- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
Dlatego u jednej ze szwagierek, jak była 4 lata temu w ciąży to lekarz, żeby uniknąć takiej sytuacji wypisywał jej najpierw na miesiąc L4, potem raz położył do szpitala, wypisał jej poszpitalne L4, czy coś takiego... no w każdym razie ją ta kontrola ominęła...
Wielomama to fakt moja lekarka to skarb, aczkolwiek Ci powiem, że jest bardzo specyficzna, ma niezłe tekściki i wiem, że ma albo swoje zwolenniczki, albo przeciwniczki... nikt w stosunku do niej nie jest obojętny... ja ją oceniam pod kątem tego, jakim jest lekarzem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
A ja chyba już nie wytrzymam tej temperatury skoro ma być jeszcze tak 2 tygodnie.
pani_p nie wiem czy już podjęliście decyzję w sprawie łóżeczka, które wybrać?, ale moja skromna opinia brzmi tak, że jestem w 100% za tym pierwszym, ponieważ ma wszystko idealne. Posiada trzy wyjmowane szczebelki. Ja jakoś nie umiem przywyknąć do 2, chociaż w większości tylko 2 są wyjmowane. Z doświadczenia wiem, że dziecko uwielbia wchodzić i wychodzić a gdy są tylko 2 to często dziecku jest dość ciasno i potrafi sobie nawet rączkę wykręcić wychodząc i bardzo ważne jest, aby materacyk posiadał 3 stopnie wysokości. Materacyk gryka-kokos jest bardzo dobry i wszystko w niskiej cenie, tylko jeszcze dokładnie sprawdź komentarze sprzedającego, bo ja na to nie spojrzałam. Ja wolałam jak z każdej strony były szczebelki a nie zabudowane, ale ogólnie kupiłabym.
Drugie łóżeczko w mojej ocenie odpada.
monika życzę szybkiego zakończenia remontu.
oki tak zdecydowanie Twój maluszek jest największy i ma taką bezpieczną wagę. Zawsze jak czytam ile wasze dzieci ważą i tak ładnie przybierają to zazdroszczę, bo wiadomo chciałabym, żeby którekolwiek moje dziecię ważyło chociaż 3 kilo, no ale sama lekarka mi powiedziała, że najlepiej by było żeby Oliwia ważyła tak jak tamte dziewczyny.
Zdjęcie jest doskonałe, już dokładniej urody Mateuszka nie można było ujrzeć.
Psotka współczuję nadal katarku i kaszlu, tym bardziej, że jest tak duszno to pewnie ciężko ci się oddycha.
natB z tym kłuciem w jajniku to ja tak miałam na początku drugiej ciąży to było straszne, ale lekarka stwierdziła, że tam się wszystko rozciąga i jest ok, ale długo brałam nospę. Ty też bierz 2xdziennie. To może być jakaś część ciała maleństwa, która ci tam naciska w stronę jajnika, ale o żadnych dolegliwościach ciążowych nie jestem wstanie powiedzieć przeczekaj to ci przejdzie. Uważam, że jutro powinnaś się zgłosić do swojej gin albo chociaż na IP, ale naprawdę powinnaś, nie ma na co czekać. Nawet lepiej jakbyś poszła do szpitala, czasem warto posłuchać opinii innego lekarza.
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
kasia to i tak długo wytrzymałaś z takimi bólami. Dobrze że już jest lepiej (-;
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Cortezia_ z modleniami to nie przelewki, z pewnością na Twój stan miał wpływ również stres i nerwy związane z ostatnimi wydarzeniami, dziadek Twojego męża i twoja sytuacja z Zus. Pozwól sobie na więcej odpoczynku. No i powinnaś to lekarzowi zgłosić- to raczej jest oczywiste.
Ja tez szybko sie męczę, wczoraj ledwo co weszłam pod górkę na spacerze po lesie. Mój Karol z tyłu mnie podpierał cały czas (-; Mamy już słoniątrkowe ciężarki w postaci brzuszków. Nie ma zmiłuj się i jeszcze te upały dają się we znaki. Dobrze że mąż był u boku ufff.
Cudowne są te ruchy naszych dzieciaczków, ja już odróżniam czy kopie nóżką czy pływa sobie czy się wyciąga. Przynajmniej tak mi się wydaję (-;
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Na kaszel i katar robię płukanki z septosanu i sól morska do nosa. Ale karat mam przezroczysty nie wygląda na stan zapalny. Lekarz zbadał i płuca i gardło są czyste.
Nat B dziękuję, gril się udał. Kiełbaski i warzywka z grilla sa ok. Nawet zdrzemnęłam się na kocyku jak słonce zaszło za chwilę. Ale ogrom ludzi nad woda był przerażający. Od razu po powrocie do domu umyłam się żeby się niczym zainfekować.
Dziewczyny kupiłam wózek 3 w 1 iCandy Apple z fotelikiem i adapterami maxi cosi.
Wielomama masz rację, nie będę ciągała tej gondoli na 4 piętro, będę cały wózek zostawiała na dole klatki. Mamy kameralne, monitorowane zamknięte osiedle więc nie martwię się że coś się stanie. Poniżej link ale ja zapłaciłam 650 zł bo używany kupiłam.
www.ebay.co.uk/itm/VGC-Beautiful-ICandy-...m-Kent-/171093607136
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
HEJKA
2.30 a jak zwykle nie śpię. Głowa boli, duszno, tysiące męczących myśli. Pewnie zaraz coś zjem i za godzinkę spróbuję znowu zasnąć.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
my wczoraj u cioci na działeczce byliśmy dziewczyny się wybawiły a ja odpoczęłam he
i nawet mój mąż bawił się z dziewczynami abym się nie przemęczała.
dziś trzeba jakoś zorganizować czas bo już tatusia nie ma blisko i mamusia jest na pierwszym miejscu.
Wózeczek super podoba mi się ja mam podobny typ tylko muszę pójść do sklepu i obejrzeć na żywo he
Wielomama co ty tak po nocach nie możesz spać współczuję.
- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dziewczyny napiszcie mi co mam wpisać żeby ukryć tekst na forum, żeby był widoczny tylko dla zalogowanych dla Was. Bo mi cos nie wychodzi.
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Psotka masz racje omdlenia nie są bezpieczne i stres dużo dał mi się we znaki. Wózek bardzo fajny. Nie wydaje się ciężki, no i cena wow super:) Widzę, że chyba każdej z nas już jest coraz trudniej w tym 3 trymestrze.
NatB masz racje co do tego zwolnienia ja miałam je od początku, bo 2 razy poroniłam i czułam się fatalnie. Jednak decyzja jaką podjęła ta Ginekolog z ZUS'u jest dla mnie nie zrozumiała. Co do Tych Twoich kuć, to kurcze ja tak nie mam wiele rzeczy o których mi mówicie mnie na razie nie tyczy np rozszerzanie się macicy i bóle przy tym no po prostu może dlatego że jestem w 25 tyg i wszystko przede mną. Ale na razie jeszcze mnie to omija i chyba dobrze:)Tak jak pisałam mam tylko twardniejący brzuch i to jest bolesne.
Wielomama nie ma co Cię potępiać bo wydaje mi się że każda z nas będzie dokładnie tak samo jak ty robiła no chyba że po prostu tak jak pisałaś nie będzie to zaufana osoba. Masz prawo do odpoczynku bycie mamą to praca 24h na dobę, a dwójka dzieciaków to już coś

Kobiety co do tych telefonów to na razie napisała NatB i Wielomama w takim razie napisze do was dziewczyny na prywatną wiadomość swój numer.
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5

przepraszam że tak krótko napisze, Psotka gratulacje wózeczka!! SUPER!!
Co do telefonów ja też jestem za

W mych rejonach podobnie jak u większości z Was, duchota maksymalna.... Ciężka sprawa,
no ale musimy dac radę.

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Cortezia współczuje Ci że musisz użerać się z Zusem. Oby sprawa wyjaśniła się jak najszybciej. Z tym omdleniem to nie za ciekawa sprawa ale nie dziwie się przy tej pogodzie którą macie. Ja ostatnio nie mogłam wytrzymać w samochodzie przy 20 stopniach i nie wyobrażam sobie jakbym miała mieć jeszcze 15 więcej!!! To gruba przesada. Najlepiej nie wychodzić z domu w taką pogodę. Co do ruchów dzidzi to u mnie z kopniaków zmieniło się na rozpychanie które jest wg mnie gorsze hehe kopniaki są krótkie i jakoś da się wytrzymać ale rozpychanie w wykonaniu mojego szkraba już nie jest takie przyjemne hehe ale najważniejsze że rusza się regularnie z tym nie mam na szczęście problemu. Daj znać jak czuje się dziadek Twojego męża.
NatB bidulo te infekcje nie chcą się od Ciebie odczepić.
Co do tych bóli to słyszałam że niektóre kobiety tak mają mi się zdarzyło uczucie ciągniecia i kłucia ale nie aż tak żeby mnie strasznie bolało. U mnie jest tak że to wystepuje ale jakoś tak łagodnie że nie zwracam na to uwagi. NatB strasznie mi Ciebie szkoda że ciąża tak Ci daję w kość.
Pani P śliczne łożeczka pokazałaś. Co do materaca to w tej książce "Pierwszy rok z życia dziecka" piszę że są dwa rodzaje sprężynowy i piankowy. Sprężynowy jest droższy ale bardziej wytrzymały bo nie odkształca się.Ilość sprężyn musi wynosić więcej niż 150 .Materace piankowe są wygodniejsze i lżejsze. Przy piankowych powinno się zwracać uwagę na gęstośc pianki.
wielomama Twoje dziewczyny są już na tyle duże że u babci na pewno mają duża frajdę. Moja kuzynka wysłała swoje córki w podobnym wieku co Twoje na miesiąc do Pl do babci i tak im się podobało że nie chciały wracać hehe. To kolejny powód dlaczego chciałabym mieć szybko drugie dziecko bo rodzeństwo razem zawsze da sobie radę. Jedynak pewnie by się nudził bez rodziców dzwonił i tęsknił. Dobrze że w tym czasie Ty odpoczywasz szczególnie że gorzej znosisz ta ciąże niż poprzednie. Od września wszystko będzie na Twojej głowie więc jest Ci to jak najbardziej potrzebne.
Co do remontów to ja o dziwo je uwielbiam

Psotka kupiłaś wózek w którym my zakochaliśmy się jak go zobaczyliśmy tylko cena 1199 e bez fotelika była nie do przyjęcia;-) Super oby służył Ci jak najlepiej. Testowałam go z sklepie i powiem Ci że prowadzi się sam

Suzii wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!! Kochana pamiętałam o Tobie w sobotę tylko zapomniałam napisać

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
Miałam troszkę posprzątać dziś, ale za gorąco jest i chyba będę cały dzień leniuchować. Sterta prania mi się nazbierała do prasowania, ale jak tu włączyć żelazko przy takiej temperaturze.
Psotka - wózek super, bardzo mi się podoba. A kolorek taki sam jak na zdjęciu?
Cortezia - uważaj na siebie. Stres, temperatura napewno robią swoje i wycieńczają Twój organizm.
Małopolanka - super że masz taką energię, aż zadroszczę Ci. Ja to teraz bym tylko leżała i nic nie robiła. Z tydzień temu miałam zacieńcie na porządki, powywalałam wszystko z szafek i stwierdziłam że powyrzucam wszystko nie potrzebne i takim sposobem będę miała dużo miejsca dla Jasia, ale po 2 dniach mi się odechciało i częśc rzeczy do dziś leży nie ruszona. Może jak się zchłodzi to znów odzyskam siły.
A co do telefonów to też jestem jak najbardziej za.
- Chika7
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Cortezia, wspolczuje sytuacji z ZUSem, brzydko pisac o nich nie bede bo jeszcze sie ktos dokopie i zgarnie ciezarna za obraze urzednikow publicznych

Wielomama, dziewczyny napewno swietnie sie ze soba bawily i mialy okazje odpoczac od Ciebie jak i Ty od Nich. W koncu do tej pory najwiecej czasu spedzaly z Toba .
Malopolanka, mnie w pierwszej ciazy tez rozpierala energia i do ostatniego dnia latalam jak szalona po miescie, jak nie zalatwiac sprawy to ze znajomymi, ktorzy przyjechali pozwiedzac. W drugiej ciazy, szczegolnie przy malym ,,sreberku" juz tak latwo nie jest

Co do nocek to niestety u mnie tez ostatnio ciezko, jak nie wstawanie do Malej bo zeby jej ida to przewracanie sie z boku na bok i bol bioder daja o sobie znac. Szkoda, ze tak wczesnie sie zaczelo bo gdzie jeszcze do konca tak spac...
z pozytywow ostatnio to weekend ze znajomymi na wsi, Mala niestety wstawala z kurami, ale za to caly dzien na dworze, nie trzeba bylo az tak jej organizowac dnia, mogla sobie wszedzie biegac, tylko upal byl wiec Mamie ciezko bylo ganiac

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Chika7
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4