BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #510269 przez Marlena1888
hej dziewczynki!
ja w nocy, koło 6 się budzę i miałąm takie kłucie bardzo nisko w brzuchu z obu stron.. kurcze nie wiem czy to normalne czy nie.. wziełam sobie nospę i powoli jakoś przeszło.. później zadzwonie do gina się dopytam.

vini śliczna szopka, synek jaki zaciekawiony:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510288 przez mrufka
Hej u mnie straszna noc usnelam dopiero po 3 tak mnie bolały pachwiny później miałam sen bardzo realistyczny że odeszły mi wody a przed 6 zaczęły się pielgrzymki na siku. Brzuch mam teraz jak skałe Ada wkrecila się głową już strasznie nisko czuje jak by miała zaraz wypaść.

justyna u mnie z obwodem jest dziwnie bo się zmiejszyl mam 98 cm

vini ty to jesteś artystka piękna szopka

madlen u mnie z brzuchem też nie było tragedi była taka faldka moja gin zaleciła mi pas poporodowy na szybsze obkurczanie macicy no a potem jak ci pisalam hula hop

gabilee dobrze że już ustały ci te skurcze. Odpoczywaj

kasia nie każda masc jest do stosowania w ciąży ja w domu mam z 4 i na każdej pisze żeby nie stosować w ciąży może smaruj amolem mi pomagalo szybko wysusza.

marlena moja gin mówiła że u każdej kobiety klocie oznacza co innego u mnie było to skracanie i rozwieranie szyjki ale miałam przy tym ból taki miesiaczkowy a u innych poprostu dziecko naciska na nerw

sylwia mi czop odchodzi kawalkami jest on jak galareta żółto bialy. może tak być że odejdzie na parę tygodni przed a może odejść razem z wodami.

właśnie gdzie princess

12 lata 4 miesiąc temu #510290 przez dominia
Hej mamusie :) chyba wstawalam tylko jeden raz siku w ta noc :ohmy: :lol: az jestem w szoku :)

Widze, ze twardnienie brzucha juz ma prawie kazda z nas :) mi sie zaczely w 23 tygodniu i dla mnie to nie nowosc :)

Jadzia po porodzie juz bedziesz laska jak sie patrzy :) szybko zgubisz te kilka kilo :) nie przytylas duzo :)

Vini piekna szopka :)

Ja jak leze na plecach to niedlugo bo zaraz mi cisnie na cos i to nieprzyjemne uczucie :)

Zycze wszystkim brzusiom milej soboty :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510310 przez kasia123m
Ja juz po wizycie u endo....kazal mi wziasc do konca 50lek a potem po 62,5...w chwili porodu mam odstawic noi po 3 mies po porodzie zrobic tsh i do niego przyjsc.acha i teraz za 4tyg zrobic tsh przy okazji jakis badan i mu tylko zadzwonic z wynikiem...wiec spoko.
Ale wyszly jakies jaja z ubezp.maz ma firme a ja jestem u niego ubezp.wiec do tej pory bralam ksiazeczke i wydruk ostatniego zaplaconego przelewu za zus...jako potwierdzenie ze zaplacone.od nowego roku ponoc nietrzeba tego nosic bo jest jakis system...noi Pani mi dzis mowi ze w systemie siwece na czerwono jakbym niebyla ubezp.i bede musiala jechac do zusu sie dowiedziec coz oni znow wykombinowali...bo i ja tyle wizyt po nowym roku i syn i maz...nie dosc ze po 1000 zl sie mies na to gowno przelewa to jeszcze jakies jaja.

Pije roibosa i za godz mierze cukier.szkoda mi tej herbaty nie pic...nie bede niz dojadac przez godz i zobaczymy...

12 lata 4 miesiąc temu #510325 przez natalka
Paula – 18.02 ładna data wszystko będzie Oki i Amelka jak już duża :)
Jadzia – jak sala, :cheer: warunki do pozazdroszczenia. A te twardnienia też takie mam i jak Justyna myślałam, że mała mi się wypina.
Gabilee – mam nadzieję, że wizyta w szpitalu cię ominie
Patii – u mnie ten problem, że nie będę miała z kim grupy zostawić żeby wyjść do toalety. Na początku ciąży jak pracowałam i musiałam częściej na siusiu wyjść to też był problem musiałam szukać kogoś na zastępstwo i szybko załatwić swoje potrzeby a z odciąganiem tak szybko nie pójdzie.
Madlen – u nas też trwa debata nad imieniem, co dzień nowy pomysł.
Vini – kolejne cudo wyszło z pod twoich rąk :)
Sylwia – niezła historia uśmiałam się z tego arszeniku :laugh:
U nas noc tradycyjnie do połowy przespana od 2 do 5 przerwa a potem do 9. Ja wizytę mam 2.01 zobaczymy jak moja gwiazdeczka urosła przez miesiąc. Lecę zaraz do fryzjera się uczesać na to nieszczęsne wesele, życzę Wam miłego weekendu i nie piszcie tak dużo bo nie nadrobię was w poniedziałek :) :blink: :kiss:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #510339 przez gabilee
natalka a czym sie zajmowalas przed ciaza?
milej zabawy slubnej :D

12 lata 4 miesiąc temu #510341 przez gabilee
natalka wezmiemy twoje prosby pod uwage hehe :P tez zawsze sie naczytam zanim nadrobie posty :D

12 lata 4 miesiąc temu #510358 przez sylwia1986
Kasiu ten nowy system nazywa się EWUS, podobno że nie trzeba będzie nosić ze sobą tych druków RMUA, lub ubezpieczenia zus, ale czuje że będą jaja i i tak lepiej to zawsze mieć przy sobie.

Mrufka właśnie taka galaretka :dry: zobaczymy co powie lekarka.

Natalka udanej zabawy :)

Ja zaraz idę na miasto do hurtowni z różnymi pierdółkami typu śpioszki, pieluszki :D, ale myślę że tak jak Dominia zbytnio nie poszaleje i kupie wszystko na allegro :D

12 lata 4 miesiąc temu #510363 przez chomiczka
Dzięki dziewczyny za pomoc i troskę :) Dzisiaj czuję się normalnie, ale prawie całą noc nie spałam bo się martwiłam i tylko nasłuchiwałam czy coś mnie nie boli. A w nocy przy obracaniu się z boku na bok zawsze coś mnie tam boli albo kuje, i znowu schizy :angry: na drugi raz jak coś takiego się zdarzy od razu jadę do szpitala.

sylwia ja mam taki śluz od paru miesięcy, nie jest tego dużo ale od czasu do czasu jakiś taki glut typowy się pojawia :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510367 przez sylwka727
Madlen widzę że u was też imię jeszcze nie wybrane :lol: Adaś i Ksawery bardzo ładnie Ksawery chyba na drugie damy :) My się wahamy między Kacperkiem a Igorkiem :unsure:

A co do obwodu brzuszka to ostatnio mierzyłam i mam aż 120 :ohmy: a na plusie 8kg no ale ja jestem prawie miesiąc do tyłu względem was

Ja już o dziwo jestem po sprzątaniu szybko jak nigdy :lol: ale to dlatego że nas zaraz ksiądz nawiedza

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510392 przez andzia_zg
jadzia ja dziś pierwszą noc od Wigilii przespałam. Wczoraj mały tak sie przesunął,że kopał mnie wysoko pod cyckami i bardzo bolało, mąż więc gilał mnie z boku brzucha i młody zmienił pozycję, chyba jest w poprzek i w końcu w nocy zasnęłam, bo wyglądałam juz jak zombie

A jesli chodzi o twardnienie brzucha to mnie to boli jak próbuje sie wtedy ruszać :( i też czuję taka gulę na górze. Myślalam, że to mały sie wypina :S no i ten mega twardy i napięty brzuch... :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #510402 przez Madlen
Marlena i jak dzwoniłaś do gina?

Kasiu pewnie jakies niedopatrzenie.. A jednak zwiększył Ci min. dawkę..

Natalka a jakieś typy macie co do imienia? Miłej zabawy.

To żadna z Was nie wie czy na mocne twardnienia, napięcia brzucha można nospę? Cóż najwyżej zapytam lekarza w styczniu.. Jak dotrwam. Nie chcę mu truć głowy przez tel., bo może to norma.

12 lata 4 miesiąc temu #510410 przez dominia
Madlen oczywiście, że można nospę na twardnięcia :) ona jest rozkurczowa to sama nazwa wskazuje do czego służy :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #510428 przez Satine0
Dobry :)

Kasia na opryszczkę polecam SONOL :) można stosować w ciąży. A jak masz w domu inne maści to poczytaj na necie jak tam z nimi to jest.
A z domowych sposobów to kiedyś przykładałam sobie plasterek czosnku...trochę to bolesne i trzeba chwilę trzymać, ale faktycznie zasusza :)

12 lata 4 miesiąc temu #510442 przez xpatiiix3
Vini śliczna szopka ;)

Gabilee a jakoś nie bardzo się nad tym zastanawiałam, bo dla Miśka nic nie pasuje i zobaczymy hehe jeszcze mamy trochę czasu na zastanawianie się ;) Jak dowiem się kto tam siedzi to wtedy zacznę bardziej myśleć nad imieniem, na razie nic nie wymyśliliśmy pewnego ;P Wstępnie miał być Alanek albo Gabrysia, a jak na razie to Misiek wymyślił Marcelek albo Maja, bo mu się coś odmaniło... Ale jeszcze sto razy zdanie pewnie zmienimy, póki się nie dowiemy kto tam się tak chowa, na razie zostawiam to dla M niech sobie wymyśla ja się tam imieniem nie stresuje ;P

Madlen u mnie też od kiedy tylko się dowiedzieliśmy maluch ma ksywke juniorek ;) hehe

Kasia jest ten nowy system eWUŚ i jeszcze jest nie dopracowany wczoraj w dzień dobry tvn mówili czy w uwadze nie pamiętam już ;P hehe

Natalka no to niezbyt sytuacja, u mnie trochę lepsza, bo myślę, że nauczyciele zrozumieją i będą mnie puszczać... No i miłej zabawy ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka