BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #509972 przez dominia
o super :lol: podoba mi się to :) dzięki Madlen :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #509973 przez sylwia1986
Dominia kurcze właśnie tak się zastanawiam czy to ma wpływ, robię sobie statystyki, bo mnie się pani doktor w szpitalu pytała co ile dni mam normalnie miesiączkę i jak powiedziałam ze cykle mam 26 dniowe, to spojrzała na to kółeczko i stwierdziła że mogę urodzić wcześniej niż mam wpisane w kartę ciąży, z kolei koleżanka która ma cykle 31 dniowe urodziła po terminie.
A te majty też myślę że M.

Paula fajnie tak znać datę, choć z drugiej strony, jeszcze Amelci moze sie troszkę wcześniej chcieć wyjść ;)

Xpatiiix no mamy nadzieje że poznamy płeć Twojej dzidzi, choć Ty pewnie jesteś ciekawa najbardziej ;)

Gabilee normalnie jesteś ogólnopolska, pisałaś coś o Bytomiu o ile dobrze pamiętam, często jeździsz do Poznania, teraz jeszcze Gdańsk. Chyba że coś pokićkałam :unsure:

12 lata 5 miesiąc temu #509988 przez dominia
Sylwia kurde dziwne .. ja cykle miałam ponad 30 dni :huh: i nigdy nie były regularne :)

ale Igor dzisiaj się wygina i wypina .. cieszy mnie to ale muszę się czasem wyginać razem z nim :lol:

Też mam wizytę 3 stycznia :lol: :lol: i Kasia też wtedy ma :lol: :lol: :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #509992 przez sylwka727
dominia napisał:

Sylwia kurde dziwne .. ja cykle miałam ponad 30 dni :huh: i nigdy nie były regularne :)

ale Igor dzisiaj się wygina i wypina .. cieszy mnie to ale muszę się czasem wyginać razem z nim :lol:

Też mam wizytę 3 stycznia :lol: :lol: i Kasia też wtedy ma :lol: :lol: :lol:

Ja też mam 3 wizytę :blink:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #510019 przez xpatiiix3
Sylwia no jeżeli się w końcu dowiem to od razu Was powiadomię, jak do domku wrócę ;)

No no to patrzę będzie ciekawie tego 3.01 :P Będę czekała na dobre wieści od każdej hehe :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #510037 przez justyna84
Hej ho :lol: .Swieta i po swietach tak sie obrzarlam ze pekalam w szwach dobze ze juz po bo oszalec mozna bylo ani nigdzie wyjsc bo caly czas padalo ;)
Umnie wszystko ok jakos sie k ulam ale tak mi ciezko oddychac ze szok :ohmy: czasami nie idzie ale staram sie byc aktywna zreszta nei mam wyjscia .
Powiedzcie jak opisujecie te twardnienia bo skurcze to jest takie jakby przecieganie sie maluszka w bruchu twardnienia tez bo mam wrazenie ze mi twardnieje brzuch czasami ale nie umie tego rozszyfrowac ,bo do pierwszego porodu jak mialam przepowiadajace to wlasnie maly sie tak przeciagal a potem przechodzilo na plecy

trzymajcie sie dziewczyny jak to ktoras powiedziala jeszcze 2 tygodnie i mozecie rodzic ,ja tam nawed bym sie ucieszyla na wczsniejszy porod bo w pasie mam juz 123 :ohmy: ale te 2 tygodnie jeszcze wytrzymie potem niech maly wylazi ostateczne imie dla dziecka to Oliwier i raczej tak zostanie ;) :lol: Pozdrawiam

A maly chyba obrucil sie glowa do dolu bo kopie mnie po zebrach :lol: ale wszystkiego sie dowiem 10 stycznia

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #510056 przez DOMI
MADLEN ja żadnego wiszącego fałdu po porodzie nie miałam tylko taki wałeczek mały tłuszczyku został. Brzuch a właściwie bliznę po cc natłuszczałam i masowałam czym popadnie aby była elastyczna. A na ten tłuszczyk sam zniknął i nawet nie wiem kiedy. Myślę, że to zasługa kilometrów zrobionych z wózkiem a potem bieganie przy pierwszych krokach synka.
Sylwka ja mam od początku clexane 60 ale bardziej zapobiegawczo ze względu na zespół antyfosfolipidowy który zwiększa ryzyko zakrzepicy. Po porodzie stosowałam jeszcze 6 tygodni.
Justyna u mnie brzuch cały robi się jak głaz i wyraźnie mogę wyczuć gdzie jest macica. Mam też wrażenie za ciasnej skóry na brzuchu.

12 lata 5 miesiąc temu #510064 przez Madlen
No to fajnie, myslałam, ze skóra zwisa po takim rozciągnięciu. Czyli ruch, ruch i jeszcze raz ruch :)

12 lata 5 miesiąc temu #510065 przez chomiczka
Dziewczyny napiszcie dokładnie jak wygladają u was te skurcze Braxtona-Hicksa? Czy są bolesne?? Bo w necie wszędzie piszą że są one bezbolesne. Godzinę temu dopadły mnie takie mocne bóle jak na okres, dół pleców+brzuch, ból dokładnie taki jak na okres. Przechodziło długo, dopiero po 2 nospach. Czy to jest normalne?? Pierwszy raz coś takiego miałam, nie wiem czy na drugi raz jechać na IP, czy przeczekać, ale bolało dość mocno.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #510080 przez DOMI
Chomiczka obawiam się, że sprawa odczuwania tych skurczy to indywidualna rzecz. Jeżeli coś cię bardzo niepokoi to lepiej jechać na IP. Mnie te twardnienia nie bolą ale są bardzo nieprzyjemne.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #510084 przez justyna84
W tak wysokiej ciazy takie bole nei sa normalne przeczekaj noc czy dalej cie bedzie bolalo i idz na kontrole do lekarza.
Jakie macie obwody brzucha

12 lata 5 miesiąc temu #510089 przez sylwka727
chomiczka napisał:

Dziewczyny napiszcie dokładnie jak wygladają u was te skurcze Braxtona-Hicksa? Czy są bolesne?? Bo w necie wszędzie piszą że są one bezbolesne. Godzinę temu dopadły mnie takie mocne bóle jak na okres, dół pleców+brzuch, ból dokładnie taki jak na okres. Przechodziło długo, dopiero po 2 nospach. Czy to jest normalne?? Pierwszy raz coś takiego miałam, nie wiem czy na drugi raz jechać na IP, czy przeczekać, ale bolało dość mocno.

Moja ginka mówiła że jeśli po nospie ból przechodzi to jest ok Ty wzięłaś 2 i dosyć długo Ci przechodziło ja bym pojechała na IP ale ja jestem przewrażliwiona i cały czas latam na IP

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu #510102 przez Madlen
Jak mam twardnienie brzucha- czuję jakbym kamienie nosiła. I takie napięcie brzucha, że ledwo idę.
A skurcze same w sobie czułam takie bezbolesne jak się przeciążyłam, pomogło położenie się.
Ale jak pisze Domi....

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #510122 przez jadziatopol
Justyna no nareszcie :) dobrze,ze sie odezwalas :)
Chomiczka jak lezalam pod KTG 5 godzin to mialam czas zeby zaobserwowac jak to sie dzieje ....zaczyna twardniec brzuch od dna macicy czyli od gory do samego dolu....do tego rosnie taka gula u mnie jak pupka Huberta jakby sie wypinal (skurcz pewnie go do gory podnosi) i skora jest napieta maksymalnie...to nie boli ale jest bardzo nieprzyjemne...do tego ostatnio doszly mi bole krzyza przy skurczu i dlatego pojechalam. Ja na twoim miejscu na pewno pojechalabym na IP.
Jezeli chodzi o obwod w pasie to mam 125 cm i przytylam przez cala ciaze 15 kg. Ostatnio schusdlam przez ta diete 3 kg :(

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #510127 przez chomiczka
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Najważniejsze że przeszło po nospie. Byłam dziś na usg i było wszystko ok. Może po prostu ja akurat odczuwam je jako bolesne. Poczekam do jutra i zobaczę czy wszystko ok. Ale wystraszyłam się nie na żarty, dobrze że jesteście :blink:

justyna ja mam 102cm w najgrubszym miejscu :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka