BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #609779 przez andzia_zg
aganobla i kasia fajniutkie te wasze dzieciaczki :lol:

Madlen ja juz lece na pampers 2, bo 1 dość mocno juz odciskały mu sie na nóżkach

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #609822 przez Satine0
Cześć dziewczyny :)

Jakoś przeżyłam teściową...ale z ledwością już mi nerwy puszczały w pewnych momentach. TRAGEDIA !
Jutro z małą na szczepienie mam nadziej, że będzie wszystko okej. A co do pamperów to moja też leci na 2 i nawet myślę, że zaraz wejdziemy w 3 :P

12 lata 2 miesiąc temu #609842 przez andzia_zg
Ale ulga... małemu spadla temp, nie jest juz taki czerwony.... nawet mi juz normalnie zjadl... tylko teraz lezy i preży sie przy purkaniu i jest jeszcze marudny. A rano sie niexle wystraszylam, bo balam sie ze sie rpzeziębil u teściowej i balam sie ze temp moze podskoczyc

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #609857 przez Paulaaa
My też lecimy już na pampersach dwójkach. :)

Ugotowałam obiad, ogarnęłam chatę i siedzę. Spacer dziś odpuszczamy bo paaaaaaada! :( :(
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #609861 przez Satine0
Spacerujecie z maluchami codziennie jak pogoda okej?

12 lata 2 miesiąc temu #609864 przez Paulaaa
My wychodzimy codziennie przynajmniej na 30 min. (Nawet jak pada. Do -5 można wychodzić - tak mi pediatra powiedziała)
Dziś pada śnieg z deszczem, a że Amelka po szczepieniu to dzisiaj spacerek odpuscimy.

Normalnie BINGO! Udało mi się dodać zdjęcie. Takie to proste a ja się głowiłam i głowiłam jak to uczynić :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #609873 przez Monia_T
My na pampersach 2 jedziemy odkąd mała skończyła 2 tygodnie. Mam jeszcze ostatnią paczkę, jak skończę spróbuję biedronkowych w rozmiarze 2, bo są trochę większe.

Na spacery chodzę jak nie pada ten cholerny śnieg i nie ma wiatru. A jak pogoda do dupy to siedzimy w domu.

Kasia piękny uśmiech Tosi :lol:

Paulaa dziewczynki super razem wyglądają :) Cieszę się, że po szczepieniu ok :woohoo:

Aga Gabryś sliczniutki :)
Nie wiedziałam, że masz 35 lat, myślałam, że chwilkę po 20-tce jesteś ;)

Z języczkiem mnie uspokoiłyście, czyli tak jak myślałam jest to normalne...po co ja w ogóle słucham kogoś z boku :silly:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #609877 przez kasia123m
ja bylam na polu moze z 5 razxy...czekam az sie ociepli troszke..noi nie nbedzie takich opadow jak dzis...
nie wiem co ze szczepieniem...kacper kaszle mokro..kicha i wciaz ma katar...dupa chyba bedzie

Paula dziewczynki slodkie..
Satine Marysia slodki usmieszek

my tez na 2...jeszcze mam kilka happy 1 i juz ledwo ubieram..na dzien bo na krotko..noi teraz na dwojkach dady tez lecimy..faajne sa i tanie

12 lata 2 miesiąc temu #609890 przez Martyna
Cześć Mamusie :)

my w poniedziałek wieczorem wróciliśmy już do domku. Do wtorku byśmy chyba nie wytrzymali :)
Rodzice kochani ale w pewnym momencie czułam, że jestem tylko od karmienia - Mama chciała dyrygować wszystkim i wszystkimi :)

Pati bardzo się cieszę, że jesteście już w domku :) Marcelek śliczny i dzielny :kiss: :kiss: :kiss: a Ty zasługujesz na wszystko co najlepsze. Jesteś wspaniałą Mamą i super sobie radzisz!!! Podziwiam Cię

Monia Śliczne córeczki :) Mi też się nie chce ćwiczyć, a jak już mi się zachce i Mały śpi to wolę się położyć bo nigdy nie wiadomo ile będzie spał :)
Też czekam na lepszą pogodę i będziemy kursować z wózeczkiem :)

Jadzia Robercik od kilku dni gaworzy właśnie tak jak piszesz Ty i Monia :laugh: i uśmiecha się świadomie. Nie do opisania :) wczoraj aż się popłakałam bo to takie urocze :laugh:

Aga śliczny ten Twój Prezent :kiss: :kiss:

Madlen ja tez przewijam jeśli jest kupa albo czuję, że jest bardzo ciężki. Jeśli nie ma potrzeby to nie zmieniam bo czasami grozi to płaczem i rozbudzeniem :)
My zaczęliśmy pierwszą pakę 2

Kasia ale śliczny uśmiech Tosi :kiss: :kiss: mi się jeszcze nie udało takiego uchwycić

Andzia Maluchy maja wyższą temperaturę ciała. 37-37,2 to normalna temperatura dla nich.

Paula śliczne córeczki :laugh: super, że po szczepieniu w porządku :) my też bierzemy 5w1.

Satine współczuję teściowej!! huśtawka super a Maryś śliczna

12 lata 2 miesiąc temu #609893 przez Monia_T
Paulaa zanim my się zapakujemy w kombinezon (czego młoda nie cierpi, a już czapki szczególnie), kocyk, gondolę, zejdę z IV piętra do piwnicy po stelaż to mija chyba z pół godziny...jakbym miała wtedy na 5 minut to szału bym dostała :ohmy:
Jak pogoda jest w miarę to wychodzimy na 1-1,5 godziny.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #609942 przez xpatiiix3
co do pampersów zaskoczę was ale w ciągu 2 tygodni 2 paki 80 sztuk poszły mi pampersów 2 otworzone mam rossmanowskie 2 ale mam jeszcze jedną pakę pampersów 2 ciekawe czy zużyje vbo może maluch zaraz przeskoczyć na 3 pampersy 2 już zaczynają cisnąć w nóżkach...

O kurdee zapomniałam opowiedzieć, ale w szpitalu na oddziale leżał chłopiec 8300 4miesiące ale ciężki, heheh bo nawet chwile potrzymałam, o matko kręgosłup matce jego to chyba pęka, wielkolud normalnie :D hehehe i na samym cycu jest :P no i jak mama jemu pampers 3 zapinała to na biodrach rzepy były że mało co się pampers nie rozpinał...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #609949 przez ola85
Monia - śliczna Twoja Igusia i co zdjęcie to większa panna :)
Michasia - fajne zdjęcia z chrzcin :) chyba od Was zgapię i poproszę mamę by też wyhaftowała imię i datę chrztu małej :blink:
Gabilee - na pewno razem łatwiej się to ćwiczeń zmobilizować i przyjemniej :) Moja mała jest na piersi, ale tez nie zawsze odbija i wtedy robię to samo co Ty, kładę na boczek i blokuję kocykiem żeby nie przewróciła się na plecy
Milka - oczywiście że Cię pamiętamy :)
Michasia - a wysypiacie się z małą? Bo ja jak ona śpi z nami to śpię "jak na szpilkach"
Pati - wspaniale że już w domku, buziaki dla Marcelka :kiss: Nieźle przybrał na wadze :)
Alina - chyba Twój M będzie musiał lepszej pracy poszukać. Dobrze że się wypłakałaś, trzymam kciuki by sytuacja się jakoś ułożyła
Madlen - ja moją przebieram, bo jak ma mokro w pieluszce to dostaje czkawki, lub śpi bardzo krótko i czasem to przebieranie kończy się potem godzinnym bujaniem
Kasiu - ja już przestałam plamić i znowu zaczęłam :( Robiłaś ostatnio morfologię, może masz znowu niższe płytki? Moja jak leży na brzuszku to potrafi przekręcić głowę z prawej na lewą stronę, choć kosztuje ją to troszkę wysiłku. Ja się z tego cieszę, bo ona bardzo lubi spać na brzuszku, a dzięki temu że sama obraca główkę to wiem że nie "zaryje" noskiem w materac i się nie przudusi
Monia - moja ma biały języczek :)
Andzia - u mnie też był dzisiaj ciężki poranek, dwa razy zmieniałam ubranka, bo przeleciało... Do tego mała dużo płakała, widziałam że jest zmęczona,a nie chciała usnąć, strasznie się boję żeby ją coś nie brało, bo tu u nas co chwila ktoś chory...
37 dla maluszka to chyba norma
Aga - oby Ci się z tą piersią udało wykurować domowymi sposobami, śliczny Gabryś :)
Madlen - mi mama kupiła pampersy 2 i one są dość małe, 3 jeszcze nie miałam. Mi sprawdza się dada 2 i huggisy 2
Satine - my jutro mamy USG bioderek, a u nas dzisiaj śnieżyca

Wszystkim w imieniu córy dziękuję za komplementy :)

12 lata 2 miesiąc temu #609951 przez dominia
Alinka wychodzi na to, że M pracuje u prywaciarza tak ??
Bo mój Tomek robi u prywaciarza i za każdym razem Go wykorzystują :/ urlop okolicznościowy jak Igor się urodził wypłacają mu do tej pory :/ a On się nie upomni chociaż Go cały tamten tydzień o to prosiłam .. nie ma dodatkowego ubezpieczenia a jeździ samochodem .. ja powiedziałam, że jakby się coś nie daj Boże stało [tfu tfu tfu] to nie będę patrzyć, że jest zatrudniony u szwagra tylko zedre z nich co do ostatniego grosika :/

Paulaa tak zmieniłam kolor z ciemnego brązu na rudy :) i ścięłam około 20 cm :)
Dobrze, że Amelka ładnie przechodzi szczepienie :) dziewczynki piękne :)

Monia jak coś to przemywaj języczek przegotowaną wodą jak Ci się nie podoba i będzie ok :) jak nie zalega na nim mleczko to pleśniawki Igunia nie powinna mieć :)

Sylwia odnośnie tej wysypki jeszcze .. to Bartuś ma to szorstkie ??
My aplikujemy po kąpieli od wczoraj dicortineff i dzisiaj już widać ładnie poprawę :)

Aga dobrze, że zapalenie piersi minęło :) Gabryś piękny :) ale bije od Niego taki wielki spokój :) prezencik Mamusi super :)

Patii po to jesteśmy żeby Ci chociaż w taki sposób pomóc :) jesteś mega dzielną Mamą :) pomyśleć, że jesteśmy z takiego samego rocznika ale ja chyba bym nie dała rady ;) wymiękłabym na dzień dobry .. dlatego bardzo Cię podziwiam i muszę zacząć brać przykład :kiss: a ten idiota się odzywał ? miał pojęcie, że jego tak małe dziecko jest w szpitalu ? jak sobie o nim pomyślę to mnie kurwica trzepie :angry: :angry: :/

Kasia piękny uśmieszek Tosi :) mówiłam Ci już, że jest podobna do braciszka ? :) piękne masz dzieci :kiss:

Madlen ja mam dwójkę już długo, kupiłam dady jedynki na próbę bo mama mówiła, że nie wszystkie dzieci na nie idą i już są ciut za małe .. szybko te wykorzystamy i dady dwójki też kupimy, z wymianą pampka robimy tak jak dziewczyny, jak nie ma kupki i nie jest naładowany siuśkami to nie zmieniamy tylko fru do spania :)

Satine dobrze, że jakoś zdzierżyłaś tą teściową :) dziękuję Bogu, że mam swoją taką jaką mam bo bym jej już nie raz wyjechała i nie chciała jej widzieć :)
U mnie ze spacerami to szkoda gadać .. jako tako to jeszcze ani razu nie byliśmy nawet na 30 minut .. tu katar był później zimno jak cholera .. i czekamy na ta wiosnę jak na zbawienie chociaż już mi się jej odechciewa :dry:

My idziemy na szczepienie dopiero w poniedziałek :) udało się trochę opóźnić w czasie :)
a jakie wezmę to jeszcze nie wiem chociaż kusi mnie to 5 w 1 ze względu między innymi na cenę ;)

Noc nawet ok, pobudka o 6, chwila marudzenia i po 7 usnął na ponad godzinę i ja razem z nim :) wiecie jaki cwaniak :) przychodzi koło godziny piątej a ten się budzi i wariuje w łóżeczku, gniecie się stęka, trochę pokrzykuje, że to już ta godzina kiedy tata idzie do pracy i On zajmuje Jego miejsce :lol: cwaniak mały :) i za chiny ludowe nie będzie spał u siebie :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #609961 przez xpatiiix3
Dominia napisałam, że dziecko nasze leży w szpitalu, potem, że ma zapalenie płuc i nawet wyobraź sobie wysłałam życzenia i nic... w dodatku skłamał całej rodzince że w czwartek był u nas w szpitalu, bo do miasta wpadł na zakupy sobie, skurrrr.... no tak właśnie płaci na syna, ale szkoda gadać więcej nie pisałam, skoro go to nie obchodzi to niech spada, potem będzie chciał to ja go nie dopuszczę do syna =]

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #609970 przez dominia
Ale chuj :/ za przeproszeniem .. chociaż mógł powiedzieć rodzicom i nawet któreś z nich mogło się zainteresować i odwiedzić na 5 minut, miśka przynieść .. porażka .. kopnij go w dupę po całości bo szkoda słów na idiotę :angry: :angry: ;/;/;/

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka