BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 6 miesiąc temu #760821 przez motylek270
Kristi też posiadam facebooka. Na priv moje personalia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #760822 przez WhiteBlackberry
Hej mamusie :)
Ja tak samo jak Jeta fb nie posiadam i nie mam zamiaru zakładać z pewnych względów...
Kurcze... szkoda, że na fb sie praktycznie większość przeniesie. :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #760827 przez Kristi
to może te co nie mają to niech założą tylko fikcyjne konta tak dla nas? ;)

11 lata 6 miesiąc temu #760836 przez GOSIA82
Hej! Ja w sumie mam fb,ale to raczej ze wzgledow odleglosciowych,my w UK,reszta rodzinyy i znajomych w Polsce,zawsze mozna szybko sie skontaktowac i byc na bierzaco.jesli chodzi o grudniowki to w sumie wole zostac przy forum,tutaj mozna pogadac sobie na bierzaco i o wszystkim,a fb to tylko zdjecia i komentarze.przeciez nie bedziemy pisac o hemoroidach i kupkach. Teraz na fb znajomi znajomych nawet moga to czytac.a na zdjecia mamy maila.

11 lata 6 miesiąc temu #760841 przez Kristi
Chodzi o to że łatwiejszy jest dostęp do fb bo pratycznie w każdym telefonie jest taka aplikacja. Ja nie mówie że mamy zrezynować z forum tylko na później będzie łatwiej. A to nie będzie pisane na forum że wszyscy mogą to czytać tylko w grupie gdzie tylko my będziemy mogły to czytać.

11 lata 6 miesiąc temu #760951 przez jeta
Sorry dziewczyny, ale ja sie nie pisze na fb. Oczywiscie nikogo nie chce powstrzymywac. Tylko szkoda bedzie, bo z czasem mimo wszystko nastapi tu cisza.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #760973 przez Nutka
Bry wieczór :)
Widzę dziewczyny się rozszalały, całe 1,5 strony do nadrabiania mialam...

Mała z tym cukrem uwazaj..

Asiula315 dostałam maść sterydową i smarowanko co wieczór przez 2 tygodnie. Pan dokor powiedział że to nie jest groźne ani dla mnie ani dla malucha. Po prostu mój organizm trochę zgłupiał atakując sam siebie.

Kristi Pani pielęgniarka całkiem sympatyczna :) Mój mąż trochę przerażony jest tą wizytą bo to oznacza ze do 23 paź musimy mieć skonczony remont i mniej wiecej musimy być ogarnięci co by nie miala się do czego przyczepić :) W sumie i tak powiedzieliśmy sobie, że do rocznicy ślubu musimy się ogarnąć.

Widze ze znów powrócił temat grupy na fb. Już kiedyś proponowałam taka formę kontaktu, ale ze wzgledu na dziewczyny które nie posiadaja konta zaniechałam pomysłu, bo tak jak dobrze zauważyła Jeta forum z czasem by umarło... a to w koncu tu sie poznałysmy... B)

Oczywiście posiadam konto na fb.

Na koniec aktualizacja tabelki.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #760992 przez anitka90
Hej dziewczyny,

W końcu udało mi się Was przeczytać od mojej ostatniej wizyty.

Winka, tak mi przykro :( Moja babcia zmarła tuż przed tym jak zaszłam w ciąże i przez dłuższy czas nie mogłam dojść do siebie. Do tej pory mi dziwnie z tą myślą, że jej tutaj nie ma (mieszkała z nami) i ciągle mi się śni.

Gosica
widzę, ze temat wagi znów powrócił. Ja się zmobilizowałam do ćwiczeń i od ostatniej wizyty do tej pory ubyło mi 0,5 kg. A to dzięki ćwiczeniom, i w końcu staram się opanować apetyt na batoniki :) więc jak do tej pory mam 10 kg na plusie i mam nadzieję, że powyżej 12kg nie wejdzie. Dobrze przynajmniej, że ten kolega Twojego męża nie pracuje już. Jak szef wie, że tamten wszystko zwinął, to możesz być już spokojna.

Kristi też miałam brać już to łóżeczko co Ty masz. Ale w ostateczności zdecydowałam się na takie www.amal2.pl/index.php?ids=9 tylko białe i z motywem misia. Co do fb to melduję, że również posiadam.

Nutka te czapki są bossskie! To cię złapało paskudztwo...

WhiteB to ci dopiero mała wiercipiętka. Mój też jak usłyszy głos migawki to nagle cisza. Przynajmniej będę wiedziała jak po urodzeniu go uspokoić :)

Motylek sporo tych ciuszków. Ja też już zastopowałam z ubrankami dla bobasa.

monisia aż ciarki przeleciały jak napisałaś o tych listopadówkach. jeszcze chwilka i już wszystkie będziemy rozpakowane :)

moofka
trzymaj się tam kochana!

Asiula
to kleszcze jeszcze są? ja całe lato unikałam chodzenia po lesie. Ale już sobie ostatnio myślałam, że pójdę sobie z mamusią na grzybki do lasu to znów zaczęła mi mówić o dzikach... i zrezygnowałam z tego pomysłu, bo niestety, sprawność fizyczna moja się troszkę obniżyła i nie wyobrażam sobie jakbym mogła uciekać przed dzikiem :)

Ja wczoraj zakupiłam w końcu drugi ręczniczek dla dzidziusia 80x80 cm. Mam nadzieję, że wystarczy. Torbę do szpitala też zakupiłam i w końcu mogę się powoli brać za pakowanie. Widzę, że same pyszności robicie do jedzonka. Ja ostatnio nie mam weny do gotowania. Taki leń mnie dopadł, że szok. Wasze maleństwa już tyle ważą, a mój na ostatniej wizycie 1.10 ważył 1171 g. troszkę się martwie, czy to nie za mało

11 lata 6 miesiąc temu #761048 przez WhiteBlackberry
Zawrzało na temat fb... no i w sumie się nie dziwie, bo mam zdanie identyczne jak jeta.
To tutaj się poznałyśmy i po to jest to forum i ten portal żebyśmy tu pisały, a nie na fb bo tam każdy znajomy może poczytać. :dry:
Zakładanie kont fikcyjnych moim zdaniem też mija się z celem :dry:
GOSIA82 dobrze pisze...no bo to takie nasze miejsce na pisanie o kupkach, problemach, zaparciach, wszystkim, no i mamy maila takiego tylko naszego, że nikt inny nam się tam nie właduje.
I wracając do słów jety... ja też się nie pisze na fb. Miałam 2 lata temu i miałam przez niego więcej problemów niż to wszystko warte. Ludzie z mojego małego miasteczka są strasznie wredni i wszystko o każdym chcą wiedzieć, a to forum to dla mnie miejsce bezpieczne.
Musze Wam powiedzieć, że pisałam ze znajomą o tym pomyśle, to napisała mi, że one też mają grupe na fb (bo ona jest z lipcóweczek 2013) ale i tak częściej piszą tu na forum, bo po prostu tu im lepiej.

Takie moje zdanie. :)

11 lata 6 miesiąc temu #761052 przez Asiula315
Hej dziewczyny.... Co do forum to ja mimo tego ze mam fb...wole pozostać tutaj.... :) tu mi dobrze :)
Nutka....kurczę to współczuje.... Mysle ze szybko ci to zejdzie :)
Anitka90.... Mi na ostatniej wizycie a to było w 27 tyg. pani gin powiedziała ze dzidzia wazy 930 gram.... Tez mi sie wydaje ze to malutko ale ona mnie uspokaja i mowi ze potem zacznie nabierać na wadze....wiec mysle ze nie ma sie co martwić;)
A co do kleszczy to tu u mnie we Frankfurcie w lasach jest ich pełno.... Wczoraj sąsiad przyniósł 7 :ohmy: masakra......juz do lasu narazie nie wchodzę!
A co do gotowania to ja na dziś mam w planach leczo :) dawno juz nie jadłam...
Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761070 przez Nutka
Witam środowo :woohoo:

Po raz kolejny zamieszczam tabelkę.
Po ostatnich informacjach jakie nam przekazała Monisia100100 stwierdziłam że czas najwyższy dodać nową rubrykę :)
Prośba do Mam które jeszcze nie podały płci maluszka :) kochane czekamy na Was :)
Brakuje nam jeszcze imion maluszków, więc drogie Mamy mamy nadzieję że się z nami podzielicie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gosica po tym co opisałaś o "koledze" Twojego M dalej uważam, że niektóry ludzie to "ch...". Ale niestety debilizm Polsce sie szerzy. Głąb nie zdaje sobie sprawy z tego, że po pierwsze dostanie dyscyplinarkę (więc ze znalezieniem nowej pracy bedzie miec problem), czeka go sprawa w sądzie, jeszcze sie okarze że to nie pierwsze jego takie przewinienie (skoro od dłuższego czasu wynosił towar, wiec zapewne nie od dziś ma lepkie rączki)to najgorsze w tym wszystkim jest to, że może pogrążyć niewinną osobę. Nosz łeb bym mu urwała...
Niech M sie nie poddaje i nie da sie wkopać :)
Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie tej srawy!

Jutro jadę z M do Gdańska na warsztaty "Mamo to ja - Moda na bruszek".
Zobaczymy co ciekawego sie dowiemy.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #761112 przez monisia100100
witam dziewczyny

nutka u nas imię już dawno wybrane bo dla dziewczynki wiedzieliśmy od początku ciąży, ale postanowiliśmy ujawnić jak mała przyjdzie na świat, więc wybaczcie że zostawię to w tajemnicy i tutaj na forum. Obraza o to w rodzinie że nie wiedzą , no ale cóż ;) Termin porodu u mnie z om 4.12 a z usg 27.11, przy kolejnej aktualizacji poproszę o zmianę.

Niestety ja się jak niektóre dziewczyny nie pisze sie na fb, jakoś tez jestem anty nastawiona,

Czy zastanawiałyście się już na temat szczepień dzieci, nie wiem jak u was w szpitalach ale u mnie przed przyjęciem trzeba podpisać dok. czy wyrażam zdodę na te podstawowe, darmowe szczepienia czy też nie. Mam mętlik w głowie, nie wiem na co się zdecydowac , może te skojarzone. Każda położna , lekarz ma innezdanie na ten temat

11 lata 6 miesiąc temu #761124 przez Nutka
Monisia100100 a którą datę z tych co podałaś mam Ci wpisac??? :)

11 lata 6 miesiąc temu #761131 przez motylek270
anitka90 wcale nie wydaje mi się niska waga Twojego dzidziusia. Ono teraz dopiero zacznie rosnąć. Ma przed sobą 8 tygodni. Zresztą wiesz dla naturalnego porodu lepsze 3 kg niż 4 :) Ale ja tu o banałach.

Nutka z tą płcią i imieniem poczekaj do 16.10. Zaraz po usg prześlę Ci dane. Nie chcę podawać info niesprawdzonych. Daj znać jak tam będziesz po warsztatach, bo ja też się wybieram, ale u nas w Lublinie dopiero 21.10.

Jeta Ty jesteś z Puław. Mam dla Ciebie newsa. Może się wybierzesz. 13.10 w Puławach odbędzie się event Mamy sexy mamy dedykowany kobietom w ciąży i młodym mamom. Prowadzić go będzie K. Cichopek,a udział weźmie Maciej makowski. Kto to jest to nie wiem, ale poszukaj info może pójdziesz. Wyczytałam o tym w Mamo to ja.

11 lata 6 miesiąc temu #761132 przez Kristi
Hejcia :)

Widze że nie wszyscy rozumieją to co piszę... przecież ja nie mówie że mamy przejść na fb zamiast tu pisać tylko chodzi o to że tam informacje zawsze szybciej docierają bo jest łatwiejszy dostęp do fb niż do forum. Ja nikogo ie przymuszam kto chce wysyła dane i już dzięki fb wiem że np. Winka ma dzisiaj urodziny 100 lat kochana :kiss: :kiss:
Jeszcze raz powtarzam nie chce żeby forum ucichło z powodu fb tylko żebyśmy miały alternatywę na później jak będziemy w szpitalach.I podkreślam że ta grupa na fb jest tajna i tylko my możemy tam czytać i pisać :blink:

Nutka U nas też remont nie skończony dlatego jeszcze się nie zapisałam do przychodni nawet.(po przeprowadzce) :dry: Cały czas czekam aż mój się weźmie i skończy bo to tylko kafelki w łazience a łazienka mała więc to tylko jego lenistwo :dry:

anitka90 Napewno teraz zacznie więcej przybierać na wadze nasza malutka w 3tyg. przytyła 700g. i brzuszek ma takiej wielkości jak bym była w 33 tyg. i lekarz się śmiał i pytał czy mamy jakiegoś grubaska w rodzinie :silly: a ja mówię że tylko ja :silly: ale mówi że to może być normalne będziemy obserwować na następnej wizycie.

monisia100100 Ja jeszcze nie myślałam o szczepieniach jutro mamy zajęcia w szkole rodzenia to może coś się dowiem. Wiem że na pewno będziemy chcieli zaszczepić na mukowiscydozę i pneumokoki ale wiem że to jest płatne na pewno.

Pozdrawiam mamuśki :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka