- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Winka_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Pyśkaaaa ja też bym chyba nie była w stanie liczyć ruchów bo raz jest spokój a potem jakby przynajmniej trojaczki kopały z każdj strony heh
Kristi i WhiteBlackberry 3mamy kciukasy bedzie dobrze, ja sie jeszcze uchroniłam przed matmą ufff

aniolek-84 hahah ja też miałam przez jakiś czas podobne odczucia wczoraj zaczęłam płakać przy gotowaniu, zwaliłam na cebulę ale mąż nie w ciemię bity mówi że żadnej cebuli nie widzi, a to innym razem się wydarłam w niedzielę że chciałam sałatkę do obiadu i prosiłam go żeby zrobił i oberwało mu się za taką błahą sprawę, ale to nasze hormony tak działają.. Ja pamiętam do tej pory jak kiedyś mama poszła do apteki po leki przeciwbólowe a pani mówi żeby jak najrzadziej brać tabletki bo te bóle pomogą potem przy porodzie, też uważam że my kobiety potrafimy znieść o wiele więcej niż faceci. Co do teściów to brak słów
Marta82 pewnie że damy rade ja tez sobie myślę że nie my pierwsze nie ostatnie a jakie cuda są
Gosica to ty taka szalona

Jeta też szał zakupowy widzę

Milady_de_Winter coś mi sie zdaje że jesteś osobą bardzo praktyczną, i bardzo dobrze ja też staram sie nie użalać nad sobą i uczę się od męża żeby podchodzić zadaniowo do różnych rzeczy (mąż to mówi że ma misje różne a ja mówie co ty batman jesteś heheh)
Moofka mój organizm też żyje teraz własnym życiem zawsze byłam nocny marek a teraz już o 10 śpię. No i niestety ostatnie wyniki u mnie tez kiepskie na hemoglobinę i muszę brać żelazo w tabletkach.
Nutka może to tylko podświadomość tak działa na przytulanki, ale ona na prawdę dużo zmienia. Jak myślę o czymś innym albo jestem czymś zestresowana to i z przytulanek nici
Mefiana pamiętaj że będziemy na Ciebie czekać i żeby wszystko się wam ułożyło

Agacior Jeśli chodzi o ruchy to u mnie na początku były w takich samych godzinach mniej więcej to wiedziałam kiedy się spodziewać a od kiedy pojechaliśmy na wycieczkę i cały dzień chodzenia to się chyba ukołysała do snu bo ruchów nie odczuwałam wcale. A teraz znowu wraca wieczorne i poranne rozciąganie brzucha haha
A ja wczoraj nalatałam się po salonach sukni ślubnych ale drogie w cholerę a myślałam o takiej prostej sukni i prostej cenie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

Winka_ - moja siostra ma jakąś specjalną torbę, do której wrzuca wszystkie kupione dla mojego maluszka rzeczy, bo mówi, że często coś ją urzeka albo jest w super cenie. I tą torbę zobaczę dopiero po przyjściu maluszka na świat.

To Cię czeka super dzień! Mam nadzieję, że pochwalisz się później fotkami

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

To fakt facet by nie wytrzymal tego co my, ale im sie i tak wydaje ze to takie proste
Kristi mam nadzieje ze dobrze poszlo pisanie. dla mnie matma to wrog nr 1 jesli chodzi o nauke

Jeta widzialam ta komode jak bylam w sobote w jysku

Winka no cieszy sie

Ceny sukni sa szalone. A teraz proste suknie sa w modzie to ich ceny urosly dodatkowo. Ja kupowalam swoja w listopadzie 2011 bo stedy byly obnizki i udalo mi sie kupic 1000zl taniej. i tak zabulilam bo byla z kolekcji limitowanej, a teraz wisi w szafie i zbiera kurz

Pochwal sie jak sie na jakas suknie zdecydujesz :

To fajny ksiadz, my w sumie tez nie mielismy z naszym problemow, ale ksiadz z parafi mojego Ł. to sie ceni i za kazda potrzebna pierdole trzeba bylo zaplacic
Hahah Dziewczyny widze ze nasi panowie nie maja lekko

- aniolek-84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

WINKA- ja poplakalam się przed chwilą nawet pod prysznicem ( bo siostra kazala mi wziąć ciaply prysznic, ze niby mi pomoże na ból pleców i brzucha..rzeczywiście pomoglo) wyobraziłam sobie jak to będzie, gdy już wyskoczy mój mały synuś i go zobaczę..no i ryk

Mojemu mężowi zostawiłam na lodówce list z gorzkimi żalami co mnie w nim ostatnio wkurza i jak ma się zachowywać, co mówic , robić a czego nie żeby mnie nie wkurzać i nie denerwować.przy okazji wypunktowalam mu jakie dolegliwości mnie męczą o których on pojęcia nie ma ( problemem jest nawet przewracanie się z boku na bok w nocy, bo mi ciężko- też tak macie?) i że on nie będzie musial rodzić a ja tak i mam w ogóle wiele stresów

a tak poza tym dziewczyny, to ile już przytyłyście i jak się czujecie ze zmienionym ciałem?
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Aniolek-84 powiem Ci ze ja przytyłam 4.5 kg od początku ciąży. Czuje się świetnie. Nie mogę się napatrzeć na ten swój odstający brzuszek. Miziam go, głaszcze ile wlezie. A moje maleństwo to jest dopiero rozbójnik. Minionej nocy wstaję o 4 do toalety i czuję jak mnie kopie: prawa, lewa, środek brzucha.Myślę co jest. Leżę, z boku na bok się kręcę- no nie zasnę...czuję głód. Poszłam, zrobiłam sobie kanapeczkę, Maleństwo się pożywiło i zasnęło. Nasze dziecko swoimi agresywnymi ruchami sygnalizuje mamie głód

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wczorajsze bieganko po całym mieście mi nie posłużyło, albo malutka wkurzyła się, że została aż tak wybujana w brzuszku i wieczorem plecy tak mnie bolały, że ledwo leżałam. Na dodatek od jakiegoś tygodnia jakby coś mi 'weszło' w bok pośladka z lewej strony i jak staję na lewą nogę to taki ból jakby ktoś mi igłe wbijał. Aż zgina mnie w pół. Jeszcze promieniuje przez noge... Masakra jakaś.
Milady_de_Winter Dokładnie tak

jeta My zbytnio miejsca nie mamy niestety

Gosica Hah allegro też się posłużymy i pewnie większość tam zamówimy

Marta82 Ostatnio również się zastanawiam gdzie podziało się moje libido... przed ciążą mój się ze mnie śmiał, że go 'zajade', a jak zaszliśmy w ciąże to raz sypnął mi tekstem, że czuje się jakby był "samcem do zapłodnienia" i już niepotrzebny hahaha

Wybiłam mu te jego głupie 'przemyślenia' z głowy

Też robie liste pytań przed wizytą

Kristi No prosze

Winka_ Pokaż suknie jak się zdecydujesz

aniolek-84
HahahaMojemu mężowi zostawiłam na lodówce list z gorzkimi żalami

Co ja się wczoraj upłakałam... szok

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

WhiteB hehehe dobre tez tak czasami mam że płacze albo sie śmieje na zmiane hahah

WhiteB Kristi 6 lat mieszkałam we Wrocławiu ach uwielbiam to miasto

Marta na libido narzekac nie mogę

a co do komody to my kupilismy fajna w ikei ja potrzebowałam czegos na pieluszki chusteczki itp i bardzo mi sie przydała
ale u nas mglisto ale nic zaraz uciekamy na spacer:)
Winka i ja czekam na suknię

Aniołek jeszcze trochę ale powiem Ci szczerze że lepiej nie będzie zwłaszcza z depilacją

- Milady_de_Winter
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dzięki za linki.. rzeczywiście Jysk wymiata

Ja nie wiem co z tym płaczem... może gruczoły łzowe (nie wiem czy jest coś takiego

Winka - wybór sukni ślubnej to nie lada wyzwanie. Ja swoją też wybierałam dość długo a teraz wisi w szafie i nie mogę się zdecydować na sprzedanie jej. Zaraz zresztą wyślę swoje zdjęcie (w końcu) sprzed ciąży i aktualne.
Pozdrawiam
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

motylek270 Ja miałam tak 2 lata temu jak kupilismy mieszkanie i wszystko pomału się urządzało (do teraz jeszcze tak w 100% nie skonczylismy

WhiteBlackberry Ja też z samego Wrocławia nie jestem mieszkam 30 km od Wro a pracowałam w Koronie zanim poszłam na l4.
A z tym pośladkiem to też czasem mam jak posiedze na narożniku siostry to później nawet leżenie mi przeszkadza a jeszcze czasem jak rwa kulszowa sie odezwie to w nocy ciężko się obrócić kiedyś nie mogłam i budzę męża i mówię mu ,,pchnij mnie,, bo nie mogę się obrócić to na drugi dzień miał ubaw że budzę go w srodku nocy i nie wiadomo co chcę

My komody dziecięcej specjalnie nie kupujemy jak kupilismy sypialnie to w zestawie była narazie trzymamy w niej bielizne ale pozniej to wrzyce w jakies kartony kolorowe i do szafy a komoda zostanie dla maluszka

aniolek-84 Dobry pomysł z takim listem na lodówce bo jak się chce im coś wygarnąc to przerywają i nigdy wszystkiego im nie dopowiesz

Gosica Ja zawsze Swojemu mówię że jak ja narzekam albo cos mi nie pasuje to on jest od tego żeby tego słuchać ( więc może dlatego nie chce isc ze mna do porodu

Winka_ Ja suknie ślubną kupiłam na allegro i zapłaciłam za nią 650zł i jak dla mnie była przepiękna a teraz przynajmniej nie jest mi szkoda że leży w szafie bo jak bym wydala tak jak nieraz słyszę ze po 2000 czy 3000 to bym musiała zaraz sprzedać bo szkoda kasy a tak to leży sobie i będę miała pamiątkę

U nas dzisiaj pochmurno właśnie się zbieram i lece do siostry.
Miłego dnia życzę

- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Widzę,że remonty,zakupy pełną parą-super!
Ja jeszcze w Polsce,więc muszę poczekać,aż wrócę do domu.Myślałam,że czeka mnie małe przemeblowanie sypialni,ale mąż zrobił mi niespodziankę:Nasza sypialnia jest mała,większą oddaliśmy córci,mamy łóżko postawione wzdłuż,komodę,dwie półki i wszystko,zero miejsca na łóżeczko dla dziecka.Plan mieliśmy taki,że jak wrócę z Polski to sprzedamy łóżko i kupimy bazę z materacem, to nam się zmieści w poprzek,wtedy będzie o wiele więcej miejsca.Mój mąż wpadł na pomysł,że skróci nasze łóżko i się udało,zrobił wszystko sam,pokój pomalował,posprzątał,efekt super,pokazał mi na skype i bardzo mi się podoba...Biedny nudził się się sam.
Lóżeczko i komodę kupimy w Ikei-ze względów praktycznych,tanio,a że tam pracuję to jeszcze zniżki mam...
Winka,rozejrzyj się po internecie za sukienką,ja teraz szukałam ciążowych na wesele(nie moje) i było kilka stron sukni ślubnych dla ciężarnych.Wydaje mi się,ze nawet troszkę tańsze niż normalne.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

aniołek24 nasz maluszek tez na razie bedzie z nami w sypialni spal. A potem sie pomysli gdzie go ulokowac jak podrosnie

U Ciebie siostra a u mnie mama ciagle przynosi jakies ciuszki

Ja jak ostatnio bylam na wazeniu to pokazywalo 5kg wiecej niz na poczatku ciazy,teraz dobilo pewnie do jakichs 7. Za 2 tyg mam wizyte to poznam dokladnie ta smutna prawdę. Moja waga domowa rozmija sie z ta u lekarza

Pomysl z listem mialas genialny

Kristi teraz po fakcie tez mysle ze lepiej bylo sprawic sobie tansza suknie a nie wybulic ponad 2tys. Ale madrym sie jest po wszyskim. Zeby chociaz chcial kupic ktos potem hehe moja wystawiona gdzie tylko sie da i co z tego ze pisza ze jaka to ladna jak kupic nie chca

WhiteBlackberry to teraz odpoczynek zeby wszystko wrocilo do normy.
Na pewno bedzie czym sie chwalic. Hahaha ja z matematyki to opanowane mam dodawanie mnozenie i dzielenie reszta to czarna magia

No mnie kreca takie meskie zawody . Straz, wojsko, policja. W wojsku moglam pracowac, bo brat jest zolnierzem zawodowym i swego czasu mi proponowal ale z moja kondycja heheh a ze leniuch jestem to i kondycji nie ma. A straz musialam na razie odpuscic bo przeprowadzka i teraz ciaza wiec nie poszaleje.
Milady_De_Winter kciukasy oczywiscie beda zasciskane za pomyslna rozmowe

Wczoraj wieczorem tradycyjnie zlapaly mnie fochy i powiedzialam mojemu ze nie pasujemy do siebie i takie tam bla bla i ze chyba trzeba bedzie wziasc rozwod. i w ryk hehehehe. Popatrzyl sie na mnie jak na wariatke, zlapal za glowe i powiedzial ze w glowke mam zizaiu. A o jakimkolwiek rozwodzie to moge zapomniec i jak bede gadac glupoty to mi spierze dupsko w koncu

A dzis zrobilam sobie wycieczke i przeszlam sie do meza do pracy. Nie ma daleko bo jakies 3km to z szwagrem sie przespacerowalismy. Tyle ze ubralam cale buty, a ze stopy zaraz spuchly to odciskow sobie narobilam i teraz cierpie

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jestem dziś po kolejnym badaniu glukozy, dla mnie to spoko badanie bo uwielbiam słodycze posiedziałam poczytałam gazetki całkiem jak w spa

Ja przytyłam już 9kg, no i nie czuję się z tym najlepiej bo to nie tylko brzuszek , ale i boczki uda, skóra nie jest w takiej kondycji jak wcześniej, sprężystości nie widać za to jest cellulit. Chociaż jest lepiej jak kilka tygodni temu jak jeszcze brzuszek wyglądał nie na ciążowy tylko po przejedzeniu, i czułam się wtedy okropnie, nikomu nie mówiłam ale jeszcze trochę i wpadłabym chyba przez to w depresję bo o niczym wiecej nie myślałam jak o kg.
Też tak samo jak większość z Was szukamy mebelków dla córci, tj łóżeczka i komody, ja bardzo chciałabym w kolorze białym, lub ecru , ale cięzko mi znaleźć coś co mi się naprawdę podoba, zawsze jest jakieś ale. Zastanawiam się nad mebelkami z firmy klupś mają przystępne ceny no i na coś sie pewnie u nich zdecyduję.
No i na koniec temat naszych zmian nastrojów. Zastanawiałam się sama ostatnio czy też tak wiele wymagam od mojego męża , bo ciągle twierdzi że coś mi się nie podoba , lub coś wymyślam i chcę od niego. Raczej to nie wiele przestawić mebel, czy wynieść farby po malowaniu do piwnicy. Cholera mnie bierze jak widzę takie podejście, jak ja coś potrzebuję to zawsze na nie , ale inni jak coś powiedzą to trzeba lecieć jak ze sraczką. Przecież to wszystko co niby "wymyślam" to dla nas a nie jakieś widzi mi się. Przykładów można by całą listę namnożyć.
Dziewczyny czy orientujecie się w temacie urlopów macierzyński, urlopów macierzyńskich dodatkowych, rodzicielskich, wychowawczych. Jak to jest płatne ile trwają itp.
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-