to musi pogadać, że sobie nie poradzę

Ja to ostatnio jestem obrażona na moją wagę i w domu nawet na nią nie patrzę... a u ginki udaję, że nie widzę ile mi przybyło...

- nanga1989
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Powoli kompletujemy gadzety

W weekend mialam gosci... brat z zona i malym (ma 17 miesiacy)

Powiem wam szczerze ze nasza dzidzia powstala wlasnie po chrzcinach bratanka :pp ze tak powiem "zarazliwe"

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
dzisiaj wstalam przed 7ma i mam zapal do pracy wszystko co moge robie hehe co mie jest ? tylko co jakis czas leze troche bo brzusio nie jest laskawy.Powiem wam ze sie obnizyl wczoraj mialam 2 skurcze dzisiaj jeden ale nic poza tym spuchnieta jestem strasznie a boli mnie wszytsko na dole ze masakra wypatruje ciagle czopu ktory niby mial sie wydostawac ale jak narazie nic a od wizyty minelo juz 7 dni a do terminu zostalo 18dni chcialabym zeby niedlugo sie zaczelo :)czekam i czekam

- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
Należy zachować spokój i szykować się:
skurcze powtarzają się regularnie co kilkanaście minut
przy ruchu, zmianie pozycji skurcze nasilają się
występuje ból krzyża, bolesność ud
z pochwy wydziela się wydzielina w postaci śluzu z brązowymi pasmami
odeszły wody płodowe
Należy natychmiast jechać do szpitala:
skurcze są regularne, powtarzają się co 10 minut
Pojawiło sie różowe plamienie, śluz z pasemkami krwi lub krwawienie
wody płodowe maja nie przyjemy zapach, są zielonkawe, brunatne (to znak, że dziecko może być niedotlenione i trzeba przyspieszyć poród)
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Właśnie kumpela wyszła- 20 tc- ślicznie wygląda. Ma juz 2 synów, a teraz będzie córeczka więc się wszyscy ciesza

Przyniosła siatke od znajomej z ciuszkami dla Adasia- większośc dla starszego już brzdąca.
W sobote odebrałam 5 paczek z poczt, a dzisiaj przyjechało kurierami już 4. Jedna mnie tylko rozczarowała, bo chciałam czarne majtki z pasem poporodowym a przysłali ecru- ponoc w opisie aukcji było, że czarnych juz nie ma, ale nie doczytałam. W sumie to ja im w mailu pisałam, że chcę czrane, więc mogli odpisac, że nie mają, ale jak odpisali uroczo

"wychodzimy z założenia, że kupujący czytaja opisy aukcji"... hmm... mają racje, ale jak komus bardzo zalezy na klientach to jak widzi, że ktoś chyba nie doczytał to sie mu pisze, nie? Tym bardziej (widząc po składzie zamówienia) ciężarnej

Przyjechały m.in. 2 otulaczki motherhood z rożkiem- mega okazyjny zakup- 5,50zł

Przyjachała reszta rzeczy do szpitala, pieluchy tetrowe, kosmetyki...
Się jutro wezme za pakowanie torby od nowa, bo nie wszystko mi się mieści a i kolejność pozostawia wiele do życzenia...
Jak ktos ciekaw porad co do kolejności to ze zbiorów z sanskrypcji kursowej od nas:
wzorowamama.pl/pakowanie_torby_do_szpitala.html
I zdjęć pare mieszkania posprzatanego zrobiłam, bo mi mam uświadomiła, że z małym dzieckiem trudno będzie, a za jakies 2 lata będę chciała sprzedac

- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Mój ambitny plan na dziś to uprać torbę do wózka, część na zakupy i budke do fotelika

A jutro powinna przyjść suszarka, więc zacznie się pranko

W sumie zanim kupię to was się poradzę... jakiej firmy macie podkłady? Bo ja mam mętlik... muszę chyba jakieś majty kupić (a la pampersy), bo jak mnie wypuszczą po dwóch, trzech dniach do domu to krwawienie będzie pewnie jeszcze obfite... a ja mam od szpitala do domu kawał drogi... ponad godzine taksą, no i godzinę statkiem... Morze krwi połynie w tym czasie

- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja mam polecenie pojawić się w szpitalu jak skurcze będą regularne co 5 minut i to bez łamania karku.
Przedwczoraj miałam skurcze regularnie co 10 minut przez 2 godziny ale ustały.
A różowe plamienie może pojawić się pare dni przed (moja qmpela tak miała) i w szkole rodzenia też mówili, że nie ma powodu do paniki.
Zielone wody i żywe krwawienie to się zgodzę.
Strasznie jestem ciekawa co powie pojutrze na wizycie... o ile dotrwam - znając moje szczęście to tak, bo teściowa ma przyjść z uwagi na moje piątkowe imieniny ale, że wyjeżdża to nawiedza nas w środę

A mi się dalej nic nie chce... jestem jak w letargu... zmuszam się do ruchu, do sprzątania, żeby pobudzić tego mojego bąbla ale najchętniej bym poszła spać.
Nanga to tyjemy w podobnym tempie

NaMAgapas ja wprawdzie nie doświadczona ale kupiłam 2 paczki podkładów bella mamma. Wszystkie znajome rodzące je stosowały i były zadowolone. Niestety nic nie wiem o innych firmach.
A dziś śniło mi się, że przewijam mojego synka

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Gotuję obiadek, w tle włączone Rozmowy w toku. Tak mi sie teraz porobiło, że potrzebuje strasznie takiej rutyny codziennej- to mi poczucie bezpieczeństwa daje. Więc wstaje, ze dwa odcinki seriali, allegro, nasze forum i facebook, potem jakies extra rzeczy (jak dzisiajsze zdjęcia), pranie/sprzątanie, ugotowac obiadek w tle z RwT, mężus przychodzi i jemy przy przyjaciołach, a potem albo filmik, albo net albo tv.
Co do podkładów, to w moim szpitalu polecaja Belli, ale okazyjnie dokupiła Hartmanna, bo czytałam, że lepsze. Majtki mam siateczkowe wielorazowe (ponoc jedniorazowe sa beznadziejne i lepsze te siateczkowe) 4 sztuki- 2 hartmann, a 2 jakies inne.