BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #544918 przez gabilee
pliszka fajnie , ze czas ci szybko i milo lecie :D dobrze , ze zrobilas badania zawsze lepiej sprawdzic :) daj znac po wizycie trzymam kciuki :D

katarinka super sen :) jeszcze troszke i bedziesz trzymac corcie na rekach i o wszystkich przykrych dolegliwosciach zapomnisz :kiss: a teraz odpoczywaj moze uda ci zasnac i spokojnie odpoczac :kiss: mi tez puchna rece i stopy , ale tylko lekko , mam nadzieje , ze u ciebie to nic groznego , to chyba typowy objaw koncowki ciazy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #544930 przez katarinka1
Gabilee dziękuję :kiss: Też mam nadzieję, że to norma. I cieszę się, że chociaż na tej końcówce Ty dość dobrze znosisz ciąże, bo pamiętam, że swoje wycierpiałaś wcześniej. Ja do końca 7-go miesiąca to właściwie nie miałam żadnych dolegliwości poza drętwieniem ręki i ciągle śmigałam. Także przyszedł czas i na mnie :huh:

12 lata 3 miesiąc temu #544936 przez chomiczka
natalka tak, jest na kółkach, bardzo mi zależało właśnie na tym żeby Olek był "mobilny" :) ja mam butelki tommee tipiee i laktator ręczny, ale nic Ci nie powiem na ich temat bo nie miałam okazji jeszcze z nich korzystać :laugh:

katarinka mnie też uwodzi :laugh: chciałam jasne bo kojarzy mi się z takim niewinnym dzidziuniem :) już niedługo.... ;)

12 lata 3 miesiąc temu #544941 przez Monia_T
Hej.

Zbieram się do szpitala.
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie :kiss: :kiss: :kiss:
Mam kontakt smsowy z Sylwią, więc w przypadku nowości albo doła będę ją nękać wiadomościami ;)

Pozdrawiam :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #544942 przez sylwia1986
Kasiu moczany wytrącają się albo od przechowywania w zimnym, może jak zanosiłaś mocz był mróz i Ci ten pojemniczek zmarzł? Albo od gorączki, należy po prostu dużo pić i one ładnie się wypłukują. Monia dziś na patologię się kładzie, w razie czego mam jej nr tel. ;)
Bardzo ładne ubranka.

Chomiczka może będzie tak jak mówisz z tym fb ;) mój M w ogóle nie jest przekonany do tych portali i nawet jakiś rok temu skasował konto na nk i na fb zakładać nie zamierza. A co do tego podejścia do ciąży i pojawienia się dzidziusia na świecie, M poza tym ze mówi do brzuszka, to stwierdził że reszty, odnośnie pielęgnacji dowie się ode mnie, więc moze coś w tym jest że póki co to dla nich abstrakcja.

Pliszka powodzenia w tłumaczeniu :) i na wizycie, oczywiście daj znać po ;)

Monia nękaj, nękaj, bo u mnie póki co nuuudy ;)

12 lata 3 miesiąc temu #544944 przez Marlena1888
ja też kupowałam te butelki z tommie tipie ale nie mogę znaleźć aukcji :( ale jakieś 25zł dałam za nie ;P
co do puchnięcia ja strasznie napuchłam teraz.. skarpet na nogach nie mogę nosić bo cisną, a na twarzy się nie poznaję.. ale tak chyba jest na końcu. Już nie mogę się doczekać jak wrócę do dawnej wagi :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #544960 przez sylwia1986
Marlena ja wczoraj przeglądałam swoje zdjęcia sprzed ciąży taki patyczak, a teraz jak patrzę w lustro to się nie poznaję "zmamusiałam" strasznie ale mam nadzieję że po porodzie uda mi się wrócić do formy. Choć teściowa i M mówią, ze z tyłu w ogóle po mnie nie widać nic, oni może "nie widzą", ale ja widzę ;)

Katarinka piękny sen, choć noc okropna, u mnie na odwrót, sny okropne a noc spokojna. Śniło mi się że przed porodem zaczęły wychodzić ze mnie jakieś robaki i to było przerażające :ohmy: :huh:

12 lata 3 miesiąc temu #544976 przez xpatiiix3
Hej brzuszki.! ;*

Jadzia jaki śliczny Twój Hubuś, i jaki grzeczny.! ;) Jejku już niedługo i my się posypiemy, aż czekam z zapartym tchem na tą chwilę ;))

Sylwia ja nie wiem co się stało, ale byłam w gr i już nie mam jej, nie wiem co się stało.. :P
No co do M hmm wczoraj się dowiedziałam od jego siostry, że popijać zaczął, kiedy on nie tykał wcale alkoholu, więc jest coś na rzeczy jednak, no i dla siostry powiedział, że z nas nic nie będzie, ale synem będzie się zajmował, to tylko jej powiedziałam, że on ojcem na odległość nie będzie i tyle, ja się bawić w podrzucanie dziecka z domu do domu nie będę i tyle, no i koniec tematu w sumie... No tylko mi przykro trochę, że sam mi tego nie powiedział tylko tak sobie zerwał kontakt z dnia na dzień...
No i jego rodzice nic nie wiedzą, ponoć namawiają go strasznie, żebyśmy się pogodzili czy cuś, bo myślą, że to ja go zostawiłam chyba i tak myślę, żeby do teściowej niedoszłej napisać eska konkretnego na ten temat i durnia udać, że co się z Maciusiem stało, bo ja nic nie wiem i nie mam z nim kontaktu, no to ona powinna mu wtedy do rozumu coś przemówić, tylko się zastanawiam jeszcze jak napisać to i wtedy już dam sobie spokój :P

Marlena mam nadzieję, że operacja męża gładko pójdzie i szybko, nie zamartwiaj się tam :) No no , myślę, że podejmuję słuszną decyzję ;)

Madlen princess wczoraj na fb była z tego co widziałam ;)

Chomiczka śliczne łóżeczko ;)

Kasia Ty to tą swoją Tosię stroić będziesz, maleńką księżniczkę będziesz miała ;D

Pliszka fajnie, że sobie odpoczęłaś ;)

Katarinka fajny sen ;)

A mi dzisiaj się śniło, że M przyjechał do szpitala jak zaczęłam rodzić, ale mnie miał w dupie tylko o syna się pytał, a na mnie patrzył jak nie wiem no z nienawiścią jakąś, kurde jakie durne sny... Ale potem go wygoniłam z sali i było już po wszystkim i trzymałam synka w ramionach i płakałam ze szczęścia ;)

Monia to trzymaj się tam i o wszystkim informuj nas przez Sylwie :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #544983 przez michasia
Kasia może więcej zjedz zamiast zmniejszać dawkę insuliny? Ciekawe co tam u syna wyszło, że tak się pan w lab. dziwił.

Marlena trzymam kciuki, by szybko Twój M wrócił ze szpitala...choć pewnie tam się nalata i naczeka z tym kolanem...

Jadzia jesteś dla mnie taką iskierką nadziei, że będzie tak jak się nastawiam, szybki poród, mało problemów z karmieniem, wielka radość z Małego człowieczka w domu, krótkie krwawienie i w ogóle...:)
jak to dobrze, że masz takie pozytywne wrażenia i nas pozytywnie nastawiasz:)

Sylwia ta grupa chyba rzeczywiście przestała istnieć, bo jakoś nie mogę jej znaleźć. ja nie mogę Ciebie dodać, bo jak klikam w ten link, to coś dziwnego wyświetla, a po imieniu i nazwisku, to jest kilka takich...musiałabyś tło zdjęcia opisać.
www.facebook.com/michalina.jankowska.1 a może u Ciebie mój link zadziała.

No właśnie swoją pościel też chyba w dzieciowym płynie trzeba wyprać, bo przynajmniej ja zamierzam brać Małą do łóżka, co by nie wstawać na karmienie co chwile...

Chomiczka ja wczoraj wygarnęłam swojemu, bo on z przygotowań, to pomalował pokój i złożył łóżeczko. Ani mnie nie rozpieszcza ani nic...kurcze...kiedyś to mówił, że będzie latał po zachcianki, jak raz miałam, to nie poleciał...i w ogóle...Ale też chwycił wczoraj jakąś gazetę i poczytał o fobii ojcostwa czy jakoś tak...że niektórzy sobie nie zdają sprawy ze swojego leku.
Dla faceta to rzeczywiście inaczej, oni stają się rodzicami jakby po porodzie, jak muszą się zająć dzieckiem. Ale też mogliby wziąć udział w szykowaniu wyprawki, kontrolować, czy mamusia o wszystkim pomyślała i w ogóle. Pokazać, że im jakoś zależy.
Bardzo ładne łóżeczko.

Kasia po takich zakupach, to na pewno się humorek poprawił.

Natalka ja mam jedna butelkę Tomme Tippee ale to gratis dostałam, i z Aventu ze szkoły rodzenia też dostałam, więc sama nic nie kupowałam. Jak się okaże, że nie będę karmić to na początek te 2 wystarczą i wtedy coś dokupię. Ogólnie te tomme tippee przemawiają do mnie.

Pliszka dobrze wiedzieć, że znów tryskasz energią:) to miłego dnia z rodzicami i wieczoru z M.

Katarinka chyba dużo wody zatrzymuje Twój organizm. na zgagę mi w aptece babka poleciła GELATUM ALUMINII, takie mleczko, bierze się niby chyba 3 razy dziennie po łyżeczce. Ja wzięłam jak mnie zgaga łapała i miałam później 2 dni spokoju. To się chyba też profilaktycznie bardziej bierze, więc polecam kupić (6zł) i tak sobie po śniadanku łyknąć. Bo jak już pali, to mało coś pomaga...ale później jest ulga.
Już niedługo sen się spełni.

Ja na szczęście nie puchnę ani nic. tylko lenistwo mnie coraz większe ogarnia. Czas wstać...
Na noc zjadłam arbuza (ogólnie w rodzinie każdy wie, że ja jestem taka arbuzowa...uwielbiam te owoce...) na szczęście tylko 3 wizyty w WC w nocy zaliczyłam, bo już w łóżku go jadłam.
Dziś mamy drugie pół do spałaszowania:D
a wczoraj zamówiłam pieluszkę w arbuzy:) ale już jej w sklepie dziś nie ma..., może ostatnia była... www.google.pl/search?q=pieluszka+arbuz&o...ormowana%3B599%3B600
Przyszedł dziś stanik do karmienia allegro.pl/czarny-biustonosz-do-karmieni...lna-i2942759407.html jest w miarę ok. Przynajmniej w aukcji podają na jakie obwody się nadaje, bo w niektórych tylko rozmiar, a wiadomo, że każda firma ma inną rozmiarówkę...

Sylwia brrr...okropny sen.

12 lata 3 miesiąc temu #544994 przez sylwia1986
Dominia, Michasia udało się z tym fb :)

Od styczniówek wynalazłam fajną promocję na pieluszki ;) www.mydeal.pl/caly_kraj-pieluszki_pamper...mium_care-11974.html

12 lata 3 miesiąc temu #545036 przez princess
Hej.

Grupę na FB usunęłam. Niektóre z Was wyraziły niezadowolenie, że osoby spoza grupy widzą "nasze" treści.

12 lata 3 miesiąc temu #545037 przez xpatiiix3
O nieee teraz zobaczyłam wychodzą mi malusie rozstępiki pod pępkiem, a myślałam, że tego unikne... ;/

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #545038 przez Alina2408
banana to ja juz mam w trzecim stopniu dojrzalosci....

jadzia jak sie ciesze oczywiscie ze tesknimy za toba ale bardzo sie ciesze ze tak czule odkrywasz uroki mamusiowania po raz drugi... cudownie ze piszesz nam takie rzeczy to pocieszajace i piekne :):)

marlena tak moj czop wychodzil juz od trzech tygoni... tez wlasnie mialam tam ciagle mokro i glutowato :) ale wczoraj po wizycie u gina tez mi jeszcze polecialo i zaczelam plamic ale tylko troszke...

michasia i denerwowac szefa hehe bo on zawsze denerwuje sie ne smieszne koszulki ktore mu kupuje :):) moze jestem troche zlosliwa ale coz ma za swoje...

pati jezeli tak dla ciebie bedzie lepiej to oczywiscie nie wpisuj ojca a ajk bedzie chcial kiedys to bedzie musial powalczyc... poza tym jezeli polozy laske to jak poznasz odpowiedniego mezczyzne to bez problemu bedzie mogl przyjac marcelka jako swojego syna... kochana i pamietaj poukladaj najpierw swoje zycie pozniej prowadzaj kogos innego... to jest przykre cala ta sytuacja tymbardziej ze na pocatku sie cieszyl razem z toba a pozniej dopiero sobie uswiadomil czyli dal ci nadzieje... uwierz mi ze takich typow na swiecie jest wiele i nie zawsze to zalezy od wieku uwierz mi tez swoje przeszlam... pozniej mialam wiele rozterek a teraz mam marka i czekamy na nasza coreczke... kolejny zwiazek jest zupelnie inny lepszy bardziej wartosciowy i pelniejszy :) takze wszystko przed toba... a czas na wygadanie sie rodzinie przyjdzie uwierz mi ze ja z moja mama rozmawialam w sumie na koncu bonigdy nie chciala sluchac mowila ze jestem przewrazliwiona i sie czepiam... a teraz sama jest szczesliwa bo moj byly maz pokazal jakim czlowiekiem potrafi byc... dlatego nie zdziwilabym sie jakbys latwiej mogla sie wygadac koledze czy kolezance... przyjacielowi bo onie cie nie beda oceniac i wtracac a rodzina ma juz wyrobione zdanie i dlatego to jest takie trudne... trzymaj sie pamietaj ze masz nas... w razie czego doradzimy i pomozemy na miare mozliwosci...

hahah jadzia z koopkami tak to juz jest ale juz kiedys pisalam ze kolezance polozna podpowiedziala ze mozna podlozyc najdelikatniejsza chusteczke higieniczna pod pooopke i jak wyleci taka nieplanowana koopka przy larmieniu to mozna to zabrac a pieluszka da jeszcze rade :)

dominia nie martw sie odezwie sie :) a ten brzuch to sie nie martw to sie dzidzia inaczej ulozyla :)

marlena trzymamy kciuki za twojego m i jego kolano :)

chomiczka sliczne lozio...

kasiu sliczne zapuky...

katarinka masz rennie??? jak nie topepsi powinna ci tez pomoc albo smietana i mleko... swietna jest tez salata wiec mozesz zabawic sie w krolika...

monia trzymaj sie :) ja tez juz niedlugo :):)

marlena tez troche spuchlam i to tez dopiero od kilku dni to chyba juz lekkie zmeczenie organizmu :):) moj m smieje sie ze wygladam jak pyzunia...

pati poprostu napisz ze nie wiesz co sie stalo bo od jakiegos czasu ich syn nie kontaktuje sie z wami... postaw sprawe jasno ze ich informujesz jaka jest sytuacja zeby mieli pelna swiadomosc co sie dzieje bo w koncu chodzi o ich wnuka i ze nie pozwolisz na to zeby cie nie szanowal i dziecko mial w dupie...

a my dzis pojechalismy rano do kutna do kauflandu kupic co nieco i moj m podjal wazna decyzje bo ciezko mu sie rozstac z papierosem robi sie za bardzo nerwowy a bardzo by chcial wiec zainwestowalismy w e papieroska jest z siebie dumny i ja tez bo nie bedzie smierdzialo a z czasem zacznie stosowac slabsze plyny zeby owoli sie oduczac palenia... ja za to mam dzis mega lenia i nic mi sie nie chce.. troszku poplakalam po moim psiaku i takak jestem do dooopy... no nic takjuz widocznie ma byc... jeszcze tylko pare dni :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #545046 przez dominia
Ja kupiłam sobie butelki z aventu, mam z tego odciągacz i u mnie w rodzinie zazwyczaj z nich korzystali, byli zadowoleni to ja nie będę się wcinać w jakąś inną firmę skoro mam tą sprawdzoną :) i do odciągacza się przyda bo wkręcę butelkę i dawaj a później tylko założę smoczek i gotowe do karmienia :) na allegro dałam za dwie chyba 29 zł :) jedną mniejszą a drugą większą :)
W niedzielę jak będę w Krakowie to skoczę sobie do smyka i kupię biustonosz, są po 35 zł a przynajmniej sobie zmierzę bo nie mam pojęcia jaki mam rozmiar :cheer: na tym co teraz noszę jest 80 A .. ale to chyba jakaś dziwna rozmiarówka, mega wygodny wcale mnie nie ciśnie :)

Co do roli Taty to mój M owszem coś tam patrzy, ogląda ubranka ale wiadomo, że ja wszystko kupuję bo w tym siedzę, czytam, pytam się .. kiedyś też mu zrobiłam awanturę, że wogóle się nie interesuje na jakim etapie wykształcania się jest nasze dziecko, później odpuściłam. Stwierdziłam, że zarabia sam na nas trójkę, przychodzi zmęczony z pracy i należy mu się odpoczynek a nie, że będzie siedział z nosem w gazecie czy internecie i patrzył co się dzieje.. poza tym jestem w 100 % pewna, że jak się Igor urodzi to zwariuje na Jego punkcie i momentami będzie robił przy Nim więcej niż ja :) Kocha dzieci i już mi mówił, że będzie się nim opiekował, bawił się z Nim i kiedyś nauczy jeździć na ścigaczu :dry: ( wczoraj mnie o tym poinformował ) :blink: Dba o nas, kupuje jedzonko, trzyma na śliskich schodach, smaruje balsamem codziennie wieczorkiem :) to mi wystarczy :) jak coś to ja mu coś opowiadam :)

Patii wydaje mi się, że jednak jesteś za Maćkiem i wybaczyłabyś mu wszystko gdyby się troszkę postarał. Z jednej strony Cię rozumiem bo uczucia biorą górę ale z drugiej ja jestem mega upartą osobą i już druga taka jazda u Ciebie bo najpierw się chwilkę nie odzywał i nagle sobie przypomniał i później znowu nic do tej pory .. za cholere bym mu nie wybaczyła i nie odpuściła, zostawił Cię samą w najgorszym, najcięższym momencie .. a wiesz, że jak urodzi się Marcelek to on przyjdzie do szpitala i zacznie się tłumaczyć .. myślałaś już o tym ? może się nagle zmienić o 360 stopni .. tylko, że to będzie kwestia czasu aż znowu o Was zapomni .. musisz sobie jakoś przegadać, postawić przede wszystkim ultimatum sobie, do Nas możesz gadać cały czas my będziemy pomagać, rozmowa jest dla człowieka bardzo ważna, czasem nawet lepsza niż czyny :) ja jestem po Twojej stronie i chociażby M zrobił się Aniołem to za nim nie będę, bo potraktował Was przedmiotowo :angry: gnój .. :angry: przytulam Was :kiss:

Sylwia super :)

Ja mam sny dziwne .. np ostatni mój sen jaki pamiętam to uciekałam ze swoim psem jakąś polną drogą bo zobaczyliśmy ogromnego psa i bałam się, że mi go zje :lol: :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #545052 przez chomiczka
pati ja całą ciążę smaruję brzuch, pośladki i piersi mustelą i nie mam ani jednego rozstępu tam gdzie smaruję (nie liczę dwóch tam gdzie mam bliznę po wyrostku) Wyobraź sobie że ostatnio patrzę i mam nowe, różowe kreski ...pod cyckami !!! jak podniosłam je do góry to tam je właśnie znalazłam, nosz....!!! :angry: :angry: ale przynajmniej widać że to smarowanie coś daje bo tam gdzie było smarowane to nie ma śladu rozstępów a tam gdzie sobie odpuściłam i nie smarowałam się pojawiają. Po ciąży moje ciało będzie tak zdewastowane że ja nie wiem czy kiedykolwiek wróci chociaż w połowie do tego co było :angry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka