- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Kurczę tak popatrzyłam na tabelkę ,ale fajnie się zapełniła już chciałabym zobaczyć ją kompletną i oficjalnie zmknąć nasz miesiąc ale pewnie co do niektórych dziewczyn nawet się nie dowiemy co i jak bo chyba opuściły nas na zawsze

Mi po 12 dniach spadło po cc 12 kg ale.... jak wróciłam ze szpitala tak gdzies po 4 dniach się ważyłam i spadło mi tylko 3 kg trochę się załamałam wtedy ale jest ok zostało mi jeszcze 5 kg i w zasadzie to brzuch mi trochę wiszacy z rozstępami został mam nadzieję ,ze się wchłonie

Wielomama ty po 3 cesarkach.... Kochana czy to normalne ,że ten brzuch mam cały czs taki odrętwiały trochę bez czucia ???? dziwnie tak , jak długo może taki być, jakby nie mó był.
Kochane piszecie o waszych dzieciaczkach i ich pobudkach w nocy a ja jestem ciekawa na jak długo sie budzą bo moj Mati np wczoraj usnął o 21 obudził się o 0.30 i nie spał do 3 a później obudził się o 5.30 na godzinkę. Daje mu jesć ,przewine on nie chetnie do spania i najpierw jest grzeczny a potem zaczyna sceny z płaczem

Miłego Dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Pamiętam o Was cały czas, choc na forum już zaglądam rzadko - to z braku czasu, ale na bieżąco staram się byc na listopadówkach na fb

Co do szczepień to my szczepimy 5w1.
Muszę mykac bo Mały płacze...
Ściskam wszystkie mocno!!!! :* :*
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Wiecie, co jest najgorsze, że dzisiaj dusił nam się w nocy, zachłysnął się mlekiem, jak spał, poszło mu noskiem i ustami i strasznie charczał

No nic gdyby ktoś inny za mnie mógł podjąć decyzję byłoby SUPER

Pogoda dzisiaj nie sprzyja spacerom, ale jedziemy w odwiedziny do kuzynostwa Władka

Agnieszka rozumiem Twój brak czasu, ja lubię tutaj zaglądać i pisać, bo najnormalniej w świecie potrzebuję kontaktu z kimkolwiek, bo w domu to ciężko...
Muszę przemyśleć sprawę tych szczepień, wiem, że rotawirusy sobie odpuścimy... bo ta szczepionka chroni tylko przed kilkoma szczepami, a tych rotawirusów jest z kilkadziesiąt.. na pneumokoki zaszczepimy...
- itusia69
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
oki jeśli chodzi o brak czucia w dolnej części brzucha a dokładnie chodzi o ten fałd nad blizną to jest zupełnie normalnie i niestety już nie będziesz miała tam czucia, bo nerwy są poprzecinane i tak musi być. Ja jeszcze mam tam czucie, ale powoli zaczynam tracić a to znaczy, że ty już masz tam jakby wszystko zregenerowane a mnie jeszcze się goi i wolniej wszystko przebiega. Tak samo jest z naszymi brzuchami, że jakoś tak po naturalnym porodzie te brzuszki nie raz prawie od razu po obkurczeniu macicy wchłaniają się i są płaskie u nas raczej nie ma takiej możliwości, bo ogólnie mięśnie po cc są leniwe a przy naturalnym wykorzystywane są również mięśnie brzucha. Jedno wiem na pewno, że my po cc nadal nie możemy ćwiczyć ani podnosić zbyt wiele ( mycie okien, zakupy, dźwiganie miski z praniem odpada). Nie raz po cc zdarza się przepuklina a tylko dbając o siebie można tego uniknąć.
Ja zaczęłam ćwiczyć w poprzednich po skończonych 5 tygodniach i stosując specjalne ćwiczenia po cc, tam też można było ćwiczyć z dzieckiem-fajne to było. Warto 2x dziennie smarować, masować brzuszek. Ja ma ziaję masło poporodowe.
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U mnie była akcja, że Wiki nie robiła kupy 10 dni. Dziewczyny wszystkich się radziłam, nawet dzwoniłam na pogotowie i miałam wkładać czopki glicerynowe i pobudzać termometrem. U nas wystarczyło zacząć podawać tylko tą herbatkę plantex, ale co ja wtedy przeszłam. Nawet ze strachu płakałam.
- baksik6661
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

nie bylo mnie a forum 2 tyg :

z tego co podczytywalam z fejsa na tel to sie posypalo dzieciaczkow nowych nio to GRATULUJE szczesliwym mamom :*:*:*:*:*
ja nadal w dwupaku juz coraz bardziej ociezala

ale wam zazdroszcze wy juz sie zmagacie z kolkami szczepieniami a ja jeszcze chodze jak kaczka i licze odstepy pomiedzy skurczami

mam nadzieje ze jestem bliska mety

Witam nowe forumowiczki Monie22 i itusia69, kasia3003

buziaczki :*:*
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- wredota1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
ja nadal w domu dziś byłam na izbie przyjęć bo mój kardiolog kazał sie zapytać czy już coś zaczyna się dziać bo jak tak to mam już zostać w szpitalu i co lipa nic sie nie dzieje lekarz jakiś dziwny szok powiedział że mam przyjść w piątek to zobaczy jak wyjdzie ktg i czy rozwarcie się zrobi ehh po prostu olewka tak jak przypuszczałam żałuję że nie mogę sama wybrać szpitala. trochę ponarzekałam ale tak w domu kwitnąć to powoli mam dosyć. Ciężko mi nawet mała zaprowadzać do przedszkola ehh wracam z bólem w kroczu ehh.
A jeszcze przed porodem nie powinno jeść słodyczy oraz jeść owoce egzotyczne.
Tak położna mówiła jak leżałam w świdniku w szpitalu babeczka wcześniej w niemczech pracowała na położnictwie.
Pozdrawiam
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Jak myslicie nic mu nie bedzie po moim mleku i po mm?
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-