BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #465178 przez gabilee

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #465181 przez Madlen
No byczek rośnie :) U mnie szkoła rodzenia 450 zł :( , to masz fajnie, że za darmo. A w szpitalu, gdzie chcę rodzić znieczulenie darmowe. Ale ja chciałam rodzić w wannie, a wtedy nie dają znieczulenia.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #465188 przez [email protected]
gabilee pytałam gina o zewnątrzoponowe i odradza mi,tłumaczył mi na czym to polega,poza tym w szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzic nie mają,w innym juz tak,pytałam czy w razie czego można samemu zapłacic ale nie ma takiej możliwości,u mnie szkoła 380zł i raczej zrezygnuje

12 lata 5 miesiąc temu #465189 przez gabilee
madlen ale to zewnatrz oponowe? bo podobne takiego nie stosuja ja juz glupia jestem gubie sie w tym wszystkim... kurcze to duzo ta szkola kosztuje ;/

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #465193 przez gabilee
aganobla a na czym to polega, ze ci odradzal?
to znalazlam w necie :
www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/p.../porod-bez-bolu.aspx

12 lata 5 miesiąc temu #465199 przez dominia
o tego siusiaka zapytam położną jak w lutym do mnie wpadnie :)
u mnie szkoła rodzenia 300 zl :huh: troche za dużo niestety :( poszukam coś na necie o oddychaniu zeby się nauczyć do porodu bo to podobno bardzo ważne.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #465204 przez [email protected]
gabilee mówił że kobiety podczas porodu nie czuja skurczy i nie ma współpracy,ostatnio przyjmował taki poród znajomych i starał sie jak mógł a skonczyło sie na kleszczach,moja kuzynka miała to znieczulenie w Irlandii i wspomina b.dobrze,koleżanka w Londynie zle wspomina,po porodzie paraliż lewej strony,teraz jest ok ale przeszła swoje,dziecko wypisali a ona w szpitalu 2tyg,ja już sama nie wiem co lepsze a co gorsze,ryzyko zawsze jest

12 lata 5 miesiąc temu #465213 przez Madlen
Na stronie mają że znieczulenie do porodu jest bezpłatne, to samo mowiła położna jak zwiedzałam oddział. Pewnie chodzi o to zewnątrzoponowe..

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #465216 przez DOMI
Niestety co do pielęgnacji siusiaka też słyszałam już różne porady od pediatrów. Jedno jest pewne niczego nie wolno robić na siłę.
Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe ale do cc więc nie wiem jak to jest przy porodzie sn. Powikłań po tym znieczuleniu nie miałam.

12 lata 5 miesiąc temu #465217 przez gabilee
to ja nie wiem co juz jest najlepsze , a wy na co sie decydujecie ?

12 lata 5 miesiąc temu #465220 przez Monia_T
Hej, hej.

Ja póki co na zewnątrzoponowe jestem zdecydowana, o ile przeciwskazań w trakcie nie będzie ;)
Jeden poród "na matkę polkę" już zaliczyłam, z bólami krzyżowymi i wiem co to znaczy... :angry:
A to, że lekarze odradzają...im jest wygodniej na żywca poród odbierać, bo bez znieczulenia mocniej czujesz skurcze. Ale pokaż mi ginekologa faceta, który wie, co to znaczy bóle krzyżowe i skurcze...
U mnie w szpitalu jest bezpłatne, więc tym bardziej.

Madlen w dwójce szkoła rodzenia kosztuje 200zł, a nie musisz później u nich rodzić. Ja chyba nie skorzystam, jedno dziecko bez tego urodziłam, w pielęgnacji też mam doświadczenie a ćwiczyć i tak mi nie wolno :)

Alina śliczne łóżeczko :) Szybko ustawiacie wszystko dla Maluszków, ja jeszcze nawet nie piorę, żeby się nie zakurzyło :)

Brzuszki macie przeurocze :)

I bardzo się cieszę, że dziś same dobre wieści od doktorków :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 5 miesiąc temu #465221 przez [email protected]
oglądałam cos w necie i tam mówił urolog,absolutnie nie ruszac siusiaków,jak znajde to wrzuce

12 lata 5 miesiąc temu #465232 przez andzia_zg
Ja tez czytałam w gazetach dzieciowych że absolutnie nie ruszać siusiaka. Nawet przy myciu trzeba uwazać by nie odsuwać napletka, bo jest on jakoś zrośnięty.
Jak dobrze pamietam to chyba mozna dopiero odsuwac w wieku jakoś chyba 2 lat.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 miesiąc temu #465234 przez [email protected]
gabilee moja siostra rodziła we Wrocławiu,mówi ze szkoła jej w niczym nie pomogła,położna podczas porodu powiedziała jej że nie umie oddychac,ja bym skorzystała nawet z ciekawosci,najlepiej żebyś przeczytała wczesniej papiery o znieczuleniu bo bedziesz podpisywać zgode,tam będziesz miała za i przeciw,ja jeszcze nie wiem co wybiore

12 lata 5 miesiąc temu #465241 przez Madlen
Wiem, że w miejskim 200, ale jestem zakochana w tej porodówce, którą widziałam ;) , Wszystko nowe, ładne, a jeszcze chcą w grudniu remontować, a szkołę chcę przyszpitalną. Mam nadzieję, że się przyda. Dopiero zacznę 27go, bo wcześniejsze edycje zapełnione dawno.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka