BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #691980 przez Monia_T
Cześć

Miałam dzis niezłą pobudkę... ;)
Wzięłam o 5 Igę do nas do łóżka do cyca, jak zwykle i zasnęłam. Jakieś pół godziny później Iga zaczęła mnie budzić, tzn. jak zwykle głaskała po buzi, gaduliła, no więc chciałam ją przytulić...i nadziałam się na wileką kupę na plecach, pod same paszki :silly:
Ofajdane było tez nowe prześcieradło..nowe, czyli to, które kupiłam i wczoraj wieczorem założyłam. W końcu postanowiłam zainwestować w takie z dobrej bawełny na gumce, które z naszego dużego materaca nie będzie się ściągać...no i Igusia je ochrzciła :laugh:
Przed chwilą zasnęła :)

Asia ja chetnie skorzystam z rad ego lekarza, bo u nas tezw dzień niestety drzemka przy cycu...po prostu jak jest śpiąca to i marudna, a najłatwiej wtedy przy cycku uspokoić i zawsze tak zasypia. Bardzo chętnie ją tego oduczę :woohoo:

Alina to rzeczywiście masz cięzki orzech do zgryzienia...co wybrać. A co zmieniają w tych przepisach z karty nauczyciela? Chyba lepszy wróbel w garści...ale musisz sama zdecydować.

U nas pojawiło się słońce :lol: Może w końcu wyjdziemy na spacer...zobaczymy czy to się nie zmieni.

Miłego dnia mamuśki :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #691982 przez xpatiiix3
Alina to może i u mnie plamienie zamiast okresu..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #691999 przez Monia_T
Patii jesli test ciążowy wyszedł Ci negatywnie, to nie masz się co martwić. Zaczęłaś podawać małemu mm czasami, kaszkę z tego co pamiętam, to okres może wrócić, a zacząć się może właśnie od takiego plamienia. Tylko zabezpieczaj się dziewczyno!!!! Bo teraz jesteś baaaardzo płodna i jeśli nie planujesz kolejnego bobo za kilka miesięcy to uważaj :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #692024 przez Monia_T
Widziałyście to?

Oglądałam i ryczałam...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #692026 przez [email protected]
Hej :) Gabryś dalej w nocy je,budzi się 3-4 razy,zaczęły dokuczać mu ząbki,po południu marudzi,płacze,widać że go boli.Wczoraj dałam mu kaszkę na noc,zjadł 80 ml i więcej nie chciał bo darł się o cyca,chyba nie ma sensu podawanie mm czy kaszki skoro i tak się budzi na cyca.
Remontują nam blok i musimy wychodzić z samego rana,na szczęście skończyli wiercić,teraz jeszcze druga strona bloku :dry:

Wszystkie maluszki cudne :)

Monia Gabryś robi nam tak raz w tygodniu niestety,kładę podkłady na łóżko ale łobuz się przemieszcza i czasem i tak wszystko do prania.

Chomiczka wszystkiego dobrego dla Olusia :) dzisiaj nasze chłopaki kończą 4 miesiące :) jak ten czas leci

11 lata 10 miesiąc temu #692041 przez Marusha
Alo Alo!
kilka godzin bez wejścia na forum i tyle do czytania że człowiek nie zapamiętuje co kto pisał ;) muszę sobie w drugiej karcie otwierać posty co by pisać po kolei ;)

Ja od tyg podaje Martynce kaszkę z glutenem, ale tylko łyżeczkę dziennie. Na początku nie bardzo wiedziała co robić z tym czymś na języku :) ale z dnia na dzień już zjada więcej.

Też się bije z myślami kiedy wprowadzać te posiłki ale moja pediatra mówi że skoro karmię to nie ma potrzeby do 6go miesiąca nic podawać jedynie ten gluten.

Wczoraj z mężem rozmawiałam że chyba od przyszłego tyg będę podawać już marchewkę też po łyżeczce czy dwie dziennie. Człowiek sam ma problem co tu dzisiaj na obiad a z takim maleństwem to już w ogóle ;-)

Dajecie słoiczki czy raczej same kupujecie warzywa?

Monia_ ja jak karmię małą w łóżku to zawsze na podkładzie bo kiedyś też miałam taką niespodziankę ;)

A jak zamierzacie zaprzestać karmienia nocnego?
wczoraj Martynka zasnęła przed 21 położyłam ja parę minut po 20ej i 40 min usypiania. Po karmieniu była nieprzytomna na rękach ale jak ją tylko położyłam do łóżeczka to się zaczęło. Mąż mówi że ma ADHD po nim, marne to pocieszenie. Obudziła się przed północą i powtórka z rozrywki, karmienie i znowu usypianie i co? i znowu skończyło się na naszym łóżku...
Może ktoś ma jakiś pomysł jak szybko uśpić małą? :)Jadzia widzę że TY masz jakąś tajemniczą metodę? :)

Ola ja swoją nie okładałam poduszkami jedynie na kolanach ją trzymałam w pozycji siedzącej dopiero od kilku dni sama już siedzi ale żadnych poduszek tak przynajmniej zabraniałam nam pediatra.
W wannie siedzi też już ładnie czasem trzyma się boków wanienki albo swoich nóżek ;)
Podkładam jej pieluchę pod pupę i oczywiście mała się siłuje aby szybko włożyć ją do buzi.
A chlapie tak że ja jestem mokra i podłoga w łazience też ;)

Monia Satine oczka dziewczynek boskie ;)

Wypogadza się ;)

11 lata 10 miesiąc temu #692077 przez xpatiiix3
No juz teraz cyc sam znowu i słoiczki raz dziennie ale nie budzi się w nocy dopiero nad ranem 3-4 no ale może faktycznie to tak bo zbliża się okres, zobaczymy :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #692097 przez creatura
Suzi napisał:

Dobrze ze tu moje kwietniówki nie zaglądają, bobym dostała opr za to ze Wam pokazuję Mikiego a na "rodzonym" wątku ni hu hu.
No ale jak sie ma dwa rodzone wątki, to nie zawsze sie po równo obdzieli :blink:

Busted! :woohoo: :lol: :side: :S :side:

11 lata 10 miesiąc temu #692133 przez Paulaaa
Dzień dobry :)

Widać, że pogoda dupna. :blink: Forum odżyło :)

Nie mam czasu siąść do kompa i popisać. :dry:
Wstajemy rano, ogarniamy chatę, potem zakupy, obiad. I tak dzień leci. Potem tata nasz wraca z pracy to już w ogóle nie włączam kompa.
Wieczorem jestem wypompowana. Prysznic i zasypiam w 5 sek.

Napiszę co pamiętam, więc wybaczcie jeśli którąś pominę B)

Suzi, Miki jak się zmienił. :cheer: Już taki ''duży'' i bardziej kumaty :blink: widzę :) Ami je mm. Jadła po 120ml co 3h a przez ostatnie dwa tyg. coś się jej przestawiło i jadła po 60ml tak średnio co 1.5h max. Teraz znowu wróciła do siebie :silly: i je po 120 co 3h.
Chyba Kwietniówki Cie przyłapały :lol:

Kasia ja kupiłam najpierw bobodent (dupny bardzo) a terz mamy dentinox N i rewelka. Polecam :)

Jadzia/Asia :lol: :lol: Buuuuzi dla Hubka za skończenie 5mc. :kiss: :kiss: Duuuuży chłopak już. :)

Marusha ja daję słoiczki. :)

Aganobla, Chomiczka łapcie buzi dla chłopaków za skończenie 4 mc :kiss: :kiss:

Miłego dnia. :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #692149 przez dominia

Oluś, Gabryś wszystkiego najlepszego z okazji skończenia 4 miesięcy ! :kiss:

my wstaliśmy dzisiaj przed 9 :ohmy: ale tyle ile Ig się owiercił w między czasie to tylko obolała od wygibasów od braku miejsca matka wie :silly: gdzie to nawet tak spać z rękami jak najdalej tułowia :laugh: niedługo nogą dostanę w zęby :side: :woohoo:

Patii ja bym była ładnie obsrana, że mogę być w ciąży ;) ostatnio ze zmęczenia padamy z M jak kawki i tyle z przytulanek :dry: ale bez zabezpieczenia NIE MA MOWY o seksie :blink:

Dzisiaj moja siostra ma koniec roku .. od września idzie do liceum ! albo Ona taka stara już albo ja się starzeję :cheer: :P

O nieeeeeeeeeeeee ale mam ciśnienie :( samochód znowu się zjebał i 250zł nie nasze :( muszę M namówić żeby to sprzedać i kupić coś innego .. bo nie utrzymamy tego złoma :( jestem załamana .. i kasa którą odłożyłam na wakacje pójdzie się ebać ;) :(

Miłego dnia Kochani :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #692189 przez Martyna

zaraz Was nadrobię.

Ostatnie dwie noce i wczorajszy dzień to była masakra. W nocy co 1,5-2 godziny pobudka, a w dzień tylko 40 min snu w łóżeczku, a tak to przy piersi i na rączkach. Do tego katarek i wieczorem pojawił się kaszel. Rano poszłam do lekarza ale na szczęście wszystko w porządku, mam tylko 2 razy dziennie podawać witaminę C. Podejrzewam, że ten kaszel to bardziej od płaczu ale musiałam sprawdzić.
Przy okazji się zważyliśmy i zmierzyliśmy :) mamy 7215 i 69 cm

Mam nadzieję, że mój Synek będzie dziś grzeczny :)

Miłego dnia ( u nas chłodno ale nie pada)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #692207 przez Monia_T
Abba fatima było słonko i go ni ma :P

Iga śpi, a jak się obudzi jadę z mamą do sklepu.

Dominia Wy już któryś raz macie problem z tym autem...jak taki zawodny może rzeczywiście lepiej pozbyc się go i kupić coś innego...

Martyna duży Robercik :laugh:
Ja już pisałam, że ok 4 miesiąca jest taki moment, że laktacja znowu przemianę przechodzi i maluchy wtedy częściej chcą cyca. Niestety właśnie wtedy wiele mam odchodzi od karmienia i podaje mm. Ale ten stan jest przejściowy, zapewniam, że wkrótce wszystko wróci do normy :)

Suzi hahaha :woohoo: Przyłapana :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #692219 przez Suzi
No, kurka i mają mnie :P :silly: :blink:

Będę się tłumaczyć..... :side:

monia po obejrzeniu tego filmiku obiecalam sobie, ze słowo skargi na Miqsia z ust mych juz nie spłynie :cheer: :huh:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #692259 przez chomiczka
hej dziewczyny,

znalazłam fajną stronke, na której są informację o promocjach rzeczy dla maluszków, m.in. pampersów, kosmetyków. W tesco jest teraz fajna promocja pampków 132 szt za 69,99 zł

www.promobaby.pl/marka-pampers.html

Suzi tłumacz się teraz :silly:

Dziękujemy za życzenia, 4 miesiące temu o tej porze Olek nagusieński leżał na mej piersi już :lol: a teraz już taki wielki. Jak ten czas zasuwa ;) nie mogę się doczekać jak w zimie będziemy na sankach go wozić :woohoo: :woohoo:

Dziś dla odmiany Olek trochę marudzi a ja mam kolejny mega giga okres i umieram :huh: :huh: jak na złość musi być dziś taki dokuczliwy

11 lata 10 miesiąc temu #692270 przez Satine0
Hej :)

My po szczepieniu. No i z głowy na jakiś czas :) Mała waży 6840, przez 1,5 miesiąca przybrała tylko 600g, ale nasza Pani doktor twierdzi, że jest wszystko ok i lepiej żeby mniej przybierała niż za dużo. No skoro tak to okej ;-) Jest silna więc myślę, że nic jej nie brakuje.

Poza tym miałam nie miły incydent hehe...siedzę w poczekalni, siada obok stara babina ( taka mumia wysuszona). Wypytuje o małą ile ma i wogóle. Mówię, że 4 miesiące na co ona, że duża jest ( długa fakt...ale dla mnie chudzinka przez to) i mówi "no to mama pilnuj co mała je żeby nie wyglądała tak jak mama bo to dziedziczne"...a se myślę "o ty babo wstętna!" Oczywiście wiem, że to dziedziczne no ale nie odważyła bym się komuś tak wprost powiedzieć tego. Co za stary raszpiel no ;-)

Monia Ja się prawie pobeczałam....ehh

Marusha Ja daję słoiczki, ale czekam aż mama przywiezie mi swoją marchewke i sama zrobie :D

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka