- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dominia napisał:
Sylwka powinnaś zostać ukarana
tyle czasu się nie odzywałaś, że czasem zachodziłyśmy w głowę co się z Tobą dzieje
dobrze, że już jesteś
Natalka nie przejmuj się ja dla siebie jeszcze nic nie mam
Anoda dziękujemy za radę
A tu niepozowane przed wigilią Mężuś mój bawił się aparatem podczas kiedy ja zakładałam sobie kolczyki![]()
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wiem wiem

Madlen już zostaję

Mrufka a będzie jak na razie nic się nie dzieje jedynie d-dimery szaleją zamiast spadać i dostałam większą dawkę clexane ale u ciebie widzę jakieś komplikacje się wdały i leżysz? Co tam się podziało?
Co do jedzenia po porodzie to mój tata cały czas powtarza że nie wolno pieprzu bo mama jak mnie karmiła to dodała troszkę do rosołu i mieli całą nockę z głowy nie dałam im spać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Madlen sliczny pajacyk.co do diety na poczatku to jadlam chleb z maslem,wedlinka drobiowa,zupy na rosole i mieso z rosolu..ble gotowane...parowki chyba cielece i tyle...wiec sobie chetnie spisze ta rozpiska co podala bananamana bo wszedzie pisza ze nic nie wolno bo malucha brzuszek boli...dopiero jak w 4 tyg mlody dostal tej sepsy i stracilam juz zupelnie pokarm i zaczelam normalnie jesc to zniknely placze,frustracja,mega przemeczenie bo na takiej diecie to ledwo nogami ruszalam.a najlepsze jest to ze ponoc my slodkie mamy mamy jeszcze ten cukier kontrolowac do 6 tyg po porodzie...ciekawe jak mialabym jesc surowe warzywa i karmic...hehe...paranoja...wiec chetnie przeczytam kazda wskazowke o bede mogla jesc..
Mrufka i Jadzia jeszcze chociaz po 10dni dacie rade...i odzywac sie czesto...zebysmy wiedzialy co u Was
Domina ile przytylas?????chyba zartujesz....ja przytylam z 8 przed dieta a teraz wydaje mi sie ze na diecie jeszcze z pol kilo...moze kilo...sie okaze jak mnie zwaza w ktoryms szpitalu.sliczna fotka...laska z Ciebie jak nic
Mi narazie nic nie puchnie ale to efekt diety.bez diety mialabym juz plus nastepne 8kg jak nic i wtedy napewno juz by cos puchlo...ale w nocy juz obolala jestem tak samo jak Wy.wchodze tez w etap ze mi duszno...noi w koncu ja tu jestem chyba z najmlodsza ciazza wiec wszystko przedemna;)
Monia dobrze ze zamiescilas linki...becik fajny bo wiazany.ja dla syna mialam z kokosem super bo sztywny ale nie wiazany a moj maly sie mega rozkopywal i rozek sie rozlatywal...wiazal

Jeszcze 15min zmierze cukier i kawusia..

- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Sylwka dasz radę z tym clexanem trzeba tylko technikę własną opracować i potem to już nawet siniaczków nie ma. Ja sobie robię zastrzyki już drugą ciążę.
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Oprócz tego wszystko w porządku, łożysko st. II, wszystkie parametry w normie.
A najważniejsze to, że wreszcie się odwrócił główką w dół!!

oglądam ten program w TVN, ta jedna powiedziała że wolałaby nie urodzić dziecka gdyby wiedziała że tak będzie wyglądać. oby jej dziecko nigdy tego programu nie obejrzało

- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*

Z tą dietą po porodzie to wydaje mi się, że trzeba ostrożnie i samemu sprawdzić co możemy a czego nie. Moja koleżanka urodziła w maju synka, mały ma prawie 7 miesięcy ale nawet teraz jak zjadła kapustę i go nakarmiła to miał problemy z brzuszkiem.
Sylwka kochana zawsze możesz się nam wyżalić jesteśmy tu po to żeby się wspierać

Jak narazie przytyłam ok 12 kg. Nie wiem jak długo będę mogła karmić piersią bo tak jak Madlen w pracy nie będę miała możliwości odciągania.
Zaczął się okres strzelania petardami mój pies już za kanapą siedzi

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Domi ja też tak mam czasem, jak się dobrze wschłucham, takie jakby lanie wody, pstrykanie nie wiem jak to nazwać

bananamana dzięki za fajne rady co do diety przy karmieniu, bardzo ciekawe:) muszę sobie to zapisać

Coralowa to widzę że mamy podobne terminy

Dominia wyglądasz bosko figurantko:)
- vini-miki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jadzia, Mrufka jak ja bym chciala do was dolaczyc, zeby juz sie cos zaczynalo dziac, zebym chociaz miala jaki sygnal, ze to jednak wczesniej bedzie, a nie pozniej jak w dwoch pierwszych ciazach.
Dzisiaj mialam wizyte, ale sie tylko wkur...., bo mnie baba olala. Obiecala ostatnim razem, ze dzisiaj zrobimy pomiary dziecka, i gowno, nawet usg nie zrobila. Centymetrem zmierzyla brzuch kuzwa, 36 cm. Ale z dobrych nowin, to Zuzia sie przekrecila, jest juz glowka na dole. A ta polozna jakas nie dzisiejsza byla, nie dosc, ze przyjela mnie stazystka, to jeszcze tak na odczepnego wszystko. Ech, dobrze, ze to ostatnia ciaza, bo normalnie sredniowiecze tutaj.
Zebra mam zmasakrowane, ale mala ma pod nimi stopki

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*
Madlen tylko się zachwycać, śliczności małe

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

u mnie wszystko w porzadku. Wczoraj po tym jak napisalam do was posta umieralam przez caly dzien z powodu bolu glowy po tych tabletkach co mi daly w szpitalu i ktore mialam brac w domu na powstrzymanie skurczow. Myslalam,ze zejde...taki bol,ze az mnie na wymioty zaczelo ciagnac

Satine wg mnie to masz wysoko brzuszek

Mrufka musimy wytrzymac jeszcze...damy rade wierze w to

Dominia wygladasz przecudnie

Coralowa witam cie serdecznie

Chomiczka bardzo sie ciesze ,ze z maluszkiem wszystko dobrze

Banananama dobre rady

Sylwka dobrze,ze sie odezwalas .Martwilysmy sie o Ciebie.
Co do koszulek to ja tez kupilam taka z kieszonkami i rano budzilam sie z cyckami na wierzchu

Dzisiaj mi przyjdzie wozek! Juz sie nie moge doczekac.

Pewnie zapomnialam o kims bo tyle postow mialam do nadrobienia.

Madlen ale sliczniutki!!!

Vini to podobnie jak i tutaj...sredniowiecze. Mnie tez szlag trafia.Jak bylam w szpitalu prawie 6 godzin to nikt mi nie zrobil usg i nie sprawdzil lozyska i wod

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Ja odebrałam badania .. i chyba mam wyniki jak dziecko

Byłam w tym dzidziusiowym sklepie po czym wyszłam tylko z dwoma pieluszkami flanelowymi

Jadzia dobrze, że jeszcze Hubuś kręci się w brzuszku

Madlen ale ma kształtną bródkę i usteczka

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dominia wyglądasz cudnie w tej ciąży
Bananamama dziękuję za cenne rady dot. karmienia
Domi mi też sę od jakiegoś czasu coś tam przelewa, chlupocze, piernik wie, tak śmiesznie, szczególnie jak się zginam

Chomiczka ale te dzidziusie rosną

Madlen słodki jak przysłania buzie rączkami

Vini a masz normalne 28 dniowe cykle czy dłuższe?
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Bananamana chyba rzeczywiście dieta lekkostrawna lepsza. Nam położna mówiła, że na szkoleniach ich uczą, że młode mamy mogą jeść wszystko, ale właśnie z doświadczenia mówiła, że to nie tak do końca i właśnie lepiej unikać ciężkostrawnych, wzdymających no i tych typowo niezdrowych-fast foodów, czipsów (właśnie wsuwam), napojów gazowanych.
A z karmieniem to mówiła, że przeważnie początki są ciężkie, że brodawki muszą się przyzwyczaić, ale po kilku dniach jest dobrze. Mówiła by smarować kroplą własnego mleka i wietrzyć po 15 min kilka razy dziennie.
Dominia ładnie wyglądasz. Co do karmienia, to moja mama mówi, że kuzynka się nie krępowała karmić. Ja pewnie będę starała się wychodzić albo jakoś przykrywać. Pamiętam jak byliśmy kiedyś u koleżanki z zespołem, ona karmiła i nawet przy chłopakach się nie krępowała. Dla mnie to też takie jest, że nie wiadomo co zrobić ze wzrokiem w takich momentach. Jest to jednak coś naturalnego i okaże się po porodzie jak będę traktować piersi i ich pokazywanie przy karmieniu innym.
Chyba też podczytam styczniówki:)
Chomiczka chyba nie aż taki pulpecik, bo innych maleństwa na tym etapie też tyle ważyły a nawet więcej. Najważniejsze, że wszystko ok. Oby mu zostało tak, że chce ciągle spać

Vini-miki szkoda, że nie zrobili tych pomiarów. Ale z Zuzią ok i to najważniejsze. A miałaś nam wstawić fotkę szopki, którą robiłaś z synkami?
Madlen słodki Mały i takie usta ma wyraźne:) i tak rączką się zasłania. a w końcu macie już imię?bo nie pamiętam, czy pisałaś.
Była u mnie koleżanka...taka bliska, choć rzadko się widujemy (trzeci raz w ciąży, a mieszkami 5 min na pieszo od siebie). Mówiła właśnie, że ona nie chce mieć dzieci, bo je trzeba ciągle przebierać, wiecznie się martwić z kim zostawić i w ogóle:)
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-