BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #609491 przez dominia
Aaa glowa :lol:
Jakby nie brali duzo i ludzie by byli ok to by bylo super :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #609492 przez jadziatopol
Dominia dzieki za wyjasnienie :lol: ja juz chyba sie starzeje :blink:

Czy wasze dzieciaki jak gaworza to tez gadaja samogloskami? jedyne co mowi Hubert (nieswiadomie oczywiscie ) to slowo "niee" :lol: a reszta to "e...yyyy...iii...aaa....uuuu..ejjjj...haaa" :lol: glowke tez ladnie trzyma...i bardzo lubi lezec na brzuszku i przewracac sie na plecki. Jedyne czego nie chce robic to lapac zabawek. Jak juz zlapie to nieswiadomie...nie wiem...ale moze za duzo wymagam od niego? czy wasze lapia juz zabawki?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #609512 przez kasia123m
Jadzia zaduzo wymagasz hehe :laugh: moja dopiero swiadomie zaczyna sie usmiechc i wczoraj z dwa raaazy udalo jej sie wydobyc z siebie jakies dzwieki przy kapaniu az sama sie zdziwila.terapeutka mowila ze to ze lezy na brzuchu i dzwiga glowe i umie obrocic lewo prawo to umiejetnosc na 3mies dopiero.ona chwilke na brzuchu polezy aale nadal nielubi...a szkoda

Nie wiem czy mi ropa naa dziasle nad tym zebem niewyszla co mi go trul wczoraj.to pewnie zle...ech
I czemu caaly czas kurde krwawie...nigdy mi nieprzejdzie?
Tosia spala od 21 do 2,30 a potem do 6,30...pewnie znow przez caaly dzien oka niezmrozy...
A na polu pada snieg:( mozna sie pochlastac przez ta pogode
KIedy bedzie WIOSNAa?

12 lata 2 miesiąc temu #609515 przez Alina2408
sylwka u nas z wyplata jest o tyle dobrze ze moj rozwozi pizze wiec jak ten mu kiedys nie chcial zaplacic to poprostu wzial z utargu...tu problemem jest tez marek bo ja mam wrazenie ze on jest uzalezniony od tej pracy... nie mam pojecia jak to rozwiazac rozmawialismy ale mnie to przeraza a zciaganie do pracy to normalka niestety m nie umie odmowic i to mnie martwi bo jest to kosztem nas... mnie i malej i strasznie boli... a pieniedzy z tego jak na lekarstwo.. szwy rozpuszczaja sie dosc dlugo dwa tygodnie t spokojnie nie martw sie przyjrzyj im sie dokladnie bo pewnie juz powoli puszczaja...

gabilee byl i dupa a na szukanie pracy trzeba miec czas a jaki tu czas jak pracuje od 9.30 do 22 czy 23... niy dzisiaj ma wolne mamy jechac do wloclawka bo tam przyjmuja ludzi a w razie czego przebidujemy okres probny u mojej mamy bo ma trzy pokoje :P ale kazalam juz mu wylaczyc telefon i zaraz sie zbieramy zeby nas w leczycy nie bylo bo szef to kiedys nawet pod dom podjechal... choc z jednej strony to bym chciala bo ja bym z nim porozmawiala bo jak boga kocham to nie mialabym juz oporow uwierz mi...

kasia dokladnie tylko jak moj wraca to ja jestem padnieta na ryj bo wraca kosmicznie pozno a w szafie to ubran juz nie wieszam bo nie ma kiedy bo czesc ciazowych trzeba schowac itp wiec bajlagan na maksa...

madlen spokojnie ja tez na pocztaku tak mialam przejdzie bol i bedziesz sie cieszyc macierzynstwem pelna geba :) przewijamy po karmieniu jak jest kupa albo duzo za duzo siku ale jak tylko troszke siuskow to nie bo nasza nie ma tendencji do odparzen...

jadzia ale numer z tym fitness :) fajnie masz...

jadzia na zabawki za wczesnie moja meczy sylabizuje ocha i acha i mama wola jakchce cos ale takie nieswiadome mama :P a szkoda :) znow nie lubi lezec na brzuszku i wtedy glowki podnosci lepiej jej to idzie na rekach...a generalnie dzwieki to wydaje jak krecik z tej czeskiej bajki :P:P

kasia kup szalwie i rob plukanki wtedy ta ropa ci zejdzie no chyba ze mozesz to otworzyc troche i wycisnac rope... czyli masz zapalenie mowie ci lepiej plukaj szlwia albo kup sobie dnetosept tez do plukania albosmarowania tylko mocniejszy a ty mozesz bo nie karmisz :) ja nie moglam...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #609534 przez Monia_T
Madlen ja w nocy przewijam tylko jeśli trafi się kupol. Jak nie ma, to pampek spokojnie trzyma do rana. Odpukać, ale jeszcze ani razu nie było odparzenia :laugh:

Jadzia Iga ma podobnie jak Hubi :) Główkę podnosi super, potrafi sie przekręcać. Gada coraz więcej, często właśnie aaa, ooo, eeeejj, nieee, uuuu, yyyy, gle, gua, ału, bly, maaa itd. No i jej ulubione LE, które woła tylko jak chce jeść :laugh: Obserwuje uważnie nas i przedmioty, szuka wzrokiem jak kogoś słyszy a nie widzi. Zabawki lubi obserwować, potrzyma w rączce jak jej sama dam, ale raczej nieświadomie :) Jeszcze mają na to czas ;)

Alina a poza pracą Marka nic Was nie trzyma w Leczycy? Mam na myśli Twoja pracę, albo mieszkanie? Bo jeśli nie,to chyba rzeczywiście lepiej się wyrwać, przenieść do większego miasta z możliwościami. Godziny pracy m to jakaś porażka, żeby chociaż kasa odpowiednia z tego była...

Wrócę za chwilę, muszę udostępnić cyca :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #609538 przez Paulaaa
Hej dziewczyny. :)

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Pediatra najpierw zbadała Oliwię (bo była ''chora'' przez week) i później już zajęła się Amelinką. Starsza zdrowa, młodsza zdrowa. Więc szczepienie doszło do skutku. Wzięłam w końcu 5w1 + żółtaczka osobno. Dwa ukłucia a płaczu co nie miara. Moja pyzunia waży 4350 i ma 56 cm :)
Ogólnie mała szczepienie zniosła ok. Po samym wyjściu z gabinetu jak zasnęła tak spała 4,5 godziny. Jeść nie bardzo chciała, trochę oczami powywracała, ale bez jakiś większych atrakcji. Zasnęła o 21 pobudka o 1 i 4. Wstała o 7.40 wtrąbiła 120ml i teraz sobie grzecznie leży w leżaczku. :)
Następne szczepienie w Czerwca...

Pati super, że jesteście już w domku. :)

Domina co robiłaś z włosami? Farba?

Monia ja też ostatnio się prawie zjebałam ze schodów. Wózek zawisł w górze z przednimi kołami. Dobrze że nic sie Wam nie stało.

Madlen jak nie ma kupy to pampka mamy całą noc.

Lece coś ogarne może, bo zasypia w lezaczku. :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #609578 przez Monia_T
Cycek wrócił do mnie, niuńka śpi w łóżeczku, mogę pisać dalej ;)

Piszecie o ćwiczeniach i podziwiam Was za to bo mi się najnormalniej w świecie na razie nie chce :P Mam lenia na taki ruch, jestem zmęczona i jak mam ekstra wolną chwilę to myślę tylko o tym, żeby się położyć i odpocząć.

Pati ja też mam spory brzuch, na dodatek oponę wokół...

Samo nie zniknie, czekam na lepszą pogodę, żebym mogła na długie spacery wychodzić. Po pierwszym porodzie bardzo mi to pomogło, no ale wtedy byłam ponad 10 lat młodsza... :dry:

Mamusie karmiące cycem, czy Wasze Maluszki mają białe języczki? Iga ma i w sumie wydawało mi się to normalne, ale ostatnio ktoś mi zwrócił na to uwagę i już sama nie wiem...?

Pisałyście o herbatkach, ja podaję raz na kilka dni ale tylko słabiutką koperkową z Hippa i nie więcej jak 60ml.

I wyleciało mi z głowy co chciałam napisać...no nic Miłego Dnia życzę :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #609595 przez sylwia1986
dzień dobry, ale u nas śnieżyca, ja już nie mam słów do tej pogody :ohmy: :dry:

Pati super że już w domku :)

Alina kurcze nieciekawa sytuacja z pracą M :dry: kurcze teraz ciężko o dobrą pracę, szefowie wykorzystują to że duże bezrobocie, więc wybór taki że albo Cię zgnoją, albo szukaj innej pracy..

Madlen ja tak jak Alina przy nocnym karmieniu sprawdzam pampka, jeśli nie ma kupy albo mocno nasikanego to nie przebieram. M się śmieje że na zewnętrznym pasku powinien być wskaźnik napełnienia pieluchy :lol:

Paulaa super że już po szczepieniu, oby malutka dzielnie to zniosła, choć z tego co piszesz jest dobrze :)

Monia Bartek ma biały języczek, raz bardziej raz mniej, ale podniebienie i dziąsełka w porządku więc to raczej nie pleśniawki ;)

12 lata 2 miesiąc temu #609615 przez andzia_zg
Cześć.

Ale mam dziś zrąbany humor. Zaczęło się już w nocy. Po wieczornym kąpaniu wojtek zasnął jak zabity. Po 4 godz obudziłam go na jedzonko i spał dalej... następne karmienie mamy przeważnie po 3 godz patrze a on śpi dalej to go nie budziłam... obdziłam go dopiero po 4 godz na jedzonko... zjadł i tak jak zawsze oczy były już jak 5zł tak teraz znów zasnął... kurka dziwne to było... więc po 2,5 godz (czyli o 8 rano) go obudziłam bo w dzien je max co 2,5 godz bo jest głodny wzięłam go na przewijak to walnal takiego kupiszona, że wszystko mam do prania i 3 razy zmienialam pampersa, ubralam go, a ten w płącz... więc wziełam go do cyca bo mówie, że głodny, a on znów placz... co mu dostawilam cyca to raz pociągnął i znów płacz... msle kurcze cos nie tak... dla zmyłki dałam mu 3 kropelki Sab Simplex bo to bardzo lubi i po tym złapał cyca... chcialam zeby zjadl cokolwiek, bo wiedzialam, ze cos jest nie tak to jadł chwile ale jakos niemrawo. Potem polozylam go do lozeczka, mierze mu temperature a on ma 37... i znów mi zasypia... strasznie sie o niego martwie... zeby nie był chory przez to zmarznięcie na święta u teściowej :-(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #609618 przez andzia_zg
Monia_T napisał:

Mamusie karmiące cycem, czy Wasze Maluszki mają białe języczki? Iga ma i w sumie wydawało mi się to normalne, ale ostatnio ktoś mi zwrócił na to uwagę i już sama nie wiem...?

Mój Wojtek tez ma biały język. Tez myślałam, że to pleśniawki, więc jak był lekarz u małego na wizycie to zapytałam o to i powiedział, że podniebienie ok i to nie plesniawki i że to normalne.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #609655 przez [email protected]
Dzień dobry :) nareszcie moje cycki dają mi żyć,miałam zapalenie,jedna pierś jak kamień,ciepły prysznic przed każdym karmieniem,po okład z zimnej pieluchy,no i masaż,który boli ale pomaga bardzo

Pati ciesze się że jesteście już w domku a Marcyś zdrowy

Madlen Gabryś waży 4600 i zjada grubo ponad 100,może nie za każdym razem ale je nawet co godz i daje cyca ile chce,czasem puści pawia i dalej je :ohmy: u nas często jest kleks albo kupa i zmieniamy pamersa w nocy

Andzia Monia wczoraj moja mama mi powiedziała że jak jest biały język to czasem dzieci nie chcą cyca,ja nie wiem o co chodzi ale mówiła żeby posmarować języczek jego siuskami,najlepiej tetrową pieluszkąAndzia Gabryś 37 stopni czasem ma i ponad 37 i nic sie nie dzieje,dzieci maja też taką temperaturę i jest ok,u nas jest wyższa jak ssie pierś albo długo krzyczy,wieczorem też i jest zdrowy,kontroluj ale myślę że nic mu nie będzie

Miłego dnia ciocie :)

Mój prezent na 35 urodziny :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #609678 przez xpatiiix3
Sylwka u mnie równiutko po 2 tygodniach zniknęły :P hehe

Jadzia brzuchol to jeszcze nie katastrofa zdążymy zrzucić :D Ja tam nawet jak nie zrzucę to pierdzielę nie będę się kisić w lato w koszulkach na plaży ,najwyżej będzie atrakcja i będą ludzie mieli temat do rozmów :P mój czasem fajnie chicholi sobie jak gada ze mną komedia a jak po stópkach go pogilgam to też zanosi się śmiechem że ho ho :P

Monia mój ma po karmieniu i lekarze codziennie sprawdzali buźke jemu, bo po antybiotykach mogą być pleśniawki, ale nic nie miał bo jak się ładnie ściera to jest ok spróbuj gazikiem jak zejdzie to dobrze jak ciężej schodzi albo troszkę krwi to można zacząć działać aphtinem żeby się nie rozeszły :)

Andzia w szpitalu dzieci wszystkie miały te bezobjawowe zapalenie płuc u większości po prostu gorączka albo podgorączkowy był, nie chce straszyć ale mówią, że teraz to bardzo popularne wśród takich maluszków i widać tylko na rtg zmiany w płuckach a osłuchowo nic...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #609679 przez xpatiiix3
Aganobla śliczności :kiss: niezły prezencik :) :)

A i chciałam wszystkim podziękować jeszcze za ogromne wsparcie psychiczne dużo dało mi to że tyle osób wierzy we mnie :D no w nas :)
Więc dziękuję kochane :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #609737 przez kasia123m
Gabrys sliczny chłopczyk:))

a Tu usmiech dla wszystkich cioc:P)))

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #609778 przez Madlen
Adaś spał z przerwami co 3h. Pospałby dłużej po większej dawce mleka, ale przesikał pieluszkę. Moja mama za luźno go zapięła.. :angry:

Jadzia dzięki, czytam o tych pieluszkach, że w PL to odpowiednik Pampers active
Używacie rozmiar 3? Jest ok?

Ja też chcę fitness! Ćwicz ćwicz kochana :)Opisz wrażenia.

Mój syuś się usmiecha :lol:
A co mówi: czasem zdarzy się "gu" ale zazwyczaj jak usypia ze smoczkiem to mówi "aja aja"
Zabawki olewa na razie, najbardziej kocha mleko :laugh:

Wczoraj widziałam Pampersy sleep&play 3 od 6-9kg i zastanawiam się czy byłyby dobre? Ma ponad 5 kg..
Ale czytałam, że pampers sleep&play beznadziejny. ?

Jaki numer pieluch używacie? My lecimy dwojkę. Pewnie już niedługo..

Andzia 37 to normalna temp. U Adasia

Aganobla cudowny Twój potomek, do schrupania :)

To ja w nocy też odpuszcze przewijanie :)

Kasia ale piękna śmieszka :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka