- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
anitka90 kieliszek wódeczki - dobre
Natala mi babka od laktacji kazała przystawiać małego co 1,5h w dzień i w nocy i potem jeszcze odciągać laktatorem. Pić dużo i jeść od 6 rano do północy, małe porcje a często.
A ja nie wiem co z naszym Filipem. Często płacze, nie poleży sam spokojnie ani chwili. Często się denerwuje, napina. Pomaga tylko noszenie. Aż się boję co to będzie jak mąż pójdzie za tydzień do pracy. Jak ja sobie dam z nim radę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ostatnio też mam problemy z karmieniem bo Szkrabik jak tylko zaczyna jeść to słychać jak się przelewa w brzuszki i od razu jest krzyk, zaczyna się prężyć, stękać, wiercić a w konsekwencji się denerwuje i przestaje jeść. Mleko mam na pewno. Chyba coś znowu z brzuszkiem, bo tez jak tylko dostaje cyca to robi kupę a już od dłuższego czasu robiła tylko 3 dziennie. Ech jutro chyba lece prywatnie do lekarza, niech obejrzy naszego Skarbka dokładnie.
A dziś byłam w szoku malutka spała od północy do 6.20 Szkoda tylko,że tak późno zasypia.No właśnie o której godzinie Wasze pociechy zasypiaj w sen nocny ? bo moja to najwcześniej o 23 ;/ kąpiemy ją ok 19 i potem musi być ciągłe trzymanie na rękach do tej 11 bo jak tylko odłożę do łóżeczka, łóżka zaczyna się wybudzać i płakać.
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale co najważniejsze zostajemy na razie w domu za tydzień szczepienia i czekamy na delikatne skutki uboczne, czyli biegunkę, po podaniu, bo to prawdopodobnie niszczy florę w jelitach i może cos się w tym naszym brzuszku ruszy. Te ich teorie jakieś dziwne, ale najważniejsze aby pomogło.
Agacior dzięki za słowa. Pewnie lepiej gdyby małej zrobili te badania, ale u takiego małego dziecka prześwietlenie to nic dobrego, a najbardziej poję się podania narkozy do pobrania biopsji z jelita, cały czas tylko modlę się aby nas to ominęło.
A moja Lilka tak jak Igusia chodzi spać około północy , pierwszej , kąpię ja tak o 19/20 no i trzeba nosić bo jest straszny krzyk aż do uśnięcia, ale dziś mi spała do 5 rano więc sama się wyspałam, później pojadła i pospała jeszcze do 9.30
mała82 karmienia co 1,5 godz to chyba przy większości dzieci raczej nie realne, Lila jak zacznie cycać to potrafi spokojnie godzinę ssać, nie miałąbym nawet jak siku zrobić
Wiem jak jest z noszeniem i współczuję, też bałam sie zostać sama ale trzeba było dać radę , chociaż nie powiem że nie jest ciężko, trzeba wybrać niejednokrotnie czy zrobic sobie herbatkę, pozmywać, nastawić pranie, ale cos za coś. trzymam kciuki
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
No wlasnie z tym pokarmem jest tak ze nie mam go az tyle co by laktatorem sciagac bo jak przystawie do laktatora cyc to ledwo co kapie,musialabym ręką a i tak szalu nie ma,a znow nie jest go az tak malo.I musze malego dokarmiac od czasu do czasu.Poza tym on jak pisalam je na raty i to jest meczace bo juz sie wydaje najedzony,czy to z butelki czy to z cycka a za chwile chce jeszcze.Moze sie mu unormuje.
Monisia100100 ja daje wit k+d mam to w jednej kapsulce tak mi w aptece polecili.
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Agacior mój Jaś chodzi spać o 21.30 albo 22.00. Potem z dwa razy się budzi do rana.
Dziś zaryzykowałam z łóżeczkiem. Tzn. chciałam zobaczyć czy syn się przyzwyczaił do spania ze mną i na szczęście nie było problemu do 4 spał u siebie. Potem go zabrałam bo miał strasznie nos zapchany i wolałam mieć go przy sobie. Oczyszczałam nos jak spal.
monisia ja daję k+d bioaron 2 w 1 i oprocz tego witaminy multicebion
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gosica-nasz Jasiek na początku też wisiał non stop na cycku,ale to minęło,teraz najada się w 10 minut.Oczywiście chciałby wisieć na cycku,żeby pospać,ale staram się go odrywać,żeby mu to w nawyk nie weszło.
Natala-po prostu przystawiaj jak najczęściej,nie licz jak często i nie patrz czy dzidziuś mocno głodny-po prostu wykorzystuj każdą okazję.Nasz Jasiek w pierwsze dni cały czas wisiał na cycu-przez co naprodukował mi tyle mleka,że doszło do ogromnego nawału,który skończył się zapaleniem piersi i antybiotykiem-Tobie oczywiście tego nie życzę,ale to pokazuje,że dziecko jest najlepszym 'laktatorkiem'.
Monisia100100-ja miałam tak samo.Już tylko plamiłam,a tu nagle takie skrzepy i krew zaczęły leciec od nowa.Teraz już lekkie plamienie tylko
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do przystawiania co półtorej godziny dziecka do piersi to tak zalecała mi położna na rozbudzenie laktacji. I robić tak przez 1-2 dni. Wtedy nie ma się jeszcze tyle mleka w piersiach zeby karmić długo
Ja to się zastanawiam czy na toalete bede miala chociaz czas jak maz pojdzie do pracy przy tym naszym nerwusku.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gosica a próbowalas elektrycznym laktatorem? ja najpierw uzywalam recznego a potem zainwestowalam w elektryczny i jest roznica!
motylek270 tez zaczelam zastanawiac sie nad chusta. A jaka kupilas i czy sama ja wiazesz czy musi ci ktos pomoc?
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Hej Monia.. Fajnie że do nas zawitałaś.. pewnie że pamietam..Faktycznie mała się pośpieszyla ale ważne że zdrowa i wszystko dobrze tak sama robię zdjecia.. Czasem mąż tylko od razu się przyznam że ja sie trochę fotografią zajmuję, co prawda sesja dziecięca to dopiero raptem druga moja ale zawsze trzeba zacząć od czegoś..
- anulka27
- Wylogowany
- gaworzenie
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Motylek mój maluszek też przespał sam całą noc, tzn od 23 do 7 rano, później już go wzięłam do siebie
Dziewczyny piszecie, że tak dużo pokarmu potraficie odciągnąc, ile czasu zajmuje wam odciąganie ?