- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
u mnie też pogoda taka smutna, pada cały czas

Mój maluch to już tak się wygina, że czasem aż mnie to boli, jak wepchnie stópkę pod żebra. Już się nie mogę doczekać, aż sobie go obejrzę, a wizyta dopiero 29...
a co do zgagi to od wczoraj nie mogę sobie dać rade, tak bardzo piecze, nawet rennie już mi nie pomaga.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Paradise cieszę się, że wszystko dobrze. Do maja szybko czas zleci

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jejku... a my zaraz za nimi przecież!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja już po zwolninieniu i od poniedziałku praca-ciężko było wrócić,tym bardziej,że zaległości mnóstwo-teraz pracuję do 3 listopada,potem urlop do 8 grudnia i macierzyńskie(z dniem wyznaczonego porodu).Znowu boli mnie brzuch-to chyba uczulenie na pracę

White-moj tak wywija w brzuchu,że nie daję rady czasem.A to po żebrach,a to to pęcherzu,nie wspomnę o tym,że od trzech miesięcy prawie nie śpię-na początku jakoś wytrzymywałam,ale powoli zmęczenie bierze górę i słabo mi,czasem mam wrażenie,że zemdleję.
Co do paznokci to podobno prawda,że położne każą nie obcinać przez trzy tygodnie,ja raczej nie będę tyle czekać.Noworodki mają bardzo ostre paznokcie i robią się im zadziorki,więc mogą się podrapać,a nie wyobrażam sobie trzymać dziecko w rękawiczkach przez trzy tygodnie.
W poniedziałek zaliczyłam szczepionkę przeciw krztuścowi,polio i tężcowi,tu dają już matce pierwszą dawkę.Dostałam też kalendarz szczepień-rotawirusy są pitne-dobrze-jedno ukłucie mniej.
Dziś zaliczyłam małe zakupki: w sklepie kosmetycznym ofertę mamy 3 za 2,zakupiłam resztę kosmetyków,a także paczkę pampersów-zapisałam się do ich klubu i w prezencie dostałam torbę(mata do przewijania w środku,parę kieszonek),nic nadzwyczajnego,ale jak za darmo to nie ma co narzekać).
Nutka-nie strasz mnie z tymi ruchami po 30 tygodniu,ja i tak przerażona jestem.Moja córcia mało się ruszała w brzuchu,czasami to musiałam nią potrząść,żeby się upewnić,że wszystko ok.Faktycznie była bardzo spokojnym dzieckiem.A synuś to masakra,nogi wystawia gdzie może,aż się boję jakie to dziecko będzie...

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Winka_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
U mnie to zazwyczaj corcia kopie w nocy no i czesto ma czkawki az caly brzuch mi podskakuje. Juz coraz ciezej wstac mi z lozka a tu jeszcze zostalo tyle czasu!
karbon to masz termin przesuniety jak ja:) Jakos na 10 grudnia chyba ze 4 mamy maja termin, dobrze bo bede wiedziec ze nie tylko ja przez to przechodza, no chyba ze wczesniej cos sie wykluje albo bedzie troche przenoszona ciaza.
Ja jakos ostatnio rozmawialam z mama i mi wspomniala ze bedzie najmlodsza w swoim roczniku. W sumie rzeczywiscie jak styczniowki juz maja po 10 miesiecy a u nas dopiero sie zacznie to wydaje sie ze to taka przepasc

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

motylek ja bym tyle na pewno nie wytrzymała w niewiedzy co do płci, poleciałam na dodatkowe usg jak się nasza złośnica nie chciała ujawnić

Paradise zdarza mi się zaglądać na majówki, żeby podczytać co tam u Ciebie nowego

anitka90 a ja myślałam że tylko jedna listopadówka się już rozpakowała, serio jest ich więcej

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

WhiteBlackberry my zdecydowaliśmy się na ten wózek ze względu na dużą gondolę, żeby mały miał w niej dosyć miejsca i kilka innych rzeczy, jak gondola z funkcja kołyski, podnoszone oparcie gondoli, pasy do przenoszenia gondoli

JustaAA i motylek270 dajcie znać jak po wizycie

Natala nasz mały ważył na ostatniej wizycie 1670g to był 28 tydzień 4 dzień, wg lekarza jest dość duży
Nutka szybkiego powrotu do zdrowia, mnie kilka tygodni temu tez próbowała choroba zaatakować, ale się jej nie dałam

WhiteBlackberry
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Moja drobniutka, w 26+6 tyg. mieliśmy wizyte to ważyła 950g.
Właśnie dla nas też ta gondola jest mega plusem

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A mały spory, korzysta ze wszystkiego co mu tam dostarczam, ale może teraz przez moją dietę trochę zwolni

- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Już wole sikać podczas porodu niż z cewnikiem się męczyć...
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
mała ja do niedawna codziennie oglądałam porodówkę na TLC ale stwierdziłam że to nie ma sensu bo w Polsce nie ma co liczyć na taką opiekę