- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- iwonta_kg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]

Ja jestem już w połowie, jak to szybko minęło... Mam termin na wrzesień ale będę rodzić w sierpniu. Będę miała cesarkę w 39 tygodniu.
Życzę udanych i szczęśliwych dni w ciąży

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- moniaa85
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

jutro wizyta u gin..
a w tyg chyba usg genetyczne
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
moniaa85 trzymam kciuki za jtrzejszy dzień mnie czeka wizyta w szpitalu w środę ale pewnie tylko mnie zważą zmierzą itp
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U mnie wszystko w porządku, w środę byłam na wizycie. Maleństwo miało 3cm i ślicznie wymachiwało rączkami, było widać także nóżki. Teraz kolejna wizyta w czwartek.
Od jakiegoś czasu nie odzywa się nefretete i franeta, czy może wiecie dlaczego?
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Małopolanka z Ciebie to taka chudzinka:) Ja swoich zdjęć brzuszka nie będę pokazywać bo mam bardzo duży kompleks na jego punkcie i po prostu się wstydzę, a co do wystawania to już troszkę widać

Wielomama mam nadzieję, że nie poczułaś się źle po wcześniejszej wymianie opinii na temat farbowania włosów jeśli w jakiś sposób Cię uraziły moje opinie to wiedz że nie o to mi chodziło.
Ja w sobotę razem z moim mężczyzną byliśmy na weselu. Powiem wam do godz.1.00 bawiłam się dobrze później myślałam że ze zmęczenia zemdleje i niestety JustynaNL(rozumiem Cię) byliśmy uzależnieni przez samochód od moich teściów i dali mi się tak we znaki, że po prostu z M nie odzywamy się do nich. Najzwyczajniej w świecie nie uszanowali że ledwo trzymam się na na nogach, że źle się czuje i mam spuchnięte nogi i o 2h czyli o 3.00 łaskawie zgodzili się wracać do domu z oburzeniem czemu zasypiałam na stojąco. Także moi są po prostu bezczelni.
Za to w niedziele pojechaliśmy do lasu z naszym psiruem i troszkę powdychałam świeżego leśnego powietrza, a wieczorem mój M wyjechał na tydzień do Szkocji z resztą jak co miesiąc. I jak zwykle już tęsknie, ale zdążyłam się już przyzwyczaić do tych co miesięcznych wyjazdów. Jednak trochę smutno...

- moniaa85
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Moja odpukać do rany przyłóż póki co hehe...
a odnośnie chrzcin to jak tylko dowiedzieli się, że jestem w ciaży to też od razu ze Chrzciny na Święta, kto moglby byc chrzestnym, a kto nie... no ja siedziaalm w szoku niesamowitym, ale całe szczescie zgadzamy sie z M. co do kwestii Chrzestnych oraz chrzcin, że to sie okaze, kiedy urodze , bo z takim tycim tycim bobasem to do Koscioła na cala godzine w mrozie (być może) raczej sie nie wybierzemy, no ale zobaczymy, narazie o tym nie myślimy...
Miłej nocy dla wszystkich Brzuchatek:)
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- iwonta_kg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
dzięki Iwona kg
dołączam tu zdj brzuszka ale szczerze nie ma się czym chwalić schudłam ostatnio i to widać. Moja waga na dzień dzisiejszy to 47.8. Oby w 2 trymestrze apetyt wrócił...
O matko!!! ale szczuplutka jesteś!!! pozazdrościć figury tylko

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Ja po wizycie

Zapisałam się na usg 3d, tak co by pooglądać dokładniej maluszka

A głowa znowu mnie pobolewa

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Cortezia szkoda że wesele tak się skończyło. Ja na Twoim miejscu nie czekałabym tylko wzięła taksówkę albo zabrała się z kimś kto wcześniej wraca. W sumie to głupio wyszło bo 1 godz dla kobiety w ciąży to już jest baaaardzo późno i tak że wytrzymałaś tyle a z drugiej strony dla innych gości to zabawa dopiero się zaczyna. Szkoda że nie mieliście swojego transportu. Jak widać trzeba liczyć zawsze na siebie. Współczuje Ci z tymi wyjazdami Twojego męża na pewno nie jest Ci łatwo. Dobrze że tylko na tydzień a nie na dłużej. Oby szybko zleciał Ci ten czas bez niego.
moniaa85 co do chrzcin i spraw z tym związanych to zgadzam się z Tobą że jest jeszcze czas. Po porodzie się okaże tak naprawdę jak każda z nas będzie się czuła. Nie ma co się spieszyć bo akurat idą święta. Ja wiem że na pewno z małym dzieckiem nie wybiorę się do Polski miesiąc po porodzie jeszcze w grudniu gdzie bilety są najdroższe loty mają opóźnienia itp. więc ten problem mam z głowy.
JustynaNL no to jesteś chyba największą drobinką na forum haha co do Twojej teściowej to pewnie myśli że skoro przy jednych wnukach pomagała to jej obowiązek jest zadbać tak samo o inne wnuki żeby nie było różnic. Znam sytuacje gdzie babcie kompletnie nie poczuwają się do jakiejkolwiek pomocy i mają gdzieś wnuki. Więc wszystko jest dobre z umiarem. Gdyby od czasu do czasu zajęła się dzieckiem nie byłoby w tym nic złego. Może warto ustalić wcześniej jak ta pomoc ma wyglądać np. powiedz jej że w tym i w tym będziesz potrzebowała jej pomocy a z resztą chcesz poradzić sobie sama. Najlepiej zrobić to na spokojnie i bez wzajemnych pretensji cos w stylu "mama to już się tyle zajmowała tymi wszystkimi dziećmi że trzeba mamę jakoś odciążyć w końcu zasługuje mama na trochę spokoju my jesteśmy młodzi damy sobie radę, mamy już doświadczenie z jednym dzieckiem itp. itd.

pani p cieszę się że wszystko ok. Jeśli waga stoi w miejscu to też dobrze najważniejsze że nie chudniesz. Ciśnienie będziesz musiała pewnie kontrolować chociaż to pewnie z emocji było

- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)

Czytałam posty ale nic nie pisałam bo u mnie praktycznie bez zmian. Czuję się dobrze, mam olbrzymi apetyt ( niestety ;D nie wiem jak to się skończy) hihi...
skończyłam kurację antybiotykową a wizytę mam na 8 Maja.
Widzę dziewczyny, że brzuszki Wam rosną jak na drożdżach

Aha, co najważniejsze,(odpukać), stałam się mniej nerwowa i mniej płaczliwa:) Oby tak zostało

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-