BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #543180 przez Alina2408
kasiu chyba nie bo to tylko przychodnia ale nie wiadomo czy nie dostane wilczego biletu do szpitala...

aniajulia normalne bo tam wszystko opuchniete juz...

mrufka no to pieknie cie zalatwila mala...

pati ja bym sie nie zdziwila chociaz teraz juz wszystko sie uspokoilo... a pamietaj ze masz nas!!!

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543194 przez mrufka
Michasia czułam dziś w nocy bardziej gwałtowne ruchy ale do głowy mi nie przyszło że się obraca bo była już ładnie ustawiona główką. A co do cc to moja druga będzie pierwsza bardzo źle znioslam i mam straszne wspomnienia po niej stąd moja niechęć do cięcia. Okres po cc był najgorszą rzeczą jaka mnie spotkała w życiu dochodziłam do siebie prawie dwa miesiące :dry: Teraz czytam jak jest przy drugiej z tych emocji i nerwów chyba nie zasne dziś.

Domina wszystkiego najlepszego szybkiego porodu, pociechy z męża, udanych zaliczen :kiss:

jadzia synek przeslodki podobny do tatusia :kiss:

Przepraszam że nie odpisze każdej z osobna ale nie mam głowy

Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy może się obróci a jak nie widocznie tak będzie lepiej :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #543216 przez xpatiiix3
Alina hehe Dominia znowu ma jakieś dziwne przeczucia, może to o Ciebie chodzi hehe :D Wiem i dobrze, że trafiłam na nasze forum i na Was ;) :kiss:

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #543243 przez kasia123m
Domina a mnie na jaki termin wrzucasz?cos kolo 15lutego poprosze... :laugh:

A tak na powaznie to mlody ma 36,9....wreszcie...czyli jakby poprawa.. :laugh: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #543245 przez Marlena1888
Mrufka ale psikusa Ci Adusia zrobiła ;) a może jeszcze raz się obkręci baletnica :)

Katarinka ale śliczny łańcuszek ..:)

Alina a weź nie gadaj, miód malinowy a poród- pierwsze słyszę ;P malutki musi grzecznie posiedzieć w brzuszku choć do walentynek;P ale za to widzę że u Ciebie coś zaczyna się dziać i czuję że będzie to na dniach ;) 3mam kciuki za Ciebie i Nataszkę :kiss: :kiss:

a my jednak dziś wybraliśmy się z M do moich rodziców na obiad, fajnie spędziliśmy czas :) ok 20.00 wróciliśmy i M złożył łóżeczko bo dziś przyszło kurierem. Ale pięknie wygląda! :) jeszcze muszę pościel wyprać, przygotować :)miłej nocki, lecę się kąpać, :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543269 przez dominia
Mam przeczucia co do tego, ze mimo gadania gina przenosze i urodze w marcu :p

Jestem jak slon :( nie mam sily na nic .. mam dolka .. :( sa chwile kiedy nie radze sobie sama ze soba :(

12 lata 3 miesiąc temu #543284 przez kasia123m
Domina ja to nwet do kwietnia chodzic bede.zjadlam dzis budyn goracy kubek ,dwa ogorki kiszone i biegalam przez godz...naprawde...chodzilam bardzo szybko godz z malymi przerwami bo sie balam ze mi ze 200cukier wyskoczy.a mialam zjesc 3lyzeczki...zjadlam prawie caly kubek....cukier 82.a po takim biegu i wysilku nawet jedengo skurczu niemialam,nawet odrobiny bolu brzucha.nic.niejedna z Was by urodzila bo takim maratonie.mnie to nic nie ruszy hehe do kwietnia.zapytam jutro o przytulanki bo jak nic sie nie dzieje.a w piatek stuknie nam 9lat i zrobilabym M niespodzianke.ciekawe czy sie odwazy jak on tak panikuje...hehe

12 lata 3 miesiąc temu #543304 przez xpatiiix3
Dominia no słonia to Ty mi raczej nie przypominasz moja droga :P Już niedługo wytrzymasz jeszcze troszkę, za tydzień masz wizytę, więc pogadasz z ginem, że się strasznie męczysz i może pomoże trochę naturze przyspieszyć akcję ;)

Kasia hehe dobra niespodzianka na rocznicę by była ;) pytaj pytaj, może akurat ;)

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #543359 przez Pliszka
Katarinka, dopiero teraz doczytałam, że miałaś urodziny. Wszystkiego naj naj naj!!!!!! Pociechy z córeczki, dużo szczęścia i spełnienia nawet tych najskrytszych marzeń!
Prezent piękny! :laugh:

Dobrej nocki :)

12 lata 3 miesiąc temu #543406 przez dominia
Bylo dzisiaj tak, ze mialam sobie zrobic jajecznice na masle na kolacje z 3 jajek i do tego obok caly pomidor, czekalam chwile bo jadlam pomelo i cukier musial ladnie spasc na odpowiedni tor, wrzucalam jeszcze z M ubranka do pudla na strycb dla Igora bo narazie za duze a nie beda mi zagracac pokoi :) juz z mysla o kolacji slysze jak ktos zaczyna cos piec na patelni ... Patrze a tam Ola sobie robi jajecznice na kielbasie .. Taki mnie nerw wzial :( ze ja nie moge .. Po zrobieniu kazalam jej umyc ta patelnie bo nie bede jej myc dwa razy .. Mama oczywiscie juz cos tam, ze mi wali, ze przeciez zaraz sobie ta jajecznice zrobie .. Siadlam za stolem i zaczelam plakac .. I ja wiem dlaczego tak reaguje na jedzenie i dlaczego mam takie czasem napady nerwow .. :(
Dieta ... Czasem jest chwila co ciesze sie, ze jest bo przytylam tylko 3 kilo, ze zdrowo sie odzywiam i nie dostarczam swinstw synowi ale niekiedy jest tragedia :( :( :( dzisiaj mam urodziny .. Ani torta ani placka ani czekolady no NIC !! ;(( M chcial mnie zabrac na kolacje ale sie nie da :( tak mnie to zabolalo :( mielibysmy randke z kolacja i jakims pysznym deserem ale ja nawet nie moge zjesc nic w zadnej restauracji !! :( w kazdym daniu byloby cos czego sie nie da :( dobija mnie to wszystko bardzo :(
M zrobil mi wtedy to jajko .. I powiedzial, ze to w ramach urodzin, wiem, ze zartowal bo czesto mi pomaga przy kolacji :( zle mi i tyle :( juz za dlugo to trwa ;(

Kasia jak Ty sobie radzisz z tym swinstwem ? Bo ja widzisz jak .. :(

12 lata 3 miesiąc temu #543422 przez kasia123m
Domina jajecznice na kielbasie mozesz i na cebuli tez.cukier taki sam jak bez.moj M juz mi mowi ze w niedziele idziemy na lody...zawsze w rocznice slismy na takie wielkie do grycana.ale teraz sie nie da.moze z 1galke zjem a potem bieganie po galerii...wnerwia mnie to.potrafie sie wkurzyc jak dzis o to ze M przylazl na obiad...ciastka jadl,za chwile banana za chwile obiad a pozniej niby pokryjomu ale czekolade podjadal.no irytuje mnie to masakrcznie.juz nie mowiac o tym ze kawcie sobie robi jak przychodzi...dzis mi smecil o nalesnikach z serem a dziecko o racuchach...ja tez ptrafie zlapac wisielczy humor przez ta diete.jak czytam diety dla karmiacych to na poczatku tez niewiele jemy jesli nawet nie mniej bo zadnych owocow.teraz podjem mandarynke miedzy posilkami a potem bedzie figa...jeszcze troche...musimy dac rade...mam nadzieje ze jednak urodze wczesniej niz koncem lutego...

12 lata 3 miesiąc temu #543471 przez kasia123m
Ale sie spocilam w nocy pewnie przez zmiane pogody.temp napewno mam bardzo niska i cis tez.cukier na czczo 74.malo troche a o 23 zjadlam byle z serem i maslem.zaraz wstaje,sniadanko i jade na kopernika.mialam tam byc kolo 9 ale jak bede wczesniej to sie pewnie zalapie wczesniej na ktg.
Trzymam kciuki dziewczynki za dzisiejsze wizyty :laugh:
Trzymajcie tez kciuki o 14 za gosie z marcowek bo jedzie na echo serca ze swoja Zosia...oby bylo lepeij
Tak mi zimno ze az spod koldry ciezko wyjsc...brrrr...

12 lata 3 miesiąc temu #543517 przez xpatiiix3
Hej mamusie.! ;*

Ale się dzisiaj nie wyspałam, młody znowu spał ze mną, kaszlał ciągle i normalnie skopywał z łóżka... Hehee tak się przepychaliśmy, że to komedia :P Idę dzisiaj na 13 z Kacperkiem na jakieś warsztaty do muzeum wojska, no i będę musiała jakoś sobie czas zorganizować, bo półtorej godziny inaczej będę musiała chodzić po mieście w kółko, jeszcze, żeby były fundusze to bym poszła się przejść coś dla Marcela kupiła, nie lubię nigdzie sama wychodzić, a nie opłaca mi się do domu wracać, bo bym zdążyła wejść na chwilę i zaraz z powrotem po młodego, niby mam jeszcze opcję, żeby do mamy do szpitala zajść na herbatke, może akurat dzisiaj położna jakaś, by była wolna i bym mogła po porodówce się przejść... Hmm sama nie wiem, zawsze mnie w coś wrobią przed faktem, że gdzieś muszę, któregoś młodego prowadzić... Ehh...

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #543531 przez katarinka1
Witam wszystkie mamusie

Kasiu A co się dzieje z serduszkiem dziecka tej Gosi? Coś złego nie daj Boże? Ja też dziś się obudziłam cała mokra, mimo, że nie jestem przeziębiona. A co do przechodzenia ciąży to też mam takie myśli, że mi się to przytrafi ;) W sumie ciągle coś robię (chociaż nieporadnie, noszę zakupy jak muszę, sprzątam itd, nawet były przytulanki a ta szyjka cholera ani drgnie. Niby dobrze, ale co będzie za jakiś czas? :huh:

Pliszka Dziękuję bardzo :)

Dominia Nie smuć się, wytrzymaj jeszcze troszkę :kiss: . Całe szczęście ciąża trwa określony czas i wkrótce wszystko nadrobisz. A jak będzie smakowało :lol:

Mrufka Nie sądziłam, że to możliwe w tym tygodniu ciąży - nosisz pod serduchem małą akrobatkę :) A co do cc - patrz jak to jest - jedne chcą bardzo a inne wręcz przeciwnie. Moje koleżanki, które rodziły i tak i tak lepiej wypowiadają się o cc. Pewnie zależy jak przebiega poród. Może mała wie co robi? :P

Satine Nie zamartwiaj się, Marysia za chwilę będzie chciała spotkać się z mamusią. Odzywaj się do nas :kiss:
A ja zaraz zmykam do autka i jadę sobie na zakupy. Mam dziś trochę więcej energii, to chcę to wykorzystać. Miłego dnia dla wszystkich i udanych wizyt :)

12 lata 3 miesiąc temu #543551 przez dominia
Dzień dobry :)

dobrze, że M mnie obudził bo przywiózł mi parówki .. sąsiad zaraz zadzwonił do drzwi bo robi nam ścianę w kuchni .. i głupio by było jakbym nie otworzyła, chociaż i tak musiałam biec z góry :blush:
spanie dzisiaj było wyjątkowo dobre ! aż jestem w szoku, siku chyba 2 razy a to rekord :ohmy: tak to chodzę minimum 4 :dry: czuję się dzisiaj dobrze, mam naukę a już myślałam co by tu można było posprzątać :S ciężko będzie jak nie zabiorę się za jeden beznadziejnie trudny przedmiot ;)

Kasia cukier na czczo piękny, ja dzisiaj miałam 89 ale wydaje mi się, że za wcześnie mierzę .. bo czym później tym jest lepszy .. czekam na same dobre wieści z kliniki :)

Patii zawsze możesz wejść do sklepu zobaczyć jakie są ceny, zapisać ile co kosztuje, później np. będziesz miała porównanie z innym .. ja teraz widzę, że cena cenie nie równa :)

Katarinka my przytulanki mieliśmy przed wczoraj a od wczoraj boli mnie krocze :huh: nie wiem czy to przez to czy może już tak będzie, mały coraz bardziej wkręca się na dół bo normalnie czasem to jakby mi się wwiercał w pęcherz ;)

Niektórym Mamusiom nie podziękowałam za życzenia, więc jeszcze raz wszystkim Wam dziękuję :kiss: :kiss:

Jadzia dzisiaj mogłaby się odezwać, jakoś mi jej brakuje .. zawsze dużo z Nami rozmawiała i podnosiła na duchu, a teraz jakby opowiadała o Huberciku to aż by się nam oczy świeciły do monitora :)

Dziewczynki już niedługo .. ja się nie mogę doczekać aż nadejdzie ten dzień :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka