- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kurcze, bo ja kompletnie nie w temacie jestem i nie wiem zupełnie nic na ten temat. Co trzeba zrobić? Co mam po prostu pójść do przychodni, powiedzieć, że jestem w ciąży i zapytać czy mogę sobie wybrać położną/pielęgniarke środowiskową czy co? O co w tym wszystkim chodzi?
anitka90 Albo Lays Fromage... mmm aż ślinka mi cieknie no
Ale myśle, że jak zjem kilka chipsów dzisiaj to nic się nie stanie, co?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
JustaAA niestety bywa ze i mnie dokucza bol plecow. Plus klucie w zebrach czy jakos tak w tej okolicy ale tonjuz mam na co dzien
WhiteBlackberry szczerze mowiac tez czasem odnosze takie wrazenie czytając Twoje posty
motylek270 ja juz jestem zapisana do takiej poloznej akurat z osrodka do ktorego jestm zapisana wiec nie mialam z tym problemu.Czekam teraz na tel od niej bo miala dzwonic jak sie czuje itd.Przesympatyczna babka mi sie trafila wiec jestem zadowolona
Anitka90 oooo matkoooo ale mi smaka narobilas na te laysy
Nutka lez,lez i chuchaj na siebie i dmuchaj
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Najwidoczniej takie z nas Krojzolki
Teraz wszystkie Lays'y będziemy wpierdzielać bo każda każdej smaka narobiła haha
Te ciążowe zachcianki są straszne
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
anitka90 Do soboty chcesz czekać?
Ja tam dzisiaj się skuszę na chipsy
Jak tak kuszą to co zrobić
Gosica Hahahahaha no nie dam rady! Ja też mojego wysyłam po zachcianki bo mi się nie chce!
Czytasz mi w myślach
Oj u mnie nie ma mocnych...jak już mam zachcianke to muszę ją spełnić
- JustaAA
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Gorzej tylko jak okaże się że to chłopczyk bo poprzednio lekarz powiedział że na 80% dziewczynka....więc zasze zostaje te 20%...
Nie wiem jak wy ale ja to ostatnio ciągle bym spała....jak na początku ciąży.
Nie wiem czy to przez ta jesień i szarą pogodę za oknem czy tak już musi być...
Ale po obiadku zawsze obowiązkowy sen jak przedszkolak he he he...
- j_kamilka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Co do pysznosci, fastfoodow i chipsow, jemy je z umiarem, ale zdarza sie. Wszystko dla ludzi. Na zegarze wagowym 6kg do przodu, a to 34tydz. W pierwszej przytylam 9kg.ale to nie najwazniejsze, najwazniejsze, aby dzieciaczki byly zdrowe, my i takprzy karmieniu wszystko zgubimy.
Tutaj w Uk, wychodzi sie po 12h od porodujesli nie ma komplikacji i dzidzia zdrowa, wiecpolozna, badz srodowiskowa przychodza praktycznie. CODZIENNIE. Pozniej to tylko jakie badania robia np. na sluch, przesiewowe. Takze z jednej strony fajnie, ze dochodzi sie do siebie w domku.
My dalej prowadzimy aktywny tryb, a mienowicie z coreczka 2 razy w tyg basem, codzienne spacery na plac zabaw, zjezdzalnie, dodatkowo w domu zabawy, takze nie ma czasu na lezenie do gory brzuchem, a szkoda :/
Miewam skurcze bh juz chyba od 25tc i bol brzucha jest na pozadku dziennym, ale pamietam, ze z corcia bylo podobnie, takze nie martwie sie na zapas, oby tylko wody nie odeszly w jakims miejscu publicznym hehehe. Milego dzionka
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Wreszcie udalo mi sie nadrobic moje zaleglosci.
Dzisiaj sie obijam w pracy i spedzilam prawie caly dzien na czytaniu Was.
Pszepraszam ze bede odpowiadala ogolnikowo.
Czas leci jak szalony i do porodu zostalo nam coraz mniej czasu.
My wczoraj bylismy u lekarza i nasz niunius wazy juz 1.8kg i wszytko jest z nim dobrze, ze mna zreszta tez. Nastepna wizyte mamy za 3 tyg czyli w 36 tygodniu i lekarz stwierdzil ze pozniej moze sie juz dziac wszytko - w sensie ze mozemy juz rodzic......szok
Moj synus to tez jest mala wiercipietka i daje mi czasami popalic tak ze ciezko chodzic. Moj brzuch czesto ma kwadratowy ksztalt to maly pokazuje nam rozne czesci swojego cialka.
Ostatnie kilka dni mielismy kiepskie bo maly byl super aktywny a przy kazdym kroku moj brzuch twardnial. Poki co od dwoch dni czuje sie lepiej ale to chyba dzieki temu ze po powrocie z pracy uskuteczniam glownie lezenie na kanapie.
Wracajac do pracy to od siedzenia tyle godzin moje stopy puchna okropnie i dzisiaj sobie nawet sciagnelam buty bo juz mi jest niewygodnie. Poki co wciaz jest cieplo i chodze w sandalkach ale pozniej chyba pozycze sobie buty od meza
Ja tez ogladam porodowke na TLC i zazwyczaj placze jak tylko jakis bobasek sie urodzi.
Zaraz jeszcze sprawdze naszego maila i wysle Wam zdjecie mojego wielkiego brzuchola.
Buziaki
- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Przed porodem jeszcze musze sobie wybrac pediatre i praktycznie z kazdym pytaniem czy problemem zwracam sie prosto do niego.
Ja jeszcze oczywiscie takiego nie mam wybranego.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
WhiteBlackberry - "W oczekiwaniu na dziecko"
JustAA - ja też ostatnio jestem senna i bardzo mi źle z tym, że nie mogę sobie urządzić popołudniowej drzemki - akurat jestem w pracy.
Marta82 - ja też kończę ze łzami w oczach jak bobo na świecie
Właśnie u mojego też jakieś duże jajeczka mi się wydawały
Śmieciowe jedzenie czasem mi się zdarza... Ale dużo rzadziej niż przed ciążą.
Co do położnej - można sobie wybrać samemu, nie trzeba iść do tej z Twojej przychodni. Każdej kobiecie przysługuje bezpłatna zmiana położnej dwa razy w roku. Położnica i noworodek mogą, ale nie muszą podlegać tej samej położnej. Wyczytałam też, że od 21 do 31 tc przysługuje 1 wizyta tygodniowo a po 32 tc już dwie w tygodniu. Wszystko na fundusz.
Ja dziś napisałam do jednej położnej, okaże się, czy nie jest za późno by jeszcze się spotkać. Tym bardziej, że jak się okaże, że będę miała szwy, to położna też je ściąga. No i ktg zrobi, coś doradzi zawsze. Świadczenia są bezpłatne – refundowane z NFZ, realizowane są u pacjentek ubezpieczonych, które zdecydowały się przejść pod opiekę położnej.
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Tez muszę się wybrać do przychodni opytac się o ta polozna, moze jakas szpitalna tam pracuje a po drodze wstapie po Lay'sy zielona cebulka, taka ochotę mi na nie narobilyscie