- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ile Wasze maluchy jedzą posiłków mlecznych dziennie? I ile to jest w ml?
Ale upał, ledwo żyję!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Asiula - u mnie Ola wciąż prawie tylko na cycu i jest ok, my wprowadzamy stałe bardzo powoli. Ale dzieci są różne...
Mała82 - u nas Tula sprawdza się znakomicie, jest naprawdę wygodna i dla nas, i dla Oli (często ją w nim usypiam). Widzę bardzo dużą różnicę pomiędzy nim a nosidełkiem nieergonomicznym - mam dużą dyskopatię w lędźwiowym, a w Tuli nie odczuwam bardzo ciężaru (a Olka ma już pewnie ok. 9kg). Używamy już bez wkładki niemowlęcej. Myśleliśmy o Manduce, bo też bardzo dużo dobrego słyszeliśmy, Tulę wybraliśmy, bo polska

Gosica - a może to przez upał?
A u mnie @ jak nie było, tak nie ma. Nie tęsknię

A u nas Ola jakby przyspieszyła. Jednak musiał być skok, bo w ciągu paru dni zaczęła mocniej gaworzyć, usiadła, teraz już siedzi bez oparcia i jak się przewróci, to wraca do pionu, poza tym cmoka, kląska sobie jak konik.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Kristi ale Martynka dużo mówi. Moja Lilka to kracze jak wrona

mała ale Ty masz dobrze z tym mężem. Z jedzeniem to cały czas eksperymentuje, zmniejszam, zwiększam zmieniam godz, itp. na chwilę obecną wygląda to tak od kilku dni.
4,30/5 180ml mleko mm + kleik około 3 łyżki
8,30 kaszka na wodzie wypija około 160ml.
12 obiadek i tu jest krzyk jak dobrze idzie i ma Lilcia dzień to zjada 2/3 tego większego słoiczka z hipp
15,30 150/180 ml mm + kleik 3 łyżki
18 owoce lub jogurt z owocami
20,30 240 ml mm + kliek
w nocy woda i w ciągu dnia cyc tak ze trzy razy
i tak wszystko oprócz obiadku i owoców je z butelki, przy próbach jedzenia łyżeczką to jest wrzask płacz
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mój mały zjada:
6:00 - 180ml mleka
9:45 - 180ml mleka
13:30 - słoiczek i też najwięcej 2/3 tego dużego słoiczka
17:00 - deserek
21:00 - 180ml mleka
i w ciągu dnia i nocy dużo wody
I tak się zastanawiam czy to nie za mało, czy może dołożyć jeszcze jakiś mleczny posiłek?
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

O podły losie,dlaczegóż mi poskąpiłeś takiego męża jak Twój Mała82

Szymkowe jedzenie przedstawia się tak
3-4 -180ml mm
8- 180ml ml z kaszka z glutenem
11.30- zupka ok 200ml plus herbatka
15.30-180ml mm
18-owoce lub gęsty sok
ok 20 -180 ml mm zagęszczonego kleikiem lub kaszka
Zaczynam też w ciągu dnia mu pomału zagęszczać wszystkie posiłki, a w nocy dostaje wodę jedzenie się należy nie wcześniej niż po 3

Nie przejmuj się jeśli je przynajmniej 3 posiłki mleczne to jest ok,tak lekarz powiedział

Kristi Mój to jeszcze jak mu się nie chce bawić z małym to siądzie z nim przed tv i zadowolony,a to że dziecku wzrok psuje to nie ważne.Z resztą w ogóle tv to jego największe hobby.To dużo mówi.U nas tylko po swojemu sobie gada.
Brukselka może i przez upał.Już sama nie wiem,na szczęscie chwilowo spokój,tylko delikatna wysypka,ale to potówki mogą być
Monisia100100 a jaki ten jogurt Lilce dajesz?
My dziś wybieramy się na szczepienie,zobaczymy co z tego wyniknie,czy zaszczepią czy znów przesuną.Poza tym mam pare pytań do doktora o wodniak na jąderku bo miał Szymek,o krótkie wędzidełko pod językiem bo też mieliśmy skontrolować.Chyba muszę sobie zapisać te pytania;)
A mój Ł. pojechał się o pracę pytac,znając życie to będzie lipa bo nawet jakby coś było to on się boi ryzyka tzn że zwolni się, a tam popracuje te 3 mies i umowy nie przedłużą a żyć za coś trzeba.Ciekawa jestem co mu powiedzą

Miłego dnia
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

W końcu urlop... Wrocilismy z wyjazdu, wczoraj lalo cały dzien wiec się zapakowaliśmy i wróciliśmy, a w Gdyni...skwar i ani kropli deszczu od 3 dni... A byliśmy tylko 70 km dalej..
Jest tu jeszcze jakiś maluszek co nie siedzi ? Marysia dopiero zaczyna udawać komandosa... Niby każde dziecko swoje tępo ma ale fajnie tak czytać i widzieć, ze Wasze juz nawet za rączki chodzą... Ciotka męża opowiadała, ze on tak późno wszystko robił, wiec może to genetycznie

Z nowości, zaczęła rączki wyciągać do mnie, męża i mojej siostry

Na wyjeździe była z nami o tydzień młodsza od Marysi Lenka , jak to dzieci mogą być różne... Nasza taka spokojna, opanowana, cicha a ta to mały diabełek

Co do męża to też nie mogę narzekać, teraz mamy urlop i się zmienimy nocnymi dyżurami przy małej , raz on raz ja i tym sposobem dzisiaj spalam 11 h z jedną przerwą na siku

Bruksela o ile dobrze pamiętam, to mieliście rehabilitację z małą, jeszcze chodzicie ? My najpierw dostaliśmy siekorwanie, pierwszy wolny termin po 2 miesiącach, gdzie pani stwierdziła, ze wszystko jest ok, kontrolne odesłała jeszcze do głównej od rehabilitacji a ta stwierdziła, ze mamy dalej chodzić, i znowu czekany przeszło miesiąc...
Mieszkanie juz mamy jedno na oku, niestety 2 pokojowe ale u nas ceny są kosmiczne bo stan deweloperski na obrzeżach miasta, ok 4 500 tys na metr2. Zdecydowalismy się na blok z 2008 roku, mieszkania zadbane, teraz będziemy negocjować cenę

Pozfrawiamy urlopowo, w wolnej chwili znajdę jakoąś wakacyjną fotkę dla ciotek forumowych

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosica my tv nie mamy. Tzn telewizor mamy podłączony pod komputer, ale telewizji nie mamy więc ten problem mamy z głowy

Brukselka no to chyba też się zdecyduję, nasz mały ma coś ok 8,5kg i noszenie na rękach robi się coraz bardziej męczące. A myślisz, że jak długo będzie można jej poużywać? Dużo większe dziecko zmieści się w tym nosidełku?
Natala Ty kobito się ciesz, że Twojej małej nie spieszy się tak do siedzenia i chodzenia. Teraz nie mogę spuścić z oka małego, jest co za nim biegać i pilnować, żeby nie załatwił sobie kolejnego guza!!
motylek270 No nieźle!!! Mój diabełek za to zafundował mi dwa zadrapania na twarzy!
Zrobiłam zakupy w smyku, ostatnio bardziej cieszą mnie ciuszki dla małego niż dla mnie

Dzisiaj wybieramy się na kontrolne ważenie i mierzenie, bo niby mały wydawał się za mały naszej pediatrze. Mam nadzieję, że się myliła

Dziewczyny ma któraś z Was stoliczek z Fishera? Właśnie przeglądam i chyba zamówie... Taki allegro.pl/fisher-price-aktywny-stolicze...lik-i4373489567.html
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
mała82 - teoretycznie do 20 kg, jak dziecko jest duże, można dokupić coś takiego: www.babytula.pl/products/free-to-grow-nos-dluzej
albo przesiąść się do Toddler (chociaż ja nie widzę między nimi różnicy). Na zdjęciach w necie widać całkiem spore dzieci. Inna sprawa - byłabyś w stanie nosić 20-kilogramowe dziecko dłużej niż, powiedzmy, pół godziny? Ja niestety nie.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Czy Wy jakoś specjalnie zachęcałyście swoje dzieciaki do siadania? ćwiczyłyście z nimi?
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A ja z innej beczki. Jakie zabawki kupujecie dzieciom, które siedzą? Szukam czegoś "edukacyjnego".
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
motylek270 ale miałaś przygodę... jak widać trzeba uważać nie tylko na dziecko ale i na siebie

mała82 też wolę już kupić coś małej niż sobie, a ciuszków już ma tyle, że układać nie mam gdzie a niektóre nawet nie ubrane razu...
monisia100100 co za baby... moja w przychodni piertwsze co pyta się czy mnie coś niepokoi bo to ja znam najlepiej swoje dziecko a nie ona.. ciekawe co zrobviła z tą szczepionką bo to odpłata była? aaaa gdzie kupiłaś ten kapelusik dla małej co ostatnio wstawiłaś zdjęcia na fb? jest boski

Nefri już myślałam, ze tylko moja jeszcze nie siedzi, tzn ona siedzi w krzesełku, na kolanach , ale jak ją posadzę żeby siedziała sama to po sekundzie spada... chyba musimy uzbroić się w cierpliwość... tak jak pisze Mała pewnie jeszcze będziemy z utęsknieniem te czasy wspominać