BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #509683 przez sylwka727
Anoda coś tam kupuję w różnych rozmiarach ale boję się jeszcze układać w pokoju narazie w salonie wszystko jest...

dominia napisał:

Sylwka powinnaś zostać ukarana :ohmy: tyle czasu się nie odzywałaś, że czasem zachodziłyśmy w głowę co się z Tobą dzieje :) dobrze, że już jesteś :)

Natalka nie przejmuj się ja dla siebie jeszcze nic nie mam :lol:

Anoda dziękujemy za radę :kiss:

A tu niepozowane przed wigilią Mężuś mój bawił się aparatem podczas kiedy ja zakładałam sobie kolczyki :blink:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiem wiem :blush: :blush: ale cały czas smęciłam tu a potem wpadłam w jeszcze gorszy nastrój bo w wigilię chłopcy kończyli by roczek 2 dni później była 1 rocznica śmierci Mateuszka [*] i tak nie za ciekawie był i nie chciałam wam psuć świątecznego nastroju

Madlen już zostaję :kiss: wszystko by było gdyby nie te zastrzyki czasami wpędzają mnie w podły nastrój już prawie jest ok ale nieraz trzymam tę strzykawkę i ryczę

Mrufka a będzie jak na razie nic się nie dzieje jedynie d-dimery szaleją zamiast spadać i dostałam większą dawkę clexane ale u ciebie widzę jakieś komplikacje się wdały i leżysz? Co tam się podziało?

Co do jedzenia po porodzie to mój tata cały czas powtarza że nie wolno pieprzu bo mama jak mnie karmiła to dodała troszkę do rosołu i mieli całą nockę z głowy nie dałam im spać :lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #509692 przez kasia123m
Sylwka powinnas dostac spory opierdziel za nieodzywanie sie...a na zly humor trzeba sie wyzalic nam i napewno bedzie lzej..

Madlen sliczny pajacyk.co do diety na poczatku to jadlam chleb z maslem,wedlinka drobiowa,zupy na rosole i mieso z rosolu..ble gotowane...parowki chyba cielece i tyle...wiec sobie chetnie spisze ta rozpiska co podala bananamana bo wszedzie pisza ze nic nie wolno bo malucha brzuszek boli...dopiero jak w 4 tyg mlody dostal tej sepsy i stracilam juz zupelnie pokarm i zaczelam normalnie jesc to zniknely placze,frustracja,mega przemeczenie bo na takiej diecie to ledwo nogami ruszalam.a najlepsze jest to ze ponoc my slodkie mamy mamy jeszcze ten cukier kontrolowac do 6 tyg po porodzie...ciekawe jak mialabym jesc surowe warzywa i karmic...hehe...paranoja...wiec chetnie przeczytam kazda wskazowke o bede mogla jesc..

Mrufka i Jadzia jeszcze chociaz po 10dni dacie rade...i odzywac sie czesto...zebysmy wiedzialy co u Was

Domina ile przytylas?????chyba zartujesz....ja przytylam z 8 przed dieta a teraz wydaje mi sie ze na diecie jeszcze z pol kilo...moze kilo...sie okaze jak mnie zwaza w ktoryms szpitalu.sliczna fotka...laska z Ciebie jak nic

Mi narazie nic nie puchnie ale to efekt diety.bez diety mialabym juz plus nastepne 8kg jak nic i wtedy napewno juz by cos puchlo...ale w nocy juz obolala jestem tak samo jak Wy.wchodze tez w etap ze mi duszno...noi w koncu ja tu jestem chyba z najmlodsza ciazza wiec wszystko przedemna;)

Monia dobrze ze zamiescilas linki...becik fajny bo wiazany.ja dla syna mialam z kokosem super bo sztywny ale nie wiazany a moj maly sie mega rozkopywal i rozek sie rozlatywal...wiazal :laugh: am go pieluvha...bo lubial spac scisniety.a tu widze jest sznureczek...nie wiem czy niekupie takiego.
Jeszcze 15min zmierze cukier i kawusia..:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #509696 przez DOMI
Dziewczyny czasem jak moje dziecko się wierci to słyszę w brzuchu takie pstryknięcie jak by w stawie strzeliło. Na początku to ignorowałam i myślałam, że mi się wydaje ale teraz już wiem że nie. Macie czasem coś takiego?
Sylwka dasz radę z tym clexanem trzeba tylko technikę własną opracować i potem to już nawet siniaczków nie ma. Ja sobie robię zastrzyki już drugą ciążę.

12 lata 4 miesiąc temu #509697 przez chomiczka
My już po wizycie. Maluszek waży 1830 g :) lekarz powiedział że taki "pulpecik" :) Widziałam buziunie małego, jest śliczny, i nosek i usteczka :) spał sobie słodko z rączką pod główką, lekarz próbował go obudzić, ale nic z tego, śpioch jak mama :)
Oprócz tego wszystko w porządku, łożysko st. II, wszystkie parametry w normie.

A najważniejsze to, że wreszcie się odwrócił główką w dół!! :) czułam w święta że coś się wierci mocniej niż zwykle a tu proszę, zrobił fikołka :)

oglądam ten program w TVN, ta jedna powiedziała że wolałaby nie urodzić dziecka gdyby wiedziała że tak będzie wyglądać. oby jej dziecko nigdy tego programu nie obejrzało :angry: ja mam stany załamania z powodu wyglądu i tego jak będzie "po" ale jak zobaczyłam tą buziunię słodką to te zmartwienia tak naprawdę nic nie znaczą. Obyśmy mieli tylko takie zmartwienia.

12 lata 4 miesiąc temu #509707 przez natalka
Chomiczka zgadzam się z Tobą w 100% też miewam chwilę załamania związane z wyglądem ale wiem, że moje dziecko wszystko mi wynagrodzi :) No i super wieści z wizyty, cieszę się :)
Z tą dietą po porodzie to wydaje mi się, że trzeba ostrożnie i samemu sprawdzić co możemy a czego nie. Moja koleżanka urodziła w maju synka, mały ma prawie 7 miesięcy ale nawet teraz jak zjadła kapustę i go nakarmiła to miał problemy z brzuszkiem.
Sylwka kochana zawsze możesz się nam wyżalić jesteśmy tu po to żeby się wspierać :kiss:
Jak narazie przytyłam ok 12 kg. Nie wiem jak długo będę mogła karmić piersią bo tak jak Madlen w pracy nie będę miała możliwości odciągania.
Zaczął się okres strzelania petardami mój pies już za kanapą siedzi :dry:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #509717 przez Marlena1888
chomiczka o jaki duży ten Twój gentelman :) cieszę się że wszystko dobrze:)

Domi
ja też tak mam czasem, jak się dobrze wschłucham, takie jakby lanie wody, pstrykanie nie wiem jak to nazwać :) to chyba nasze dzidziusie :)

bananamana
dzięki za fajne rady co do diety przy karmieniu, bardzo ciekawe:) muszę sobie to zapisać ;)

Coralowa to widzę że mamy podobne terminy :lol: ja teraz mam na 5lutego, w wcześniej miałąm na 14lutego :)

Dominia wyglądasz bosko figurantko:)

12 lata 4 miesiąc temu #509720 przez vini-miki
czesc :)
Jadzia, Mrufka jak ja bym chciala do was dolaczyc, zeby juz sie cos zaczynalo dziac, zebym chociaz miala jaki sygnal, ze to jednak wczesniej bedzie, a nie pozniej jak w dwoch pierwszych ciazach.
Dzisiaj mialam wizyte, ale sie tylko wkur...., bo mnie baba olala. Obiecala ostatnim razem, ze dzisiaj zrobimy pomiary dziecka, i gowno, nawet usg nie zrobila. Centymetrem zmierzyla brzuch kuzwa, 36 cm. Ale z dobrych nowin, to Zuzia sie przekrecila, jest juz glowka na dole. A ta polozna jakas nie dzisiejsza byla, nie dosc, ze przyjela mnie stazystka, to jeszcze tak na odczepnego wszystko. Ech, dobrze, ze to ostatnia ciaza, bo normalnie sredniowiecze tutaj.
Zebra mam zmasakrowane, ale mala ma pod nimi stopki :cheer: , to nic dziwnego.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #509724 przez Madlen
Chomiczka dobre wieści :)

Vini najważniejsze, że z córunią ok :)
A to mój synuś z 6 grudnia :)

Mój wielkoludek :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #509730 przez Madlen
skoro ważył 1500g to teraz pewnie ponad 2kg...

12 lata 4 miesiąc temu #509731 przez natalka
Vini najważniejsze, że Zuzia zdrowa i rośnie, moja też mi wkłada stópki pod żebra.
Madlen tylko się zachwycać, śliczności małe :kiss:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #509732 przez jadziatopol
hej kochane :kiss:
u mnie wszystko w porzadku. Wczoraj po tym jak napisalam do was posta umieralam przez caly dzien z powodu bolu glowy po tych tabletkach co mi daly w szpitalu i ktore mialam brac w domu na powstrzymanie skurczow. Myslalam,ze zejde...taki bol,ze az mnie na wymioty zaczelo ciagnac ;) zadzwonilam do niej i zakazala mi je brac. Tak wiec jestem bez tabletek ale tez i bez skurczow cale szczescie. Spalam cala noc jak dziecko az 13 godzin!!! i Hubus sie wierci jakby biegal dookola :lol: dzisiaj odpukac na razie mi brzuch nie twardnieje...jak cos to wezme nospe moze cos da albo zaczne sie modlic. :dry:
Satine wg mnie to masz wysoko brzuszek :)
Mrufka musimy wytrzymac jeszcze...damy rade wierze w to :)
Dominia wygladasz przecudnie :kiss:
Coralowa witam cie serdecznie :)
Chomiczka bardzo sie ciesze ,ze z maluszkiem wszystko dobrze :) piekna waga i super ,ze glowka w dol :) masz zdjecia?
Banananama dobre rady :) dzieki :) z tego co ja pamietam to na 100% nie mozna bylo jesc wszystkiego...masz racje.A juz szczegolnie wzdymajacych rzeczy.
Sylwka dobrze,ze sie odezwalas .Martwilysmy sie o Ciebie.
Co do koszulek to ja tez kupilam taka z kieszonkami i rano budzilam sie z cyckami na wierzchu :ohmy:
Dzisiaj mi przyjdzie wozek! Juz sie nie moge doczekac. :)
Pewnie zapomnialam o kims bo tyle postow mialam do nadrobienia. :( Szalejecie dziewczyny...widac ,ze swieta sie skonczyly :)

Madlen ale sliczniutki!!! :) mama tez ladna to co sie dziwic :)
Vini to podobnie jak i tutaj...sredniowiecze. Mnie tez szlag trafia.Jak bylam w szpitalu prawie 6 godzin to nikt mi nie zrobil usg i nie sprawdzil lozyska i wod :ohmy: tylko KTG jak u nas 15 lat temu.Ale najwazniejsze,ze Zuzia odwrocila sie glowka w dol :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #509745 przez dominia
Dziewczynki bardzo się cieszę, że z maluszkami wszystko ok :)

Ja odebrałam badania .. i chyba mam wyniki jak dziecko :S z morfologi mam podwyższone coś takiego jak średnia objętość krwinki czerwonej i anizocytoza krwinek czerwonych, nie mam pojęcia co to znaczy .. a w moczu są jakieś nabłonki wielokątne dość liczne .. tak to wszystko jest w normie :ohmy:

Byłam w tym dzidziusiowym sklepie po czym wyszłam tylko z dwoma pieluszkami flanelowymi :lol: wydało mi się tam drogo .. i chyba faktycznie tak było bo pojechaliśmy z M do mojej mamy do pracy i proszek lovela ten 3,6 kg czy jakoś tak kosztował 42 zł czyli chyba tyle ile na allegro ale ja kupiłam ten mniejszy za 24 jak dobrze pamiętam :) i płyn do prania z dzidziusia bo mówiłyście, że ładnie pachnie :) i podkłady poporodowe z belli za piątkę :) majty będę zamawiać na allegro z tego hartmanna bo jakoś mi najbardziej przypadły do gustu :)

Jadzia dobrze, że jeszcze Hubuś kręci się w brzuszku :)

Madlen ale ma kształtną bródkę i usteczka :) śliczny chłopczyk :)

12 lata 4 miesiąc temu #509746 przez sylwia1986
Sylwka wal śmiało, jak masz gorszy nastrój, kto Cie lepiej zrozumie niż inne ciężarówki :blink:

Dominia wyglądasz cudnie w tej ciąży

Bananamama dziękuję za cenne rady dot. karmienia

Domi mi też sę od jakiegoś czasu coś tam przelewa, chlupocze, piernik wie, tak śmiesznie, szczególnie jak się zginam :D

Chomiczka ale te dzidziusie rosną :) super że wszystko ok i główka na dole :)

Madlen słodki jak przysłania buzie rączkami :)

Vini a masz normalne 28 dniowe cykle czy dłuższe?

12 lata 4 miesiąc temu #509751 przez michasia
Sylwka gdzie masz się wyżalić, jak nie u nas?

Bananamana chyba rzeczywiście dieta lekkostrawna lepsza. Nam położna mówiła, że na szkoleniach ich uczą, że młode mamy mogą jeść wszystko, ale właśnie z doświadczenia mówiła, że to nie tak do końca i właśnie lepiej unikać ciężkostrawnych, wzdymających no i tych typowo niezdrowych-fast foodów, czipsów (właśnie wsuwam), napojów gazowanych.
A z karmieniem to mówiła, że przeważnie początki są ciężkie, że brodawki muszą się przyzwyczaić, ale po kilku dniach jest dobrze. Mówiła by smarować kroplą własnego mleka i wietrzyć po 15 min kilka razy dziennie.

Dominia ładnie wyglądasz. Co do karmienia, to moja mama mówi, że kuzynka się nie krępowała karmić. Ja pewnie będę starała się wychodzić albo jakoś przykrywać. Pamiętam jak byliśmy kiedyś u koleżanki z zespołem, ona karmiła i nawet przy chłopakach się nie krępowała. Dla mnie to też takie jest, że nie wiadomo co zrobić ze wzrokiem w takich momentach. Jest to jednak coś naturalnego i okaże się po porodzie jak będę traktować piersi i ich pokazywanie przy karmieniu innym.

Chyba też podczytam styczniówki:)

Chomiczka chyba nie aż taki pulpecik, bo innych maleństwa na tym etapie też tyle ważyły a nawet więcej. Najważniejsze, że wszystko ok. Oby mu zostało tak, że chce ciągle spać:) cobyś miała trochę spokoju później:)

Vini-miki szkoda, że nie zrobili tych pomiarów. Ale z Zuzią ok i to najważniejsze. A miałaś nam wstawić fotkę szopki, którą robiłaś z synkami?

Madlen słodki Mały i takie usta ma wyraźne:) i tak rączką się zasłania. a w końcu macie już imię?bo nie pamiętam, czy pisałaś.

Była u mnie koleżanka...taka bliska, choć rzadko się widujemy (trzeci raz w ciąży, a mieszkami 5 min na pieszo od siebie). Mówiła właśnie, że ona nie chce mieć dzieci, bo je trzeba ciągle przebierać, wiecznie się martwić z kim zostawić i w ogóle:)

12 lata 4 miesiąc temu #509754 przez sylwia1986
Dominia nabłonki wielokątne są normą i nawet taka ilość nie powinna Cie przerażać. Co do morfologii też bardzo ładna, a tą anizocytozą się nie przejmuj, bo czasem aparat zlicza coś nie tak jak powinien, jaką masz hemoglobinę ?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka