- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)

Dzisiaj mam takiego lenia, że nawet nigdzie nie wychodziłam

Po południu zabierałam się za pisanie do Was ale coś nie miałam weny i stwierdziłam, że lepiej będzie jak odłożę to na później

nefretete666 na mojego siostrzeńca również wszyscy mówią Oluś więc stąd ta moja pomyłka

wielomama jest chyba jakiś błąd na stronie. U mnie również po napisaniu posta nie da się go poprawnie wysłać. Często jestem automatycznie wylogowywana i wtedy najlepiej od razu wszystko skopiować i wkleić od nowa

Bardzo drogo wychodzą Cię te wizyty u ginekologa. Ja też chodzę prywatnie i nie ma tam tak wysokich stawek jak u Ciebie. Tym bardziej, że z tego co wiem to bywam u jednego z najlepszych lekarzy w 3 mieście a wizyta wychodzi mnie 120 zł.
pani_p mamy tak samo. U mnie też waga dopiero rusza z kopyta

natB ja też nadal pracuję i mam zamiar pracować tak długo, na ile pozwolą mi na to siły. Cieszyłabym się bardzo gdybym mogła tak do 9 miesiąca hihi tyle, że ja nie mam siedzącego zajęcia. Prawie cały czas na nogach.
Nawiązując do dziecinki o której wspomniałaś... ostatnio się nad tym zastanawiałam. Dla mnie to cud, że takie maleństwo można odratować. Cieszę się, że w dzisiejszych czasach jest taki postęp i lekarze potrafią zdziałać cuda.
kasia085 ja też przed ciążą miałam ciągłe problemy z pęcherzem a dzięki posiewowi który miałam wykonać na początku ciąży wykryto niebezpieczną dla dziecinki bakterię i musiałam niestety przyjmować antybiotyk. Potem się unormowało, ale nadal wyniki nie były według mnie zadowalające. Gin stwierdził, że skoro nie czuję już żadnych dolegliwości to nie mam czym się przejmować i profilaktycznie przyjmować tylko żurawit i żurawinę w syropie. Odpukać ale od tamtej pory mam spokój i wyniki dobre. U Ciebie może również tylko to by wystarczyło. Tą żurawinę w tabletkach będę przyjmowała przez całą ciążę.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Pytanie czy planujecie pójść na usg 3d/4d po 30 tygodniu? bo niby doradzają, żeby iść, że jest to ważne badanie.
NatBWłaśnie też ostatnio zwróciłam uwagę, że u mnie jest już mniej niż 100 dni do końca. Jakoś wolę ten ostatni suwaczek, gdzie przeliczane jest w miesiącach ile do końca, bo sto to tak dużo się wydaje a 3 miesiące to inaczej brzmi. Z tym, że ja nie odczuwam strachu, no wiadomo.....już nie obawiam się raczej niczego tylko radość. I tak wiadomo, że będę miała ciężko, więc muszę się nastawiać mega pozytywnie i, że dam radę. Naprawdę w tym roku dość dużo doświadczam (choroba Damiana, komunia Wiki, ciąża niespodziewana, remont, pożyczka)a gdzie tam koniec roku. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko przyjemnie i spokojnie....choć wiadomo leczenie męża. Ważne, żeby Oliwia była zdrowa i ze mną było dobrze.
małopolankamnie lekarka powiedziała, że to normalne, że czuję na dole główkę, bo maleństwo faktycznie tam bardzo naciska, ale na szczęście nie wyskoczy. Oczywiście popytaj kuzynkę co z tym robiła. Każda rada dobra.
agnieszkanormalnie szok, że tyle przytyłaś, ale widocznie tylko organizm potrzebował mieć w rezerwie. No nie powiem jest to troszkę dużo, ale sama wiesz, że zupełnie nic po tobie nie widać-taka śliczna i zgrabna. My też chcieliśmy chrzcić Oliwię w Boże Narodzenie, ale raczej nastąpi to dopiero w styczniu, ponieważ chrzestny będzie wtedy za granicą a poza tym ja niestety mam takie mieszkanie, które pomieści tylko 8 osób nas będzie ponad 10 dlatego muszę robić w restauracji i wiem, że podczas świąt jest problem z takimi uroczystościami. Doskonale wiem jaki to był zawsze do mnie problem zorganizowanie tego wszystkiego, kiedy dziecko co chwilkę płacze, mieszkanie trzeba wypucować, ugotować...o nie wolę zapłacić. A tak to my będziemy od razu obchodzili w tej knajpce urodziny Emilki i Wiki-taki hurt.
Dziewczyny tak wiem moja gin jest strasznie droga i gdyby nie to, że prowadziła moje poprzednie ciąże i mnie cięła to nigdy bym do niej nie chodziła. Ale poszłam do 3 innych lekarzy, bo chciałam z NFZ to tragedia, albo odmówili prowadzenia ciąży, albo okropnie badali albo chcieli żebym naturalnie rodziła .Mam nadzieję, że jak będę chodziła co 2 tygodnie to mniej będzie brała albo nie będzie robiła usg i wtedy jest 50zł mniej.
corteziawszyscy gdzieś uciekają z naszego kraju, coraz bardziej zaczynam sobie uświadamiać jak u nas jest beznadziejnie.
okino można nabawić się takich rzeczy, troszkę poczytałam o tej przypadłości w necie. Jedne mają na nogach inne po porodzie w odbycie a ja w takim nie typowym miejscu- no komedia, ale brzydka. Przy każdej kolejnej ciąży wyskakują jakieś niespodzianki. Jeśli masz skurcze to musisz koniecznie zacząć magnez łykać regularnie. Ja mam przy każdej ciąży, dopiero jak zaczynam magnez brać to się nie pojawiają.
monikamoja Wiktoria też miała ropę na dziąśle i ściągali jej to, ale nie bolało to ją strasznie. Niestety to nie jest do końca zależne od nas. Nie da się nad wszystkim zapanować. Małej nie dziwię się, że chciałaby siostrę, ale bardzo ładnie jej powiedzieliście, żeby na zapas źle się nie nastawiała. A później najwyżej powiesz, że to jest na razie dzidziuś i nie ważne czy chłopczyk czy dziewczynka a Ty i tak zawsze będziesz jej potrzebowała do pomocy przy kąpieli przewijaniu a ona jest Twoją księżniczką. A później, że z chłopcem też można się bawić w różne dziewczęce zabawy.
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
agnieszka globulki tylko 3 pimafucin100, ale jeszcze lacibios Femina-można zażywać zawsze i ossopan na bóle kostne, braki wapna podczas ciąży.
kasia fajnie, że zakupiłaś potrzebne rzeczy do Jasia. Kawał kasy płacisz za te wizyty. A ja myślałam, że moja to już w ogóle zdziera. Mnie osobiście już na takie wizyty zupełnie nie było stać, ale doskonale Cię rozumiem dlaczego zostaliście w tej klinice.
Pewnie gdybym była w takiej sytuacji i to by była moja pierwsza ciąża to też bym tyle dawała, ale niestety przy trzecim dziecku to człowieka na mnóstwo rzeczy nie stać. Ja też mam poduszkę z tej firmy tylko na 185cm i jako gratis dostałam wałek-cukierek do maleństwa aby podtrzymać pozycję na boczku.
Psotka dziś znowu krocze boli, ale to raczej kość jak dłużej stoję albo idę, dlatego mimo wszystko jakoś nie płaczę za dziećmi, że są u mojej mamy. Dzwonię do nich 4-5 razy dziennie. Jak popatrzę na zdjęcia to pomyślę sobie jakie są kochane i cudowne i co znowu miłego chcę im powiedzieć przez telefon, ale wiecie jakie to jest odciążenie? Wiem, że od września znowu będę na pełnym etacie, wszystko na mojej głowie....szkoła, obowiązki domowe i to aby o niczym nie zapomnieć, czego żądają-wymagają nauczyciele w przedszkolu i szkole, leczenie Damiana, przygotowanie wszystkiego do maleństwa dlatego mam pełne prawo, aby sobie teraz odpocząć.
monika no to oszczędzaj się-wiadomo taka gadka a Ty masz już dziecko, to całkiem się nie da. Wiesz każda następna ciąża może się szybciej skończyć, ale nie jednej kobiecie szyjka się skracała a potem jeszcze miała przenoszoną ciążę, aby tylko do 37 tygodnia.
Ja dzisiaj zaprawiałam jagody, bo stwierdziłam, że mogą się bardzo przydać w tym roku mojemu małżonkowi podczas leczenia. Nigdy jeszcze niczego nie zaprawiałam, nie pasteryzowałam, ale widzicie co się robi z miłości. Zawsze wolałam dzieciom poświęcić czas, albo coś z nimi upiec niż zajmować się takimi głupotami, jednak starzeję się.
W ogóle tak dzisiaj pomyślałam, że tutaj nie ma żadnej mamusi, której pociecha chodzi do szkoły, no nie dość, że najstarsza jestem na forum to jeszcze dość wcześnie zaczynałam rodzenie jak na te czasy
Dziewczyny ja na fb nie wiem która jest która z Was, tylko kilka....
Czekam na relacje z wizyt
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

DZISIAJ JESTEM OSTATNI DZIEŃ W PRACY

Z Władkiem wszystko SUPER, rośnie duży chłopak 820 g

Mały bardzo mi się wyginał na wizycie, ogólnie chciał się bardzo wszystkim pochwalić, że ma jajka

Dodatkowo nabawiłam się infekcji :/, zrobiła mi wymaz, dostałam globulki i do pt. mam się jeszcze u niej zjawić z wynikami, bo później jedzie na urlop.
Co najdziwniejsze dostałam skierowanie do szpitala na oddział ginekologiczny, powiedziała, że mnie położy na 1 dzień i zrobi mi wszystkie badania, żebym nie musiała płacić... wiem, że na pewno glukozę, ale co jeszcze?Hmmmm... więc po długim wknd wybieram się na oddział..
Szyjka, długa, zamknięta do porodu jeszcze hohohoho

Nie nadążyłam z czytaniem postów, ale po powrocie do domku na pewno ogarnę all

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Dobrze ze u Was wszystkich w maire dobrez bo w sumie u mnie tez:)Czuje sie rewelacyjnie i zawsze na pewlnych obrotach

pani_p ponowne gratulacje Coreczki

- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Wielomama masz bardzo dużo obowiązków jako mama już teraz powoli trójki dzieci i chorego męża, masz racje należy Ci się urlop od dzieci odpoczynek, a z tymi przetworami, to ja je uwielbiam robić, zdarzało się nie raz że np takie leczo za pasteryzowane czy np bigos uratował mnie przy niespodziewanych gościach. Co do dżemów to mój M. potrafi zjeść jeden słoik łyżeczką, więc mu ograniczam dostęp do dżemów i wyciągam dwa na miesiąc:) Trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie i na Oliwkę

Agnieszka ślub jest 26 Kwietnia 2014:) Od razu po świętach wielkanocnych:)
NatB nooooo w końcu wolne zobaczysz jak się wyśpisz i jak od razu odżyjesz;) I nie zawracaj sobie głowy ludźmi z pracy. To Ty jesteś teraz najważniejsza Ty i Władek:)Ja też miałam infekcje i też dostałam globulinki na 7 dni niby przeszło, ale co najśmieszniejsze ja nie czułam niczego nic nie swędziało, niby zmienił się kolor wydzieliny ale tego tez nie umiałam spostrzec, więc znowu się obawiam że jak pójdę 6.08 to mi coś znajdzie. Dobrze masz z tą gin że chce Ci położyć żebyś miała darmowe badania:) Bardzo w porządku kobieta:)
Małopolanka tak masz racje wyjazd jest najlepszym wyjściem w tej sytuacji rozłąki są tutaj niewskazane przy maluchu, a po drugie chcemy starć się o drugie w niedługim czasie po urodzeniu Małej. No i M po prostu będzie o wiele lepiej zarabiał a ja będę mogła spokojnie poświęcić się wychowaniu maluchów. Co było zawsze moim marzeniem, żeby chociaż do 3 roku życia dać z siebie wszystko i skupić się tylko na tym. Ja już tak mam, kiedyś jak byłam mała mówiłam wszystkim, że moim powołaniem jest bycie mamą

Pani P ta Twoja córa to ma niezłą wagę, może tak jak pisze Wielomama urodzisz już w październiku:)
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
u mnie zatoki się uspokoiły ale teraz mam lekki kaszel, robię inhalacje i połkanie gardła, ciepła herbatka z cytrynką.
kasia085_zobaczysz z dacie radę z Tym pęcherzem, daj znać po wizycie u lekarza
Wielomama_oj komu jak komu ale Tobie odpoczynek się należy, tak jak piszesz masz kontakt telefoniczny z dziećmi, zawsze coś miłego dzieciakom szepniesz, odetchnij sobie Kobietko
cortezia_ podjęlioscie słuszną decyzję, jeśli chodzi o zarobki i stały kontakt z mężem na pewno tam będzie Wam lepiej. Ja mam wiele koleżanek a nawet siostrę rodzoną poza granicą Polski. I w cale nie cha wracać do Polski i się nie dziwię. Ja żyję w Polsce i tez daleko od rodziców więc nie miałabym oporów przed wyjazdem do innego kraju.
Nat_b po wizycie u lekarz nie powinnaś mieć oporów przed pójściem na L4, pani Doktor dobrze kombinuje z tymi badaniami zrobionymi w szpitalu, tylko zastanawia mnie to że zaproponowała 1 dzień pobytu w szpitalu gdyż z tego co mi wiadomo nfz zwraca pieniążki szpitalowi za badania gdy pacjent odbędzie minimum 3 dniowy pobyt. No ale jeśli Pani Doktor nie widzi problemu to super, nie będą Cię długo trzymać.
Dziewczyny jestem przed zakupem wózka, wybrałam model Mamas & Papas Skate, po weekendzie mam zadzieje że wózek będzie już nasz. Mam oczywiście problem w podjęciu decyzji, różnica w cenie ale i kolorach:
allegro.pl/mamas-papas-skate-czarny-z-po...acz-i3436154477.html
allegro.pl/mamaspapas-firmy-peg-perego-m...ate-i3423219763.html
Ten model miałam możliwość oglądać na żywo u koleżanka, jeden olbrzymi plus który zadecydował o wyborze to to że Gondola i Spacerówka jest w jednym, więc nie będę musiał kombinować z miejscem gdzie trzymać te wymienne rzeczy. Minus, nie ma moskitiery i koszyk na zakupy nie jest zamykany, ma jedynie gumki podtrzymujące, brakuje również torby ale to mi nie przeszkadza coś dokupię.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Cortezia no widzisz ja mam to samo, nic nie czułam, że mam infekcję, ale w sumie w ciąży może z 2 miesiące pochodziłam bez żadnej infekcji, a tak ciągle coś :/ i najlepsze, że nie mam zielonego pojęcia od czego, no ale cóż...
Mój S. też powiedział ostatnio, że cieszy się w sumie, że u nas w okolicy nie ma żłobka przynajmniej będę mogła z maluchem być w domu

Psotka wózki ekstra

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Kasia no przebilas wielomame...

Malopolanka ja to bym sie bała iść do kogoś chorego na angine. Przechodzilam ją w styczniu i mam nadzieję, że już nigdy mnie nie dopadnie bo to było okropne. W ciąży sobie nie wyobrażam zeby lapnac angine. Nikomu tego chorobska nie życzę!
NatB oj chyba tak będzie

Psotka zdrówka Kochana :-*
Monika postaraj się jak najwięcej leżeć

Wielomama ja się zastanawiam nad takim usg, ale raczej ze względu chęci podejrzenia malenstwa w innej perspektywie, dokładniej. Czy to ważne badanie to nie wiem. Chyba jest dość dokladne, jeżeli chodzi o obejrzenie główki, kończyn i tego co nasze malenstwa maja miedzy nogami

Chyba zaczynam odczuwać te skurcze przygotowujące do porodu i miednica mi się poszerza. Wczoraj wieczorem dość mocno mnie wszystko bolało w okokicy miednicy i krocza. No mało przyjemna sprawa...
No a tak to sobie fajnie leniuchuje u rodzinki. Same pysznosci wsuwam. Wiejskie jajeczka, mleczko (przegotowuje je bo chyba surowego nie można?), szyneczki. Mniam

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Na wizycie nie dowiedziałam się niczego nowego. Nie miałam robionego USG bo lekarka nie widziala takiej potrzeby a poza tym podobno straszne kolejki na USG dzisiaj były. Ciśnienie 119/60 waga 52.6!! masakra dla mnie to bardzo mało ale lekarka powiedziała że brzuch mam dobry jak na ten tydz więc nie ma się czym martwić. Sprawdziła echo serca i podotykała mi brzuch. Wszystko wyszło ok. W przyszłym tyg mam tą glukozę a kolejna wizyta za 4 tyg.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Czy któraś z Was nie planuje może zakupu wstawki do spodni?
Mam do sprzedania nową wstawkę z bawełny organicznej w kolorze granatowym CARRIWELL FLEXI BELT
Tak to wygląda www.babymama.pl/Wstawka-ciazowa-do-paska...Flexi-Belt-p277.html
Z pewnością przydatny gadżet, można nosić długo ulubione spodnie

Opakowanie oryginalnie zamknięte.
W sklepie kosztuje ok 85zł z przesyłką, ja sprzedam za 40zł + 8zł na list polecony lub 4zł na list zwykły, kupię coś za to córci, po co ma leżeć.
Zapraszam do kontakt na PRIV.
Pozdrawiam i spokojnego noszenia brzuszków życzę

- zylakiprzeciwdzialaj.pl
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Wielomam, Kochana trzymajcie się tam, Twój ginekolog wie co robi i dopilnuje żeby ciąża nie przysporzyła Tobie większych problemów, gratuluje pięknych rozmiarów Oliwki, córka do mamy będzie podobna (-; no i owocnych kolejnych wizyt u gin. Kosztowne te wizyty 200 co 2 tygodnie to duży wydatek.
Pani P gratuluje córeczki, teraz Tylko imie wybierzcie i pamiętajcie że to tylko wasza decyzja(-;
MOnika_ widzę że ciąża mobilizuje do zmian i remontów, i tak trzymać trzeba odświeżyć otoczenie. W końcu przed Wami wizyta na stałe nowego Lokatora.
Małopolanka czekamy na zdjęcia z rysuneczkiem, fajnie że miałaś ochotę na własną artystyczną inwencję.
Nat B dziękuje za komplement..brzuszek może mam ładny ale nogom ciężko, oby żylaków nie było, na razie mam tylko pajączki na łydkach.
Kochana powiem Ci jedno nie możesz tak się mordować, idź na to L4 i jeszcze te wymioty, no nie mogę aż mi nie dobrze się robi jak tak cierpisz.
U nas nadal patelnia, ide pod zimny prysznic
Żylaki są faktycznie bardzo częste u kobiet w ciąży. Myślałaś może o noszeniu pończoch przeciwżylakowych?