BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #465245 przez Madlen
Jeśli nie będę rodzić w wannie to znieczulenie chcę na 1000 %

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #465261 przez DOMI
Gabilee, myślę, że każdy przypadek jest indywidualny i sama musisz zdecydować czy chcesz znieczulenie czy nie . Nie ma co strugać bohatera . Jak uważasz, że potrzebujesz znieczulenia to bierz i już. A poród bez znieczulenia też się może skończyć kleszczami lub cc.

13 lata 6 miesiąc temu #465264 przez gabilee
mam nadzieje , ze szpital nie bedzie robil problemu z tego , ze sie chce znieczulenie

13 lata 6 miesiąc temu #465266 przez Alina2408
ustawiamy ale wiesz i tak przed samym porodem bede to prac dla maluszka jeszcze raz teraz to taka mala przymiarka

ide piec gofry bo misio wraca i bedzie mial niespodziewanka oczywiscie jak wyjda :laugh:

...nie oddam Cię nikomu...

13 lata 6 miesiąc temu #465268 przez Monia_T
Madlen napisał:

Wiem, że w miejskim 200, ale jestem zakochana w tej porodówce, którą widziałam ;) , Wszystko nowe, ładne, a jeszcze chcą w grudniu remontować, a szkołę chcę przyszpitalną. Mam nadzieję, że się przyda. Dopiero zacznę 27go, bo wcześniejsze edycje zapełnione dawno.

Mi się MSWiA też podoba, ale w dwójce też wszystko po remoncie :)
Sale porodowe jednoosobowe z łazienkami i miejscem dla taty, poporodowe bardzo wygodne, wszystkie łóżka sterowane elektronicznie, piękne łazienki :)
No i opieka noworodka na najlepszym sprzęcie :)

Niby wiem, że do dwójki pojadę jak nadejdzie godzina 0, ale może w trakcie mi odbije i będzie kierunek Markwarta :laugh: :laugh: :laugh: Tylko tam te łóżka dla mam i noworodków jak widziałam to takie sobie mają...

Tak jak na znieczulenie jestem zdecydowana, tak szkoła rodzenia jest dla mnie zbędna, ale każda mama sama decyduje czego potrzebuje ;)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

13 lata 6 miesiąc temu #465287 przez Madlen
zapewne gdybym już raz przechodziła poród też bym nie szła..
no tym bardziej miejski, że masz tak blisko szpitala..

13 lata 6 miesiąc temu #465291 przez dominia
Co do znieczulenia to jeszcze nie wiem.. Mam mieszane uczucia, u mnie w szpitalu tego nie ma i trzeba pogadac z lekarzem. Igiel nie cierpie i mam jeszcze wiekszy uraz po szpitalu :( zapytam gin co o tym mysli i z mama jeszcze pogadam i zdecyduje :)

13 lata 6 miesiąc temu #465295 przez michasia
Madlen ja miałam hemoglobinę miesiąc temu 10,8. A na teraz nie miałam skierowania. Mam zrobić ful badań do następnej wizyty,a el to najlepiej przy okazji glukozy w 27t.c. Ogólnie podobno taki teraz etap ciąży, że żelazo spada mocno.
Pytałam również o nocne pocenie się i ta nowa p. doktor powiedziała, że to może mieć związek z obniżonym poziomem żelaza. Zobaczę za miesiąc. A jakie żelazo Ci zapisał?
Ja idę do szkoły rodzenia za darmo, ale jeszcze nie dzwoniłam, i nie zdecydowałam czy do Szubina, gdzie raczej będę rodzić, czy do Nakła, gdzie niby ta sama placówka, a 2 razy więcej spotkań i lepszy program. Myślę, że szkoła rodzenia to coś, na co warto się wybrać, szczególnie przy pierwszym dziecku. bardzo mnie przekonuje właśnie nauka oddychania. Podobno jak przyszła mama skupia się na oddychaniu, to łatwiej jest jej się trochę wyciszyć i mniej się skupia na bólu.
Też chciałabym rodzić w wannie, ale niewiem czy przypadkiem w Szubinie nie można tylko pierwszej części porodu w wannie spędzić, a później trzeba wyjść. Niewiem jak to jest. Mam nadzieję, że zdąże na czas dopytać.

Bananamama, Alina ładne macie brzusie:) Bardzo ładne:)
Alina fajne te pojemniczki w tle 1,2,3:) kolorowe:) I podoba mi się ten ochraniacz na łóżeczko w żyrafy. Na allegro kupowałaś? Bo chyba jeszcze takiego nie widziałam, jak dziewczyny różne linki wklejały.

Narazie nie mam problemów, że czuję się nieatrakcyjna w ciąży. Mąż wyleczył mnie z wielu kompleksów i często mi powtarza, że jestem piękna i w ogóle. Zawsze nienawidziłam swoich ogromnych łydek, a przy nim zaczęłam nosić spódniczki. I w ogóle...Kochany jest czasem. Ale do okulisty go nie zaprowadzę:D

13 lata 6 miesiąc temu #465330 przez DOMI
Ale te dzisiejsze mamy mają problemów na głowie... tyle możliwości wyboru w każdej dziedzinie no i taki natłok różnych informacji... pogubić się można :)

13 lata 6 miesiąc temu #465337 przez gabilee
mi juz sie odechcialo przyszlych ciaz , porodow jak o tym wszystkim pomysle ...
pojde na zywiol , najwyzej wezme to znieczulenie :) bo od samego poczatku nad nim myslalam ...

13 lata 6 miesiąc temu #465338 przez justyna84
Domi heee tak jest kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i przezyly .Ja tam nie chce zadniego zneczulaca dla mnie to nei jest takie straszne wszystko idzie przezyc .A wy gadacie o zewnotrzoponowym? takie chyba daja i tak na koniec bo na to musi byc okreslony momet takze i tak trzeba sie meczyc ? no i chyba z takim znieczuleniem nic nie czujesz nawed skurczu zdejesz sie na polozne? jak to tak jest to bym nei chciala tego.. urodzilam jedno dziecko bez tego i zyje. te znieczulenie co pielegniarki daja standardowe nic nie dziala nawed mi to lekarz potwierdzil

U mnie szkola rodzenia jest ze free z przychodni przychodzi babka do domu i wszystko pokazuje i daje rady...

13 lata 6 miesiąc temu #465340 przez princess
Dzięki za informacje :)

Banana bardzo ładnie wyglądasz :)

Gabilee fajne zakupki :)

Madlen super, że jesteście zdrowi :kiss:

Ja się tego znieczulenia boję, nie chcę mieć drutów w kręgosłupie :ohmy: czytałam ostatnio o żelu położniczym i gazie rozweselającym, macie jakieś doswiadczenia?

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #465356 przez Madlen

13 lata 6 miesiąc temu #465359 przez jadziatopol
hej dziewczyny :)
piekne macie brzuszki i bardzo sie ciesze z dobrych wiesci z wizyt :) :) :)
Madlen laska z ciebie :) bardzo ladnie wygladasz :) romantycznie w tych liściach :)
co do znieczulenia to pierwsze rodzilam bez i teraz tez chcialabym bez...na żywioł :P
Z tego co sie orientuje to znieczulenie pokrywa NFZ w kazdym szpitalu. Musicie dopytac.
Ja ide dzisiaj do Kliniki i czuje ,ze mnie juz zostawia. Dzisiaj mialam cukier 96 rano. Wyglada na to ,ze jest coraz gorzej :(

[/url]

13 lata 6 miesiąc temu #465362 przez kasia123m
Jadzia pewnie nerwy.bedzie dobrze.ja tez zaraz zasuwam na badania krwi.starsznie sie boje dzisiejszej wizyty i kazdych wynikow.wczoraj scieralam z reki klej po plastrze i tarlam i tarlam i mi wyskoczylo duzo malusich kropek krwi.wystraszylam sie ze to moze przez te plytki.kurde jak mi da skierowanie do hematologa to nie bede protestowac.mocz oddaje powtornie bo we wtorkowym wyszla tona bakterii i leukocytow.
Dziewczyny czy jak zaczelyscie stosowac diete to na poczatku mialyscie zawroty glowy?ja wczoraj mialam chyba z 6 razy.przeraza mnie to.
Tardyferoln fol tez biore.raz dziennie.z hemoglobinki 10,4 podbiil mi teraz do 11.ale hematokryt nadal mam niski bo chyba 31.plytki do bani.
Ide sobie zrobic kanapke bo nie wiadomo jak dlugo znow tam bede siedziec zanim mi krew pobiora.
Jadzia trzyamam kciuki.
Madlen super wygladasz.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka