- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dominia - ja dalej mam krechę na brzuchu, ale liczę że zniknie. Moja codziennie ma jedno takie karmienie z tarmoszeniem cyca.
Pliszka - moja też lubi się kąpać

Jadzia - zależy co znaczy zapadnięte, to naturalne że przy głaskaniu dzidzi ciemiączko jest leciutko wgłębione, jeśli tego "zapadnięcia" nie widać, tylko jest lekko wyczuwalne, a Hubi czuję się dobrze to myślę że nie powinnaś się martwić. U mnie lekarz na to patrzył i mówił że jest ok

Sylwia - mojej małej za to najbardziej podoba się lampa, jeszcze jak się nią zakołysze to uciecha na całego, ale też szybko się nudzi
Satine - cudna Maryś
Buziaczek - oby antybiotyk zadziałał, życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Katarinka - śliczna Ania, moja mała jak jest zmęczona a nie może usnąć to strasznie szuka cyca choć jest najedzona, to samo jak boli ją brzuszek, też myślę że to ją uspokaja
Ja miałam dziś gorszą noc. Chyba muszę pomyśleć o jakimś boboticu na brzuszek...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Igula w nocy też ładnie śpi, wczoraj jadła po 20-tej i zasnęła. Obudziła się o 1.30, później o 3.30 i 5.30. Zawsze tak ma, że najpierw zasypia na minimum 3,5 - 5 godzin a potem budzi się co 2-3 godziny. Ale taka cała nocka przespana to mi się marzy...

Kasia termometrem na podczerwień mierzy sie na środku czoła. Temperatura 37,2 u niemowlaka jest jeszcze w normie, wyższa to stan podgorączkowy.
Ola ja dziś pierwszy raz użyłam boboticu i musze powiedzieć, że działa

Pliszka mam tak samo jak Ty. Z tym, że ja miałam już doświadczenie i wiedziałam, że niemowlak naturalnie wpasowuje się w tryb życia

Wczoraj postanowił samodzielnie przebrać Igunię, bo do teraz bał się, że jej cos uszkodzi, bo ona taka delikatna...najbardziej przerażało go body. Wczoraj wziął Igę na przewijak, rozbiera powolutku ( ja poszłam do łazienki pranie wieszać, ale podpatrywałam go w lustrze) i słyszę: Igusia tatuś Cię przebierze, o kupa, damy radę... o kupa na plecach...no i jak ja mam Cię umyć - myślałam, że się posikam jak kombinował i nagle okrzyk - wiem, położę Cie na brzuszku, ha ha...!
No poradził sobie, przebrał pampka, bodziaka, ubrał pajaca do spania, dumny był z siebie że ho ho, a ja z niego jeszcze bardziej

Cudowne są te chwile

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
DziękiAndzia dla Ciebie:
Tuż po narodzinach zdrowe dziecko traci 5–7 % swojej wagi.
W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień.
W kolejnych miesiącach już tylko 90–150 g na tydzień.
Półroczne niemowlę przybiera jeszcze mniej – 50–80 g na tydzień.
Między 4. a 6. miesiącem życia niemowlę powinno podwoić swoją wagę urodzeniową, a około 1. urodzin ważyć 3 razy więcej.

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Andziu to z Wojtka spory chłopczyk, u mojego przyrost jest ok. 300g na tydzień. Lekarka mówiła że 200-300g na tydzień jest do ukończenia 2 miesiąca, później już mniejszy.
Katrinka z owoców jem jabłka, banany i winogrono bez skórki, z warzyw marchewkę i buraka na surowo, dodatkowo seler, pietruszka w zupie, ziemniaki gotowane. Kasze, makarony, ryż, pierogi z serem, truskawkami, dżemy, mleko i przetwory mleczne - twaróg, serki, jogurty, ser żółty, chleb, bułki zwykłe i maślane, płatki kukurydziane, z mięs kurczak, indyk, choć ostatnio klopsiki z mięsa mielonego wieprzowo-indyczego i schab gotowany.
Każdy sklep tesco ma taką formę dostawy? U mnie też byłoby to spore ułatwienie, jeśli możesz podaj proszę link, może skorzystam, napisz jak produkty.
Ania słodziutka

Sylwka dzięki za info o zusie:) krwawiłam równy miesiąc, a napletka nie odciągam.
Kasiu wahania nastrojów jeszcze pewnie będą. Ja dziś się poryczałam jak puszczałam Bartkowi Kołysankę dla okruszka Krajewskiego

Ale Tosia pięknie się dźwiga

Dominia[jak widzę że bubek się męczy z robieniem kupki, to biorę go na kolana nóżki na mojej klatce piersiowej i robimy rowerek nożkami

Aga ja od czasu do czasu popijam inkę, ale ku uciesze babć zasmakowałam w bawarce

Monia genialnie się patrzy na te chwile tatusiów z dziećmi.
- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziękuję wam za wsparcie w chorobie Zuzi,Kasia ,Katarinka śliczne maluszki ,a Tosia podobna do braciszka ,proszę podajcie mi przez co wrzucacie zdjęcia ,bo ja nie mogę wrzucić
![]()
Zmniejsz fotkę np. tu www.jak-zmniejszyc-fotke.pl/ i później dodaj na dole pod tekstem tam gdzie jest dołącz obraz
- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Monia nie mogę zdjęcie z aparatu ma wymiary 3648na 2736 i 5,96,MB,i mimo to nie mogę wrzucić,obraz JPEG,co jest nie tak
Na tej stronce co wrzuciłam musisz zaznaczyć rozmiar 640px, wtedy zatwierdź i pobierz zmniejszony obraz, powinien sam ściągnąć
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Kasia ale Tosia pięknie główkę podnosi, wow. Kurcze ja swoją mało na brzuszku trzymam, praktycznie wcale.
Katarinka Ania przepiękna. Fajnie, że się odezwałaś.
Ja staram nie jem świeżych warzyw i owoców, ale dziś chyba złapię pomarańcz, o mnie od porodu kusi i jest w domu jedna jeszcze...jabłka gotowałam w kompocie, ale surowe też pewnie spokojnie można. Nie jem bigosu, orzechów, groszku, fasoli, unikam smażonego, choć zdarzyło mi się kilka frytek i było ok, po zapiekance makaronowej z mielonym też myślałam, że może nie powinnam, ale było ok. Ogólnie jem tak sucho-omijam warzywa i owoce, ale czas się przestawić, bo Ani nic nie szkodzi narazie, a ja tracę niepotrzebnie.
Buziaczek ja zawsze korzystam z painta i tam zmniejszam, jakoś tak mi łatwiej, choć muszę wypróbować ten zmniejszacz, co Monika dawała linka.
Ania wczoraj dopiero wieczorem zrobiła kupkę i tak już teraz robi ciągle.
Patii może mama M Ci jeszcze odpisze, ciekawa jestem.
Tak mi się nic po tych świętach nie chce, że szok, nawet pranie mi ciężko zebrać do wstawienia, na obiady ciągle brak pomysłów..., a budzimy się ostatnio z P o 9.30.
Sylwka ja krwawiłam chyba jakieś 3 tygodnie, teraz to ciut plamię, ale to taki ciemniejszy śluz.
Monia dzielny Twój mąż

Buziaczek, mam nadzieję, że z Zuzią dziś już lepiej i antybiotyk zadziałał. Nie chciało się lekarce pewnie spod cieplutkiego kocyka wstawać w nocy...
Kasia napewno Kacper sobie będzie dobrze radził w szkole, patrz jak w przedszkolu mu ładnie idzie, babka go chwali, wysyła na zajęcia z fizyki, masz zdolnego syna, nie martw się na zapas.
- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- mrufka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dziewczyny karmiące mm czy wybudzacie dzieciaki na karmienie? Bo moja jak zasypia o 22 30 tak śpi do 6 mam ją wybudzać?
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1