BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #543570 przez xpatiiix3
Dominia to ucz się tam, a nie za sprzątanie się bierzesz :P hehe no ja już mam plany na ten wolny czas, idę spotkać się z kolegą(zajętym) hehe :P No muszę chyba w końcu z kimś pogadać, a przed nim zawsze potrafiłam się otworzyć, no i przede wszystkim jest osobą zaufaną, taka męska przyjaciółka do wypłakania się :D A na zakupy to ja jadę do hurtowni, ale żebym chociaż parę złotych miała to bym poszła na lumpek poprzerzucać ciuszki, może akurat by się coś trafiło :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543575 przez dominia
Patii wiem o czym mówisz :) ja jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży [ nieplanowanej ] to po tym jak powiedzieliśmy rodzicom, na drugi dzień pisałam z kumplem z ławki z gimnazjum i płakałam jak dziecko :) jak sobie przypomnę jakie jaja z nami były w szkole to aż mi się ciepło na sercu robi :) i właśnie jemu umiałam się wygadać zawsze :)

Coraz bardziej boli mnie ta lewa strona pod brzuchem .. już nawet jak siedzę to czuję ból .. chyba zaczyna mi promieniować na nogę ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543581 przez michasia
Andzia dzięki. A wiesz coś może o tych CLEANIC?

Mrufka jak nocka? Będzie dobrze, naprawdę ,głowa do góry!

Dominia ja też tak często miałam i bez diety, że mnie doprowadzało do łez postępowanie brata, który potrafił sobie zrobić coś do jedzenia i zostawiał mi gary!
Patrząc na cukrzyce, to też tak myślałam, że jakby mi wyszła, to przynajmniej nie będzie problemów z dodatkowymi kg, a później zdałam sobie sprawę z tego, że tu nie o moje kg chodzi, tylko o to, że cukrzyca to ciągły lęk, czy dobrze dla dziecka robię.
A Ty jeszcze taka chudzina i urodzinki do tego. Już niedługo będziesz miała synka w ramionach i mam nadzieję, że sobie będziesz mogła podjeść.
Wiem, że jest Ci bardzo ciężko. Podziwiam wszystkie słodkie mamy, bo trzeba mieć w sobie dużo samozaparcia by wytrwać. Celem jest zdrowie dziecka, czyli to, co teraz najważniejsze. Już niedługo!
Dobrze, że dziś już lepiej. I paróweczki na śniadanie pewnie smakowały. Miłej nauki, aby ten trudny przedmiot wchodził jak bułka z masłem:)

Katarinka udanych zakupów!

Pati właśnie, zobacz sobie na ceny w sklepach, bo jak patrzyłam czasem, to dużo bardziej się opłaca niektóre rzeczy z allegro, bo płacąc za przesyłkę, jak dużo kupisz u jednego sprzedawcy, to i tak taniej wyjdzie. A po sklepach fajnie pochodzić, porównać, popatrzeć.
a widzę, że masz już plany, to fajnie tak się spotkać z zaufanym kolegą.

Ja byłam rano na badaniach. W czw. jadąc do lekarza odbiorę wyniki.
Dziś muszę coś zrobić z gratami od brata z pokoju, bo już mnie wkurza, że tyle tego jeszcze jest.
Na obiad krokiety z ruskim farszem, to też trochę czasu zajmie...

Jadzia mam pytanie o krwawienie po.
Na tym blogu, co wczoraj Sylwia podesłała linka jest też test podkładów poporodowych. Podobno dobre są jakieś wkładki z rossmana dla nietrzymających moczu, podobno chłonne i wygodne. W komentarzach dziewczyny pisały, że 2 paczki belli zużyły w szpitalu...a nawet więcej. Ja kupiłam właśnie 2 opakowania ale chyba przed porodem warto zaopatrzyć się jeszcze w takie wielkie podpaski czy coś, by później już nie wysyłać nikogo. Jak Wy się przygotowujecie? mnie przeraża myśl o takim długim i mocnym krwawieniu. na łóżko też kupiłam takie rozkładane podkłady, jakby przecieki były w nocy.

Dominia a Ty chyba niedawno jakąś infekcje miałaś, jak dobrze pamiętam? mnie jakiś czas właśnie po stosunku tak ciągnęło wszystko i bolało, gin powiedziała, że to normalne w ciąży, bo wszystko rozpulchnięte i jak się mięśnie rozluźniają i kurczą,czy coś w tym stylu, to jest taki uczucie. Ale jak dostałam globulki na infekcję, to teraz jest super po każdym razie. Żadnych dolegliwości.

12 lata 3 miesiąc temu #543600 przez andzia_zg
michasia jeśli chodzi o Cleanic to niestety nie mam do czynienia z tymi chusteczkami więc akurat w tej kwestii nie pomogę :dry:
A jeśli chodzi o podkłady poporodowe to ja mam 2 opakowania z Belli i 2 opakowania z BabyOno. Nie wiem, ktore beda lepsze. Do tego zrobilam sobie zapas duzych podpasek żeby miec jak juz wyjde ze szpitala. Nie chce potem ganiac po Rossmann'ach męża lub teściowej.
Ogólnie zrobiłam sobie zapasy. Nawet mam dodatkowy szampon itp, bo po urodzeniu dziecka nikt nie bedzie mial w głowie czy konczy sie szampon czy zel pod prysznic...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543604 przez dominia
Michasia dzisiaj już lepiej .. to chwilowe załamanie narazie przeszło :) chwilami poprostu nie wyrabiam :) wiadome, że zdrowie dziecka najważniejsze :)
Mnie nic tam nie piecze ani nie swędzi :) tylko boli mnie krocze :dry: możliwe, że to przez to, że już zaczyna się wszystko rozciągać i tak jak mówisz .. jest napuchnięte :)
Poradzisz sobie napewno szybko z obiadem i ze sprzątaniem swoich szpargałów :)

Andzia z tego co widziałam to bardzo chwalisz chusteczki z rossmana tak ? dobrze są nawilżone ? bo widziałam ostatnio fajną promocję i nawet M chciał je kupić ale powiedziałam, że na początek kupimy pampersa :)

12 lata 3 miesiąc temu #543614 przez niika
Mam 7 cm rozwarcia, idę niedługo na wywołanie :) trzymajcie kciuki :)

12 lata 3 miesiąc temu #543622 przez dominia
Niika czekamy na dzidzie ! :) i oczywiście, że trzymamy kciuki :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543635 przez andzia_zg
dominia napisał:

Andzia z tego co widziałam to bardzo chwalisz chusteczki z rossmana tak ? dobrze są nawilżone ? bo widziałam ostatnio fajną promocję i nawet M chciał je kupić ale powiedziałam, że na początek kupimy pampersa :)

Wydaje mi się, że Pampers jest bardziej nawilżony niż Rossmann, a ja lubie większe nawilżenie.Jeśli wybierasz coś z Rossmanna to albo te niebieskie Babydream,albo jasno zielone. Najsuchsze z Rossmanna, są te różowe Babydream sensitiv. Jak dla mnie to sa lipne, ale niektórzy je sobie chwalą.
Jeśli chodzi o uczulenie to wydaje mi się, że w pierwszych dniach zycia dziecka lepiej się sprawdzają właśnie te z Rossnann'a, bo mają mniej konserwantów, perfumów itp więc ja na pierwsze dni bede używać właśnie Rossmann'a lub Hipp'a żeby sprawdzic jak reaguje skóra małego, a jeśli nie będzie nic uczulało to przerzucę się na Pampersa.
Ogólnie ja lubię ten zapach chusteczek Pampersa :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #543637 przez andzia_zg
niika napisał:

Mam 7 cm rozwarcia, idę niedługo na wywołanie :) trzymajcie kciuki :)

Już 7cm :lol: Wow :lol: to już niedługo będziesz miała swoje maleństwo przy sobie :lol: trzymamy za Was kciuki żeby wszystko gładko poszło :kiss: i czekamy na wieści :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #543649 przez sylwia1986
Kasiu oby z Kacperkiem było już dobrze. Daj znać jak po wizycie w klinice. A co do spania to też się pocę jak szczur.. :dry:

Dominia w tym tygodniu masz zjazd, szalona :huh: ? To życzę owocnej nauki ;) Też mam nadzieje że Jadzia niedługo się do nas odezwie :)

Michasia na tej stronce, której linka przesyłałam wczoraj jest też nowa analiza chusteczek nawilżanych :) przejrzałam i jestem w szoku :ohmy:

Niika bardzo mocno trzymamy kciuki :) trzymaj się :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #543663 przez andzia_zg
Sylwia w ktorym miejscu jest ta analiza (bo jakos nie widzę - ślepiec ze mnie)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #543664 przez gabilee
jadzia slodziak z Hubiego :)

pati mam nadzieje , ze twoj m da ci spokoj i nie bedzie zaprzatal mysli :kiss:

michasia nie odzywam sie bo ciagle nie ma mnie w domku :D
wyszukuje sobie zajecia :)
teraz szukam sali na wesele i wgl ...
mam nadzieje , ze bol glowy ci przeszedl , mi pomagal apap ice , bo tabl juz nic nie dawaly tak okropny bol przy tabl na podtrzymanie mialam ;/

natalka po antybiotyku bedzie wszystko dobrze kochana :)

dominia i katarinka wszystkiego naj .przepraszam , ze spoznione , ale szczere :kiss:

dominia sliczne lozeczko biale bardzo mi sie podobaja :)

kasia moze ten antybiotyk nie dziala na twojego synka skoro ciagle nie ma poprawy?
mam nadzieje , ze szybko dojdzie do siebie :)

andzia jak masz nuzenca biedna to wspolczuje , tez mialam masakra a dostalam go od ciuchow z lumpa !!! zawsze zanim ubralam to 3-4 razy pralam a to winstwo mnie dopadlo ,
od tego czasu nigdy nie kupie nic z lumeksu a dla dzicko to juz wogole ...
aha i nie mozna uzywac lekow natluszczajacych bo jeszcze wiecej sie tego mnozy , nie mozna sie malowac trzeba to zasuszyc , ale ciazy nie mozna metronidazolu w zelu ani w tabletkach biedna wspolczuje

madlen powiedz mi , ja tez mialam malowanie w 1 mieszkaniu i u siebie , i troszke sie boje o stycznosc z tymi farbami , myslisz , ze nie mamy sie czym martwic , ze zle zdzialaja na maluszki ?

olu ja na slodkie tez jak pszczolka do kwiatkow ciagne :) ja tez chetnie bym popracowala :P

aniajulia to tez juz blizej niz dalej porodu kochana :)

mrufka kurcze ale uparciuszek z twojej Ady ;) moze sie przekreci :D cc sie nie boj kochana bedzie dobrze

o jaa nika trzymam mocno kciuki :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #543675 przez andzia_zg
gabilee no wlasnie nie mam tego,bo nie mialam styczności ani ze zwierzakami ani z rzeczami z lumpeksu. Cały czas siedze w domu. Zreszta juz mi przechodzi. Jeszcze tylko delikatnie swedzi ale nie mam juz czerwonych powiek. wiec mysle ze to bylo poprostu od zimna. Tak jak pisala dominia nie zahartowałam sie na mrozie i szybko mnie przymroziło.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #543681 przez sylwia1986
Andziu ależ proszę oto link podwojona-sroka.blogspot.com/2013/01/ana...eczki-nawilzane.html nie ma ich w głównych analizach jakoś bocznymi wejściami się tego dopatrzyłam ;)

12 lata 3 miesiąc temu #543683 przez xpatiiix3
Dominia czasami właśnie tak jest, że szybciej z przeciwną płcią dogadasz, jakieś większe zafanie jest :D Lewa strona pod brzuchem mówisz, mi też jak siadam boję się, że małego gniotę, bo mi tak barkami napiera... I lewe biodro, że ledwo chodzę już od 2 dni to jak kaleka jakaś non stop kuleje na tą nogę tak boli...

Michasia u mnie w tej hurtowni z rzeczami dziecięcymi są super ceny ponoć, a ja jak pojadę to pewnie z ciotką samochodem i kupimy od razu wszystko co trzeba, więc z głowy będę miała ;) Tylko jeszcze najważniejsze kiedy ja dostanę te pieniążki to nie wiem, a czas ucieka... A plany mam no ostatnio miałam się spotkać z tym kolegą, ale jakoś nie bardzo mam ochotę na odwiedziny, a wychodzić to już wcale mi się nie chce w tą pogodę... Jakiś samotnik się ze mnie zrobił przez tą ciążę.. ;/

Niika kurde już co raz bliżej ;) Czekamy na wieści :D

Gabilee mam nadzieję, że niedługo wyfrunie z mej pamięci na dłuższy czas :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka