BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 9 miesiąc temu #736320 przez Pyśkaaaa
witam poniedziałkowo :)
i witam nowa mamusie :)
Paulainka i Anitka na zgage renie mozna brac :) ja w pierwszej ciązy miałam w tej może kilka razy tfu tfu tfu
Moffka spokojnie jeszcze uzbierasz :)
Gosia ładniutki brzus :)a buzka kochana :)
Anitka kolejny ładniutki brzus :)
Marta82 ja się zastanawiam nad cesarka pierwsze dziecko zaczynałam naturalnie a skonczyłam po długich mekach cesarką i teraz się poważnie zastanawiam nad nią....

a ja dzis gotuje rosołek i pieke kurczaka tak za mna chodzi że muszę zjeśc :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #736322 przez Pyśkaaaa
moofka sliczny brzuś :)

wiecie co ja mam chyba z was najwiekszy :P
wrzucam na maila jakośc marna bardzo bo pojechalismy na weekend bez aparatu skleroza ciązowa :P

11 lata 9 miesiąc temu #736367 przez GOSIA82
Hej Mamuśki!

Dziewczyny-współczuję zgagi,ja nie miałam w poprzedniej ciąży i teraz teZ nie(odpukać).

A czy wszystkim mamusiom leci siara z piersi? Ja już os trzech tygodni z wkładkami,najgorzej w nocy mnie zalewa...

11 lata 9 miesiąc temu #736418 przez Gosica
Witam :)

Asiula315 masz racje co do papierosow. Ja przed ciaza tez palilam, choc w sumie nie duzo, paczka na 4 dni ale uzalezniona bylam mimo wszystko bardzo. Jak bylam w juz w ciazy a nie wiedzialam to akurat byl taki okres gdzie pracowalam i tam palili wszyscy wiec co chwila byla przerwa na papieroska i strasznie sie pozniej martwilam jak juz wiedzialam o dziudziusiu czy to mu nie zaszkodzilo, oczywiscie palenie rzucilam jak tylko sie okazalo ze bedzie malenstwo. Na poczatku mnie nie ciagnelo ale ostatnio to swinstwo tak za mna chodzi ze szok.Walcze z pokusa i wiem ze poki co palic nie bede bo zdrowie synka jest najwazniejsze.

Gosia82 niestety z brzuszkiem na imprezy typu dyskoteka juz sie nie nadajemy :) Mimo wszystko fajnie ze wieczor sie udal :) U mnie siary brak, nawet sie nie zanosi chyba na razie na nia, ale czekam kiedy ta moja mleczarnia zacznie produkcje.

Alexa witaj :)

Paulianka na szczescie (tfu, tfu) zgaga mnie nie dopadla do tej pory.

WhiteBlackberry najfajniejsze rzeczy odziedziczy po mamusi :silly:

Marta82 moje dziecko tez taki łobuz, skacze tak wlasnie po pecherzu min. ze smieje sie ze mi wszystko w srodku poprzestawia ;)

Pyskaaaa robisz smaki na te pysznosci :)

Cudowne brzuszki na mailu, swietnie Dziewczyny wygladacie :)

Mnie dopadly ostatnio gorsze dni i chwile zwatpienia. Glupie mysli do glowy przychodza ze az szkoda gadac. Mam dosc swojego wygladu, samopoczucia itd ostatnio nawet mezowi wykrzyczalam ze mam dosc tej ciazy. Ale nie ze dziecka czy cos tylko tego stanu i tych zmian ,w tym sensie, bo kruszynke moja kocham straszliwie. Hormony mi do glowy bija

Odnosnie dolegliwosci cizazowych. Te opisywane przez Was ostatnio mnie omijaja ale dopadl mnie niedawno inny problem- moj pecherz nie wyrabia. Siusiu robie o wiele czescie a do tego, co najgorsze np. kichajac temu mojemu pecherzowi zaworki puszczaja i popuszcza dziad jeden. Masakra jakas. Jak tak dalej pojdzie to w pampersie bede chodzic :silly:

Maluszek moj dziko bryka w brzuszku i wierci sie niesamowicie :) jakos ostatnio na noc sie tak uklada ze naciska mnie w srodku i coraz ciezej spac. Urwis mały :)

A dzis robilam od rana wielkie porzadki w wszytskich szafach i stwierdzam ze moj Ł. ma wiecej ubran niz ja. Skandal :lol:

Milego popoludnia Kobietki :)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #736468 przez Pyśkaaaa
Gosica każda z Nas ma takie dni kiedy ma dośc ale już naprawdę nie dużo nam zostało :) także kochana główka do gory :* a co do papiersów to wytrwałości życze ja nigdy tego nałogu na szczęście nie miałam ale wiem jak tata się męczył jak postanowił rzucić

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #736477 przez motylek270
Witaj Alexa!

Gosica no fakt skandal- jak to być może żeby chłop miał więcej ubrań niż kobitka...ja mam ostatnio fazę na kupowanie koszul do spania- mam już 3:) chyba podświadomie szykuję się do szpitala, na poród :)a tak to kupuję ubranka dla maleństwa- takie mam teraz hobby.

Dziś przyjechały meble. Czeka nas składanie...

GOSIA82 no nie mam jeszcze mleka, nic mi nie leci...jak tak piszecie to ja się zastanawiam kiedy ten moment nadejdzie.

Zgagi też nie mam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ostatnio mój mąż zaczyna zastanawiać się nad towarzyszeniem mi podczas porodu. Bardzo się cieszę, że zdobył się na odwagę.

11 lata 9 miesiąc temu #736487 przez Pyśkaaaa
zapomniałam napisac co do pokarmu to że mi sie pojawił dopiero w 3 dobie z powodu cesarki to raz a wcześniej żadnej siary ani nic nie miałam...więc spokojnie

11 lata 9 miesiąc temu #736492 przez GOSIA82
GOSICA- wiem co masz na mysli z tym pecherzem,mam to samo.Ostatnio krzyknelam na psa a tu niespodzianka,takze kiedy wymiotuje(zdarza sie jeszcze) to leci gora i dolem.W dodatku sikam wiecej niz pije.musze przyznac,ze sikanie w nocy i slabe zwieracze to mam od czasu pierwszej ciazy,ale teraz to juz przegiecie.
MOTYLEK-moja siostra miala,ale pozniej dostala leki i przeszlo.zwroc uwage na swoja diete,jedz cos co likwiduje zaparcia i powinno pomoc.

11 lata 9 miesiąc temu #736589 przez jeta
lol:

paulainka - mi dokucza. Jako że mleka nie lubię - w postaci pitnej - pomagam sobie czasem rennie.

WhiteBlackberry - zgadza się :) Skupiłam się tylko na tym jednym :silly:

Marta82 - pozazdrościłaś mi :blink: Ja nastawiam się na natural. Chyba, że będą wskazania na cesarkę. Ale póki co mam plan urodzić sama :)

Gosia82 - mi jeszcze nic nie leci, ale na wszelki zacznę nosić przy sobie wkładki.

Gosica - ja mam to samo z kichaniem! Papierochy też kiedyś paliłam, ale już ponad 5 lat nie palę :woohoo:

motylek270 - mi też dziś komoda przyszła!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pierwszy dzień pracy dobiega końca. Nie było tak źle. Minęło szybciutko! Pewnie dlatego, że szef pozwolił na wcześniejsze wyjście. :) w związku z tym uciekam prawie godzinkę wcześniej :lol:

Miłego!

Zdjęcia super!!!

11 lata 9 miesiąc temu #736600 przez paulainka
Szukam sukienki na wesele przyjaciolki, znacie jakies godne polecenia sklepy ? ;)

11 lata 9 miesiąc temu #736661 przez anitka90
paulainka fajne sukieneczki widziałąm w happy mum. Cena jest wysoka tym bardziej, że później jej nie założysz, ale zawsze możesz poszperać tam :)

11 lata 9 miesiąc temu #736687 przez moofka
hej dziewczynki :)

byliśmy dzisiaj na usg i mamy już na 100% potwierdzoną dziewczynkę :) waży 700g i wszystko ma w normie, ginek na chwilę włączył usg 3d i oglądaliśmy buźkę gdy mała akurat ziewała :) i tak nas radość wzięła, że zrobiliśmy dla niej małe zakupy :woohoo:

mi siara sama nie cieknie ale jak naciskam to i owszem całkiem sporo.

dzisiaj dzwoniła pani ze szkoły rodzenia i za tydzień zaczynamy pierwsze zajęcia :)

motylek ja się bałam takich problemów po żelazie, ale nic się nie dzieje na szczęście. współczuję :kiss:

Marta ja planuję naturalnie, na razie nikt mi nic nie mówił o jakichkolwiek wskazaniach do cesarki.

11 lata 9 miesiąc temu #736963 przez monisia100100
Witam Dziewczynki
Podczytuję Was regularnie tylko nie mam sił aby pisać. U mnie znowu przypałętała się jakaś drożdżyca, i nadżerka :( Chodzę z bólem głowy , ciśnienie mam 90/62 , czuję się jakby ze mnie powietrze zleciało. Ale najważniejsze że córunia rośnie i rozwija się prawidłowo.

Dziewczyny powiedzcie mi czy wy dla maluszków kupujecie i będziecie używały kołderek od pierwszych dni, czy nie trzeba tego kupować na razie.
I jeszcze jedna kwestia polecacie jakąś sprawdzoną firmę co do butelek, i akcesoriów typu podgrzewacz. Ja oglądałam w sklepie trzy Lovi, tommee tippee, oraz avent, co myślicie?

11 lata 9 miesiąc temu #736968 przez monisia100100
Zapomniałam dodać u mnie już zaczął się III trymestr, ale ten czas leci :)

11 lata 9 miesiąc temu #736971 przez Marta82
Czesc Mamusie,

Siedze w pracy i okropinie sie nudze a tu jeszcze 10.00 nie ma. Rety jak ja przetrwam caly dzien. Zaraz chyba sobie cos zjem dobrego bo zaczyna mnie ssac w zolodku.

Gosia82- u mnie jeszcze nic nie leci i chyba wolalabym zeby poki co tak zostalo.

Gosica- ja tez palilam przed ciaza i na samym jej poczatku. Teraz juz nie pale i nie ciagnie mnie wogole. Mam nadzieje ze po ciazy tez mi tak zostanie bo to jednak srednio fajny nalog. Moj maz ciagle pali i chyba nie uda mi sie go namowic zeby przestal. Ogolnie jak ktos pali to mi to nie przeszkadza ale moj jak jara to bardzo mi to smierdzi.
Co do ubran to mi tez sie wydaje ze moj maz ma wiecej niz ja :( szczegolnie teraz jak ze wszytkiego wyroslam.

Motylek- ja dostalam masc od lekarza na wszelki wypadek bo raz mi sie wydawalo ze mam ta przypadlosc i lekarz powiedzial ze to moze sie powtorzyc (calkiem normalna rzecz w ciazy). Popros swojego lekarza zeby cos Ci przepisal.

Pyskaa- ja sie nad cesarka wogole nie zastanawialam bo od poczatku nastawialam sie na porod naturalny i tak mi w glowie zostalo. Jezel bedzie to naprawde niezbedne to bedzie cesarka.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka